GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα Ελληνικά Σκάνδαλα Θα Αποκαλύπτονται Μόνο Στα Αγγλικά...

Από το  georgakopoulos.org Το Reuters έβγαλε σήμερα ένα μεγάλο (από πολλές απόψεις) άρθρο το οποίο αποκαλύπτει επαγγελματικές δραστηριότη...

Από το georgakopoulos.org

Το Reuters έβγαλε σήμερα ένα μεγάλο (από πολλές απόψεις) άρθρο το οποίο αποκαλύπτει επαγγελματικές δραστηριότητες του διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και της οικογένειάς του. Πρόκειται για έρευνα στην οποία συμμετείχαν τέσσερις δημοσιογράφοι και η οποία μελετά την ύπαρξη εταιριών που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του Σάλλα και στελέχη της Πειραιώς, οι οποίες έπαιρναν δάνεια από...
την τράπεζα και επένδυαν τα χρήματα σε ακίνητα, κάποια από τα οποία νοίκιαζαν ή πωλούσαν στην ίδια την τράπεζα. Γράφει το άρθρο:

Sallas and his wife and his two children have also run a series of private investment companies that public records show have sealed millions of euros in real estate business with Piraeus, deals that were not disclosed to shareholders.
In wealthy locations in Athens and its suburbs and on at least one Greek island, these companies bought properties with loans from Piraeus and then rented at least seven of the buildings back to the bank, which used them as branches. Piraeus also bought properties from the companies and financed other buyers to buy properties from them.
Among the most unusual deals were transactions involving companies linked to Staikou, Sallas’ children Giorgos and Myrto, as well as key former Piraeus executives. These centered on the sale to Piraeus in April 2006 of three different properties, via three different private businessmen. According to property records, each of the businessmen bought a property for a knock-down price from the family companies and then sold them on to Piraeus for more than double that price. On paper, they generated a 160 percent total cash profit for the men, nearly 6 million euros, within the space of three weeks.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, εκτενές και καλογραμμένο κείμενο που εγείρει σημαντικά θέματα και αξίζει να το διαβάσεις. Αποκαλύπτει παθογένειες του Ελληνικού «ελαμωρετώρα» τραπεζικού συστήματος που προφανώς δεν περιορίζονται στην Τράπεζα Πειραιώς. Το αν οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι αξιόποινες ή αν απλά αποκαλύπτουν το κενό στη νομοθεσία (και την προστασία των μετόχων της τράπεζας) είναι επίσης συζητήσιμο -το θέμα που με απασχολεί, όμως, δεν είναι αυτό καθαυτό. Το θέμα μου είναι άλλο. Σκέψου το εξής:
Πιθανότατα δεν έχεις διαβάσει τίποτα γι’ αυτή την ιστορία. Τη μαθαίνεις για πρώτη φορά τώρα, διαβάζοντας ένα εγγλέζικο κείμενο ενός ξένου δημοσιογραφικού οργανισμού. Ψάχνοντας στα ελληνικά Ίντερνετς θα βρεις κάποιες αναφορές παρεμφερείς από λίγους μήνες πριν, αλλά χαμηλότατης ποιότητας, μόνο σε «ειδησεογραφικά» σκουπιδομπλοκζ -και όχι σε όλα από δαύτα. Στα εγχώρια mainstream media, τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ειδησεογραφικά sites, τίποτα. Μούγκα. Τσιμουδιά. Κιχ.
Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας ειδησεογραφικός οργανισμός που να κάνει τη δουλειά που κάνει το Reuters, ή τη δουλειά που κάνει ο Guardian στην Αγγλία, η Washington Post και οι New York Times στην Αμερική, το Der Spiegel στη Γερμανία. Δεν έχουμε κανένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που να έχει ως σκοπό του την αποκάλυψη της αλήθειας και ως μέρος του συστήματος αξιών του τη δημοσιογραφική ακεραιότητα και την ενημέρωση του πολίτη. Όπως το τραπεζικό μας σύστημα λειτουργεί με μυστικές συμφωνίες και εικονικές συναλλαγές, έτσι και τα media λειτουργούν με κρυφά κίνητρα και υποταγή στους διαφημιζόμενους.
Αλλά δε γίνεται δημοκρατία έτσι.


3 σχόλια

  1. Εθνοπατέρες;

    Κυρίες και Κύριοι έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι την στιγμή που οι μισοί και πάνω Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις κύριες και επικουρικές, φάρμακα, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υποχρεώσεις προς ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, η συμπαθής τάξη των Φαρμακοποιών κερδίζει για τις πωλήσεις φαρμάκων προς ασφαλισμένους με κέρδος πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ 30/100 ; Κατά δήλωση του Λοβέρδου 36/100, κατά δήλωση του προέδρου των φαρμακοποιών 26/100, και έτσι πήρα ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ!
    Είσαστε στα καλά σας; Από πού και ως που και με ποια λογική πρέπει να έχουν αυτό το κέρδος; Είσαστε μήπως αιχμάλωτοι των φαρμακοποιών; Μήπως τίποτα υψηλά ιστάμενοι αιματορουφήχτρες προστατευόμενοι σας πρέπει κατ’ αυτούς, αλλά και κατά εσάς που τους το επιτρέπετε ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που είμαστε να τρώνε με σαράντα μασέλες;
    Αλλά όπως και να έχει το πράγμα η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Γι’ αυτό ντροπή και ξανά ντροπή σας, εσείς στραγγαλίζετε με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας τους Έλληνες, γιατί αν εσείς ήσασταν εντάξει στα καθήκοντα σας δεν θα υπήρχε αυτή η ασυδοσία…
    ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΠΕΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΩΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ηλεκτρονικη εφημεριδα με τιτλο iefimerida εχει προσφατα δαγκωσει τον ΟΠΑΠ του διαβοητου Σπανουδακη για 55000 Ευρω!Το ζητημα ειναι για ποιες ακριβως υπυρεσιες!Και με ποια κριτηρια επελεξε ο Σπανουδακης το μεσον του Χρηστου Ραπτη.Αν δεν υπαρχουν σοβσρες απαντησεις θα πρεπει να φανταστουμε οτι υπαρχει καποια αδιαφανης εξυπηρετηση παρατυπων μεθοδευσεων.Υπαρχει και σειρα αντιστοιχων ενισχυσεων και απο Τραπεζες?Αυτη η υποχρεωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για δημοσιογραφους ειναι ενεργη και το ανοιγμα λογαριασμων βοηθα τη διαφανεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση