GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν το…παρτάκι ξαναγίνει πάρτι

Του Θανάση Νικολαΐδη ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ οι γιατροί . Βάρεσαν συναγερμό και να σου οι κ.κ. Πατούλης, Αμπατζόγλου (απών ο κ. Λουράντος) στο «γυα...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ οι γιατροί. Βάρεσαν συναγερμό και να σου οι κ.κ. Πατούλης, Αμπατζόγλου (απών ο κ. Λουράντος) στο «γυαλί». Μέτωπο μην πειραχτεί το «σύστημα», μην αλλάξουν δεδομένα. Έγιναν πλούσιοι συνάδελφοί τους με ένα μολύβι για αμέτρητες συνταγές, έβγαλαν φακελάκηδες τον «ιδρώτα» τους στην Ελβετία, χόρεψαν για...
 δεκαετίες κορδακίζοντες και ξεσηκώνονται.
ΓΙΑ το φάρμακο μη γίνει φτηνότερο, για τον έλεγχο που θα’ ναι ηλεκτρονικός, για ό,τι ταρακουνάει το σύστημα που στήθηκε μεθοδικά, για να μη σηκώσει κεφάλι η εθνική μας οικονομία. Και, βέβαια, δεν είδαμε να αντιδρά κανένας απ’ τους παραπάνω όσο κρατούσε το πάρτι κι ούτε να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον διπλανό που «τα’ πιανε», τον παραπέρα που εκβίαζε και τον δείνα που έπαιρνε τα ποσοστά του από προμηθευτές.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν φαίνεται δύσκολη η αρχή με την «δραστική ουσία» και την επιδιωκόμενη φθήνια στο φάρμακο, ωστόσο, θα’ πρεπε οι γιατροί να σταθούν αρωγοί και όχι να σπεύσουν πάνοπλοι. Μάθαμε όπως μας έμαθαν να ξοδεύουμε αλόγιστα κατασπαράσσοντας τα ταμεία, αλλά έχουν όλα ένα τέλος και τρομάζει. Τρομάζει τον φαρμακοποιό το χάπι-χύμα που θα πουλάει σαν καραμέλες από βάζο, αλλά τέλος το «φαρμακείο» με τα ληγμένα φάρμακα, τα μισοπιωμένα σιρόπια και τα απείραχτα χάπια.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τους γιατρούς, τιμάμε τον έντιμο γιατρό αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του, ωστόσο, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα κίνητρα των εκπροσώπων τους. Δεν μας έπεισαν ισχυριζόμενοι πως «δεν ξέρουν από κομπιούτερ» και άρα δεν συνταγογραφούν υπό έλεγχο και απαιτούσαν λάπτοπ και σεμινάρια χρήσης του(!). Δεν παρέπεμψαν κανέναν επίορκο τα πειθαρχικά τους, δεν απήργησαν για ατιμώρητους φακελάκηδες.
ΠΩΣ να ερμηνεύσουμε την επιμονή τους στο «σύστημα»; Θέλουν τη συνέχιση και μιαν απ’ τα ίδια. «Δεν είδαν» τα άδεια ταμεία και τα θέλουν άδεια, «δεν άκουσαν» για πολυφαρμακία που τα κατασπάραξε, για «παραϊατρικά εργοστάσια» με δαπανηρές και, εν πολλοίς, άσκοπες «αξονικές», «δεν ξέρουν» για προμηθευτές και φακελάκηδες. Να συνεχίσουμε, λοιπόν, (γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες) το…παρτάκι μέχρι να γίνει πάρτι. Είδαμε τα…χαΐρια μας (και) στον χώρο της υγείας, θέλουμε κάτι ν’ αλλάξει επειγόντως κι ας το αλλάξει οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε κομματική ταμπέλα. Με τα λάθη και τις παραλείψεις που εγκυμονούνται απ’ την κάθε αλλαγή, αλλά με τους «αμαρτωλούς» στην άκρη, τα «ελβετικά» να…επαναπατρίζονται, κάποιους μερακλήδες στη φυλακή και το «σύστημα» να ξαναστήνεται εκ θεμελίων.

6 σχόλια

  1. Πέστε την αλήθεια ΔΥΝΑΤΆ κύριοι.

    Τα γενόσσημα είναι φάρμακα αντίγραφα που τόσο διαφήμιζε ο ΠΟΥΣΤΗΣ ο Λοβέρδος και κανείς (δημοσιογράφος) δεν έκανε μια έρευνα να μάθει , μονό έβγαιναν ο Πρετεντερης, ο Καψης, ο Τσιμας, και από το ΣΚΑΙ ο Προτοψαλτε και η άλλη συμμορία και έλεγαν έλεγαν..

    Τα γενόσσημα είναι αντίγραφα αλλά δεν έχουν τα έκδοχα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΈΚΔΟΧΑ; είναι σαν φίλτρα , και όταν ένας μακροχρόνιος ασθενής παίρνει και αλλά φάρμακα ,αν πάρει ένα γενοσσημο χωρίς έκδοχα το αλεγρηκο ΣΟΚ είναι κατά 80% έτοιμο γιατί ο αργανησμος γίνετε βόμβα , αν είσαι τυχερός ζεις, αλλιώς κάνεις οικονομία στο ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ..

    Π.Χ// καρδιοπαθείς , με διαβήτη, με ρευματοειδή αρθρίτιδα που παίρνει φάρμακα διαφορετικά, ο Λοβέρδος έχει βροντήσει να μύωση τα έξοδα στέλνοντας σας στον άλλο κόσμο... μελέτες λένε ότι με τα γενόσσημα η ζωή μικρύνει μεσώ ορό γύρω στα 10 χρόνια .. ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΎ...

    Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον..

    Μπουτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tarifes kai ntalhkeria:

    > Mayro... kai paranomo emporio... kratikwna adeiwn leitoyrgias mesw nomotyphs metabibashs, ews kai 250.000 eyrw

    > Klhronomikothta kratikwn adeiwn leitoyrgias sta kwlopaidia toys

    > Antisyntagmatika plh8ysmiaka krithria gia ta tarifia an perasei... h alhteia Voridi-tsekoyrakh...


    Farmakopoioi:

    > Mayro... kai paranomo emporio... kratikwna adeiwn leitoyrgias mesw nomotyphs metabibashs-systegashs, ews kai 400.000 eyrw

    > Antisyntagmatika plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria me th boh8eia Loverdou kai me parakampsh twn dyo telesidikwn apofasewn ths Olomeleias toy Symboylioy ths Epikrateias poy ta exei katarghsei ws antisyntagmatika (ar8ro 5o - paragrafos 1h toy Syntagmatos)

    > Klhronomikothta kratikwn adeiwn leitoyrgias sta kwlopaidia toys



    AYTH EINAI H ELLADA. XOYNTIKA PRONOMIA, KLHRONOMIKOTHTA ERGASIAS, TSIFLIKIA, AYLES, FEOYDARXIA, KLEISTA EPAGGELMATA, KASTES, SYNTEXNIES, FATRIES KAI BOLEMA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η μία στις τρεις σταγόνες ιδρώτα του Έλληνα ασφαλισμένου εργαζόμενου χύνεται για την υγεία του, αυτός απαιτεί αξιοπρεπή και ισότιμη μεταχείριση με αυτή του Γερμανού του Άγγλου και του Γάλλου ασφαλισμένου, οι οποίοι πλήρωσαν όσα και αυτός στα δικά τους συστήματα υγείας, και αρνείται να γίνει το πειραματόζωο της Ιατρικής αφού ήδη έχει καταστεί το πειραματόζωο της Οικονομίας.
    Χρεώνοντας λοιπόν Θανάση στον ασφαλισμένο (αμόρφωτο πολλές φορές, αλλά πάντα εργατικό) γέροντα συνταξιούχο και ασθενή Πολίτη, που με την εργασία τους χρηματοδότησαν το σύστημα υγείας,με ευθύνες που βαρύνουν ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ γιατρούς, φαρμακοποιούς και Υπουργούς Υγείας, κατά το "όλοι μαζί τα φάγαμε", και με τα… έξοδα του πάρτυ, (λες και το γερόντιο ή ο άρρωστος είναι σε θέση να αντιταχθεί στο σάπιο σύστημα Υγείας την στιγμή που έχει την ανάγκη του), υποβιβάζεις την νοημοσύνη μας και μεταθέτεις τις ευθύνες.
    Αν ο Έλληνας ασφαλισμένος χρησιμοποιούσε το σάλιο που ξόδεψε για να κολλήσει τα ένσημα του για να σας φτύσει, θα έπνιγε και τους υπεύθυνους και τους παπαγάλους που πετούν από πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτόπουλος: Αν μου βρουν ένα ευρώ θα αυτοκτονήσω.
    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».
    ------------------------------------------------

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ .

    1. ΠΩΣ.. θα βάλεις το δάχτυλο στην μπρίζα ?

    2. Γιατί ρε μεγάλε ; Στα έφαγε όλα ο Τοκογλύφος συνεργάτης στην ΓΕΝΟΠ
    Ο Ρίζος Ρίζος ;

    3. Εμείς ΠΑΝΤΩΣ θα πληρώσουμε Α Ρ Χ Ι Δ Ι
    Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές!

    - Πληρώναμε... διακοπές χλιδής στην Ιταλία και αποστολές που δεν έγιναν ποτέ!
    - Αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε συγγενείς των συνδικαλιστών
    - Ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι υπερτιμολογήσεις
    - Στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και του εισαγγελέα το πόρισμα κόλαφος του ΣΔΟΕ

    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΔΕΗ συνεχώς αυξάνει τα τιμολόγια... Μια ματιά στα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ και το μεγάλο φαγοπότι, εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος της ΔΕΗ ίσως να οδηγήσει σε ένα πρώτο συμπέρασμα.

    Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και τους λογαριασμούς να αυξάνονται, το πόρισμα του ΣΔΟΕ έρχεται να φουντώσει το αίσθημα της αδικίας.

    Φαίνεται ότι η ΓΕΝΟΠ άλλαξε για τα καλά τα... φώτα της ΔΕΗ! Υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις έφεραν στα ταμεία της 2.080.209 εκατομμύρια ευρώ. Που σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα;
    ________________________________
    Σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη,
    σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία, για να αναλάβουν συγγενείς των συνδικαλιστών μελέτες, τις οποίες δεν παρέδωσαν ποτέ.

    Την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!

    Πήγαν οι υπερτιμολογήσεις... σύννεφο!

    Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098€. Άλλη τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα.
    Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Έτσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.
    Έτσι, τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.

    Πόσο κάνει μια ημερίδα;
    Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010.
    Θέμα της η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Κόστος: 94.800€. Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης.
    Έγιναν τρεις αναθέσεις...

    Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή.
    Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη.
    Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών.
    Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

    Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές.
    Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών.
    Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60€.
    Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440.
    Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...

    Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€. 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84€ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440€...
    Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΟΣΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση