GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παράθυρα στους νόμους συντηρούν τις αδικίες...

Από τον   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΩΡΑΪΤΆΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ Ν.Δ. Οι Έλληνες πολίτες αγανακτούν μεταξύ άλλων για τους άδικους νόμους, οι οπ...

Από τον  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΩΡΑΪΤΆΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ Ν.Δ.

Οι Έλληνες πολίτες αγανακτούν μεταξύ άλλων για τους άδικους νόμους, οι οποίοι όχι μόνο είναι περίπλοκοι και δυσνόητοι στους απλούς πολίτες, έχουν και “μελετημένα παράθυρα” προκειμένου να μην μπαίνει φραγμός στα συμφέροντα. Είναι εξαιρετικά προκλητικό σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ο πολιτικός κόσμος λοιδορείται από τους πολίτες, να μην μπορούν οι πολιτικοί να κάνουν την υπέρβαση. Προσπαθούν να...
διατηρηθούν στην επιφάνεια αν και το καράβι γνωρίζουν πως βουλιάζει. Προσπαθούν μάταια να πείσουν τον κόσμο ότι αλλάζουν, αλλά οι πολίτες πλέον βλέπουν και κρίνουν.
Εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ να είμαι ένα συμβατικός υποψήφιος. Θέλω να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα. Δεν επιθυμώ να γίνω μέρος ενός συστήματος που δεν καταργεί, δεν καυτηριάζει, δεν αναδεικνύει τα κακώς κείμενα. Δεν μπορώ να δεχθώ αδικίες, παράθυρα που σκοπό έχουν να μείνουν “αγκιστρωμένα” σε ένα σύστημα που καταρρέει, πρόσωπα που ο λαός είναι έτοιμος να τιμωρήσει. Δεν μπορώ να δεχθώ πως υπάρχουν ακόμα νόμοι που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αναστάσιος Γιαννίτσης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα άνισης προβολής μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών. Μπορούν δηλαδή κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία να προωθήσουν αυτούς που επιθυμούν και να περάσουν το μήνυμα στον κόσμο ότι “αυτούς που ακούς πιο συχνά από τους άλλους πρέπει να τους ψηφίσεις”.
Ο άδικος αυτός νόμος που άμεσα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αναφέρει: “Οι εμφανίσεις υποψήφιων βουλευτών σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, καθώς και σε φορείς παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, υπό οποιαδήποτε μορφή, επιτρέπεται, ως εξής:
α. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μόνο μία φορά.
β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση του υποψήφιου βουλευτή κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιόδου μέχρι δύο φορές.
γ. Ως εμφανίσεις κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν τα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου βουλευτή, της προεκλογικής του δραστηριότητας”.
Πώς θα αποδεικνύεται το «κατόπιν αιτήματος του υποψήφιου;;» Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα ο υποψήφιος δεν δίνει συνέντευξη, δεν κάθεται σε κάποιο τραπέζι με άλλους υποψηφίους μπορεί το όνομά του να “παίζει”. Μπορεί ο δημοσιογράφος για παράδειγμα να το αναφέρει, να το προβάλει, μπορεί να παίζει κάποιο βίντεο όπου να αναφέρεται ο συγκεκριμένος υποψήφιος κτλ. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ισότητα μεταξύ των υποψηφίων; Προστατεύει ο νόμος αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Μπορούν αυτοί που προβάλλονται με αυτόν τον τρόπο αύριο μέσα από τη βουλή να είναι ανεξάρτητοι και να εργάζονται μόνο για το συνολικό καλό;
Ξεχνούν όσοι επιθυμούν να συντηρήσουν τέτοιους νόμους, πως ο κόσμος πλέον είναι υποψιασμένος, είναι εξοργισμένος, είναι αγανακτισμένος και δεν παρασύρεται. Οι εποχές άλλαξαν. Ο κόσμος θα τιμωρήσει με την ψήφο του όλους όσους έχουν φταίξει, όλους όσους του έχουν στερήσει την ελπίδα και το χαμόγελο, όλους όσους προσπαθούν να του δείξουν τι πρέπει να κάνει. 

9 σχόλια

  1. Από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΩΡΑΪΤΆΚΗ
    ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ Ν.Δ.
    Μονο που εισαι με τον αντωνιο κομανετσι σαμαρα διπλα φτανει. Ξεκινα τις κωλοτουμπες μπας και προλαβεις . Στις 6 Μαιου ολοι εσεις οι δοσιλογοι και ανικανοι της μεταπολιτευσης ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!
    ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ου καταισχυνω οπλα τα ιερα, ουδ' εγκαταλειψω τον παραστατην, οτω αν στοιχησω. Αμυνω δε και υπερ ιερων και οσιων, και μονος και μετα πολλων. Την πατριδα δε ουκ ελασσω παραδωσω, πλειω δε και αρειω οσης αν παραδεξωμαι...

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ερχομαστε και η γη θα τρέμει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο τα παράθυρα στους νόμους. ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένουμε να επαναλάβει
    και το … “λεφτά υπάρχουν”!!!

    «Δεύτερος Παπανδρέου, χειρότερος του πρώτου.

    Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την προκήρυξη των εκλογών και ο κ. Βενιζέλος πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις. Τη μια θεωρεί υπερβολικές τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίαςκαι την άλλη μοιράζει υποσχέσεις για όλους και για όλα.
    Ισχυρίστηκε, σήμερα, ότι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων έχουν κόστος 9 δις ευρώ και, άρα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

    Όμως! Τα 9 δις είναι δικό τους κατασκεύασμα και μάλιστα αντιγραφή του κ. Βενιζέλου από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

    Είναι, ταυτόχρονα, άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Βενιζέλος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τη μείωση των φόρων.

    Ξέχασε, όμως, ότι, ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αύξησαν τους φόρους, τα έσοδα του Δημοσίου λιγόστεψαν.

    Εμφανίστηκε, άλλη μια φορά, υπέρμαχος των φόρων.

    Επέκρινε, ταυτόχρονα, τη Νέα Δημοκρατία για τη δέσμευσή της να αποκαταστήσει, πρωτ’ απ’ όλα, τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων.

    Ομολόγησε ότι “δεν είναι μόνον αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει” στα δύο προηγούμενα χρόνια, έφερε σαν παράδειγμα τους έκτακτους φόρους που ο ίδιος επέβαλε και μοίρασε υποσχέσεις παντού.

    Περιμένουμε να επαναλάβει και το … “λεφτά υπάρχουν”!».

    -------------------------------------
    Γιάννης Μιχελάκης για Μπένυ-Μπάκα-Λέρο- βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ 98%
    των 2 ευρω.. με αλτχάϊμερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kai ti ekane gia aytes tis adikies gia gia ayta ta para8yrakia... stoys nomoys h N.D. kyrie... papara? Tipote den ekane. Gia paradeigma giati akomh kai shemra poy h anergia xtypaei... rekor.., na yparxei klhronomikothta kratikwn adeiwn leitoyrgias kai kleista... epaggelmata? Giati na yparxei mayro... emporio aytwn twn kratikwn adeiwn leitoyrgias kai na mhn mporei eley8era -opws orizei to Syntagma- o ka8e enas poy exei ta prosonta na askei opoio epaggelma 8elei? Giati na yparxoyn akomh oi antisyntagmatikoi plh8ysmiakoi kai gewgrafikjoi periorismoi gia thn prosbash se epaggelmata (episthmonika kai mh)? Giati o Samaras einai yper twn kleistwn epaggelmatwn kai twn isxyrwn syntexniwn? Etsi re... noymero 8a er8ei h anapty3y poy leei o paparas o arxhgos soy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kai ti ekane gia aytes tis adikies gia gia ayta ta para8yrakia... stoys nomoys h N.D. kyrie... papara? Tipote den ekane. Gia paradeigma giati akomh kai shemra poy h anergia xtypaei... rekor.., na yparxei klhronomikothta kratikwn adeiwn leitoyrgias kai kleista... epaggelmata? Giati na yparxei mayro... emporio aytwn twn kratikwn adeiwn leitoyrgias kai na mhn mporei eley8era -opws orizei to Syntagma- o ka8e enas poy exei ta prosonta na askei opoio epaggelma 8elei? Giati na yparxoyn akomh oi antisyntagmatikoi plh8ysmiakoi kai gewgrafikjoi periorismoi gia thn prosbash se epaggelmata (episthmonika kai mh)? Giati o Samaras einai yper twn kleistwn epaggelmatwn kai twn isxyrwn syntexniwn? Etsi re... noymero 8a er8ei h anapty3h poy leei o paparas o arxhgos soy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΠΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Συμπιλίδης...!!! χαχαχαχαχαχα

    Ο Συμπιλίδης!!!χαχαχαχαχα...χαχαχα

    Με τον Συμπιλίδη, τον Μπουμπούκο, τον "δημοκράτη" Τσεκουροβγάλτη και... με το Βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον!!! Χαχαχαχαχαχα...

    Γελοίοι κακομοίρηδες της ΠΟΛ.ΑΝ.!!!

    χαχαχαχα....χαχαχαχαχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση