GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Tράπεζες ζητούν να τους καλύψουμε εμείς τις ζημιές. Τα ασφαλιστικά ταμεία τι να πουν...

Οι τράπεζες κάνουν θόρυβο μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία μπουκώνουν με διαφημίσεις και παραπονιούνται γιατί υπέστησαν ζημιές με το «κούρεμα» των ...

Οι τράπεζες κάνουν θόρυβο μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία μπουκώνουν με διαφημίσεις και παραπονιούνται γιατί υπέστησαν ζημιές με το «κούρεμα» των ομολόγων με την αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI). Πρόθυμα, τρόϊκα και ελληνικό πολιτικό σύστημα, τρέχουν να φορτώσουν τους Έλληνες και με επιπλέον δάνεια για να καλυφθούν οι ζημιές των τραπεζών μέσω της περίφημης ανακεφαλαιοποίησης. Όμως, για την τεράστια ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή την απώλεια των χρημάτων των εργαζομένων,  μέσω του “κουρέματος” των ομολόγων (δομημένων και αδόμητων), χρημάτων που συγκέντρωναν οι εργαζόμενοι μια ολόκληρη ζωή, για την υγεία τους και την σύνταξή τους κανείς τους δεν νοιάζεται.
Γιατί θα πρέπει άραγε να χρεωθεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να καλύψει τις ζημιές ιδιωτών επιχειρηματιών, οι οποίοι ασχολούμενοι με αυτό το επιχειρηματικό αντικείμενο, αναλαμβάνουν και το ρίσκο της επιχειρηματικότητας- Γιατί δεν θα πρέπει οι τραπεζίτες να καλύψουν τα απολεσθέντα κεφάλαια με ίδια κεφάλαια και θα πρέπει να τα καλύψει ο φορολογούμενος πολίτης-
Γιατί να μην γίνει και εδώ ότι έγινε στην Ισλανδία- Καμία κρατική χρηματοδότηση για τις ιδιωτικές τράπεζες. Στη φυλακή όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα και κρατικοποίηση όσων τραπεζών δεν μπορούν οι μέτοχοι να καλύψουν την ανακεφαλαιοποίησή τους-
Πότε θα πληρώσουν οι πολιτικοί γι’ αυτή την ενέργεια που πάνε να κάνουν-
πηγή
www.filologos10.wordpress.com

12 σχόλια

  1. Πρόταση εξόδου από τη οικονομική κρίση

    Καλούμε τον εισηγητή του χαρατσιού στη ΔΕΗ κ.Βενιζέλο,το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και όλους όσους συμφωνούν με το μνημόνιο ( υπουργούς, βουλευτές, υποψηφίους, δημάρχους τους, περιφερειάρχες τους, κομματικά στελέχη,συνδικαλιστές , φοιτητές και ψηφοφόρους - πόσοι είναι αυτοί ; το 50% των Ελλήνων ; ) και ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΔΝΤ.

    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων !

    Αν παραμείνουν, να δηλώσουν ότι δέχονται να πληρώνονται με 500 ευρώ το μήνα. Όσοι ψηφοφόροι των μνημονιακών κομμάτων είναι συνταξιούχοι, να δηλώσουν ότι θα παίρνουν σύνταξη μόνο 500 ευρώ το μήνα, χωρίς επικουρικές ή άλλα επιδόματα, για να βοηθήσουν το Κράτος και την επιτυχία του μνημονίου. Και από το σύνολο της κινητής ( καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές ) και ακίνητης περιουσίας να κρατήσουν 150.000 ευρώ για ώρα ανάγκης και 2 ακίνητα ο καθένας από αυτούς τους μνημονιακούς και τα άλλα να τα δωρίσουν στο Κράτος για την απόσβεση του χρέους. Και όσοι εκλεγούν από αυτούς να παίρνουν μισθούς 500 ευρώ μέχρι να βγει η χώρα από το μνημόνιο.
    Επίσης, να δημεύσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία, όσων δημοσίως έχουν παραδεχθεί την είσπραξη μεγάλων ποσών για τον εαυτό τους ή τα κόμματά τους. Αφού ισχυρίζονται ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο και ότι ενδιαφέρονται να σώσουν τη χώρα, ας κάνουν ΑΥΤΟΙ τις μεγάλες θυσίες, θυσιάζοντας τη περιουσία τους, ώστε να συμπάσχουν με τον άνεργο των 360 ευρώ, το νέο των 400 ευρώ, τον Οικογενειάρχη των 900 ή 1000 ευρώ με παιδιά ! Αλλιώς είναι ψεύτες και υποκριτές και δεν θα τους ψηφίσουμε. Τους καλούμε να δεσμευτούν πάνω σε αυτά. Αλλιώς είναι τζάμπα μάγκες όσοι βάζουν υποψηφιότητα ( με γεμάτες τσέπες και βίλες και ακίνητα και καταθέσεις εκ. ευρώ και κότερα ) με τα μνημονιακά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λεγαμε χτες??

    Ο αλητης χασικλης ευθυμιου οργανωσε μονος του το σωου της .."επιθεσης του" απο την Χρυση Αυγη,το καθαρμα!!

    Ναυλωσε κατι πρεζονια ,αναρχοαπλυτους, των Εξαρχειων το μπασταρδεμενο καθικι και του ερριξαν κατι μπουκαλια νερο..

    Ακουσατε φιλοι μου ?? Τι εφευρε αυτο το παλιοσκυλο της αλητοσυμμοριας πασοκ??

    Οργανωσε ολοκληρο σοου οτι δηθεν του επιτεθηκε η "Χρυση Αυγη" !!!

    Καθαρμα .. ΚΡΕΜΑΛΑ στα καθαρματα τυπου ευθυμιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.ΕΙΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΤΡΑΠΑΖΗΤΕΣ .ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βάλτε το δρ. κουτσούκο στη Τράπεζα της Ελλάδας να δείτε κούρεμα

    ηγέτη κουτσούκο σώσε μας

    μη σταματάς τη μάχη μέσα από το πρεσσ.γρ

    ήδη το πασοκ είναι στο +10 ( από τον Βεργή ) και κάθε άρθρο σου, κάθε σχόλιο του οπαδού σου το ανεβάζει στα ύψη. Σε λίγο θα παραιτηθεί ο Σαμαράς από τις εκλογές και ο Βενιζέλος θα σου δώσει την πρωθυπουργία, αφού δεν βγαίνει αυτοδύναμος.

    αλλά τώρα που το σκέφτομαι, 14% που έχει και 45% οι αναποφάσιστοι ( δεν θα ανέβηκαν στο μισάωρο που δεν γράφεις ) μας κάνει 60%... πω,πω ΝΟΥΜΕΡΑ !!! πάμε γερά, πάμε δυνατά,στο κάρο, με σως για να γλιστράει το αγγούρι των μέτρων το καλοκαιράκι

    τασούλα πασοκ, κάνει και απλικέισον στο άχυρο ο Μπένυ Χιλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουίζ : αυτός που βρίζει τον ευθυμίου, ποιος είναι ;

    ναι, πολύ σωστά, ο οπαδός κουτσούκου, επειδή του έφαγε τη θέση στο ψηφοδέλτιο.

    έχει γούστο να επιτέθηκαν στον ευθυμίου μεταμφιεσμένοι οπαδοί του δόκτορος ζιβάγκο ; έχει γούστο.

    κίτσος Βιέννη πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κ. Σαμαρά έλυσες πάλι τα θέματα της χώρας...

    Καλά τόσο βλάκες περνάνε ακόμα τους Έλληνες, πάει στο Ζάππειο έχει κάνει 1+2+3++++ θα κάνεις μάλλον πολλά ακόμα ζωή να έχουμε και να έχει να τον ακούμε στης γενικολογίες του...

    Εγώ είμαι ένας Οικονομολόγος του δημοτικού σχολείου 54 ετών..

    Πως θα έλθει ανάπτυξη κύριε Σαμαρά σε μια ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΈΝΗ οικονομία;

    Η Ελεύθερη αγορά που τόσο ευαγγελίζονται όλοι σας έχετε αναρωτηθεί αν παίζετε με ίσους όρους; όταν στην Ασία, Κίνα ,Αφρική κ.ο.κ δεν λειτουργεί η δημοκρατία για τους εργαζομένους αλλά ο φασισμός της δουλείας, ούτε η εσωτερική αγορά για ευρωπαϊκά προϊόντα στους πιο πολλούς από αυτούς τους εργαζομένους!! ..

    Όταν οι Ευρωπαίοι επενδύουν εκεί ως κεφαλαιούχοι απλός ενοικιάζουν κουλιδες με μισθούς Ασίας, έτσι δεν υπάρχει ανάπτυξη για αυτούς τους ΛΑΟΥΣ αλλά για μια παγκόσμια κάστας ανθρώπων ,γι΄ αυτό δεν θα γίνομε ΠΟΤΈ ως Έλληνες ανταγωνιστικοί, ούτε η ποιότητα της παραγωγή μας δεν θα είναι η ίδια ακόμα και είναι ίδια προϊόντα ...

    Ο κύριος Σαμαράς επικαλέστηκε τα ισοδύναμα, τι είναι τα ισοδύναμα για τον πολύ κόσμο. είναι παίρνω κάποια χρήματα από εδώ, και τα μεταφέρω εδώ η κοστολογημένες υπηρεσίες ίσο+ δύναμα ..

    Ως πρώτο ισοδύναμο επικαλέστηκε τον φόρος του ΤΖΟΓΟΥ, από φρουτάκια κ.τ.λ με αυτό το ισοδύναμο νομίζει ότι θα λύση σύνταξης , μισθούς, αναπτύξει κ.τ.λ.. Το θέμα όμως είναι αλλού ποιοι θα παίζουν τον ΤΖΟΓΟ ώστε να παράγει ισοδύναμα συνεχώς!!! Γιατί όλοι φοβούνται να πούνε την αλήθεια σήμερα στον κόσμο ότι έτσι δεν λειτουργεί ένα σοβαρό κράτος θα βάλω εγώ ένα άλλο ισοδύναμο ,γιατί να μην καλλιεργούμε και κοκαΐνη ως φάρμακο ; ελεύθερη αγορά δεν έχομε!!! ΟΧΙ τα νεκρωτικά τα ελέγχουν οι ΗΠΑ για πολλούς και διάφορους λόγους, άρα δεν έχομε ελεύθερη αγορά!!!

    Συμφωνώ ότι το κράτος μας είναι έτσι δομημένο με ένα παράξενο καθεστώς , να επιδοτεί ΟΛΑ τα έργα αλλά να τα οικονομούν μερικοί μερικοί και αν κάτι δεν πάει καλά με αυτούς, η τα κλέψουν και φύγουν, το κράτος μεταφέρει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργήσει στον δημόσιο χρέος , αν κερδίζουν πάνε στης τσέπες των τάχα επιχειρηματιών , τι γίνετε όμως όταν γίνετε δημόσιο χρέος η κλεψιά ,η βλακεία; Της μεταφέρουν στους πολίτες με τεράστιους φόρους γιατί πήραμε δάνεια να πληρώσουμε της επενδύσεις του ΧΧΧΧΧ επιχειρηματία...

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης {{1}}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ευρωπαϊκή ένωση τι κάνη για αυτά; Η δεν πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι προϊόντα οι άνθρωποι {και δεν είμαι ρατσιστής} αλλά και άνθρωποι που μπαίνουν σε χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να ελέγχονται και να δασμολογούνται, να λένε χώρα πρώτης ύλης ,παραγωγής , κατασκευής, και προέλευσης π.χ Νιγηρία .

    ΜΟΝΟ έτσι θα λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός και η ανάπτυξη , αλλιώς θα έχομε μια ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΈΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ, ιδικά αν Βαπτίζουν προϊόντα μερικοί κερδοσκόποι μη ευρωπαϊκά προϊόντα ως ευρωπαϊκά , αλλά επειδή είναι Ευρωπαίος ο βιομήχανος που τα παράγει σε εργατικούς παραδείσους του πλανήτη , αλλά παίρνουν την καταγωγή του Βιομηχάνου πάλι ντοπαρισμένη οικονομία..

    Δεν έχουν μόνο υποχρέωσης οι Ευρωπαϊκές χώρες , έχει και ο συνεταιρισμός της Ε.Ε απέναντι στης χώρες εταίρους της και στους λαούς , αλλιώς δεν υπάρχει λόγο υπάρξεις αυτού του συνεταιρισμού...

    Έχω πολλά να γράψω και πω αλλά ποίος ζητά άλλη άποψη σε αυτή εδώ την χώρα ;απλός τα έγραψα εδώ μπας και τα διαβάσει κανείς σας η να τους τα μεταφέρει , η να προβληματιστεί γιατί δεν θα γίνομε ΠΌΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΘΈΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ που ακούμε κάθε ημέρα φωνές η γνώμες του κυρίου Μπάμπη, του κύριου Πρετεντέρη του κύριου Καψή στο ΣΚΑΪ και στο ΜΕΚΑ..

    Το μήνυμα που πρέπει να πάρουν σε αυτές της εκλογές ΕΙΝΑΙ κανένας ψήφος σε μνημονικά κόμματα , ΓΙΑΤΙ αν υπέρ ψηφιστούν επειδή είναι και αλαζόνες θα το λάβουν ως εξής :καλά τα κάνουμε άρα συνεχίζουμε.. και έτσι θα μας ισοπεδώσουν..

    Στη πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν διλήμματα ακυβερνησίας κύριες και κύριοι αλλά ούτε να εκβιάζουν οι πολιτικοί τους πολίτες με ΧΑΟΣ αν δεν βγουν ΑΥΤΟΙ Η ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΆ ΤΟΥΣ.

    Στης 6 Μαΐου θα ψήφιση ο Ελληνικός Λάος αυτήν την μνημονική πολιτική τους ,αν κερδίζουν θα πρέπει εγώ να πιστέψω ότι ΜΑΖΊ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ..

    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειμαστε κρατος υπο κατοχη .Αν οι αφενταδες μας αποφασισουν να γινει η Θρακη Τουρκικη Επαρχια ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ..Ε ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ -ΔΝΤ-ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΣΑ-ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ? ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(ΚΡΕΜΑΛΑ) ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΣΕΛΗ...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ? ..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ-Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ 2,6 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ......ΟΛΗ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ..ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ..(ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Π.Χ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ..ΕΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛ.ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Η ΟΧΙ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ..ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ.. ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ!!! ΑΓΟΡΩΝ!!!ΤΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ..ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.. ΔΝΤ.. ΕΕ.. ΗΠΑ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ..ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ -ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ -ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΩΝ..ΑΣ ΣΙΩΠΟΥΝ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω απόλυτα αγαπητε.
    Κανονικά αν υπήρχε δικαιοσύνη (μπουρδέλο κανονικό ειναι η δικαιοσύνη μας) θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να ασκήσει διώξεις για την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων.
    Απο πότε επιτρέπεται κρατική χρηματοδότηση ΑΕ χωρίς κρατικοποίηση
    Αμα είναι να κάνω και εγω μιά ΑΕ και αφού τα φάω όλα να ζητήσω ανακεφαλαιοποίηση με τους ιδους όρους με τις τράπεζες, είμαι περίεργος να δώ τι θα μου πούν.
    Αυτό που θα γίνει είναι να πάρουν τα λεφτά και να φύγουν αφού δεν θα μπορεί κανείς να τους κάνει τίποτα.
    Αντιθέτως τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους κρατικά, το κράτος διορίζει τους προέδρους τούς αλλά το κράτος οχι μόνο δεν τους έχει δώσει λεφτά στην πραγματικότητα αλλά τα έχει κατακλέψει με πολλούς τρόπους.
    Για παράδειγμα ο λόγος που το δημόσιο δεν μπορεί να καταβάλλει το εφαπαξ το οποίο για τους αδαείς είναι δάνειο των εργαζομένων στο κράτος παρά την θελησή τους και με χαμηλότατο επιτόκιο (2% μεχρι το 2000 οταν το 1995 το επιτόκιο ήταν 16% και 4% σήμερα) ειναι γιατί
    έδωσε απιστευτα υψηλά εφάπαξ σε ιερείς, δικαστικούς και αλλου κηφήνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ για αυτό και το έλλειμα στο ταμείο.
    Τί έκανε η δικαιοσύνη?
    Γιατί ο πρόεδρος του ταμείου που δέχτηκε να το κάνει αυτο δεν είναι στήν φυλακή?
    Οποιος υπογράψει πρέπει να πάει στην φυλακή για απιστία κατά του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτην την τακτικη ακολουθουν σολον τον πλανητη οι νεοφιλλελευθερες κυβερνησεις...στην κριση ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΒΕΛΓΙΟ κρατικοποιησαν τις τραπεζες ωστε τις ζημιες να τις αναλαβει το κρατος δηλ οι φορολογουμενοι αλλα στα κερδη το κρατος ειναι παντα στην απεξω ΤΑ ΚΑΡΠΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ σιγα να μην ξεφυγει απο αυτην την λογικη και το προτεκτορατο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τράπεζες ουδέποτε μοιράστηκαν τα κέρδη τους... μαζί μου. Εγώ γιατί να πληρώσω τα χρέη τους;

    Δεν γίνεται, αλλά αν γίνει θα φταίνε οι "υπηρέτες" τους πολιτικοί.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση