GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΜΟΣ – ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...

Η άτυπη πολιτική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το πλιάτσικο της ελληνικής οικονομίας είναι η μόνη πραγματική αιτία για τη...

Η άτυπη πολιτική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το πλιάτσικο της ελληνικής οικονομίας είναι η μόνη πραγματική αιτία για την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός.
Το διακομματικό κουκούλωμα του σκανδάλου γύρω από το Βατοπέδι, που αποκαλύπτει ο πρώην αντεισαγγελέας Εφετών Ηλ. Κολιούσης στο πρόσφατο βιβλίο του “Βατοπέδι, πολιτική - δικαιοσύνη: Στο Βα(λ)τοπέδι δεν έχει λακέρδα”, και η “αδυναμία” της εξεταστικής επιτροπής να εντοπίσει τις σκαστές αποδείξεις για τις μίζες που χόρευαν γύρω από τον άλλοτε υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.
Η “ιδεολογική αντιπαλότητα” ανάμεσα στα δυο κόμματα χρησιμοποιείται ως προπέτασμα καπνού, προκειμένου να προχωρεί απρόσκοπτα η ανά τακτά διαστήματα εναλλαγή τους στην εξουσία, ώστε οι μεν να προστατεύουν τους δε χωρίς τον κίνδυνο επιπλοκών.
Η αγαστή διακομματική συνεργασία στο φαγοπότι αποκαλύφθηκε ανάγλυφη και στη ΔΕΗ, όπου λειτουργούσε κάτω από την αιγίδα των, από τις κυβερνήσεις διορισμένων, διοικήσεων. Και αποκαλύφθηκε μόνον όταν οι συνδικαλιστές σήκωσαν το δικό τους μπαϊράκι κι έπαψαν να υπακούουν στα κομματικά κελεύσματα.
Ως τότε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ούτε είχαν δει ούτε είχαν ακούσει κάτι. Η επί χρόνια καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας μετατράπηκε σε “φυσιολογική δράση” με αποτέλεσμα ο τρέχων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μη διστάσει να υπεξαιρέσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, βαπτίζοντάς τα ανερυθρίαστα “ιδιώτες”, προκειμένου να φανεί υπάκουος στις προσταγές της τρόικα (και να “επιτύχει” το περιβόητο PSI). Και ο τρέχων αρχηγός της ΝΔ, ομοίως ανερυθρίαστα, συνυπέγραψε, “νομιμοποιώντας” τη ληστεία, σε μια προσπάθεια να υπερακοντίσει τον αντίπαλο σε πειθήνια συμπεριφορά.
Οι διαχρονικές αυτές.. «δραστηριότητες» επέβαλαν στα δυο κόμματα την ανάγκη να στήσουν κομματικούς στρατούς οι οποίοι κάπως έπρεπε να χρηματοδοτηθούν. Η εύκολη λύση ήταν οι δημόσιοι οργανισμοί να μετατραπούν σε αποθήκες ανθρώπων, με ασύλληπτες ποσότητες διορισμών αχρείαστων υπαλλήλων. Και, όπου η υπερπληθώρα προσωπικού δεν επέτρεπε νέα βολέματα, δημιουργήθηκαν αχρείαστες υπηρεσίες προκειμένου να “τακτοποιηθούν” τα δικά τους παιδιά (όπως για παράδειγμα η περιβόητη Αγρογή). Με τον τωρινό αρχηγό της ΝΔ που, σαν άλλος Γ. Παπανδρέου, υπόσχεται να “τα αλλάξει όλα”, να γεμίζει με Μεσσήνιους υπαλλήλους το μουσείο της Ακρόπολης που «έλαχε» να πρωτολειτουργήσει επί των ημερών του στο υπουργείο Πολιτισμού.
Και είναι η προστασία των κομματικών στρατών που επέβαλε την ακύρωση των διαρθρωτικών αλλαγών που ο τόπος έχει :
Κανένας εξορθολογισμός στη λειτουργία του κράτους, καμία αμετάκλητη καταδίκη των επίορκων δημοσίων λειτουργών, κανένα κούρεμα στις πληθωρικές και υπερφίαλες δαπάνες παράστασης των 52 υπουργών!!! και των στρατών των ειδικών, συμβούλων, συνεργατών και λοιπών «απαραίτητων «αυλικών». Καμιά ενόχληση σ' αυτούς που ροκανίζουν τα κρατικά κονδύλια.
Καμιά πάταξη της φοροδιαφυγής. Συνέχιση της ασυλίας εκείνων που ιδιοποιούνται τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Μόνο κάποιες θεαματικές συλλήψεις οφειλετών που, την επόμενη, αποφυλακίζονταν αθόρυβα.
Επόμενο ήταν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες με τρομερή φοροεπιδρομή, με λεηλασία μισθών και συντάξεων, με απολύσεις από το δημόσιο και με καταβαράθρωση των εισοδημάτων, όλων εκείνων που δεν ανήκουν στους κομματικούς τους στρατούς ή στον κύκλο των επιρροών τους.
Μέσα σ' αυτή τη ζέουσα πραγματικότητα, με τις κυβερνήσεις των δυο κομμάτων να έχουν θεσμοθετήσει την ατιμωρησία και να νομιμοποιούν τον παράνομο πλουτισμό, ήταν επόμενο η μίζα και η συναλλαγή να διαπεράσουν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, σε βάρος βέβαια του τίμιου δημόσιου λειτουργού, του ελεύθερου επαγγελματία, του ιδιωτικά εργαζόμενου. Σε βάρος εν τέλει όλου του υγιούς κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, υποθηκεύοντας για δεκαετίες το μέλλον των επόμενων γενιών.
Τα δυο κόμματα που άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της παρανομίας, τώρα που άδειασαν τα ταμεία, αναζητούν τάχα τους υπεύθυνους, φορτώνοντας στον Ελληνικό λαό συνευθύνη και συνενοχή, με το καλοστημένο σλόγκαν «μαζί τα φάγαμε».. Στον ίδιο λαό που χτυπημένος από την ανεργία και τσακισμένος από τα αδιέξοδα φωνάζει μήπως ακουστεί
Δεν θέλουμε
Φ.τώχεια
Α.νεργία
Μ.ετανάστευση
Ε.γκληματικότητα
θέλουμε απλά να ΦΑΜΕ…

  *Η Ελένη (Μόνικα) Ευταξία είναι υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθήνας με την Δημοκρατική Αριστερά
·
www.monikaeftaxia.gr
·  7xiamon@gmail.com

11 σχόλια

  1. The New Greek political Mousaka recipe for disaster.
    Ingredients:
    1) Pasok 50
    2) Nea Dimocratia 50
    3) Laos 30
    4) Syriza 20
    5) Others 10
    Mix Nea Dimocratia with Pasok to become 100% DemPas, add 30 Laos and mix well together then top it with 20 Syriza and boil then thicken with 10 from others till harden. For garnish add KKE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μνημονιακοι προκαλεσαν,
    και θα προκαλεσουν,
    πολυ περισσοτερους θανατους
    απο τη 17 νοεμβρη..

    ακης-λαβρεντιαδης..

    να πιουν τα φαρμακα
    που επινε ο σαββας ξηρος
    και κελαηδησε,

    να υποστουν τους εκβιασμους
    που υπεστη ο κουφοντινας
    για να παραδοθει..

    να πεσει το χρημα εκει που χρειαζεται,
    για να ανοιξουν στοματα,
    οπως με τον γιωτοπουλο..

    οταν η εξουσια θελει,
    μπορει να κανει
    και τους πεθαμενους
    να μιλησουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
    ---------------------------------------------------------------------
    Οι απεργοί πείνας δεν παρακαλάνε ...ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετάθεση των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου απο τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ - 22 ΜΕΡΕΣ Απεργίες πείνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια...........
    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες των φυλακων Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος και από 26/4 ξεκίνησε απεργία πείνας και ο Γιώργος ΝΙκολόπουλος , μέλη της Σ.Π.Φ. Επίσης απο Σάββατο 28/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΙΟΤΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Gamhste ta dyo prwhn megala kommata twn dhmosiwn ypallhlwn kai ths mizas... (brwmero... PA.SO.K.) kai twn isxyrwn syntexniwn - kleistwn... epaggelmatwn twn ta3itzhdwn, twn forthgatzhdwn kai twn farmakopoiwn me to mayro... emporio... kratikwn adeiwn leitoyrgias (kwlotoympa... N.D.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε χέσου ρε Μόνικα. Κατηγορείς το δικομματισμό αλλά τις διευθύνσεις των μελών του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιείς για να κάνεις τις βρωμιές σου. Άντε γαμήσου καριόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την τελευταια εβδομαδα σολα τα μπλογκς (εκτος τα κομματικοποιημενα) δεν υπαρχει ενα σχολιο ρε ενα σχολιο ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ψηφιζουμε ΝΔ η ΠΑΣΟΚ η ΛΑΟΣ ...ΤΥΧΑΙΟ...???? ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ..ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ..ΑΝΗΣΧΟΥΜΕ...ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Εγιναν λαθη αλλα δεν πρεπει να δωσουμε την εξουσια στην δεξια
    ειπε ο δρ Κουτσουκος

    πριν λιγο στην Mηλιωνη επιsτρeφοντας απο Τηνο...


    Το Πασοκ πρηγειται στις καρδιες μας


    υπαρχει ραγδαια μεταστροφη του κοσμου υπερ Πασοκ με διαφορα + 2,5% απο την δεξια!

    Μπορουμε να κερδισουμε
    και εστειλε ενα αρθρο στο πρεσσσ

    O λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια!


    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (!!!!) ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
    ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ,
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!
    6 ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.
    15% ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΝΤ-ΔΟΥΛΑ.
    15% ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ...
    Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
    ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ!

    ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση