GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονες αντιδράσεις στην πρόταση Καμίνη για περιορισμό των διαδηλώσεων...

Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσε η πρόταση νόμου που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας...

Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσε η πρόταση νόμου που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μεταξύ άλλων ορίζει περιπτώσεις περιορισμού αλλά και απαγόρευσης των διαδηλώσεων καθώς και...
τις υποχρεώσεις των διοργανωτών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηνών στόχος της πρότασης νόμου είναι ο συνδυασμός της άσκησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι με την ομαλή λειτουργία της πόλης ως κέντρου εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ωστόσο, οι περιορισμοί που θέτει ξεσηκώνουν αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 6 ορίζεται ότι διαδηλώσεις μπορούν να απαγορευθούν «αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας». Εξίσου μπορούν να απαγορευθούν «σε ορισμένη περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής».
Σύμφωνα με Το Βήμα, αντίθετες με την πρόταση Καμίνη είναι οι δημοτικές παρατάξεις, Λαϊκή Συσπείρωση (παράταξη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Σοφιανό), Ανοιχτή Πόλη (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Ελένη Πορτάλιου) και η Ανταρσία στις γειτονιές (παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου).
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο κ. Καμίνης επιχειρούν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, αλλά όπως τονίζει ο κ. Σοφιανός οι σχεδιασμοί τους «θα μείνουν στα χαρτιά, δεν θα περάσουν».
Σύμφωνα με την Ανοιχτή Πόλη και τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση Καμίνη βάζει «στο στόχαστρο τη Δημοκρατία» και είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα για τον περιορισμό κάθε δραστηριότητας, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Π.Κωνσταντίνου καταγγέλλουν τον κ. Καμίνη ότι έχει αναλάβει ρόλο «φρούραρχου» και το νομοσχέδιο «ξυπνά μνήμες Χούντας». Υπογραμμίζει ότι «συμπλήρωμα στη ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου είναι το νομοσχέδιο Καμίνη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων της αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και των κινημάτων αντίστασης».
Τόσο, η Ελ.Πορτάλιου όσο και ο Π.Κωνσταντίνου καλούν τη Δημοκρατική Αριστερά αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους, που στήριξαν τον κ. Καμίνη στην εκλογή και εκπρόσωποί τους ανήκουν στη δημοτική του παράταξη, να τοποθετηθούν και να απορρίψουν την τακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος.
Θετικές δηλώσεις από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΣΥ

Υπέρ της πρότασης νόμου τάχθηκαν την Τρίτη, με δηλώσεις τους στον Σκάι, τόσο ο Ευάγγελος Αντώναρος όσο και ο Πάνος Μπεγλίτης.
«Δεν είναι δυνατόν να κλείνει συνεχώς το κέντρο, με απίθανες οικονομικές συνέπειες», δήλωσε ο κ. Αντώναρος, υποστηρίζοντας ότι σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες υπάρχουν περιορισμοί.
«Ρύθμιση δεν σημαίνει παρεμπόδιση δικαιωμάτων, αλλά εξισορρόπηση δικαιωμάτων», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπεγλίτης. «Σεβόμαστε τα δικαιώματα αλλά θα υπερασπιστούμε και το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες της Αθήνας» πρόσθεσε, καλώντας όλα τα κόμματα να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.
Θετική χαρακτηρίζει και η Δημοκρατική Συμμαχία την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε ότι επιβάλλεται να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων στο κέντρο, όπως η ανάληψη ευθύνης για την περιφρούρηση από τους διοργανωτές και η άμεση επιβολή του νόμου σε κάθε αξιόποινη πράξη.

4 σχόλια

  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ.....ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ !



    Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑ$$ΟΚΟΥ
    σιχαμερού Κηπουρού του Παπανδρέου. Τσόγλανου Μπεγλίτη
    για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

    Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου»

    Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:

    «Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια , μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.

    Και συνέχισε Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑ$$ΟΚ..λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος.!!!!!


    Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ..O AΛΗΤΗΣ. O ΠΑ$$ΟΚΟΣ!

    ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ.


    ΠΑΣΟΚ = ΒΡΙΣΙΑ ..ΧΟΝΤΡΗ ____________ AΙΩΝΙΑ




    Αυτόν ο Θεός θα τον συγχωρήσει.
    Αυτούς όμως που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
    και εκείνους που τους δικαιολογούν
    ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ θα τους .....ΚΡΕΜΑΣΕΙ στην ΠΛΑΤΕΙΑ...

    ...στο ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όμως εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και δεν θέλουμε να υπηρετούμε πολιτικές σκοπιμότητες,πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το συμφέρον των διαδηλωτών εργαζομένων, είναι να μη δημιουργούν προβλήματα, με το κλείσιμο των δρόμων, σε άλλους εργαζόμενους.
    Αντίθετα μπορούν, διαδηλώνοντας στα πεζοδρόμια ή σε μέρος των λεωφόρων, να «περνούν» τα αιτήματά τους στους διερχόμενους, ώστε να έχουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση