GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γολγοθάς των συνειδήσεων....

Του Στέφανου Καραμούτσιου Μπροστά στον εξανδραποδισμό της κοινωνίας, την ποινικοποίηση της ανέχειας και της φτώχειας, τις δημόσιες εκτε...

Του Στέφανου Καραμούτσιου

Μπροστά στον εξανδραποδισμό της κοινωνίας, την ποινικοποίηση της ανέχειας και της φτώχειας, τις δημόσιες εκτελέσεις για καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες και όχι προφανώς για τη δικαιοσύνη, για την οποία δεν τους καίγεται καρφάκι, μπροστά στην νέα φεουδαρχία και την υπό διαμόρφωση ελεγχόμενη δημοκρατία ελληνικού τύπου, μπροστά στον εξευτελισμό της πολιτικής αλλά και τον αλληλοστιγματισμό όσων παίρνουν κάποια έστω θέση , μπροστά....
στον απολίτικο διαχωρισμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς που εγκυμονεί νέους εθνικούς διχασμούς, χειρότερους ακόμη και από τους προηγούμενους, μπροστά στο τέλος της κάλπικης ευδαιμονίας και της αποχαύνωσης, μπροστά στο γενικότερο αδιέξοδο των ατομικών και κοινωνικών αισθήσεων και των παραισθήσεων, ήλθε επιτέλους η ώρα να ανεβούμε τον Γολγοθά των κοιμωμένων συνειδήσεων. Ίσως έτσι μπορέσουμε να αναστηθούμε και ατομικά αλλά κυρίως συλλογικά.
Αναρτήθηκε από apokaukos@gmail.com

9 σχόλια

  1. Ρε..λεβεντομούνια,
    Μόνο ο Άκης τα άρπαξε, σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ ;

    χοχοχοχοχ..."θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη της στον Πολιτικό κρατούμενο Άκη Τσοχατζόπουλο, τον οποίο η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, διασύρει. Η αστική τάξη και οι λακέδες της ένα να ξέρουν, ότι μπορεί ο Άκης να μπει φυλακή, δεν θα μπουν όμως οι ιδέες του" ..
    Χρόνια θέλαμε να τα πούμε αυτά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και να που έφτασε η μέρα να γίνει και αυτό.

    Μαζί με αυτά θέλαμε χρόνια να πούμε και τα εξής:
    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν έκανε όσα έκανε, ήταν υπουργός αρκετών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ήταν μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, ήταν ανώτατο στέλεχός του για πάνω από 20 χρόνια. Κανείς από τους συντρόφους του δεν γνώριζε κάτι;
    Δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα;
    Δεν άκουγαν;
    Δεν έβλεπαν;

    Κανείς από τα μέλη το ΚΥΣΕΑ, δεν είδε τι υπέγραφε, όταν ο Άκης ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, τους έφερνε τις εισηγήσεις για τις προμήθειες όπλων. Γιατί δεν υπάρχει απόφαση που δεν ήταν σε γνώση του ΚΥΣΕΑ, ή με υπογραφή των μελών του ΚΥΣΕΑ. Όπως ο ίδιος λέει, «όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».

    Με αυτά ως δεδομένα, τίθεται η αυτονόητη ερώτηση.
    Μόνο τον Άκη;
    Ο τότε πρωθυπουργός, οι συνάδελφοί του υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές…
    Μήπως υπήρξε κάποιος που από τότε είχε καταγγείλει την αδιαφάνεια, ή την ύποπτη συναλλαγή ;..........Νομίζω κανείς.

    Με αυτά επίσης ως δεδομένα και με δεδομένη την συνολική εικόνα της χώρας. Μιας χώρας δηλαδή χωρίς παιδεία, υγεία, ποιότητα ζωής, προστασία περιβάλλοντος. Μια χώρα χωρίς βασικές υποδομές, προοπτική και σχέδιο. Μια χώρα της αρπακόλας, της αρπαχτής, της ευκολίας και της προχειρότητας.
    Της λαμογιάς και της διαπλοκής.

    Γιατί απάτη, δεν είναι να συλληφθείς να κλέβεις. Διαφθορά δεν είναι να παίρνεις μίζες. Αν υπήρχε σοβαρό κράτος, με αρχές ο Άκης έπρεπε να ήταν ο 50κοστός συλληφθής και όχι ο πρώτος.
    Αν υπήρχε σοβαρός λαός θα έπρεπε τους Άκηδες να τους είχε στείλει εγκαίρως στην φυλακή και όχι να προσπαθεί απεγνωσμένα και κατά συρροή, να συναλλαγεί μαζί τους.

    Αλλιώς κυβέρνηση, θεσμοί, ΜΜΕ και λαός, είναι μια ακριβή τηλεοπτική παραγωγή, με φθηνό σενάριο και άδοξο τέλος.
    __________________________
    «ΚΑΡΦΩΣΕ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
    Ο... ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΤΥΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...!!!
    ΖΗΤΗΣΕ
    και ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ... ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ και Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ...!!!

    Ο υπέρ το δέον «μνημονιακός» και αριβίστας δημοσιογράφος θέλοντας να δείξει ότι δήθεν ενδιαφέρεται γιά την πάταξη της... «μίζας» και της διαπλοκής απαντώντας σε ερώτηση πώς βλέπει την σύλληψη Άκη Τσοχατζόπουλου απάντησε:

    «Καλά με τον Άκη, με τον Βενιζέλο τι γίνεται πού υπέγραψε την παραλαβή και άλλου υποβρυχίου» ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμφωνήσω σε όλα με την ανάρτηση. Εκείνο που δεν χωνεύω είναι αυτό που λέει:

    "τις δημόσιες εκτελέσεις για καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες και όχι προφανώς για τη δικαιοσύνη, για την οποία δεν τους καίγεται καρφάκι"

    Δηλαδή, αν εννοεί τον Άκη, δεν αποδίδεται μια κάποια δικαιοσύνη;;; Ή όλα ή τίποτα;;;; Έπίσης από πού προκύπτει η διατεταγμένη υπηρεσία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της;;; Τους κατηγορεί για επίορκους ο ... μάγκας της ανάρτησης;;; Αν είναι σωστός πολίτης και το πιστεύει γιατί δεν τους μηνύει;;; Τι πολίτευμα επιφυλάσσει ο ίδιος για την κοινωνία;;; Το τίποτα;;; Αφού είναι τόσο μάγκας αλλά ταυτόχρονα θεωρεί άσκοπο να μηνύσει αυτούς τους λειτουργούς που εξυπηρετούν "προεκλογικές σκοπιμότητες", τι περιμένει για το μέλλον;;; Γιατί να τον ακούσουμε;;; Αυτά είναι τα ερωτήματα. Καλή η αναπαραγωγή σαχλαμάρας και μάλιστα ΚΚΕδικης για συλλήψεις εντυπώσεων αλλά το κενό λογικής και πράξης είναι τεράστιο. Εντάξει το σύστημα είναι δόλιο και άτιμο αλλά αν είναι έτσι οι αρνητές του, χίλιες φορές σύστημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό πάσχα _____________ ιθαγενείς.

    ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ ..ΤΩΝ ΜΙΖΩΝ.

    Σοκάρουν τα χρήματα !!
    Σύμφωνα με το πόρισμα οι μίζες έπεφταν σα χαλάζι για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
    Αναφέρεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο:

    - ιθαγενείς του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ: χρόνια σας πολλά !
    (αν και αμφιβάλουμε.. χεχεχεχε )

    Μπένυ του Όλον μιζομένου παΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟ ΑΓΟΥΡΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΓΑΠ(ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ(ΝΔ) ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ-ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΣΑ ΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αγαπημένος των Καμμένων ...πατριωτών του κώλου >>>>>>>>> στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Όταν διάβασα την είδηση για την υποψηφιότητα με το ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, δέν μπόρεσα να συγκρατήσω τα γέλια μου!!!

    Όχι γιατί ο κ. Δελαστίκ θα είναι υποψήφιος βουλευτής (εδώ είναι ο κ. Λιάρος...) αλλά γιατί είναι αμέτρητα τα άρθρα του που έχουν φιλοξενηθεί σε "κεντροδεξιά" Blogs με σκοπό να ... πλήξουν την ΝΔ και τον Α. Σαμαρά που συμμετείχε στην κυβ. Παπαδήμου ...

    Γέλασα γιατί φανταζόμουν ότι έβλεπα τα μούτρα των διαχειριστών αυτών των "Δεξιών" blogs όταν μάθαιναν ότι τόσο καιρό, διαφήμιζαν τον υποψήφιο βουλευτή του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος της Άκρας Αριστεράς Σύμφωνοι, ο κ. Δελαστίκ έχει πολύ περισσότερες εμφανίσεις σε αυτά που το κόμμα του έχει καταχωρήσει σε "καθεστωτικά" ΜΜΕ, και σύμφωνοι περισσότερα είναι τα άρθρα του που βασίζονται στην φαντασία του συγγραφέα παρά σε "αποδείξεις"...

    Πιθανότατα γιαυτό θα έχει καλή επιτυχία ο κ. Δελαστίκ.
    Οι χειριστές τωνανθελληνικών σεναρίων, των ιστοριών τρόμου και διαπλοκής , πάντα είχαν το δικό τους κοινό στην χώρα μας.

    Όποιος κατηγορεί χωρίς αποδείξεις μπορεί να κάνει μέχρι και κόμμα στην χώρα αυτή.
    ΑΡΚΕΙ να προβληθεί καταλλήλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση