GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Είμαι υποψήφιος στις εκλογές λόγω θυμού και απογοήτευσης..."

Από τον Κώστα Μπίγαλη Υποψήφιο Βουλευτήτης «Κοινωνικης Συμφωνιας»   στην Β΄ Εκλογικη περιφέρεια Αθηνών Φίλοι και φίλες, Σε σχέση με τη...

Από τον Κώστα Μπίγαλη
Υποψήφιο Βουλευτήτης «Κοινωνικης Συμφωνιας»
 στην Β΄ Εκλογικη περιφέρεια Αθηνών

Φίλοι και φίλες,
Σε σχέση με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λούκας Κατσελη και του Χάρη Καστανίδη στην Β΄Εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, ήθελα να διευκρινίσω ότι η απόφαση μου αυτή δεν έχει να κάνει με πολιτικη φιλοδοξία. αλλά με τον θυμό και την απογοήτευση που νοιώθω και με την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει πλέον να γίνουν βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας.
Θέλω με αυτή μου την απόφαση να σταθώ απέναντι στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στην δραματική μείωση του επιπέδου ζωής, που έχουν οδηγηθεί και οδηγούνται εκατομμύρια συμπολιτών μου και μαζί κι εγώ, καλούμενοι να θυσιαστούμε σε αδιέξοδες δανειακές συμβάσεις και μνημόνια.
Να σταθώ απέναντι σε σκληρούς και αδιαλλάκτους τραπεζίτες, που...
θέλουν να εισπράξουν με κάθε τρόπο, ξέροντας όμως ταυτόχρονα και ομολογώντας πολύ κυνικά, ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος απλών πολιτών που υποχρεώνονται με άδικα μέτρα να πληρώσουν, δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη και ιδέα για το πως και από ποιούς δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά!
Να σταθώ απέναντι στην παράνοια των κερδοσκόπων και του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος που θέλει να κέρδίζει με όλα τα μέσα, ποντάροντας ακόμα και στην χρεοκοπία ολοκληρων λαών!
Στην ανεξέλεγχτη απληστία που έχει βαθύνει επικίνδυνα τις ανισότητες, δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης στις κοινωνίες, που βιώνουν σήμερα σε όλο τον κόσμο την ακραία παρενέργεια του καπιταλισμού, δηλαδή την συγκέντρωση μεγάλου πλούτου στα χέρια λίγων ανθρώπων, που έχοντας πάντα εξαρτημένο οικονομικά το πολιτικό σύστημα, δεν πλήρωσαν ποτέ και δεν πληρώνουν ακόμα τους φόρους που τους αναλογούν.
Σήμερα κάτω από τις συνθήκες που γίνονται αυτές οι εκλογές μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία, να υπάρξει επιτέλους μια κυβέρνηση αδιάφθορων πολιτικών, που « δεν θα καταλαβαίνουν τίποτα » και θα συγκρουστούν μετωπικά με τα κρυφά και φανερά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο.
Θέλω τέλος να σταθώ απέναντι σε αυτούς που σπέρνουν φοβίες και εκβιάζουν και παραπλανούν τον κόσμο, λέγοντας ότι αν στις εκλογές της 6ης Μάιου δεν υπάρξει αυτοδυναμία κάποιου κόμματος, θα προκύψει ακυβερνησία και χάος.
Να σταθώ απέναντι και να τους πω οτι όποιος τα λέει αυτά, τελικά φοβάται ο ίδιος τη Δημοκρατία, που ειδικά σε αυτές τις εκλογές πρέπει να εκφραστεί ελεύθερα στις κάλπες και να αναδείξει κόντρα στον χρεοκοπημένο πλέον δικομματισμό, μια εναλλακτική Βουλή.
Να εκφραστεί και να δώσει ξεκάθαρη εντολή στα κόμματα που θα προκύψουν, να ξεπεράσουν επιτέλους το καταστροφικό εθνικό μας ελάττωμα του να μην συνεργαζόμαστε και να αποφασίσουμε συνεργαστούμε, αποδεικνύοντας ότι αυτό που ήδη γίνεται εδώ και χρόνια στην Ιταλία, στην αυταρχική Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς!
Και επιβάλλεται να το κάνουμε, γιατί επιτέλους σε αυτή την χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία!
Φίλες και φίλοι,
Αν θέλουμε να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον μας και να μην βρισκόμαστε προ τετελεσμένων αποφάσεων για την ζωή μας,
είναι η ώρα, εξασκώντας το μόνο τελικά ουσιαστικό και κυρίαρχο δικαίωμα που έχουμε σαν πολίτες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Έχουμε χρέος να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε αξιοκρατικά, σε ποιους και με ποια κριτήρια θέλουμε να δώσουμε με την ψήφο μας την εντολή, αλλά και την ευκαιρία, να ξεκινήσουν με ανιδιοτέλεια και ενωτικό πατριωτισμό, την πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την αναγέννηση της χώρας, προστατεύοντας όμως το θεμέλιο της! Τον ΠΟΛΙΤΗ.

9 σχόλια

  1. ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ...μελλισούλα μου

    τελείωσε το μέλι Πασόκ
    και σε έπιασε ταράκουλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι έλεγα πως θα ζήσουμε χωρίς Κώστα Μπίγαλη!
    Ρε πάτε καλά κάθε αποτυχιμένος ανακατεύεται στην πολιτική
    Τι έχεις να προσφέρεις στον τόπο ρε Μπίγαλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε πάτε καλά κάθε αποτυχιμένος ανακατεύεται στην πολιτική


    ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ...ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ,ΠΟΣΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΑΥΘΑΙΝΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το θάρρος του ότι έχουμε βρεθεί στην ίδια δημοτική παράταξη παλεύοντας για την ουσιαστική αλλαγή, μια ερώτηση: αυτούς βρήκες Κώστα να παλέψεις για να αλλάξουν αυτά που όλους μας εξοργίζουν και μας αγανακτούν;;;;;;θα μας τρελάνεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Συμπιλίδης...!!! χαχαχαχαχαχα

    Ο Συμπιλίδης!!!χαχαχαχαχα...χαχαχα

    Με τον Συμπιλίδη, τον Μπουμπούκο, τον "δημοκράτη" Τσεκουροβγάλτη και... με το Βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον!!! Χαχαχαχαχαχα...

    Γελοίοι κακομοίρηδες της ΠΟΛ.ΑΝ.!!!

    χαχαχαχα....χαχαχαχαχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση