GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ιντερ, η Ρωσία και ... το Καμερούν εμπλέκονται στην υπόθεση του Ακη!

Μάνατζερ της... Ιντερ, επιχειρηματίες από το Καμερούν και έμποροι ξυλείας στη Ρωσία, εμπλέκονται ξαφνικά στην υπόθεση των παράνομων συναλλα...

Μάνατζερ της... Ιντερ, επιχειρηματίες από το Καμερούν και έμποροι ξυλείας στη Ρωσία, εμπλέκονται ξαφνικά στην υπόθεση των παράνομων συναλλαγών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως προκύπτει από τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και από νέα στοιχεία που έχουν εισέλθει στην δικογραφία. Πλέον στο σκάνδαλο των υποβρυχίων και άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, με πρωταγωνιστή...
τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ, μνημονεύονται τα ονόματα ποδοσφαιρικών παραγόντων και μάνατζερ από το Μιλάνο αλλά και Ελλήνων εμπόρων στην Αφρική.
Οι βασικές αναφορές προέρχονται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη ο οποίος απολογήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα στον ανακριτή για την εμπλοκή του, το διάστημα 2007 έως 2010, στη μεταβίβαση, στη Μονή Βατοπεδίου, ακινήτων που κατείχε η εταιρεία Torcasso ιδιοκτήτης της οποίας θεωρείται ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σαχπατζίδης -ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος- είχε εμπλακεί στην συγκεκριμένη συναλλαγή για την αγοραπωλησία ακινήτου στην οδό Κόμνα Τράκκα στα Πατήσια, μέσω του ξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννη Ζήγρα.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες ο κ. Σαχπατζίδης στην απολογία του αρνήθηκε ότι υπήρξε τέτοιου είδους επαφή και ανέφερε ότι «με τον κ. Ζήγρα είχαμε βρεθεί μόνο δύο φορές το 2005, γιατί ήθελε να τον βοηθήσω σε εμπόριο ξυλείας στην Ρωσία. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ούτε με τον κ. Τσοχατζόπουλο είχα κάποια ιδιαίτερη επαφή αφού είμαστε και πολιτικά αντίθετοι, αφού εγώ έχω και συγγενική σχέση με πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Το ακίνητο λοιπόν της οδού Κόμνα Τράκκα στην οδό Πατησίων δεν το αγόρασα επειδή ήξερα τους κ.κ. Ζήγρα και Τσοχατζόπουλο αλλά γιατί για την συγκεκριμένη πώληση του ακινήτου μπήκε αγγελία σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες και με ενημέρωσαν σχετικά... μάνατζερ και παράγοντες της ομάδας της Ιντερ. Τους ανθρώπους αυτούς γνώριζα λόγω της ενασχόλησής μου με τον ΠΑΟΚ αλλά και γιατί είχαμε επιχείρηση με εμπόριο ρούχων».
Μέσω του δικηγόρου του κ. Αντωνίου Βγόντζα ο κ. Σαχπατζίδης φέρεται να παρουσίασε παραστατικά για συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να είχε από την πώληση του ακινήτου στα Πατήσια, στην Μονή Βατοπεδίου.
Ομως ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος είναι τα όσα προκύπτουν με τον επιχειρηματία από το Καμερούν -φέρεται να έχει αποβιώσει- αλλά και έναν Ελληνοαμερικανό ομογενή που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του άλλου επίμαχου ακινήτου του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Πιο αναλυτιά η εταιρεία Torcaso λίγες μόλις ημέρες αφότου συνεστήθη, τον Αύγουστο του 1999, προχώρησε στην αγορά διαμερίσματος δεύτερου ορόφου και δώματος, αξίας 275.000.000 δρχ (περίπου 807.043 ευρώ) στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 33, το οποίο κατέληξε στον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο. Το 2001 το σπίτι πωλείται από την Torcaso στην αμερικανική εταιρεία Nobilis LTD που έχει έδρα την πόλη Σεγιέν, πρωτεύουσα της πολιτείας Γουαϊόμινγκ. Η αγορά διεκπεραιώθηκε νομικά από τη δικηγόρο κυρία Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, με σπουδές στις ΗΠΑ και ειδίκευση στο εταιρικό δίκαιο, η οποία αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί τις ερχόμενες ημέρες στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση.
Οπως ανέφερε στο «Βήμα» το απόγευμα της Τρίτης, «ιδιοκτήτης της Nobilis ήταν αρχικά ένας Ελληνας ομογενής στο Καμερούν ο οποίος μεταβίβασε το 2004 τις μετοχές της σε έναν Ελληνοαμερικανό. Και οι δύο ήσαν πελάτες του γραφείου μας. Ο αρχικός δημιουργός της Nobilis, δηλαδή ο επιχειρηματίας από το Καμερούν, επέλεξε να δημιουργήσει αυτήν την εταιρεία στο Σεγιέν του Γουαϊόμινγκ, διότι εκεί έχει ευνοϊκούς οικονομικούς όρους στη σύσταση και λειτουργία τέτοιου τύπου επενδυτικών εταιρειών. Το 2010 η κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, αγόρασε από την Nobilis την κατοικία της οδού Αεροπαγίτου έναντι 1.100.000 ευρώ». Το εντυπωσιακό σε αυτήν την συναλλαγή είναι ότι ως εκπρόσωπος σε λογιστικά θέματα και της Torcaso αλλά και της Nobilis LTD εμφανίζεται και πάλι η κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που χειριζόταν τα θέματα, από το 2004, αυτού του ακινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναφερόμενος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που συμμετείχε στην αγοραπωλησία του ακινήτου είναι ο κ. Νίκος Γεωργουλάκης που εμφανίζεται να αγοράζει το ακίνητο με την συνδρομή του συγγενικού του προσώπου. Συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι δεν υπήρχε προγενέστερη γνωριμία του κ. Γεωργουλάκη με τον πρώην υπουργό.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

9 σχόλια

  1. Βικυ Σταματη.
    Συμπαθητικη γκομενα.

    Το οτι ειναι και πουτανα ,δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι "tres sympatique"...

    Και στο κατω κατω πιο ομορφη απο εκεινη την σκυλα "μιμη" του ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου..

    Και πληζ ΟΧΙ φυλακη.
    να τη γαμανε λεσβιες η τιποτα χαρμανια "σωφρονιστικοι" τζογλανια της αλητοσυμμοριας πασοκ..

    Εκθεση σε μια "παμπλικ" πανσιον να την γαμαει ο καθε πικραμενος,
    φιλοι μου συμφωνειτε??

    Πουτανα ειναι ,την δουλεια της θα κανει..

    Εκτος αν πιστευει κανεις οτι ..ερωτευτηκε αυτο το σιαψαλο ,τζοχατζοπουλος!!!

    Πιστευει κανεις κατι τετοιο φιλοι μου???

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι δυό τους μαλάκες ήταν, και σαν μαλάκες φέρθηκαν.
    Και οι δυό τους παράτησαν τις γυναίκες τους για να τους αφήσουν τους ίδιους εν συνεχεία στον άσσο δυό τυχαίες χαζές που τους πέτυχαν ξενέρωτους.
    Στη συνέχεια δε, μαλάκες κατέληξαν όπως λέει κ ενα παλιό τραγούδι, ο ενας στο χώμα κι ο άλλος στη φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Τζών τα εγκαίνια στην pansion μην ξεχάσεις να μας πείς πότε θα είναι.
    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Τζών τα εγκαίνια στην pansion μην ξεχάσεις να μας πείς πότε θα είναι.
    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. conflicting edits try again λέει το μηχάνημα αλλά τελικά ξέρασε δυό φορές.
    Ρε συ,
    λές να ήξερε την Δημήμητρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -ο Βόγλης

    18 Απρ 2012 7:41:00 π.μ.
    ==

    18 Απρ 2012 7:45:00 π.μ.

    conflicting edits try again
    ==
    put it in fucking Greek!!!

    λές να ήξερε την Δημήμητρα;
    ==
    Αρχηγε "κηφισια" και τετοια..
    Πρωτον:
    Δεν ειμαστε φιλοι.

    Δευτερον:
    Συνηθως οι πουτανες γνωριζονται μεταξυ τους,...η μια συστηνει την αλλη.
    Με εννοεις?

    Τριτον :
    Το ανεκδοτο με τις πουτανες στο "Floca cafe" το ξερεις??

    Αν Οχι να σου το πω εγω ..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ο Πάγκαλος, γαμώ τους επιχειρηματίες μεταξύ 1996 και 2009... ήταν ο πιο καλός μαθητής της τάξης του Άκη..
    ______
    1996: 1 διαμέρισμα, 1 γραφείο, 5 χωράφια, 1 οικόπεδο, 1 ημιτελή οικοδομή 1800 τ.μ., εισόδημα 40.000 ευρώ

    Ο υπουργός εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος (στη φώτο ακούει με ευλάβια τις συμβουλές του Άκη για να μαθαίνει) διαθέτει οικόπεδο στο Σκορπιονέρι από τον συνεταιρισμό των βουλευτών, τεσσάρων αγροτεμαχίων στην Τζιά, ένα Ι.Χ. και δήλωσε συνολικό εισόδημα 13 εκατ. δρχ. από τη βουλευτική του αποζημίωση. Επίσης διαθέτει γραφείο 82 τ.μ. στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι ενώ μέσα στο 1995 κληρονόνησε αγροτεμάχια στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα. Η σύζυγός του διαθέτει αγροτεμάχιο 1800 τ.μ. στο Λαγονήσι από γονική παροχή με ημιτελή οικοδομή 1300 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

    _________________________________________
    2009: 31 ακίνητα (+20 από κληρονομιά ;))
    καταθέσεις 66.000 ευρώ, 237.000 ευρώ

    Ο κ Πάγκαλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση: 111.948 και λοιπά εισοδήματα: 44.915. Η σύζυγός του δηλώνει εισοδήματα, ύψους 80.291 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ: 51 ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ (20 ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ). ΜΕΤΟΧΕΣ: Σύζυγος: Πώληση αμοιβαίων Εθνικής 55.340 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 16.000 σε ελληνικές τράπεζες – Σύζυγος: 51.000.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανταγωνισμος..καφριλας..με πολυ πουτανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση