GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λά.Ο.Σ και Σεισάχθεια...

Tου Σωτήρη Γλυκοφρύδη           Εχθές το βράδυ, στην τηλεόραση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ευαγγελίστηκε τη Σεισάχθεια. Ας δούμε όμως τ...

Tου Σωτήρη Γλυκοφρύδη
         
Εχθές το βράδυ, στην τηλεόραση, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ευαγγελίστηκε τη Σεισάχθεια. Ας δούμε όμως τι σημαίνει, αυτή η ασκούσα έντονη γοητεία, λέξη.
Σεισάχθεια, σημαίνει «άρση άχθους», δηλαδή την απόσυρση των οικονομικών βαρών που είχαν στις πλάτες τους οι χρεωμένοι, και εφαρμόστηκε  επί Σόλωνα κατά το 592, όταν έγινε επώνυμος άρχων στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας να...
συμβιβάσει τις διαφορές πλουσίων και φτωχών που στην πόλη του ήταν κραυγαλέες. Απετέλεσε ομολογουμένως ένα σημαντικό μέτρο ανακούφισης των φτωχών και χρεωμένων οι οποίοι αν δεν επέστρεφαν τα δανεικά κατέληγαν στους οφειλέτες τους, δούλοι. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν πως το μέτρο αυτό κατέληξε στην αυτοεξορία του Σόλωνα, ο οποίος «αεί σ’ οικτήρισε» τους συμπατριώτες του, τόσο γιατί κάποιοι πλούσιοι φίλοι του που ήταν γνώστες πρόλαβαν να δανειστούν να αγοράσουν και να μην επιστρέψουν τα δανεικά, όσο και διότι αρκετοί πένητες δεν έμειναν ευχαριστημένοι απο αυτό το φιλολαϊκό ομολογουμένως μέτρο. Αλλά ας δούμε τα πράγματα καλύτερα.
Κατ’ αρχήν, η Σεισάχθεια δεν εξαγγέλλεται, αλλά εφαρμόζεται χωρίς προειδοποίηση. Εάν εξαγγελθεί καταντάει μπούμερανγκ που βγαίνουν ωφελημένοι οι αετονύχηδες.    
Κατά δεύτερον, Σεισάχθεια χωρίς υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι δυνατή. 
Ο Σόλων, για να την εφαρμόσει αναγκάστηκε να κόψει το νόμισμα στα δυο, κάνοντας την πρώτη υποτίμηση με τη γέννηση της Δημοκρατίας. Εξ αυτής της υποτίμησης βρήκε πόρους και αγόρασε δημοσία δαπάνη τη δουλεία των συμπατριωτών του, ώστε κανείς Αθηναίος να μην είναι δούλος, αλλά και θέσπισε νόμο ώστε να μη μπορεί να γίνει ούτε μετά. Η Σεισάχθεια αποδείχτηκε κατά βάση «άρση δουλείας» και μετά «οικονομική ανακούφιση».
Το τρίτο που ενέσκηψε με το μέτρο της Σεισάχθειας ήταν ότι με την ισχύ της αναδύθηκε το πρώτο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Δημοκρατίας, από την απληστία, σε σημείο που επειδή ο Σόλων αισθανόταν «σαν τον λύκο που τον κυνηγούν οι σκύλοι», έφυγε από την Αθήνα (αυτοεξορίστηκε) για 10 χρόνια. Πέραν από το ανικανοποίητο των πλούσιων που ωφελήθηκαν και αυτοί, οι φτωχοί Αθηναίοι του ζητούσαν με φορτικότητα αναδασμό της γης, την οποία εκείνος δεν ήθελε, διότι «εξίσωνε εργατικούς και ακαμάτες» (εφαρμόστηκε όμως από τον «τύραννο» Πεισίστρατο). Οι χρεωμένοι του έλεγαν πως η Σεισάχθεια, χωρίς να πάρουν γη καταντάει δώρο άδωρο, γιατί δεν θα ήταν πια δούλοι χορτασμένοι αλλά ελεύθεροι πεινασμένοι, οπότε, μικρή η διαφορά, πέραν ότι κάποια «λαμόγια» έβγαιναν πολύ ωφελημένα.
Επομένως, συμμαζεύοντας τα πράγματα, αποδεικνύεται: 1) Η Σεισάχθεια είναι ένα μέτρο που πρέπει να εφαρμόζεται απότομα, εν κρυπτώ. 2) Για την εφαρμογή της χρειάζεται γενναία υποτίμηση του νομίσματος για εύρεση πόρων. 3) Εν τέλει η Σεισάχθεια απαιτεί αναδιανομή του πλούτου μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
Αυτά εννοούσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ; Κανείς δεν ξέρει, αλλά μάλλον η εξαγγελία του για αυτή προκύπτει εκλογικό τέχνασμα, ανάλογο του Γ.Α.Π. ο οποίος προεκλογικά μιλούσε για αυξήσεις μισθών - συντάξεων περί του 2% και έφτασε σε μειώσεις του 20% τουλάχιστον. Ως εκ τούτου, λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, ο κος Καρατζαφέρης δεν επεκτάθηκε επί του τρόπου εφαρμογής της «Σεισάχθειάς του», η οποία καταλήγει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση δεδομένου ότι η Ελλάδα χρωστάει στο εξωτερικό και στερείται της δυνατότητας υποτίμησης (εφόσον παραμένει στο Ευρώ την οποία υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ)
Επομένως, η «Σεισάχθεια» του κου Καρατζαφέρη προκύπτει «για τα παραμύθια», δεδομένου επιπλέον ότι αντί να επεξηγήσει τι είδους Σεισάχθειας εννοεί, στράφηκε σε αντι - Σκοπιανές  Μακεδονικές κορώνες στη συνέχεια. Σε άλλα λόγια, δηλαδή, για να αγαπιόμαστε…  
Εν τέλει,  η Σεισάχθεια του κου ΛΑ.Ο.Σ αποδεικνύεται μη σοβαρή εξαγγελία ή αν έχει κάποια σοβαρότητα ας αναλάβει ο κος Κύρτσος ο οποίος δεν φημίζεται για «κολοτούμπες», κοινώς «ανακυβιστήσεις» και θεωρείται πρώτος εν τιμή, να την εξηγήσει. Αν δεν την εξηγήσει. όμως, αποδεικνύεται και αυτός, μετα λύπης αρκετών, στερούμενος σοβαρότητας. 
Διότι, όπως λέγεται, «ο σιωπών δοκεί συναινείν».   

15 σχόλια

  1. ΕΚΤΑΚΤΟΝ ...........



    ___________________________________
    ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


    ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
    ΤΑ .....ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΚΥΣΕΑ
    ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ..ΜΑΣ


    1. ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    2. ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    3. ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΥΠΕΧΩΔΕ.
    4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΥΠ.ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ
    5. Α.ΤΖΟΑΝΟΣ Α΄ΓΓΕΘΑ
    6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠ.ΑΝ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    7. ΑΚΗΣ (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ) ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠ.ΑΜΥΝΗ$
    8. ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.


    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

    ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ
    ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ και «ΧΡΗΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΩΝ... 500 ΕΥΡΩ...!!!

    Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ «ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ ΣΤΟ... ΛΑΟΣ...!!!

    «Καλώς ήλθατε» από την μιά...πόρτα στη άλλη, λέει ο Καρατζαφέρης στούς υπαλλήλους του, πού χρησιμοποιεί ως δημοσιογράφους στο Τηλεαστυ και στον εκλογικό επιθανάτιο σπασμό του, τούς υποχρεώνει με το ζόρι, να μπούν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ γιά να συμπληρώσουν τα κενά, αφού γενική είναι η απροθυμία συμμετοχής σε αυτά...!!!

    Παιδιά πού δεν έχουν σχέση -και δεν θέλουν να έχουν- με την πολιτική, υποχρεώνονται να συμμετάσχουν στην γλοιώδη καρατζαφέρεια αθλιότητα.
    Μαθαίνουμε ότι ακόμη και ηλεκτρολόγοι όπως και υδραυλικοί πού εργάζονται στο τηλεάστυ θα μπούν στα ψηφοδέλτια σε... ακριτικές περιοχές για να καταρτισθούν ή συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ...!!!

    Άλλωστε αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι ενώ όλα τα κόμματα ανακοινώνουν τα ψηφοδελτιά τους ό Καρατζαφέρης δεν ανακοινώνει και περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον οποιοδήποτε «κομμένο», από τα άλλα κόμματα να... καλωσορίσει στο δικό του, μαζεύοντας όλα τα πολιτικά βυθοκορήματα και σκουπίδια των άλλων...!!!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως κατι θετικο θα φερουν οι εκλογες της 6ης Μαιου..
    Πιθανωτατα θα εξοστρακισουν για παντα αυτο το μαλακα τον καμπουρη τον καρα-τζαφερ απο το κυνο-βουλιο..

    Αει στο διαολο βρωμιαρη και πολυ κρατησες γελοιε κωλοτουμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή η Σεισάχθεια εξ ίσου ενδιαφέρουσα και η Αφασία της Διοίκησης της Εθνικής Πινακοθήκης, από όπου κλάπηκαν Πίνακας του Πικάσο
    και μερικά άλλα. Η Διοίκηση τα ρίχνει
    στο Υπουργείο Πολιτισμού και, εν μέρει, σωστά. Το γεγονός όμως ότι δεν δούλεψαν συστήματα ασφαλείας λόγω εξαντλημένων μπαταριών δεν νομίζω πως βαραίνει το υπουργείο. Μιλάμε για πενταροδεκάρες κύριοι της διοίκησης.Τι λέτε θα δούμε καμιά παραίτηση. Τι λέει η κυρία Λαμπράκη-Πλάκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΥ
    ΚΕΝΤΡΟΥ.
    ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΓΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΥΧΑΙΑ.
    ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠ'ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΥΣΤΑΛΕΟΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ.
    ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.
    ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΟΧΙ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ
    ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ.
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ
    ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Ο GAP ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ 151 ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕ 180 ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΔ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ.ΜΟΛΙΣ ΣΦΙΞΑΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΗΤΑΝ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ.ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΑΛΛΟ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ.
    ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΤΣΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλούμε τον εισηγητή του χαρατσιού στη ΔΕΗ κ.Βενιζέλο,το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλους όσους συμφωνούν με το μνημόνιο ( υπουργούς, βουλευτές, υποψηφίους, δημάρχους τους, περιφερειάρχες τους, κομματικά στελέχη,συνδικαλιστές , φοιτητές και ψηφοφόρους - πόσοι είναι αυτοί ; το 50% των Ελλήνων ; ) και ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΔΝΤ.

    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα ή στους ΟΤΑ ή σε όποιον άλλο κρατικό φορέα, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ! Όσοι μητροπολίτες ή ιερείς ή άλλα εκκλησιαστικά πρόσωπα θέλουν το μνημόνιο, να παραιτηθούν από τους μισθούς τους υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας.

    Αν παραμείνουν, να δηλώσουν ότι δέχονται να πληρώνονται με 500 ευρώ το μήνα. Όσοι ψηφοφόροι των μνημονιακών κομμάτων είναι συνταξιούχοι, να δηλώσουν ότι θα παίρνουν σύνταξη μόνο 500 ευρώ το μήνα, χωρίς επικουρικές ή άλλα επιδόματα, για να βοηθήσουν το Κράτος και την επιτυχία του μνημονίου. Και από το σύνολο της κινητής ( καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές ) και ακίνητης περιουσίας να κρατήσουν 150.000 ευρώ για ώρα ανάγκης και 2 ακίνητα ο καθένας από αυτούς τους μνημονιακούς και τα άλλα να τα δωρίσουν στο Κράτος για την απόσβεση του χρέους. Και όσοι εκλεγούν από αυτούς να παίρνουν μισθούς 500 ευρώ μέχρι να βγει η χώρα από το μνημόνιο.

    Επίσης, να δημεύσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία, όσων δημοσίως έχουν παραδεχθεί την είσπραξη μεγάλων ποσών για τον εαυτό τους ή τα κόμματά τους. Αφού ισχυρίζονται ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο και ότι ενδιαφέρονται να σώσουν τη χώρα, ας κάνουν ΑΥΤΟΙ τις μεγάλες θυσίες, θυσιάζοντας τη περιουσία τους, ώστε να συμπάσχουν με τον άνεργο των 360 ευρώ, το νέο των 400 ευρώ, τον Οικογενειάρχη των 900 ή 1000 ευρώ με παιδιά ! Αλλιώς είναι ψεύτες και υποκριτές και δεν θα τους ψηφίσουμε. Τους καλούμε να δεσμευτούν πάνω σε αυτά ! Είναι τόσο απλό : στηρίζεις το μνημόνιο ; Απόδειξη ! Λες ότι ενδιαφέρεσαι για τη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων; Απόδειξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΜΠΕΝΙΤΟ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ, ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.
    ΜΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΖΕΙ 3 ΖΩΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2.
    ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ 2.
    ΜΑΖΙ ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΝΔ,ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.
    ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.
    ΕΙΤΕ ΝΔ ΨΗΦΙΖΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.
    ΛΑΘΟΣ.ΟΧΙ ''ΣΑΝ''.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΖΙ!
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚ;ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΙΣΘΟ 150 ΕΥΡΩ.
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ


    Οι αναποφασιστοι ειναι 35%
    και ολοι την Κυριακη 6 Μαιου θα ψηφισουν το νεο Πασοκ

    ειπε ο δρ Κουτσουκος

    Ερχονται ανατροπες απο γαλλια

    Ζητω ο Ολαντ

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αναποφασιστοι ειναι 35%
    και ολοι την Κυριακη 6 Μαιου θα ψηφισουν το νεο Πασοκ

    ειπε ο δρ Κουτσουκος

    Ο πανηλίθιος του Πρεσσ!
    Δε μας χέζεις ρε Κουτσούκο σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αναποφασιστοι ειναι 35%
    και ολοι την Κυριακη 6 Μαιου θα ψηφισουν το νεο Πασοκ

    ειπε ο δρ Κουτσουκος

    Ο πανηλίθιος του Πρεσσ!
    Δε μας χέζεις ρε Κουτσούκο σούργελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αναποφασιστοι ειναι 35%
    και ολοι την Κυριακη 6 Μαιου θα ψηφισουν το νεο Πασοκ

    ειπε ο δρ Κουτσουκος

    Ο πανηλίθιος του Πρεσσ!
    Δε μας χέζεις ρε Κουτσούκο σούργελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΥΦΡΕΡ ΜΟΥ


    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση