GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι το Σύμπαν…Χαϊλάντερ!

Νέα μελέτη αναφέρει ότι ο Κόσμος ίσως είναι αθάνατος. To Σύμπαν ίσως «λάμπει» για πάντα Λονδίνο: Δύο κοσμολόγοι στις ΗΠΑ έκαναν μια μελέτη...

Νέα μελέτη αναφέρει ότι ο Κόσμος ίσως είναι αθάνατος.
To Σύμπαν ίσως «λάμπει» για πάντα
Λονδίνο:Δύο κοσμολόγοι στις ΗΠΑ έκαναν μια μελέτη καταλήγοντας σε δύο πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Οπως υποστηρίζουν το Σύμπαν δεν υπήρχε πάντοτε και γεννήθηκε μετά από κάποιο γεγονός, τη Μεγάλη Εκρηξη ή κάτι άλλο το οποίο δεν μπορούν να προσδιορίσουν. Επιπλέον αναφέρουν ότι το Σύμπαν πιθανώς να μην «πεθάνει» ποτέ, εξέλιξη που προβλέπουν οι πιο δημοφιλείς θεωρίες.
Η νέα θεωρία
Η Οντρει Μίθανι και ο Αλεξάντερ Βίλενκιν του Ινστιτούτου Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου Tufts ανέλυσαν τρεις γνωστές θεωρίες για την ύπαρξη του Σύμπαντος.
«Ενα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα στην κοσμολογία είναι το αν το Σύμπαν είχε μια αρχή ή αν υπήρχε πάντοτε. Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Αϊνστάιν και ο Πενρόουζ ανέπτυξαν θεωρήματα για να δώσουν απαντήσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα. Οι απόψεις τους συνέκλιναν στο ότι το Σύμπαν δεν υπήρχε και ένα γεγονός, όπως πιθανότατα η έκρηξη ενός υπέρπυκνου αντικειμένου, το δημιούργησε. Στην πορεία όμως αναπτύχθηκαν και άλλες θεωρίες που έρχονταν σε σύγκρουση με την κρατούσα θεωρία της Μεγάλης Εκρηξης. Ο διαρκής πληθωρισμός, το κυκλικό Σύμπαν και το ανερχόμενο Σύμπαν που υπάρχει αιώνα ως ένα είδος στατικού σπόρου που κάποια στιγμή εκρήγνυται είναι τρεις από αυτές τις θεωρίες. Μελετήσαμε αυτά τα τρία σενάρια και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κανένα δεν μπορεί να στηρίξει την ιδέα του προαιώνιου Σύμπαντος. Αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι το αιώνιο μέλλον του Σύμπαντος, όχι όμως και το αιώνιο παρελθόν του» αναφέρουν οι δύο επιστήμονες.
Το (πιθανό) τέλος
Δύο δημοφιλείς θεωρίες για το πιθανό τέλος του Σύμπαντος βασίζονται στην διαπίστωση ότι το Σύμπαν διαστέλλεται και μάλιστα επιταχυνόμενο. Η μια θεωρία αναφέρει ότι η επιτάχυνση του Σύμπαντος οδηγεί σταδιακά στην ψύξη του. Οι γαλαξίες θα απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο ο ένας από τον άλλο με αποτέλεσμα να «παγώσουν» και τελικά να «σβήσουν» με το Σύμπαν να μετατρέπεται σε έναν απόλυτα σκοτεινό και ψυχρό κόσμο.
Η δεύτερη θεωρία που είναι γνωστή ως «Μεγάλη Σχάση», αναφέρει ότι αυτή η διαστολή «τεντώνει» το Σύμπαν με αποτέλεσμα στο τέλος να «σκιστεί» και να καταστραφεί.

5 σχόλια

  1. EINAI ΔYNATON ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.ΠΟΤΕ
    ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΣΟΧΑ ΟΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΣΚΑΡΑ.ΔΕΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ. ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΒΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΙ ΒΟΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΑΞ. ΜΗΠΩΣ ΦΟΡΑΣ ΠΟΔΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΙΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση