GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναπόφευκτη η νέα αναδιάρθρωση, αργοπορημένη αυτή...

Του Γιώργου Καισάριου * Για το PSI , τις εκλογές και την επόμενη μέρα της χώρας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μίλησε στην εκπομπή της ...


Για το PSI, τις εκλογές και την επόμενη μέρα της χώρας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μίλησε στην εκπομπή της fmvoice.gr "Ειδήσεις χωρίς Κούρεμα" και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Αθανασιάδη και Μαρίζα Θεοτοκάτου ο αρθρογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΣΥ στις επερχόμενες εκλογές, Γ. Καισάριος.
Ξεκινώντας τη συζήτηση από το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Καισάριος ξεκαθάρισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έγινε με...
μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας πριν και πάνω απ' όλα της ανεπάρκειας της ελληνικής κυβέρνησης, μολονότι έπαιξαν ρόλο και άλλες παράμετροι, όπως η παροχή του αναγκαίου χρόνου στις τράπεζες να "ξεφορτωθούν" μέρος του ελληνικού χρέους που δικρατούσαν.
Προς επίρρωση του ισχυρισμού του επικαλέστηκε μάλιστα την είδηση που "έπαιξε" στα διεθνή μέσα προ μηνών και η οποία ανέφερε ότι ο ίδιος ο ΥπΟικ της Γερμανίας, W. Schauble, είχε προτείνει από πολύ νωρίς τη λύση του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, όταν στην Ελλάδα αποκρούαμε κάθε τέτοια συζήτηση.
Αναφορικά με αυτούς που συνέδεαν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με την εμφάνιση πρωτογεννούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, είπε ότι όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται πως προκύπτει αυτή η συσχέτιση αλλά και ότι εφόσον το PSI είχε γίνει έγκαιρα, τότε θα είχαμε φτάσει σε πλεονάσματα πολύ πιο γρήγορα και θα είχαμε αποφύγει την τόσο μεγάλη ύφεση που έχει πλήξει την ελληνική οικονομία.
Ακριβώς όμως επειδή, όπως είπε, στη βάση αυτής της πολιτικής "η δουλειά δεν έγινε, τα νούμερα το λένε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει και νέα αναδιάρθρωση, δαγκώνοντας τους ευρωπαίους φορολογούμενους, οι οποίοι μοιραία θα πληρώσουν τα λάθη των ηγεσιών τους".
Μαξιλάρι η δημιουργία φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις
Ερχόμενος στο "από δω και πέρα" ο κ. Καισάριος έχρισε ως πρώτο μέλημα τη δημιουργία ενός κλίματος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, που θα λειτουργήσει ως μαξιλάρι για την οικονομία, λύνοντας τα χέρια του επιχειρηματικού κόσμου που βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πάρα πολλά αντικίνητρα που εμπεριέχει το οικονομικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με τον γνωστό αρθρογράφο, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς -και όχι η μείωση των μισθών- είναι αναγκαίες συνθήκες αν θέλουμε να επενδύσουν στη χώρα μεγάλες ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλείεται να τοποθετηθούν σε οικονομίες όπου δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Μάλιστα ανέφερε μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που όχι μόνο καταπολεμούν τη γραφειοκρατία αλλά μειώνουν και το κόστος για τις επιχειρήσεις όπως η κατάργηση της υποχρέωσης εγγραφής σε επιμελητηρια, η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών, η κατάργηση του μέτρου για προκαταβολή του φόρου, ο μηδενισμός του ποσού που απαιτείται ως αρχικό μετοχικό κεφάλαιο για την ίδρυση εταιρείας, η εισαγωγή νέου τύπου εταιρειών όπως οι LLC κ.α.
Ερωτηθείς για την περίπτωση Siemens και το γεγονός ότι μολονότι μεγάλη εταιρεία όχι μόνο επένδυσε σε μία χώρα με προβλήματα διαφθοράς αλλά ενεπλάκη και η ίδια σε τέτοιες διαδικασίες και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Καισάριος απάντησε πως ο γερμανικός κολοσσός αναγκάστηκε από το ελληνικό πολιτκό κατεστημένο να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, προσθέτοντας πως δεν είπε κανείς ότι μόνο η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη.
Συμμαχία και με το διάολο για να βοηθήσω τη χώρα μου
Τέλος και σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξέφρασε την ελπίδα του ότι η ΔΗΣΥ θα βελτιώσει τα ποσοστά της και θα ξεπεράσει το όριο του 3%.
Σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα και με δημοσκόπους τα χαμηλά μέχρι τώρα ποσοστά του κόμματος οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στην αδυναμία των μετρήσεων να φιλτράρουν την πολύ μεγάλη συγκέντρωση των οπαδών της ΔΗΣΥ στην Κρήτη, στην οποία ακούει και βλέπει πιθανό η Νέα Δημοκρατία να μη βγάλει ούτε μία έδρα!
Αναφερόμενος στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν τα κατηγόρησε για το γεγονός ότι "πάλεψαν" για να αφαιρέσουν από το μνημόνιο ρυθμίσεις που εφόσον υιοθετούνταν θα βοηθούσαν την ελληνική οικονομία (βλ. επιμελητήρια, ισολογισμοί), ενώ ερωτηθείς για τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων της αριστεράς αρκέστηκε να σχολιάσει ότι "ο λαϊκισμός πουλάει, πάντα πούλαγε", εντούτοις προέβλεψε πως στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει να μαζέψει μέρος των απωλειών του προς τα αριστερά.
Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο κ. Καισάριος δεν θέλησε να προκαταλάβει τη θέση της ΔΗΣΥ, μιλώντας όμως προσωπικά δήλωσε πως θα κάνει το οτιδήποτε και θα συμπορευτεί με τον οποιοδήποτε "προκειμένου να πάμε μπροστά. Θα κάνω συμβόλαιο και με το διάβολο για να βοηθήσω τη χωρα μου".


3 σχόλια

  1. Εθνοπατέρες;

    Κυρίες και Κύριοι έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι την στιγμή που οι μισοί και πάνω Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις κύριες και επικουρικές, φάρμακα, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υποχρεώσεις προς ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, η συμπαθής τάξη των Φαρμακοποιών κερδίζει για τις πωλήσεις φαρμάκων προς ασφαλισμένους με κέρδος πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ 30/100 ; Κατά δήλωση του Λοβέρδου 36/100, κατά δήλωση του προέδρου των φαρμακοποιών 26/100, και έτσι πήρα ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ!
    Είσαστε στα καλά σας; Από πού και ως που και με ποια λογική πρέπει να έχουν αυτό το κέρδος; Είσαστε μήπως αιχμάλωτοι των φαρμακοποιών; Μήπως τίποτα υψηλά ιστάμενοι αιματορουφήχτρες προστατευόμενοι σας πρέπει κατ’ αυτούς, αλλά και κατά εσάς που τους το επιτρέπετε ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που είμαστε να τρώνε με σαράντα μασέλες;
    Αλλά όπως και να έχει το πράγμα η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Γι’ αυτό ντροπή και ξανά ντροπή σας, εσείς στραγγαλίζετε με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας τους Έλληνες, γιατί αν εσείς ήσασταν εντάξει στα καθήκοντα σας δεν θα υπήρχε αυτή η ασυδοσία…ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10/100 ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΣ….
    ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΠΕΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΩΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνοπατέρες μας; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Ουδείς στην Ελλάδα, που υποδουλώθηκε στην Γερμανία εξ αιτίας ΣΑΣ, είτε συνταξιούχος είτε εν ενεργεία με μόνη εξαίρεση τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματα των υποβρυχίων, από απλό υπάλληλο μέχρι πρόεδρο δημοκρατίας μέχρι να εξοφλήσουμε τα χρέη μας να παίρνει πάνω από δυο χιλιάδες Ευρώ μισθό ή σύνταξη από το Ελληνικό Δημόσιο ή από ταμείο ή οργανισμό που επιχορηγείτε από αυτό!
    Τουλάχιστον κάνετε αυτό υπέρ της Πατρίδας, και όποιος νομίζει ότι αδικείτε να πάει στον ιδιωτικό τομέα ή στην αλλοδαπή να του δώσουν περισσότερα, από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο!
    Όποιος παίρνει σήμερα πάνω από δυο χιλιάρικα τρώει τα κόλλυβα της Ε Λ Λ Α Δ Α Σ !
    Όσο για εσάς που μπορείτε και δεν θα το αποφασίσετε περάσετε να πάρετε και τα κόλλυβα του Δημήτρη Χριστούλα, και αφήστε κατά μέρος τις πολιτικάντικες λύπες γιατί αν είχατε κάνει αυτό που σας γράφω από την αρχή, και που το είπα τόσες φορές δεν θα είχε φτάσει αυτός ο άνθρωπος σε αυτό που έκανε και τερμάτισε την ζωή του, μόνο που θα έπρεπε να το είχε κάνει στην είσοδο της Βουλής για να βλέπουν τουλάχιστον λίγοι από εσάς το φάντασμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι Κυριακή πρωί, 8-4-2012 και κάνω ζάπινγκ σε όλα τα κανάλια, που έχουν αυτήν την ώρα ενημερωτικές εκπομπές, δηλαδή ΝΕΤ, Μέγα και Σκάϊ.
    Και στα 3 αυτά κανάλια υπάρχουν εκπρόσωποι ΜΟΝΟΝ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με ολίγη γαρνιτούρα από… την αριστερά "του σαλονιού", του Κουβέλη!!!

    Ούτε ίχνος από Ανεξάρτητους Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπές δυνάμεις, που στέκονται απέναντι στην αθλιότητα του Μνημονίου!!!!
    Θαυμάστε "δημοκρατία", θαυμάστε "έγκυρη" και "απρόσκοπτη" ενημέρωση ενόψει των εκλογών!!

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το άθλιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα σε συνεργασία με τους νταβατζήδες του- διαπλεκόμενους μεγαλο-καναλάρχες, ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ και δεν κοιμάται τα βράδια... από την προοπτική να εισπράξει ένα ηχηρό χαστούκι στις επικείμενες εκλογές!!

    Μη φοβάστε όμως συμπολίτες μου...

    Όσο και να προσπαθούν, θα φάνε καλά στις εκλογές ΟΛΟΙ οι δοσίλογοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση