GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς ελεύθερα μέσα, όλοι υποφέρουν!

" Η ελευθερία των ΜΜΕ είναι το ηθικό ισοδύναμο του οξυγόνου? Δείχνει το πως η κοινωνία αναπνέει και αποτελεί βασικό πυλώνα της οικο...

"Η ελευθερία των ΜΜΕ είναι το ηθικό ισοδύναμο του οξυγόνου? Δείχνει το πως η κοινωνία αναπνέει και αποτελεί βασικό πυλώνα της οικοδόμησης της κοινωνίας των πολιτών», λέει η...
Tara Sonenshine, η νέα Υφυπουργός για τη δημόσια διπλωματία των Η.Π.Α.

Η Sonenshine, η οποία έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, είπε ότι έχει δει τους επαγγελματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι. Όταν η ελεύθερη ροή των ειδήσεων και των πληροφοριών είναι αποκομμένη, είπε, «κοινωνίες πλήττονται. Οικονομίες υποφέρουν. Τα άτομα υποφέρουν. "
Μαζί με τη Sonenshine και ο Michael Posner, βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία, για μια ειδική ενημέρωση στις 18 Απριλίου στο Κέντρο Ξένου Τύπου στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν για την εκστρατεία της "Ελευθερίας του Τύπου" καθώς πλησιάζουμε προς την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας Τύπου στις 3 Μαΐου.
Η εκστρατεία για "Ελευθερία του Τύπου” επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται υπό πίεση, που κυμαίνονται από νόμους που περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο, από εκφοβισμό, απειλές και πρόστιμα, μέχρι και μυστηριώδες και τρομακτικές "εξαφανίσεις".
Posner σημειωθεί ότι η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων - μια ανεξάρτητη οργάνωση που αφιερώνεται στην υπεράσπιση των δημοσιογράφων - αναφέρει ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που κρατούνται τα τελευταία 11 χρόνια έχει πράγματι αυξηθεί, από 118 δημοσιογράφους το 2001 σε 179 φυλακισμένους σήμερα. Το 2012 μόνο, 17 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την επιτροπή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από την Ουάσινγκτον που εκπροσωπούν διεθνή μέσα καθώς και δημοσιογράφων από Αφρική και Νέα Υόρκη οι οποίοι συνδέονται μέσω τηλεφώνου, η Sonenshine αναγνώρισε ότι τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, υπό την πίεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Διαδικτύου, βρίσκουν δυσκολίες στο να αναπτύξουν ένα βιώσιμη οικονομικό μοντέλο για να παραμείνουν ζωντανοί. Όμως, στην αναζήτηση για οικονομική στήριξη, είπε, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν πρέπει να υπόκεινται σε εταιρικές ή κυβερνητικές παρεμβάσεις.
"Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι αυτός του σύνεδρου," δήλωσε η Sonenshine. «Θέλουμε να συγκεντρωθούμε και να ακούσουμε ο ένας τον άλλο για το τι θα δώσει τη δυνατότητα στα έντυπα μέσα, στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο  σύνδεση, και στα δελτία ειδήσεων, να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δημοσιογραφία."
Η Sonenshine και ο Posner, τόνισαν ότι τα πρότυπα για την ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία και ανεξαρτησία των μέσων μαζικής ενημέρωσης ορίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εφαρμόζονται σε όλες τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ελεύθερα μέσα ενημέρωσης είναι επίσης απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, δήλωσε ο Posner. "Νομίζω ότι για πολλά χρόνια είχαμε μια κάπως ψεύτικη συζήτηση για τη σχέση μεταξύ αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο Posner. "Η πραγματικότητα είναι ότι τα εν λόγω δικαιώματα είναι αδιαίρετα».
Οι χώρες που προσπαθούν να οικοδομήσουν ισχυρότερες οικονομίες χρειάζονται διαφάνεια και δημόσια συζήτηση για τις οικονομικές και πολιτικές επιλογές, είπε. "Η δημοσιογραφική ελευθερία και η ελευθερία της έκφρασης ενισχύει τις ικανότητες των κυβερνήσεων και βοηθά τις χώρες να ευχαριστηθούν την οικονομική δύναμη και ευημερία", δήλωσε ο Posner.
mosaiko.gr

3 σχόλια

  1. π.χ....
    ________________________________________________
    Δείτε τα πρωτοσέλιδα την παραμονή των εκλογών του 2009
    ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΠ
    ( ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ..ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!)

    ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 4/26/2012 05:45:00 μμ
    ----------------------------------------------------


    - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ -

    Αν προσθεσουμε και την συνεντευξη του ΓΑΠ στον Κουλογλου,
    οπου ο ΓΑΠ περιγραφει προεκλογικα ποσο καταστρεφεται καθε χωρα που προσφευγει στο ΔΝΤ τοτε εχουμε την πληρη εικονα του μεγεθους της αλητειας.

    * ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ *


    ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : XAΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ..
    Και πανηγυρίζαμε τα ζώα όλο το βράδυ την Κυριακή
    και τρέξανε ....μά το Θεό μου !!!
    το πρωί της Δευτέρας
    στην τράπεζα σε δύο - εν απόλυτη γνώση μου- σε δύο χωριά,
    στην Αγροτική !!

    Τα ζώαααααααααααααα παστόκ
    που γίνανε φυτά, οι ηλίθιοι
    για την πράσινη ανάπτυξη..

    ζώωωωωωωωααααααααααααα σου λέω......
    ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ ___________ΑΠΟΛΥΤΑ ΖΩΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.

    τελος + μωρέ με αυτά τα ζώα, τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15% ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ.
    15% ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΣ.
    ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.ΣΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 19% ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΣΤΟ 15!ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΨΙΛΟΝΟΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
    ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΑ
    ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2009,
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009,ΚΑΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠ'ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ ΤΑ #$%%%%%%%
    ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
    ΚΙ ΕΣΥ ΧΟΝΤΡΕ,ΤΑ ΙΔΙΑ #$$%%%%% ΘΑ
    ΠΑΡΕΙΣ.
    ΚΙ ΟΙ 2 ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ 30% ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ.
    ΑΠΟ 15% ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΠ΄ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ,
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
    ΚΙ ΕΣΥ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    Η 6Η ΜΑΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση