GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακουργηματικές διώξεις σε ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ...

Βαρύτατες κατηγορίες , σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά...

Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την...
υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:
- Απιστία στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου.
- Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).
- Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.
- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.
Το πρώτο πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, παροχές που κρίθηκαν παράνομες καθώς ο νόμος απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες.
Με αφετηρία εκείνα τα στοιχεία, ακολούθησε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων, που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ο οποίος ανέδειξε υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α. Εντοπίστηκαν επίσης ποσά ως έξοδα για μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών και τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί ποτέ οι φάκελοι των μελετητών.
Στο πόρισμα, που διαπίστωνε έλλειψη ουσιαστικού διαχειριστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ των δαπανών που κάλυπτε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, το 2005 και το 2006, καταβλήθηκε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ταξίδια, πολυτελή δώρα και γεύματα, χωρίς να αναγράφεται στα σχετικά παραστατικά ούτε ο σκοπός της δραστηριότητας, ούτε, όπου απαιτείτο, τα ονόματα των συμμετεχόντων.
Η δικογραφία για την υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος και θα εντοπίσει τα πρόσωπα που θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.

6 σχόλια

  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ.....ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ !



    Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑ$$ΟΚΟΥ
    σιχαμερού Κηπουρού του Παπανδρέου. Τσόγλανου Μπεγλίτη
    για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

    Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου»

    Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:

    «Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια , μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.

    Και συνέχισε Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ..λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος.!!!!!


    Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ..O AΛΗΤΗΣ. O ΠΑ$$ΟΚΟΣ!

    ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ.


    ΠΑΣΟΚ = ΒΡΙΣΙΑ ..ΧΟΝΤΡΗ ____________ AΙΩΝΙΑ




    Αυτόν ο Θεός θα τον συγχωρήσει.
    Αυτούς όμως που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
    και εκείνους που τους δικαιολογούν
    ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ θα τους .....ΚΡΕΜΑΣΕΙ στην ΠΛΑΤΕΙΑ...

    ...στο ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ 130 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι κλέφτες και παράσιτα που ζουν εις βάρος των εργαζομένων της ΔΕΗ που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
    Οι Διοικήσεις της ΔΕΗ όμως, με το φόβο των απεργιών των συνδικαλιστών,είναι παντελώς άβουλες και ανίκανες να διοικήσουν.
    Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τους ναυτεργάτες.Διαλύουν την οικονομική ζώνη των Νησιών και καταστρέφουν τους αγρότες.
    Και η κυβέρνηση παρακολουθεί άβουλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΑΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΌΣΟ ΦΆΓΑΝΕ ΑΥΤΟΊ; ΈΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ;

    Ο ΣΑΛΑΣ ΠΟΣΑ !!!!!ΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ Ο ΣΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση