GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεολιθικοί αγρότες εξάπλωσαν τη γεωργία έως τη Σκανδιναβία...

 Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με...

 Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το Νότο έως τον μακρινό Βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό, αναφέρει το ΑΠΕ.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουψάλα, της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τους Πόντους Σκόγκλουντ και Ματίας Γιάκομπσον ανέλυσαν, με νέες εξελιγμένες τεχνικές, το γενετικό υλικό που πήραν από σκελετούς ενός αγρότη και τριών κυνηγών - συλλεκτών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σουηδία και χρονολογούνται πριν από περίπου 5.000 χρόνια. Οι δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, ο γεωργικός και ο κυνηγετικός - συλλεκτικός, συνυπήρχαν επί περίπου 1.000 χρόνια σε απόσταση περίπου 400 χλμ., ο πρώτος στη σουηδική ενδοχώρα και ο δεύτερος στη νησί Γκότλαντ νότια της Στοκχόλμης.
Συγκρίνοντας το DNA αυτών των ανθρώπων της λίθινης εποχής με το DNA σύγχρονων πληθυσμών της Ευρώπης, οι ερευνητές βρήκαν ότι, από γενετική άποψη, οι μεν κυνηγοί - συλλέκτες, που ήταν οι λιγότερο εξελιγμένοι, είχαν μεγαλύτερη συγγένεια με τους βόρειους λαούς, ιδίως τους σημερινούς Φινλανδούς, ο δε αγρότης είχε πολύ στενή γενετική συγγένεια με τους σημερινούς Μεσογειακούς κατοίκους, ιδίως τους Κύπριους και τους Έλληνες.
Η ανακάλυψη, κατά τους Σκανδιναβούς επιστήμονες, δείχνει ότι οι αρχαίοι γεωργοί μετέφεραν τις καλλιεργητικές γνώσεις και τεχνικές τους από το Νότο στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι τον παγωμένο Βορρά, όπου τελικά αναμίχθηκαν γενετικά με τους ντόπιους, ενώ παράλληλα τους δίδαξαν να παράγουν την τροφή τους από τη γη πλέον και όχι από το κυνήγι και τη συλλογή καρπών και φρούτων.
Όπως δήλωσε ο Σκόγκλουντ, τα γενετικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η γεωργία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη από ανθρώπους που ζούσαν στην Μεσόγειο και αυτό έγινε με μεταναστευτικά κύματα και όχι απλώς μέσα από την πολιτισμική μετάδοση των γεωργικών γνώσεων από στόμα σε στόμα. «Αν η γεωργία είχε εξαπλωθεί μόνο ως πολιτισμική διαδικασία, δεν θα βρίσκαμε ένα αγρότη στο Βορρά να έχει τέτοια γενετική συγγένεια με τους Νότιους πληθυσμούς», δήλωσε ο σουηδός ερευνητής.
Η σκανδιναβική έρευνα φωτίζει μία χρόνια διαμάχη των επιστημόνων σχετικά με το πώς εξαπλώθηκε η γεωργία και έφθασε στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή, όπου εμφανίστηκε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Γύρω στο 3.000 π.Χ. η γεωργία είχε πια εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Η βασική διαμάχη είναι με ποιο τρόπο έγινε η μετάβαση από το στιλ ζωής του κυνηγού-συλλέκτη σε εκείνο του αγρότη και αν η γεωργία εξαπλώθηκε μέσα από μετανάστες γεωργούς ή αν απλώς οι ιδέες και η γεωργική τεχνογνωσία τους «μετανάστευσαν» σιγά-σιγά από πολιτισμό σε πολιτισμό. Η νέα μελέτη ρίχνει το βάρος της υπέρ της πρώτης άποψης, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναλύσεις DNA, οι οποίες είχαν βρει ανάλογες ενδείξεις περί μετανάστευσης των ίδιων των ανθρώπων από τη Μεσόγειο, οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους τις καλλιεργητικές γνώσεις τους.

15 σχόλια

  1. Στις 6 Μαϊου, έρχεται η απελευθέρωση!!

    Στις 6 Μαϊου κατεβάζουμε τη σβάστικα του μνημονίου από την Ακρόπολη!

    Πετάμε με την ψήφο μας στα τσακίδια τους υποτελείς, δοσίλογους, υπηρέτες και τσουτσέκια της Μέρκελ και του Σόϊμπλε - Σαχλαμαρά και Μπενιζέλο!

    Ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας και αλλάζουμε πορεία, από αυτήν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, που μας οδηγούν τα κατοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο ξέφωτο της ανάπτυξης και της εθνικής αξιοπρέπειας!

    Ψηφίζουμε ενάντια στην εξαθλίωση, τους μισθούς και συντάξεις πείνας, που μαθηματικά μας οδηγούν οι πολιτικές των δοσίλογων Σαχλαμαρά και Μπενιζέλου!

    Και το σημαντικότερο – ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ!

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν απο 60.000 χρόνια,ο σύγχρονος
    άνθρωπος (κρο μανιόν) ξεκίνησε το
    ταξίδι του απο την Αφρική.
    Τανζανία και Αιθιοπία μεριά.
    Το μονοπάτι αριθμός 65 έφερε
    κάποιους στην Ελλάδα.
    Τα περί Άριας φυλής και χρώματος
    είναι μπαρμπούτσαλα
    Όοοολα τα κάνει το κλίμα.
    Σ.σ.:Πηγή National Geographic-
    Genographic program.
    To δείχνει και το DNA μου,όπως
    εξετάστηκε απο τον ανωτέρω φορέα.
    Και άλλων εκατομμυρίων ανθρώπων
    βεβαίως-βεβαίως.
    Το θέμα είναι για τρίδιπλο
    σεντόνι,αλλά δεν έχω χρόνο-τόπο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ.
    Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ 15%!!!

    ΣΥΡΙΖΑ 15%
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 15%
    ΚΚΕ 15%
    ΝΔ 15%
    ΠΑΣΟΚ 15%

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ.
    ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.
    ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ.
    ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ.
    ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15+15=30% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΗΛ 2100000 ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ......!!!!!!!!!.Ασχετο.. οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10.08 Σωστός,είναι ακόμα πολλοί,
    αλλά σκέψου ότι πριν 2 χρόνια ήταν συνολικά 5 εκατομμύρια και τώρα μετά βίας 2 εκατομμύρια (15+15%).
    Θέλει κι άλλη προσπάθεια βέβαια.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΕΙΤΕ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΙΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
    ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΙΑ ΕΝΑΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ).
    ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 50 ΕΔΡΕΣ ΜΠΟΝΟΥΣ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.
    Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
    ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ.
    ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ 50 ΕΔΡΕΣ.
    ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θελω να κανουν ερευνα αυτοι οι σοφοι Σουηδοι-Δανοι
    γιατι
    το ενα αρχιδι ειναι ψηλοτερα απο το αλλο

    Αυτη ειναι η δικη μου απορια και σκεψη
    μπορουν να μου την λυσουν και να αποδειξουν την σοφια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Αυτή τη στιγμή έχουμε

    5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ 15%!!!

    ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ.

    5 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ 15%!!!!

    ΣΥΡΙΖΑ 15%!!

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 15%!!

    ΚΚΕ 15%!!

    ΝΔ 15%!!

    ΠΑΣΟΚ 15%!!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ.
    ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ.
    ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ.
    ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ.

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ!!

    ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραλος

    στην Δηλο εχει καταφυγει ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων
    δρ κουτσουκος\

    να ζητησει τους χρησμους του Δηλιου Απόλλωνα\για τις εκλογες

    ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ....

    λενε οι χρησμοι

    και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
    Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


    Δηλ. Ολα παιζονται ολα μπορει να συμβουν και οποιος τολμα νιακει

    Αυτα ειπε η ιερεια ....

    αρα το ΠΑΣΟΚ μπορει να κερδισει!
    tO pASOK PROHGEITAI...2% !!!

    η συνεχεια στο πρεσσ....


    Κωπηλατης Παραλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις 6 Μαϊου, έρχεται η απελευθέρωση!!

    Στις 6 Μαϊου κατεβάζουμε τη σβάστικα του μνημονίου από την Ακρόπολη!

    Πετάμε με την ψήφο μας στα τσακίδια τους υποτελείς, δοσίλογους, υπηρέτες και τσουτσέκια της Μέρκελ και του Σόϊμπλε - Σαχλαμαρά και Μπενιζέλο!

    Ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας και αλλάζουμε πορεία, από αυτήν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, που μας οδηγούν τα κατοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο ξέφωτο της ανάπτυξης και της εθνικής αξιοπρέπειας!

    Ψηφίζουμε ενάντια στην εξαθλίωση, τους μισθούς και συντάξεις πείνας, που μαθηματικά μας οδηγούν οι πολιτικές των δοσίλογων Σαχλαμαρά και Μπενιζέλου!

    Και το σημαντικότερο – ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ!

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΥΓ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΟΥ ΔΟΛ.ΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΨΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ?????

    ΒΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ????

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ????

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12.17 ΠΑΡΤΑΛΕ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ
    Η ΔΝΤ-ΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραλος

    Χρησμοί:

    Το Πασοκ προηγειται με 2% !!!

    Στην Δηλο εχει καταφυγει ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων
    δρ Κουτσουκος

    να ζητησει τους χρησμους του Δηλιου Απόλλωνα για τις εκλογες

    ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ....

    λενε οι χρησμοι

    και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
    Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


    Δηλ. Ολα παιζονται ολα μπορει να συμβουν και οποιος τολμα νικαει

    Αυτα ειπε η ιερεια ....

    αρα το ΠΑΣΟΚ μπορει να κερδισει!
    Το Πασοκ προηγειται με 2% !!!

    η συνεχεια στο πρεσσ....

    Χαμός εγινε στην προβλητα της Μυκονου οταν πασοκζτηδες αναγνωρισαν τον δοκτωρα
    επιτελους που ηρθες να μας εμψυχωσεις του ειπαν.... "μας τη λενε οι δεξιοι οι φιλοι του Σαρκοζι και Μερκελ"...

    Μην φοβαστε ειπε ο δοκτωρ της δημοκρατιας η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ>>>>


    και εφυγε με την Μπριζιτ που γνωρισε εξω απο τον ναο του Απόλλωνα...πολυ κομματος σοσιαλιστικος, βερα ολανδικη!



    Κωπηλατης Παραλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 28 Απρ 2012 12:12:00 μ.μ.

    Ο ΔΟΚΤΩΡ ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΙΤ

    ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ


    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΦΛΩΡΙΑ


    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑς ΚΑΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΦΛΩΡΙ

    ΤΡΑΒΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΡΑΠΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση