GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση στην Αμυγδαλέζα - Αντιδρούν οι κάτοικοι...

Την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο, αμέσως μετά το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορί...

Την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο, αμέσως μετά το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αμυγδαλέζα, κάτοικοι και τοπικοί φορείς αντιδρούν έντονα. Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αμυδαλέζα, όπου οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για τη...
δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών, απέκλεισαν τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων.
Μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι κάτοικοι απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων με υδροφόρα του Δήμου και άλλα οχήματα.
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».
Εν τω μεταξύ, χθες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δια του υφυπουργού Μ. Όθωνα, απέσυρε τροπολογία για τους μετανάστες, μετά την αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν σχετικό διάβημα στη Βουλή. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, αφού κατατέθηκε μόλις προχθές το βράδυ. Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να την επανακαταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και αφορά ρυθμίσεις για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σημειώνεται, πάντως, πως άλλοι 94 μετανάστες απελάθηκαν στις χώρες καταγωγής τους στο πλαίσιο των πρόσφατων επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους οι απελαθέντες προέρχονται από το Πακιστάν (71 άνθρωποι), ενώ 16 είναι από την Αλβανία, τέσσερις από το Ιράκ, δύο από το Μαρόκο και ένας από τη Νιγηρία.
Κατά των κέντρων το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας
Κατά της δημιουργίας κέντρων μεταναστών τάχθηκε με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών», κρατώντας πανό διαμαρτυρίας, εκατοντάδες κάτοικοι από τη Νεάπολη Κοζάνης και άλλες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, όπου έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν κέντρα μεταναστών. Επίσης, παρέστη η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου και πολλοί δήμαρχοι της περιοχής.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, δήλωσε ότι το υπουργείο Προστασίας του πολίτη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της περιφέρειας για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων. «Δεν είμαστε ρατσιστές, λέμε «όχι» σε προτεραιότητες» υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμος Βοΐου, οι κάτοικοι του οποίου, εδώ και τρεις εβδομάδες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθεί τέτοιο κέντρο σε στρατόπεδο στη Νεάπολη Κοζάνης.
«Το Βόιο, που ξαφνικά θυμήθηκαν οι εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας και όχι μόνο, έγινε το επίκεντρο ενδιαφέροντος όλης της χώρας ως η πρώτη περιοχή που θα υποδεχθεί παράνομους μετανάστες. Καθοδηγούμενα κέντρα από τους εμπνευστές αυτής της ιστορίας, τοπικοί «παραγοντίσκοι» και κομιστές πολιτικών παιχνιδιών, προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να πλήξουν τη συνοχή της κοινωνίας, κάνοντας μάλιστα αναφορές σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι οι κάτοικοι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να διαγραφεί η περιοχή από το σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αντιδράσεις και εντάσεις την Τρίτη
Την Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έδωσε πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Αμυγδαλέζα.
Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι - λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού - συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα και έκλεισαν συμβολικά την είσοδο των εγκαταστάσεων. Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.
Ένταση προκλήθηκε χθες το πρωί και στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη στη Νεάπολη Κοζάνης, όταν κάτοικοι της περιοχής, που περιφρουρούν για τρίτη εβδομάδα τις εγκαταστάσεις, εμπόδισαν την είσοδο σε δύο στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων, οι ένστολοι ήταν από την υπηρεσία χαρτογράφησης του στρατού και μετέβησαν εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσουν μετρήσεις, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης μετατροπής του πρώην στρατοπέδου σε κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών. Μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, τα οποία δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. Οι στρατιωτικοί τους προειδοποίησαν ότι θα καλούσαν την Αστυνομία, αλλά δεν το έπραξαν και τελικά αποχώρησαν δύο ώρες αργότερα.

1 σχόλιο

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση