GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Κατ’ αρχήν , δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ- τουλάχιστον από το 1999 οπότε και επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα ...

Κατ’ αρχήν, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ- τουλάχιστον από το 1999 οπότε και επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα μετά τις σπουδές μου στο Εξωτερικό. Φυσικά, γνώριζα τα –ιδιαιτέρως χτυπητά- ελαττώματα του κόμματος και τα μεγάλα λάθη που είχε διαπράξει στο παρελθόν. Εκεί όμως ανήκα ιδεολογικά και προχωρούσα, δίνοντας έμφαση στα...
θετικά και ελπίζοντας στην εξάλειψη των αρνητικών. Δε νομίζω πως ήμουν ο μόνος και δεν πιστεύω πως αυτό που προανέφερα αφορούσε (=αφορά) μόνο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Η ιδέα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική τριγύριζε στο μυαλό μου εδώ και αρκετά χρόνια. Έχω συγκεκριμένες ιδέες, απόψεις, προτάσεις- όσοι παρακολουθούν την αρθρογραφία μου τις γνωρίζουν- και θεωρώ πως ο μόνος τρόπος να μην παραμείνουν απλώς λέξεις πάνω σε χαρτιά θα ήταν μέσω του πολιτικού στίβου. Είμαι της λογικής πως αν θες να αλλάξεις κάποια πράγματα στο «σύστημα», οφείλεις να «ενταχθείς» σε αυτό και -διατηρώντας πάντα ακέραιες τις ιδέες σου- να προσπαθήσεις. Εκ των έσω- όχι παραμένοντας πεισματικά εκτός, φωνάζοντας και βρίζοντας.
Το 2010, πήρα την πρώτη «γλύκα» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά. Τολμώ να πω πως το ‘φχαριστήθηκα αφάνταστα! Μην ξεχνάμε όμως πως η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο δημοτικών εκλογών, παντελώς αχρωμάτιστο κομματικά, δεν εμπεριέχει ιδιαίτερο ρίσκο. Αντίθετα φυσικά με αυτό που συμβαίνει τώρα.
Όταν άρχισα να ανακοινώνω τις προθέσεις μου στους φίλους μου, κάποιοι από αυτούς με ρώτησαν «Γιατί τώρα;» και με προέτρεψαν να περιμένω. Έλεγαν πως στις επόμενες εκλογές τα πράγματα ίσως να είναι πιο ήρεμα και το ΠΑΣΟΚ να έχει ανακάμψει. Έτσι, θα ήταν πιο εύκολο για μένα να κάνω μια πιο «ανοιχτή» προεκλογική εκστρατεία και –ενδεχομένως- να συγκεντρώνω περισσότερες πιθανότητες να εκλεγώ.
Όχι φίλοι μου! Διαφωνώ κάθετα. Για πολλούς λόγους. Κάποιες φορές μου αρέσει να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα. Άποψή μου είναι πως, που και που, πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο αρκεί αυτός που το κάνει να λειτουργεί συνειδητά και για κάποιο ουσιαστικό σκοπό. Ούτως ή άλλως όμως, θεωρώ πως τώρα είναι η στιγμή. Πολλά πρέπει να αλλάξουν άμεσα. Ορισμένα από αυτά θα αλλάξουν εκ των πραγμάτων, λόγω της κατάστασης και της κρίσης. Οι υπόλοιπες αλλαγές όμως θα εξαρτηθούν από εμάς τους ίδιους. Κάποιοι πρέπει να κάνουν την αρχή. Και θέλω να είμαι εγώ ένας από αυτούς. Δεν θα υποκριθώ. Δεν είμαι ιδιαιτέρως αλτρουϊστής ούτε έχω όρεξη να γίνω ήρωας. Είναι κάτι που θα πράξω (και) για μένα. Κάτι που γουστάρω. Κάτι που θεωρώ σωστό, κάτι που ελπίζω πως θα βρει σύντομα μιμητές.
Σήμερα, η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους. Όχι στην ηλικία αφού συχνά συναντάμε 20χρονα να παπαγαλίζουν μια γηραλέα ξύλινη γλώσσα (η οποία δυστυχώς έχει μεγάλη πέραση τελευταία), αλλά στο μυαλό, στις ιδέες, στον λόγο που θα εκφέρουν. Διαφωνώ πλήρως με την απαξίωση της πολιτικής, αναγνωρίζω όμως την ανάγκη ανανέωσης. Μια ανανέωση που δεν θα προέλθει από την δημιουργία «νέων» κομμάτων από παλιούς πολιτικούς αλλά από την είσοδο στο πολιτικό σύστημα «φρέσκων» προσώπων.
Κατεβαίνω λοιπόν σε αυτές τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο για τους λόγους που το ψήφιζα μέχρι τώρα αλλά και επειδή θεωρώ πως η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι σε μεγάλο βαθμό και πολιτική, υπεράνω κομματικών σχηματισμών.
Για το πρώτο σκέλος χρειάζονται συγκεκριμένες αρετές: αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, σεβασμός στον οικονομικά αδύνατο. Αν όλα αυτά υπάρξουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τη σκαπουλάρουμε. Το δεύτερο σκέλος είναι ίσως αυτό που με προβληματίζει περισσότερο. Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μια ανατριχιάστική άνοδο της Ακροδεξιάς. Βλέπουμε την –γνωστή και μη εξαιρετέα- Χρυσή Αυγή να μπαίνει με τα τσαρούχια στη βουλή- κάτι που, αν γίνει πραγματικότητα, θα αποτελέσει όνειδος για όλους μας και για το οποίο –ας μη γελιόμαστε- ευθύνεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Βλέπουμε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, ένα κόμμα που μιλάει για Μασόνους και Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και που –δυστυχώς- φαίνεται να συγκινεί και άτομα που ψήφιζαν Αριστερά, να «χτυπάει» μέχρι και τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Όλα αυτά δε, σε συνδυασμό με μια άγρια δεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορές σε «χριστιανούς στα χαρακώματα» και την ανεξήγητη (;) εμμονή του Αντώνη Σαμαρά να καταργήσει τον νόμο περί ιθαγένειας.
Από την άλλη, ένα μεγάλο τμήμα της Αριστεράς αποφεύγει επιδεικτικά να προσφέρει λύσεις, προτάσει μια γενική άρνηση σε κάθε μεταρρύθμιση και αλλαγή και, ενίοτε, φτάνει στο σημείο να υμνεί την άσκοπη και τυφλή βία και να χρησιμοποιεί παλαιοεθνοπατριωτικά τσιτάτα. Η Αριστερά αυτή απέχει παρασάγγας από το πρότυπο του αριστερού που –εγώ τουλάχιστον- είχα πάντα στο μυαλό μου.
Άποψή μου είναι πως η μοναδική απάντηση σε όλο αυτό το πολιτικό έρεβος θα μπορούσε να προέλθει από μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Ως τέτοια φυσικά, δεν αντιλαμβάνομαι το ΠΑΣΟΚ μόνο του αλλά μια συστράτευση πολιτικών δυνάμεων γύρω από το κόμμα που –καλώς η κακώς- εκπροσώπησε τον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία 35 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ την ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους. Μακροπρόθεσμα όμως ενδεχομένως να προστεθούν τα νέα κόμματα που προέρχονται από τον μετριοπαθή φιλελεύθερο χώρο καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της νυν κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Εξυπακούεται, πως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά, να πάψει να είναι ένα «κόμμα του κράτους» και να εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Φαντάζει απίθανο αλλά θεωρώ πως επί Σημίτη έγιναν σχετικές προσπάθειες και ίσως ο Γιώργος Παπανδρέου να το είχε καταφέρει αν δεν έπεφτε πάνω στην κρίση.
Σε γενικές γραμμές, είμαι πεπεισμένος πως η εποχή των αυτοδυναμιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και τη λύση μπορεί να την δώσει μόνο μια υγιής συνεργασία των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.
Ξέρω πως ακούγομαι αιθεροβάμων, πως ηχώ σαν τον John Lennon (του οποίου δεν είμαι καν φαν!). Επαναλαμβάνω όμως πως ελπίζω πως δεν θα είμαι μόνος. Ακούγεται κοινότοπο αλλά αυτή την στιγμή χρειάζεται αισιοδοξία και προσπάθεια. Ξαναλέω: Όσο μικρές και αν είναι οι πιθανότητες να πετύχω όλα αυτά για τα οποία μιλάω, είναι σαφώς περισσότερες από εκείνες που θα είχα αν καθόμουν σπιτάκι μου και πουλούσα «επανάσταση».
Δεν φανταζόμουν πως κάποτε θα έγραφα έναν πολιτικό λόγο. Αντικειμενικά, το συγκεκριμένο κείμενο θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο μου στα «Νέα» ή το Mediasoup, απ’όπου ξεκίνησα να αρθρογραφώ. Αν στο τέλος, πρόσθετα κι έναν ερωτοχτυπημένο τύπο που θα αυτοκτονούσε, μπορεί να σας έκανα να πιστεύετε πως έχετε στα χέρια σας το τελευταίο μου διήγημα. Κάποιοι θα διαφωνήσουν με αυτά που λέω. Άλλοι θα τα βρουν ανέφικτα. Στόχος μου όμως ήταν να σας μεταφέρω ακριβώς ό,τι σκέφτομαι, χωρίς προσθαφαιρέσεις και εκπτώσεις.
Δεν γνωρίζω που θα με πάει αυτή η ιστορία. Ήδη όμως έχω κερδίσει πολλά. Κατάλαβα πως είχα περισσότερους φίλους απ’ότι αρχικά πίστευα. Επίσης, είδα πως κάποιοι δίπλα μου που μου έκαναν τον φίλο έλεγαν ψέματα. Δέχτηκα μηνύματα από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που μου έδιναν συγχαρητήρια για την κίνησή μου αυτή- ασχέτως αν δεν πρόκειται να με ψηφίσουν. Δέχτηκα μηνύματα από, άγνωστους σε μένα, οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που με ευχαριστούσαν για το κουράγιο που τους έδωσα- κάτι που προσωπικά δεν φανταζόμουν. Κι έχουμε ακόμα αρκετές μέρες μέχρι τις 6 Μαΐου!

21 σχόλια

  1. για το προτζεκτακι και την ευρωεπιδοτηση κατεβαινεις
    οπως ολα τα χαχολολαμογια της βρωμερης πασοκιας.
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί είναι ο πιο εύκολος τρόπος να "μαυρίσεις", χωρίς καν να πας στη θάλασσα...

    Αλήτες πασοκτζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A man who isn't a socialist at 20 has no heart,
    and a man who is still a socialist after his studies has no head.
    Κρίμα τα έξοδα έρημε . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δεν σε αγγιζει ουτε ο κουβελης..
    κατι ξερει αυτος τι τσογλανακι του λαμπρακισταν εισαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί όμως ανήκα ιδεολογικά και προχωρούσα, δίνοντας έμφαση στα...
    θετικά και ελπίζοντας στην εξάλειψη των αρνητικών ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟ "Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" Η "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τυπος

    ειναι

    σαν την Μαγια Τσοκλη

    γυιος του πατερα του και της μητερας του

    Σκουλαρικακι ο λολις?



    ρε μηπως θελετε να χασετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Θανάσης, από την άλλη, δεν διάβαζε καθόλου. Όλη την ώρα στην τηλεόραση. Και με τον Ολυμπιακό." Από συνέντευξη της μαμάς του, της Λούλας Αναγνωστάκη. Εδώ: http://www.lifo.gr/mag/features/3165

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚ: H NTOΠA ZEI..
    ξεφτυλίστικε κι ο Π. Δήμας...

    Και άργησε το παλληκάρι
    ο Αρχηγός είναι εδώ και καιρό
    Υπερνομάρχης..
    των Ντοπαρισμένων της Άρσης
    και των Ελληνοποιημένων Χρυσών.

    Των καλύτερων Ολυμπιακών ΜΑΣΩΝ
    εις τους Αιώνας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ... ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΚΑΚΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΑΝΘΗ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ.

    ΕΛΛΑΣ ΟΙ "ΗΡΩΕΣ" ΣΟΥ ! ΚΑΡΕΚΛΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ... ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ !

    ΕΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ! ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο πρώτος προβοκάτορας απ' όλους στη ζωή μου
    είναι η αφεντιά σου που αντιγράφει την φωνή μου
    Άλλαξες το σώμα μου με έπιπλα και σκεύη
    σαν τον σοσιαλισμό που σε βολεύει

    Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
    εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
    παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
    απ' το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ; ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΨΗΦΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ.

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα βάρη φίλε σηκώνονται, οι αμαρτίες του Πασόκ ασήκωτες. Τι σκατά γυρεύεις Πύρο μες στα σκατά; Ή μήπως κάτι γνωρίζεις από αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο και έγιναν επί πασοκ υπουργοί, βουλευτές και πήραν θεσάρες και παχυλούς μισθούς και έκαναν περιουσίες.
    Τώρα κάποιοι εξαργυρώνουν τα μετάλια τους για μια θέση στη Βουλή και μισθούς επίσης παχυλούς.
    Αηδία, εμετός, απέχθεια.Άλλος ένας λόγος να τους μαυρίσουμε και να τιμωρήσουμε το αφόρητο φαγοπότι.
    Το φαι από το στόμα των παιδιών μας παίρνουν όλα αυτά τα λαμόγια του αθλητισμού και της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά πολύ βρώμα στο χώρο της άρσης βαρών.
    Αυτούς αποθεώναμε, για να πάρουν καρέκλες την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες κλαίνε κάθε μέρα...

    Ρίχναν ακόντια και σήκωναν βάρη για να πάρουν μισθούς και να στηρίξουν αυτούς που βιάζουν καθημερινά τους Έλληνες...

    Δήμα, εκατομμύρια Έλληνες ψεκάστηκαν με χημικά στις διαδηλώσεις, 2000 αυτοκτόνησαν, εσύ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΑ ; ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ; ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ, ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΗ. ΤΟ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ; ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ; ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΤΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡΗ ΗΤΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ; ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΠΟΥ ΈΤΡΩΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΔΩ , ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΕΜΒΕΡΗ ΔΗΜΑ...ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τα κατάλοιπα του λαμπρακιστάν και του μπομπολιστάν.
    έγινες άνθρωποι γράφοντας μπαρούφες...
    και εξαργυρώνουν τη τέχνη για να μας σώσουν...

    Με τα δύο χέρια...

    και ανοιχτές οι παλάμες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ.
    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ
    ΣΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 656 psifoi

    osoi oi gey kolonakiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση