GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ολλανδία αποκαλύπτει τους πραγματικούς φόβους για την ελληνική ακροδεξιά…

Από το http://gnathion.blogspot.com . Η τριάστερη Ολλανδία, το Γερμανικό υπόδειγμα και στήριγμα για την επιβολή της σκληρής λιτότητας στη...

Από το http://gnathion.blogspot.com.

Η τριάστερη Ολλανδία, το Γερμανικό υπόδειγμα και στήριγμα για την επιβολή της σκληρής λιτότητας στην περιφέρεια της ευρωζώνης, αποκαλύπτει τους βαθύτερους φόβους των εκπροσώπων της γερμανικής πολιτικής στην χώρα μας. Αυτό που δεν μπόρεσαν οι ευρωσκεπτικιστές ακροδεξιοί λαϊκιστές του Τίμο Σόϊνι να πετύχουν στην επίσης τριάστερη Φινλανδία, φαίνεται να το πετυχαίνουν οι ομοϊδεάτες τους στην Ολλανδία...
 Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας με επικεφαλής τον Γκερτ Βίλντερς, που συγκυβερνά στην Ολλανδία, δεν στήριξε ένα πακέτο μέτρων ύψους 14 δις με περικοπές δαπανών και αύξηση της φορολογίας για την μείωση του δημόσιου ελλείμματος, που παρά το διαρκές Λουθηρανικό αυτομαστίγωμα έχει ξεφύγει και στην Ολλανδία. Η χώρα προσανατολίζεται, τώρα, προς πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.
Το σαφές πολιτικό μήνυμα είναι ότι η εκρηκτική άνοδος της λαϊκιστικής ακροδεξιάς τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη (στον Πίνακα οι περιπτώσεις της Ολλανδίας και της Φινλανδίας) αποτελεί αλλού πρακτικά και αλλού εν δυνάμει παράγοντα αποσταθεροποίησης για την Γερμανική πολιτική στην Ευρώπη. Οι ακροδεξιοί είναι αδιάλλακτοι. Και αυτός είναι ο πραγματικός φόβος των εκπροσώπων αυτής της πολιτικής στη χώρα μας για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και όχι οι γραφικές ανησυχίες για ξεπερασμένα λάβαρα και ιδεολογίες. Η ιδεολογία αυτού του κινήματος τώρα κτίζεται με τα υλικά της αποσύνθεσης από την κρίση και δεν είναι αυτή καθεαυτή που θα καθορίσει την πορεία του.
Πίνακας. Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων βουλευτικών εκλογών για τα ακροδεξιά λαϊκιστικά κόμματα στην Ολλανδία και τη Φινλανδία.
Ακροδεξιό
Λαϊκιστικό
Κόμμα
Έτος Βουλευτικών
Εκλογών

Ποσοστό
Έδρες
στη
Βουλή
Θέση
στην
κυβέρνηση
Κόμμα της Ελευθερίας
2006
5,9%
9
συμπολίτευση
2010
15,5%
24
Αληθινοί Φινλανδοί
2007
4,05
5
αντιπολίτευση
2011
15,5%
39
Αλλά επειδή ακριβώς οι πολιτικές του Βερολίνου και της τρόικα αδυνατούν να κτυπήσουν το κακό στη ρίζα του, δηλαδή στις πραγματικές θεσμικές και οικονομικές αιτίες της Ευρωπαϊκής κρίσης, το λαϊκιστικό ακροδεξιό μέτωπο θα συνεχίσει να μεγαλώνει και βέβαια να κουβαλά μαζί του όλες τις γνωστές προσφιλείς του πρακτικές. Το μεταναστευτικό πρόβλημα θα είναι απλώς το βούτυρο στο ψωμί του. Η κ.Μέρκελ θα πρέπει πολύ καλά να το σκεφθεί, αν αυτός πρέπει να είναι ένας αναπότρεπτος δρόμος για την Ευρώπη…
 Δ. Τρικεριώτης (Follow on Twitter)

8 σχόλια

  1. να φοβουνται τον εαυτο τους και τη γερμανοφιλια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σήμερα:η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ
    _____________________+ _____________

    34: Ο Ιησούς Χριστός σταυρώνεται, σύμφωνα με το Νεύτωνα.

    971: Οι Βυζαντινοί υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή νικούν τους Ρώσους.

    1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της ....
    Αλαμάνας τις οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.

    1920: Το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, στο οποίο κυριαρχούν οι Νεότουρκοι του Μουσταφά Κεμάλ, αποκηρύσσει την κυβέρνηση του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ' και συντάσσει προσωρινό Σύνταγμα.

    1941: Αεροπλάνο της RAF μεταφέρει τον βασιλιά Γεώργιο και την ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο.

    1944: H φιλοεαμική ανταρσία πληρωμάτων του ελληνικού στόλου που ναυλοχεί στο Κάιρο, καταστέλλεται με αιματηρό τρόπο.

    2010: Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.



    - απο την φανταστική απεικόνιση του ΕΦΙΑΛΤΗ.

    - απο τις γκραβούρες του Πήλιου Γούση

    - απο τις γελοιογρφίες των Νενέκων

    - απο τις φωτο των Τσολάκογλου της Κατοχής...

    ..ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ....ΤΟΥ Διεθνή και πρώτου ΜΑΛΑΚΑ.
    + ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Σάπιου Ανδρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν σήμερα ο Ιησούς Χριστός γαμιέται σύμφωνα με τον.. Αϊνστάιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την ανικανότητα τους να σταθούν στα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάρρευση του καπιταλισμού και την εμφάνιση νέας εκμετάλλευσης των Λαών, αυτή την ανικανότητα να φοβούνται οι κηπουροί και όχι τις Νέες δυνάμεις στην Νέα πολιτική της Ευρώπης, που πάσχει μέχρι τώρα από Ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνελήφθη για διπλή δολοφονία υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.
    ____________________________________
    Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων
    κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής η διπλή δολοφονία με θύματα τον καθηγητή Αστρολογίας Μιλτιάδη Μουτάφη και την Παρασκευή Γκέζου, ιδιοκτήτρια εταιρίας πώλησης καλλυντικών μέσω Ίντερνετ, που συστεγαζόταν στο ίδιο χώρο με τον αστρολόγο, η οποία έγινε στις...26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι.

    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως δράστης συνελήφθη 36χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 36χρονος είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος με το συνδυασμό «Εθνική Συσπείρωση» της Χρυσής Αυγής.
    Τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ενώ εξετάζεται η εκδοχή «συμβολαίου θανάτου».
    Στόχος του δράστη ήταν ο καθηγητής Αστρολογίας, αλλά σκότωσε και τη γυναίκα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο τη μοιραία στιγμή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.


    Χ.Α. = ZΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    & ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ του ΠΑΣΟΚράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tου Χρηστου Γιανναρα :
    Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική.
    Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο…
    …Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική…
    …Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.
    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.
    Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΦΙΛΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... ΠΙΝΟΣΕΤ. ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΛΑΟΣΩΤΗΡΕΣ. ΒΛΕΠΕ ΧΙΤΛΕΡ, ΦΡΑΝΚΟ, ΜΟΥΣΟΛΟΝΙ,ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ Κ.Λ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΥΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση