GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς δικαστική διερεύνηση το ύποπτο έμβασμα προς το Ίδρυμα Καραμανλή...

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης φαίνεται πως παίρνει υπόθεση με ύποπτο έμβασμα των 2 εκατ. ευρώ προς τοΊδρυμα Καραμανλή που φέρεται να προέρχεται...

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης φαίνεται πως παίρνει υπόθεση με ύποπτο έμβασμα των 2 εκατ. ευρώ προς τοΊδρυμα Καραμανλή που φέρεται να προέρχεται από φορολογικούς παραδείσους και την οποία αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα»
Η ηγεσία του ΣΔΟΕ έδωσε άμεσα εντολή να συνταχθεί πλήρης φάκελος τον οποίο και θα αποστείλει εντός των ημερών στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει για την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης%26#8230-
Κύκλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έδειχναν εντυπωσιασμένοι από την μεθόδευση εκ μέρους του αγνώστου δωρητού να διατηρήσει με κάθε τρόπο και μέσο την ανωνυμία του, προκειμένου το Ίδρυμα να εισπράξει το τεράστιο ποσό της χορηγίας.
Σε μία υπόθεση με έντονη οσμή Mayo, το «Πρώτο Θέμα» είχε αποκαλύψει ότι το Ίδρυμα προ μηνών είχε δεχτεί μία δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ από εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ποιος είναι πίσω από τη Loucopoulos Trust, που εμφανίζεται ως δωρητής, αλλά και αρνούμενο να παράσχει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην εφορία, η οποία έχει ζητήσει τα προβλεπόμενα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για υπαρκτό και νόμιμο νομικό πρόσωπο.
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας είχαν ως αποτέλεσμα να εκδοθούν ανακοινώσεις τόσο από το Ίδρυμα Καραμανλή, όσο και από τον πρωτοεμφανιζόμενο επιχειρηματία Αθανάσιο Λουκόπουλο, ο οποίος υποστήριζε ότι έχει δημιουργήσει αγαθοεργές fund καθώς και ότι προχώρησε στη δωρεά εκτιμώντας διαχρονικά το έργο του Ιδρύματος Καραμανλή.
kafeneio-gr.blogspot.com

12 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΕΔΩ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΠΟΥ
    ΔΙΑΛΑΛΕΙΤΕ ΣΑΠΙΟ ΠΡΑΜΑ. Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑ ΣΑΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΗΔΙΑΣΤΚΑ ΕΡΠΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ.
    Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ.ΦΟΡΕΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ.
    ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ.
    ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΗΚΕ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ,ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ 15% ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΥΣ.
    15% ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ.
    15% ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ.
    ΜΟΝΟ Σ'ΑΥΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ.

    ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΗΜΙΤΗ ΚΤΛ ΑΡΧΙΔΙΑ !!!!
    ΡΕ ΣΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΑ Η ΦΥΛΑΚΗ !!!! \ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΞΑΝΑΑΑΑΑΑ!!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φερτε τον Παπ τον Πατακ τον Πινοσετ τον Φραγκο να ησυχασουμε απο τις μαλακιες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να είναι μόνον αυτά. Αυτό το χαμετυποίον έχει φάει της Παναγίας τα μάτια. Οι παρατρεχάμενοι βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΕΛΦΕΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ του ΚΩΛΟΥ-παλλουκάρια, γίνανε μαλιά κουβάρια..
    Κοκκορομαχία Καμμένου-Τατσόπουλου.

    [Κοκκορομαχίες για να συσπειρώσει τους οπαδούς του αποφάσισε να ξεκινήσει ο Π. Καμμένος και άρπαξε την ευκαιρία που του πρόσφερε ο Τατσόπουλος λέγοντάς του αυτό που είπαμε και εμείς χθες: Καμμένος: «Ούτε «νεκρός» δε θα συνεργαστώ με Ν.Δ».... ε τότε ετοιμάσου να «πεθάνεις»... φυσικά ο Καμμένος αντέδρασε και ο Τατσόπουλος τον άρχισε στο δούλεμα].

    Με σκληρό τρόπο απάντησε στον Πέτρο Τατσόπουλο ο Πάνος Καμμένος μέσω του λογαριασμού του στο twitter.Ο Πάνος Καμμένος κατηγορεί τον γνωστό συγγραφέα και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ως «υβριστή του Κολοκοτρώνη» που τον θέλει όντως νεκρό!


    Ο «διάλογος» Τατσόπουλου –Καμμένου, ξεκίνησε όταν ο συγγραφέας σχολίασε την δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι «μόνο νεκρός» θα συνεργαζόταν με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Ο γνωστός συγγραφέας ανέβασε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στο προφίλ του στο Facebook, σχολιάζοντας: «Θερμά τoν παρακαλώ να το ξανασκεφτεί. Διαισθάνομαι ότι ο Πάνος Καμμένος νεκρός θα είναι εξαιρετικός συνεργάτης» !

    Πριν λίγο, ο κ. Τατσόπουλος απάντησε μέσα facebook στο tweet του Πάνου Καμμένου λέγοντας:
    «Το να διαπιστώνεις για πολλοστή φορά ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει χιούμορ είναι παραπάνω και από αυτονόητο -σαν να κλέβεις παγκάρι εκκλησίας.
    Με λύπη μου όμως διαπιστώνω επίσης ότι έχει επιστρατεύσει και στρατιές ηλιθίων, πανέτοιμες να κατακεραυνώσουν όποιον στηλιτεύει τις ανοησίες του.

    Προφανώς τους στέλνει πρώτα για μικροβιολογική εξέταση και αποκλείει αυτομάτως όσους εντοπιστούν με ύποπτα ιχνοστοιχεία χιούμορ στα ούρα τους.
    Το να τους μπλοκάρω όλους από τον "τοίχο" μου είναι μάταιο.
    Οφείλω άλλωστε να φροντίζω και για τη ψυχαγωγία μας»........
    ......................... χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπάνθρωπα....

    ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ...
    και ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΣ ο ΑΛΗΤΗΑΡΑΣ ΘΕΜΟΣ
    ΚΑΙ πάλι προεκλογικά
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.

    ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ο χρυσοπληρωμένος ΠΟΥΣΤΗΣ του ΠΑ$$ΟΚ

    ΓΙΑ ΚΕΙΝΑ ΤΟ 5-ΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ....
    ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΠΡΑΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tου Χρηστου Γιανναρα :
    Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική.
    Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο…
    …Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική…
    …Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.
    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.
    Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση