GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραπληγικός ελέγχει ρομπότ με τη σκέψη του...

Ένα ρομπότ που ελέγχεται μόνο από τη σκέψη ενός παραπληγικού ανθρώπου και μάλιστα από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων παρουσίασαν Ελβετοί ε...

Ένα ρομπότ που ελέγχεται μόνο από τη σκέψη ενός παραπληγικού ανθρώπου και μάλιστα από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων παρουσίασαν Ελβετοί ερευνητές.
Το σύστημα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Χοσέ Μίλαν της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης, ο οποίος ειδικεύεται στη...
δημιουργία ανώδυνων διεπαφών μεταξύ μηχανών και εγκεφάλου, ένα πεδίο που στην ιατρική ονομάζεται νευροπροσθετική.
Ο παραπληγικός φορούσε ένα ειδικό καπέλο με ηλεκτρόδια στο κεφάλι του, το οποίο συλλάμβανε τα εγκεφαλικά κύματα του νου του και μεταβίβαζε τις σχετικές εντολές στο ρομπότ, το οποίο βρισκόταν σε άλλη πόλη. Στη σχετική επίδειξη, που έγινε σε νοσοκομείο της ελβετικής πόλης Σιόν, ο ασθενής έστειλε νοητικά μία εντολή από το κρεβάτι του σε έναν φορητό υπολογιστή στο δωμάτιό του, ο οποίος τη μεταβίβασε σε έναν άλλο υπολογιστή και αυτός, με τη σειρά του, έδωσε εντολή να κινηθεί ένα μικρό ρομπότ ύψους 30 εκατοστών που βρισκόταν σε απόσταση 60 χλμ στο πανεπιστημιακό εργαστήριο στη Λοζάνη.
Στο μέλλον, αν το ρομπότ είναι εφοδιασμένο με κάμερα και οθόνη, οι παράλυτοι ασθενείς θα μπορούν -μετακινώντας το από μακριά- να «επεκτείνουν» ψηφιακά/ εικονικά την παρουσία τους σε άλλους χώρους, π.χ. σε μία έκθεση τέχνης ή σε μία γαμήλια τελετή, κάτι που έως τώρα μόνον επιστημονική φαντασία μπορούσε να θεωρηθεί.
Η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κινηθεί με τη σκέψη ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ομως χρειάζονται ακόμα βελτιώσεις, καθώς το ηλεκτρονικό σήμα από τον εγκέφαλο προς το ρομπότ ή το καροτσάκι μπορεί να «μπερδευτεί», αν στο δωμάτιο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ή αν ο ασθενής αφαιρεθεί, κουραστεί και χάσει τη νοητική συγκέντρωσή του.
Και άλλοι Ελβετοί ερευνητές εργάζονται σε παρεμφερείς πρωτοβουλίες, όπως η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Στεφανί Λακούρ που αναπτύσσει ένα «ηλεκτρονικό δέρμα» για ακρωτηριασμένους (είναι ένα γάντι με μικροσκοπικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που στέλνουν ερεθίσματα απευθείας στο κεντρικό νευρικό σύστημα του χρήστη) ή η ομάδα του καθηγητή Γκρεγκουάρ Κερτέν που προσπαθεί να κάνει τους παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά μέσω της εμφύτευσης μόνιμων ηλεκτροδίων στον νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους.

4 σχόλια

  1. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tζών,
    με τη βλακεία που σε δέρνει ρε φασιστοτενεκέ απορώ πως αναπνέεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε τι γράφει ο αξιοσέβαστος Χρήστος Γιανναράς , για τον κωλοτούμπα, μίστερ "Νάντια Κομανέτσι", Αντωνάκη Σαχλαμαρά!!

    ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ!!

    Αφού ξεκινάει με την διαπίστωση, ότι θα μπορούσε να γίνει ο τέταρτος, κατά σειρά ΑΕΡΓΟΣ πρωθυπουργός – κοινώς… ΜΗ ΕΧΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, γράφει τα εξείς:

    "...Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξήγγειλε την ίδρυση της "Πολιτικής Άνοιξης", όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο.

    Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει.
    Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται. (..)

    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο. Μπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού.

    Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Οικονομικών, Εξωτερικών, Πολιτισμού), ήταν τόσο κοινότοπος, όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του.

    Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Έζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί:

    Οι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων.

    Ίδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίας..." κλπ. κλπ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ!

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ, ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ???

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΑΕροψεκασμένοι δεν βγήκε τυχαία...
    Για να ανήκεις στους ΑΕ πρέπει να είσαι πραγματικός ΑΕροψεκασμένος... Από τον Πρόεδρο μέχρι τους οπαδούς.
    -----------------------------------
    Απάντησε στο twitter ο Προεδρεύων των ΑΕροψεκασμένων για τους τελευταίους ΑΕροψεκασμούς!!!

    Τα σχόλια περιττεύουν...
    -----------------------

    Παίδες τους αεροψεκασμούς τους κάνει ο Σαμαράς για να σας υπνωτίσει προσοχή προσοχή ο αρχηγός θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα, μην ακούτε κανέναν, γιατί σας παραμυθιάζουν..
    Ένας είναι ο αρχηγός ο Καμμένος ο ...(βάλτε εσείς ότι θέλετε)..

    Σε πείραν πρέφα ρε βλήμα!!!!
    αμααααανννννννννννν γιαούρτια με πέτσα αγελαδιτσα της ΦΑΓΕ

    Ρε πατριώτες μήπως σας βάρεσε γερά το κανόνι του ΑΕροψεκασμού γιατί βλέπω πολλά λαθάκια να κάνετε μήπως λέω μήπως σας πείραξε το νέφος;

    Η ΓΕΛΟΙOΤΗΤΑ βάρεσε ΚΟΚΚΙΝΟ
    ...ο Τσίπρας υπέρ της συνεργασίας με Καμμένο!!!...
    Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... τύφλα να 'χουν οι ηλίθιοι που θα ψηφίσουν Τσίπρα μέσω ΑΕ.
    Τη θέση ότι μια μεγάλη και ριζική αλλαγή των συσχετισμών είναι δυνατή σε αυτές τις εκλογές διατυπώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Tvxs του κ. Κούλογλου.
    Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται διεξοδικά στη ενότητα της Αριστεράς και στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των αριστερών πολιτικών δυνάμεων λέγοντας...χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό είναι να προκύψει ένας «σκληρός κοινοβουλευτικός πυρήνας» της Αριστεράς που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου ακόμη και με την Αλέκα Παπαρήγα πρωθυπουργό!

    Ο Α. Τσίπρας αναφέρεται αναλυτικά και στο «άνοιγμα» του Πάνου Καμμένου στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξακαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».
    Είπατε τίποτα ;

    - Έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας ο Καμμένος

    Τέρατα νοημοσύνης οι ψηφοφόροι του!

    Μας ψεκάζουν !
    Είναι αλήθεια.
    Έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό το μέτωπο του Σαμαρά;
    Δεν διακρίνετε μια πεντάλφα πάνω από το δεξί του μάτι;
    Το 666 κάτω από το σαγόνι του;
    Είναι αυτός.
    Το μοχθηρό υποχείριο του Μπαχομέχ, που θα εξολοθρεύσει η Λευκή Αδελφότητα του Πάνου Καμμένου.
    Έσεται ήμαρ νενέκοι νεοδημοκράτες, προδότες, δοσίλογοι, τσολάκογλου, ρουφογάληδες.
    Έσεται Πάνος !
    ήγγιγε γαρ η βασιλεία των Ανεξάρτητων.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ
    ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ,

    σαν τους αποχαζεμένους Νεοταξίτες Γιανναράδες του Σημίτη τους παλλουκαράδες


    ___________________________
    ΣΥΓΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ME TSIPRA".....
    φρουυυυυυυυυυυυυυυππππππππ
    KOΛΟΤΟΥΜΠΑ.... ΟΛΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση