GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμος να αναλάβει ο Ολάντ...

Ετοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσου...

Ετοιμος να αναλάβει πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ και ενώ οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν σε φαβορί.
«Το να φαντάζεσαι ότι έχεις ήδη κερδίσει τις εκλογές είναι πολιτικό και ηθικό λάθος... Όμως, υποθέτω, είμαι έτοιμος να...
αναλάβω την προεδρία της Γαλλίας! Οι πρώτες ανακοινώσεις έχουν ήδη συνταχθεί. Δεν πρόκειται για μια πρόωρη κίνηση, αλλά για ένα καθήκον», τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στην Journal du dimanche.
«Το θέμα δεν είναι απλώς να τιμωρηθεί ένας απερχόμενος (πρόεδρος) αλλά να πετύχουμε την ανόρθωση της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις Σαρκοζί και Ολάντ συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, ο σοσιαλιστής υποψήφιος φαίνεται να κερδίζει τον Γάλλο πρόεδρο με ποσοστό από 54% ως 56%.
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος εξήγησε επίσης πως δεν θέλει να είναι «πρόεδρος από λάθος» και η επιλογή του από τους ψηφοφόρους να είναι λόγω της απόρριψης του Νικολά Σαρκοζί.Οπως είπε, «η χώρα μας δεν περιμένει την αποχώρηση ενός προέδρου, αλλά τον ερχομό ενός άλλου».
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος υποσχέθηκε μια ομαλή προεδρία και επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο για να συμπεριληφθεί σε αυτό η αναπτυξιακή διάσταση «που του λείπει».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

5 σχόλια

  1. Τραυματισμός 14χρονου από πτώση καμπάνας στην Κρήτη.
    Ο θεός τον τιμώρησε· καθόταν κάτω από την καμπάνα και την.. έπαιζε. Την καμπάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραυματισμός 14χρονου από πτώση καμπάνας στην Κρήτη.
    Ο θεός τον έσωσε, δεν πέθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αυτοι οι γαλλοι την ιδια μουφα εχουν οπωσ εμεισ με την νδ-πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση