GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγκούσης: "Διαφωνώ και υποβάλω την παραίτησή μου..."

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων: «Σε πρόσφατη παρέμβασή μ...

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων:
«Σε πρόσφατη παρέμβασή μου επανέλαβα για πολλοστή φορά μια πάγια προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ και πάγια θέση μου για την ανάγκη συνολικής εξυγίανσης των οικονομικών των κομμάτων για ουσιαστική διαφάνεια, αποτελεσματικό έλεγχο και δραστικό περιορισμό των δαπανών.
Τόνισα ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο ήδη εδώ και έναν χρόνο, που...
 περιλαμβάνει 75 ριζικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων την ανεξαρτητοποίηση των επιτροπών ελέγχου, την κατάργηση των ανώνυμων πηγών χρηματοδότησης και την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των στοιχείων στο διαδίκτυο.
Σημειωτέον ότι το παραπάνω πλαίσιο έχει ήδη θεσμοθετηθεί και εφαρμοστεί (Ν. 3870) στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, γεγονός που πολιτικά καθιστά ακόμα πιο προβληματική την πραγματοποίηση εθνικών εκλογών με ένα καθεστώς το οποίο πια δεν ισχύει ούτε στις εκλογές για περιφέρειες και δήμους.
Το νέο αυτό πλαίσιο μπορεί άμεσα να υιοθετηθεί και για τις εθνικές, μαζί με μέτρα δραστικού περιορισμού των δαπανών, όπως η απαγόρευση της κομματικά χρηματοδοτούμενης μετακίνησης των ετεροδημοτών ή η αντικατάσταση της πανάκριβης διακίνησης ατομικών φυλλαδίων που έχει επικρατήσει, με φυλλάδια που από κοινού θα εκδώσουν οι υποψήφιοι.
Αντ’ αυτού, η επιχειρούμενη τροπολογία της τελευταίας στιγμής είναι ακατανόητα αποσπασματική και αδικαιολόγητη, υπογραμμίζω ότι δεν εγκρίθηκε από κανένα κυβερνητικό όργανο, ώστε να συνιστά δεσμευτική κυβερνητική πολιτική. Παρόλα αυτά είναι προφανώς αυτονόητο ότι η παραίτησή μου είναι και σήμερα, όπως έχω πει από την μέρα της ορκωμοσίας μου, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Πρωθυπουργού.
Οφείλω, όμως, να επαναλάβω ότι μόνον σε ένα συνολικό πλαίσιο εξυγιαντικής παρέμβασης των οικονομικών των κομμάτων είναι νοητή η αντιμετώπιση ταμειακών προβλημάτων που είναι αναγκαία για την λειτουργία τους.
Αντίθετα, η αποσπασματική ρύθμιση που επιχειρείται, εμφανίζεται μοιραία ως χαριστική, υπονομεύει όση εμπιστοσύνη των πολιτών έχει απομείνει για τα κόμματα, δίνοντας τη χαριστική βολή στον αναντικατάστατο αυτό πυλώνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου ότι μια συνολική παρέμβαση που θα αποκαθιστά την αξιοπιστία του πολίτικου συστήματος είναι όσο ποτέ αναγκαία και ακόμα και τώρα εφικτή».
Τέλος, δίνεται σήμερα ξανά στη δημοσιότητα δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί πριν από περίπου 10 ημέρες, στις 29 Μαρτίου, σχετικά με το προσχέδιο νόμου των 75 αλλαγών:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
«Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος, «μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων», προϋποθέτει άμεσα, εκτός από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τα οικονομικά των κομμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει των εκλογών, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα σχέδιο 75 αλλαγών για τον περιορισμό, τη διαφάνεια και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και για το πόθεν έσχες.
Το σχέδιο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία για την πάταξη του μαύρου πολιτικού χρήματος, το μόνο δρόμο για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Περιέχει, όμως, και προτάσεις που μπορούν να υιοθετηθούν από τα κόμματα, ακόμα και πριν νομοθετηθούν, μειώνοντας δραστικά τις προεκλογικές δαπάνες.
Τέτοιες είναι, ενδεικτικά, για τα κόμματα η πρόταση 37 για την απαγόρευση οργανωμένης και χρηματοδοτούμενης μετακίνησης ετεροδημοτών (που σπαταλά έως και το 50% της εκλογικής δαπάνης των κόμματων) και, για τους υποψήφιους βουλευτές η πρόταση 44 για την αντικατάσταση του ατομικού φυλλαδίου με κοινά για όλους τους υποψηφίους ενός κόμματος σε κάθε περιφέρεια.
Το σχέδιο, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Μάιο του 2011, καθώς και οι σχετικές προτάσεις της Διεθνούς Διαφάνειας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό τη μορφή εναλλακτικών προτάσεων, επεξεργάστηκε Επιστημονική Επιτροπή υψηλού κύρους με τη συμμετοχή των Νίκου Αλιβιζάτου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππου Σπυρόπουλου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργου Σωτηρέλη, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεράσιμου Μοσχονά, Αναπληρωτή Καθηγητή Συγκριτικής Πολιτικής, Χαράλαμπου Ανθόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή Δικαίου και Διοίκησης, Λίνας Παπαδοπούλου, Επίκουρης Καθηγήτριας Συνταγματικού Δικαίου, Αθανάσιου Ξηρού, Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου, και Νίκου Παπασπύρου, Διδάκτορα Δημόσιου Δικαίου».

26 σχόλια

  1. Απόσπασμα από την πρόταση για την έξοδο από την οικονομική κρίση

    http://press-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_7143.html

    Εκλογές με πλήρη αποκλεισμό όσων μέχρι σήμερα έχουν διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις, και σε ηγετικές θέσεις κομμάτων που έχουν κυβερνήσει. Οργάνωση των πολιτικών κομμάτων με δημοκρατικές διαδικασίες που θα καθιερωθούν με καταστατικό λειτουργίας που θα εγκριθεί από το λαό και θα έχει ισχύ συνταγματικής διάταξης. Απαγόρευση στους υποψήφιους βουλευτές να κάνουν προσωπική προεκλογική εκστρατεία, με παραχώρηση χρόνου στα ηλεκτρονικά και χώρου στα έντυπα ΜΜΕ. Αυστηρά περιορισμένη δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων και απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης και τραπεζικού δανεισμού. Παραχώρηση σε μόνιμη βάση χρόνου προβολής των πολιτικών θέσεων των κομμάτων στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....συμφορά !!!
    πάνε και τα αρχίδια μας τα κοντά !

    ____________________________
    Και ο Γείτονας πηδάει από το πράσινο Tιτανικό.

    Την πρόθεσή του να μην πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές γνωστοποίησε ο βουλευτής β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής,
    ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον.........κόσμο που τον ψήφισε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους συναδέλφους του βουλευτές.


    - ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΦΟΥΜΟ ΤΗΝ ...ΕΚΑΝΕ και το σκουπίδι αυτό το μόνιμα Μιζομένο 10% !!


    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ !!

    {Μέχρι και ο χεσμένος Νταλάρας.. Ραγκούσης: "Διαφωνώ και υποβάλω την παραίτησή μου..."}

    Η πεντάμορφη ΦΩΦΩ,
    με το βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙΟ ..ΤΕΡΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O MONOS POY TIMAEI TA PANTELONIA TOY EKEI MESA KAI TO XRHMA TOU ELLHNIKOY LAOY!
    PROXORA KAI AN TOLMHSOYN AS SE DIAGRAPSOYN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο τη αρχη φαίνονταν πως ειναι σοβαρος. Μπράβο. πασοκάκια κατι τετοιους αν τους αφήνατε θα κάνατε και προκοπή. πατε τωρα στον πατο. ο Βαγγος χύνει το αιμα του για τα παραμαγαζα του κρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αει γαμησου ρε νταλαρα..
    ουτε μια αδεια δεν εβγαλες μεσα σε δυο χρονια ρε πουστη υποκριτη πασοκοσκυλο..
    οταν κοβατε μισθους ηταν καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣΟΚ: Χοντρό πρόβλημα στη Φθιώτιδα!

    Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστράτευσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου τον εκ Βοιωτίας καταγόμενο Γιάννη Μίχα, πρώην Νομάρχη Πειραιά και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο του Πειραιά, μπορεί να ήταν παρόντες και οι τρεις βουλευτές του Νομού, μπορεί να έγιναν τηλέφωνα επί τηλεφωνημάτων ,να κινητοποιήθηκε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κλ.Περγαντάς αλλά…..

    Η σχεδόν πενιχρή παρουσία των κομματικών στελεχών ήταν αποκαρδιωτική στην Σαββατιάτικη σύναξη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.
    Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί το γεγονός ότι από τα 17 μέλη της Ν.Ε. παρόντα ήταν 4-5 μέλη, από τους γραμματείς των δημοτικών Οργανώσεων επίσης ανάλογη ανταπόκριση.

    Την κατάσταση έσωσαν από τον διασυρμό οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Φθιώτιδας και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Τζένης Οικονόμου.
    Η αποτυχία βέβαια ήταν προδιαγεγραμμένη και ασφαλώς δεν μπορεί να καταλογιστούν ευθύνες στην τοπική κομματική ηγεσία που έκανε ότι μπορούσε να φέρει κόσμο.

    Τα 150 στελέχη τελικά ηταν όνειρο εαρινής ελπίδας. Την εξήγηση δίνουν αποστασιοποιημένα στελέχη του Κινήματος.
    «Απλά ο κόσμος δεν θέλει να εχει καμία σχέση με ένα πεπερασμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ που βαρύνεται με ασύστολες ευνοιοκρατικές επιλογές, με βερμπαλισμούς και ισοπεδωτικές αντιλήψεις με εξοντωτικές πρακτικές κατά όσων δεν προσκυνούσαν τον Μεγάλο Βεζίρη . Πέρα του ότι το πάλαι ποτέ παντοδύναμο και κυρίαρχο κατεστημένο των επωνύμων αξιωματούχων είναι σε ηλικία που αθροιστικά υπερβαίνει ίσως και αυτή του μακαρίτη Μαθουσάλα!» λένε χαρακτηριστικά.

    Επί της ουσίας και αφού η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη ,θα επαναληφθεί ισως και την Τρίτη αφού την Τετάρτη λήγει και η τελευταία προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
    Ούτε βέβαια υλοποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός που ήταν η σύσταση της εκλογικής επιτροπής.
    Παράλληλα παρά τις από έθος δηλώσεις του κ. Μίχα ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί υποψήφιοι, το ασφυκτικό pressing που ασκήθηκε σε πολλούς και πολλές βρήκε απήχηση μόνο στο πρόσωπο του Φώτη Σερέτη και πέραν αυτού ,επί του παρόντος ουδείς έτερος!

    THIVA GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

    ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. . Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε πασοκικα ζωντοβολα
    ειναι δυνατον να πιστευετε
    οτι το πασοκ μπορεσε να κοψει μισθους κα συνταξεις απο εξη εκατομυρια ελληνες,
    να βγαλει ενα εκατομυριο στην ανεργια
    και δεν μπορεσε να βγαλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ νεα αδεια μεσα σε δυο χρονια γιατι δεν τολμουσε να τα βαλει με 10000 ταριφες,η γιατι καποιος υπονομευε τον κηπουρο ραγκουση-νταλαρα?
    μα εισαστε ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι και να κάνει ο ψήστης της Πάρου τον εξυγιαντή της χώρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οποιος ειναι μαλακας
    και το ξερει
    ψηφιζει πασοκ..
    η μεγαλη πλειοψηφια
    του ενδοξου λαου μας..
    ο σαμαρας τρομαζει τον κοσμο..
    τσιριζει σα γκαστρωμενη παπια..
    ο κωλοτουμπας κομανετσι..
    χεστηκε ο ελληνας
    για τα κομπλεξ
    των χουντοδεξιων..
    αρα πασοκ και μπακατσελος..
    σαλονικιος νταβας
    πασοκικες πουτανες.
    καντε φωτοτυπια
    το μισθο που παιρνετε
    και καντε τον κορνιζα
    τα παιδια σας δεν θα πιστευουν
    οτι καποτε υπηρχαν μισθοι
    πανω απο 500 ευρω
    (σε δραχμες θα ειναι,
    αλλα ειναι πολλα τα μηδενικα
    και δεν χωρανε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΙ'Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9 Απρ 2012 2:46:00 μ.μ.

    Το ποιηματάκι σου δείχνει ανίκανο ζητιάνο. Μπορεί όντως να έχουμε χαμηλές αποδοχές αλλά ξέρουμε τι μας φταίει. Και δεν μας φταίει το ΠΑΣΟΚ όσο εσύ και η φάρα σου που το αναγκάζατε εκβιάστικα να σας τρέφει τζάμπα 30 χρόνια και θέλετε να συνεχίσετε το φαγοπότι. Πριν κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ για τους χαμηλούς μισθούς ας μην ψήφιζες Καραμανλή το 2004 2007, ας δούλευες παραγωγικά και όχι εικονικά, και ας ήσουν πολιτικοπιημένος για να μην πέσει σε λαϊκισμό ούτε το ΠΑΣΟΚ. Αν νομίζεις ότι δημοκρατιά και κόμματα αφορούν σύπερ μάρκετ πλειοδοσίας υπέρ του λαού μέινε στις ψευδαισθήσεις σου.

    Εμείς οι σοβαροί παραγωγικοί πολίτες για μία ακόμα φορά, έστω και διστατκικά, έστω και πεινώντας θα ξαναπροτιμήσουμε ΠΑΣΟΚ.

    Σιγά μην ψηφίσουμε αναρχία, Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα. Καλά για ΚΚΕ και Κουβέλη δε συζητιέται καν.


    ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ έστω και με παράπονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9 Απρ 2012 3:37:00 μ.μ

    Πες αλεύρι, η εκδίκηση του συστήματος σε γυρεύει. Θα καταλάβεις τι σημαίνει ζωή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. χαχα

    χαχαααααααααα

    Θα "θάψεις" τα λαμόγια;;;;;
    χαχαχα και μάλιστα με ... "ψήφο";;;;

    χαχαααααααααααααααα


    Γιατί τι θα ψηφίσεις;;; ΚΚΕ Τσίπρα ή ΚΑμμένο;;;; Και φοβήθηκαν τα λαμόγια!!!! Ω ρε δουλειές που θα έχουν οι ψυχίατροι με τους "επαναστάτες" και τους "αγανακτισμένους" τη Δευτέρα μετά τις εκλογες.

    Πόσα κάστρα ψευδοεκδίκησης έχουν να πέσουν από τη διάψευση.

    Δεν ξέρω για ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

    Για να υπάρχει χώρα. Με πολλά λαμόγια λιγότερα, με άλλα τόσα υπ άτμόν αλλά με πολλές ελπίδες για τον τόπο.

    μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που τολμά εναντίον του ... "λαού". Έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα κερδίσει. Και ας αφήσουμε το "λαό" να ονειρεύεται κομμουνιστικά, νεόπλουτα ή αναρχικοά ουρί του παραδείσου. Για τα μπλογκς καλά είναι να εκτονώνεται. Στην κάλπη είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9 Απρ 2012 3:37:00 μ.μ

    Πες αλεύρι, η εκδίκηση του συστήματος σε γυρεύει. Θα καταλάβεις τι σημαίνει ζωή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. χαχα

    χαχαααααααααα

    Θα "θάψεις" τα λαμόγια;;;;;
    χαχαχα και μάλιστα με ... "ψήφο";;;;

    χαχαααααααααααααααα


    Γιατί τι θα ψηφίσεις;;; ΚΚΕ Τσίπρα ή ΚΑμμένο;;;; Και φοβήθηκαν τα λαμόγια!!!! Ω ρε δουλειές που θα έχουν οι ψυχίατροι με τους "επαναστάτες" και τους "αγανακτισμένους" τη Δευτέρα μετά τις εκλογες.

    Πόσα κάστρα ψευδοεκδίκησης έχουν να πέσουν από τη διάψευση.

    Δεν ξέρω για ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

    Για να υπάρχει χώρα. Με πολλά λαμόγια λιγότερα, με άλλα τόσα υπ άτμόν αλλά με πολλές ελπίδες για τον τόπο.

    μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που τολμά εναντίον του ... "λαού". Έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα κερδίσει. Και ας αφήσουμε το "λαό" να ονειρεύεται κομμουνιστικά, νεόπλουτα ή αναρχικοά ουρί του παραδείσου. Για τα μπλογκς καλά είναι να εκτονώνεται. Στην κάλπη είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9 Απρ 2012 3:37:00 μ.μ

    Πες αλεύρι, η εκδίκηση του συστήματος σε γυρεύει. Θα καταλάβεις τι σημαίνει ζωή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. χαχα

    χαχαααααααααα

    Θα "θάψεις" τα λαμόγια;;;;;
    χαχαχα και μάλιστα με ... "ψήφο";;;;

    χαχαααααααααααααααα


    Γιατί τι θα ψηφίσεις;;; ΚΚΕ Τσίπρα ή ΚΑμμένο;;;; Και φοβήθηκαν τα λαμόγια!!!! Ω ρε δουλειές που θα έχουν οι ψυχίατροι με τους "επαναστάτες" και τους "αγανακτισμένους" τη Δευτέρα μετά τις εκλογες.

    Πόσα κάστρα ψευδοεκδίκησης έχουν να πέσουν από τη διάψευση.

    Δεν ξέρω για ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

    Για να υπάρχει χώρα. Με πολλά λαμόγια λιγότερα, με άλλα τόσα υπ άτμόν αλλά με πολλές ελπίδες για τον τόπο.

    μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που τολμά εναντίον του ... "λαού". Έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα κερδίσει. Και ας αφήσουμε το "λαό" να ονειρεύεται κομμουνιστικά, νεόπλουτα ή αναρχικοά ουρί του παραδείσου. Για τα μπλογκς καλά είναι να εκτονώνεται. Στην κάλπη είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9 Απρ 2012 3:37:00 μ.μ

    Πες αλεύρι, η εκδίκηση του συστήματος σε γυρεύει. Θα καταλάβεις τι σημαίνει ζωή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. χαχα

    χαχαααααααααα

    Θα "θάψεις" τα λαμόγια;;;;;
    χαχαχα και μάλιστα με ... "ψήφο";;;;

    χαχαααααααααααααααα


    Γιατί τι θα ψηφίσεις;;; ΚΚΕ Τσίπρα ή ΚΑμμένο;;;; Και φοβήθηκαν τα λαμόγια!!!! Ω ρε δουλειές που θα έχουν οι ψυχίατροι με τους "επαναστάτες" και τους "αγανακτισμένους" τη Δευτέρα μετά τις εκλογες.

    Πόσα κάστρα ψευδοεκδίκησης έχουν να πέσουν από τη διάψευση.

    Δεν ξέρω για ΝΔ αλλά ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

    Για να υπάρχει χώρα. Με πολλά λαμόγια λιγότερα, με άλλα τόσα υπ άτμόν αλλά με πολλές ελπίδες για τον τόπο.

    μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που τολμά εναντίον του ... "λαού". Έτσι κι αλλιώς ο τόπος θα κερδίσει. Και ας αφήσουμε το "λαό" να ονειρεύεται κομμουνιστικά, νεόπλουτα ή αναρχικοά ουρί του παραδείσου. Για τα μπλογκς καλά είναι να εκτονώνεται. Στην κάλπη είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαφωνεί κανένας ότι το πελατειακό σύστημα διέλυσε την πατρίδα μας? μάλλον όχι. Ο μόνος που κινήθηκε απο την αρχή με τις πράξεις του έξω απο τη λογική του πελατειακου αυτου συστήματος ηταν ο Ραγκουσης. Αντί λοιπον να στηρίζουμε τις φωνές αυτές, έστω λίγες, ασκούμε επιπόλαια εώς χυδαια κριτική στους ανθρώπους σαν το Ραγκουση που σημερα τους εχουμε αναγκη όχι σαν κομπαρσους, αλλα πρωταγωνιστες στην πολιτικη σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σωστος ο 2.04..
    τυπικη πασοκικη υποκρισια
    υπερ των πελατων του..
    και ο κηπουρος βγαινει και ηρωας..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ..
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΑΣΟΚΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τα σχολια των υπαληλων του νταλαρα
    δειχνουν την ποιοτητα των πασοκων..
    κατεστρεψαν τη χωρα
    κυβερνησαν για δεκαετιες
    και τους φταινε οι αλλοι..

    δεν τοκανα εγω κυρια γιαννα..
    ο βρωμικος λαος με αναγκασε
    να κανω ολυμπιακους..
    ο βρωμικος λαος με αναγκασε
    να μπω στο ευρω..
    ο βρωμικος λαος θα σας δειξει
    και την ευγνωμοσυνη του..
    το ξερετε και φευγετε..
    παντα γενναιος ο πασοκος
    παντα με λεφτα των αλλων
    παντα οι αλλοι φταινε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙ ΚΟΛΟΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ . ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΝΑΝΕ -ΗΤΕ ΛΕΓΕΤΕ ΡΑΓΓΟΥΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Η ΠΑΓΓΑΛΟΣ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΥΔΕΟΛΟΓΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΟΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ(35% ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2500000 ΗΛΙΘΙΟΙ )..ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αρχοντοπασοκος=τραπεζουπαλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι βολεμενοι συμφωνουν 6.33..
    οι υπολοιποι αηδιαζουν..
    ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει απαντησει στο ερωτημα
    το πασοκ μειωσε τους μισθους εκατομυριων ελληνων,
    και εριξε ενα εκατομυριο στην ανεργια
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ?
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ 10000 ΤΑΡΙΦΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ?
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..
    και το πασοκ σας δουλευει..
    γιατι ηταν δικομματικη και ειλημμενη η αποφαση πριν τις εκλογες του 2009,να καταστραφει συστηματικα η μισθωτη εργασια..
    οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες
    χρειαζονται προς το παρον για τα κουκια..

    οταν οι μισθοι θα πεσουν τοσο οσο οι μισθωτοι να ειναι τελειως στο ελεος των αφεντικων
    (οι φτωχοι και οι κατεστραμμενοι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ)

    θα ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ..
    ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ..
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O monos poy a3izei sto brwmero PA.SO.K.. O monos poy eixe ta arxidia na ta balei... me tis panisxyres syntexnies farmakopoiwn (oi opoioi prostateyontai kai apo antisyntagmatikoys plh8ysmiakoys kai gewgrafikoys periorismoys), tarifosporiwn kai ntalikerhdwn, oi opoioi akomh kai shmera synexizoyn na emporeyontai mayra... kai paranoma kratikes adeies leitoyrgias - kratikh perioysia kai na tis klhronomoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση