GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι και πάλι οι εξελίξεις στο Κυπριακό...

 Οι πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό και η αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων μέσω της ενδεχόμενης υλοποίησης του σχεδίου Β΄, ήταν στο επ...

 Οι πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό και η αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων μέσω της ενδεχόμενης υλοποίησης του σχεδίου Β΄, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, μεταξύ των διαφόρων σεναρίων του σχεδίου Β΄ περιλαμβάνονται η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012 κατά την κυπριακή προεδρία, το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επισήμανε ότι ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τις προληπτικές κινήσεις που έχουν γίνει, με την αποστολή επιστολών προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. Ανέφερε, επίσης, ότι συμφωνήθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις από την κυβέρνηση, τη Βουλή και τα κόμματα.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γγ του ΟΗΕ και την αναφορά του Μπαν Κι-μουν ότι τούτη την ώρα δεν τίθεται θέμα σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης και ανέφερε πως ο ειδικός σύμβουλος του γγ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα ενημερώσει την Παρασκευή τον Πρόεδρο Χριστόφια για το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις.

2 σχόλια

  1. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εξώδικο .. υπάρχει πάντως.
    Ο χουντικός Γεωργαλάς ήταν υπέυθυνος στο γραφείο του Καημένου μέχρι χθες.


    Το 2009 οι "Δεξιοί" δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί κάνανε μουτρακια στον Καραμανλή.

    Βγήκε η πασοκαρα πανηγυρικα, μας εσκισε το κορμακι και τώρα οι "Δεξιοί" πάλι δεν θα ψηφίσουν την Νεα Δημοκρατία γιατί τώρα κάνουν μουτρακια στον Σαμαρα.

    Τελικά εσείς οι "Δεξιοί" ή πολύ καλό μαθημένοι είσαστε ή είσαστε τόσο Δεξιοί όσο και ΓΑΠ αντιεξουσιαστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση