GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Best of Paskali-Φωτογραφικό λεύκωμα...

Ο Odhise Paskali θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην Αλβανία. Έλαβε το πτυχίο Di Laurea των Φιλοσοφικών Σπουδών του Πα...

Ο Odhise Paskali θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην Αλβανία. Έλαβε το πτυχίο Di Laurea των Φιλοσοφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τορίνο της Ιταλίας.
Μετά την αποφοίτησή του, έμεινε στο Τορίνο για... άλλο ένα έτος για σπουδές γλυπτικής με Ruffino. Με την επιστροφή του στα Τίρανα, ο Paskali έγινε ένας από τους ιδρυτές της αλβανικής γλυπτικής.
Ασχολήθηκε με διάφορες οργανώσεις με θέμα την τέχνη και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της τέχνης στην Αλβανία.Ο Paskali έχει βραβευτεί με πολύ σημαντικούς τίτλους για την καλλιτεχνική του εργασία. Τα μνημειακά του γλυπτά βρίσκονται σε κύριες πλατείες μεγάλων πόλεων στην Αλβανία. Φωτογραφίες της δουλειάς του έχουν χρησιμοποιηθεί στο αλβανικό διαβατήριο, νομίσματα, γραμματόσημα, καρτ-ποστάλ και άλλες κυβερνητικές εκδόσεις. Ο Paskali ήταν γλύπτης, ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, εκδότης και Ακαδημαϊκός. Μιλούσε Λατινικά, αρχαία Ελληνικά, νέα Ελληνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά.
Ο Odhise Paskali έθεσε τα θεμέλια της μνημειακής γλυπτικής στην Αλβανία.
Πληροφορίες: Εκδοτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες
Χαριλάου Τρικούπη 45, Αθήνα (5ος όροφος)
τηλ: 211 221 13 82
693 481 4817
E-mail: info@culture-editions.gr
http://www.culturemusic.gr/articulos.php?lang=gr&box=2&pos=2&id=32

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση