GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ζητούμενα κρίσιμα νούμερα των εκλογών...

Γράφει ο Κλεισθένης. Ακολουθώντας τα δημοσκοπικά σενάρια, μπορούμε να οδηγηθήμε σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τα κρίσιμα μεγέθη, που θ...


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ακολουθώντας τα δημοσκοπικά σενάρια, μπορούμε να οδηγηθήμε σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τα κρίσιμα μεγέθη, που θα αναδείξουν οι κάλπες.
Σύμφωνα με ένα σενάριο η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αναπότρεπτη (μετά...
την αδυναμία της ενοποίησης της αριστεράς).
Πιθανό είναι και η προσχώρηση και τρίτου κόμματος. Η αναγκαιότητα της προσχώρησης αυτής δεν έχει να κάνει με τον μαγικό αριθμό 151+ αλλά με τον άλλο μαγικό αριθμό 50%+. Αλήθεια πως προέκυψε η αναγκαιότητα του 50%+, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν άνετα, με ποσοστό γύρω στο 44%. Το θέμα προέκυψε λόγω των χαμηλών ποσοστών των πρώην κομμάτων εξουσίας.
Εξηγούμαι.
Σύμφωνα με τον νόμο Παυλόπουλου (ας μην τον ξεχνάμε), το πρώτο κόμμα παίρνει “δημοκρατικό” δώρο 50 βουλευτικές έδρες δλδ όσες θα έπαιρνε ένα κόμμα του 17% περίπου. Παρεμπιπτόντως αυτό σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές του πρώτου κόμματος θα μπουν στην βουλή ενώ υπολείπονται ψήφων σε σχέση με άλλους υποψηφίους, είπαμε “δόξα και τιμή” στον συντάκτη του νόμου καθηγητή Παυλόπουλο.
Με τα ως τώρα ποσοστά των δημοσκοπήσεων η ΝΔ σαν πρώτο κόμμα θα πριμοδοτηθεί με 50 έδρες. Αξίζει εδώ να αναλογιστούμε τι θα γίνει αν για παράδειγμα η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κόμμα είναι πολύ μικρή.
Χαμός; ίσως;
Οι έδρες που δικαιούται η ΝΔ (μαζί με την πριμοδότηση) και οι έδρες που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ προστιθέμενες πιθανά θα είναι 151+. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κόμματα αν συγκυβερνήσουν θα έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επειδή όμως η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πιθανά δεν θα είναι μεγάλη (ποιος θα το κρίνει;;) μπορεί να τεθεί θέμα για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός.
Ο Σαμαράς δεν δέχεται ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο, δηλώνει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δλδ ο ίδιος. Περιμένουμε να δούμε.
Ένας άλλος μαγικός αριθμός είναι το 50%+ που θα δώσει δημοκρατική νομιμοποίηση στην συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο μαγικός αριθμός δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να επιτυγχάνεται. Άρα χρειάζεται και τρίτο κόμμα στην συγκυβέρνηση και όχι όποιο να 'ναι αλλά κάποιο κόμμα με ικανό ποσοστό για να βγει αθροιστικά το 50%+ που απαιτείται. Αυτή η αναγκαιότητα αποκλείει τα ΛΑΟΣ και χρυσή αυγή (λόγω μικρού ποσοστού) αν τελικά μπουν στην βουλή. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείονται άρα μένει ο πιθανά “πρόθυμος” Κουβέλης. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις ούτε και η σύμπραξη Κουβέλη φτάνει. Άρα ζητείται και τέταρτο κόμμα. Ο Καμμένος ίσως;;;; Περιμένουμε να δούμε.
Ένα τρίτο αγκάθι που απασχολεί τα πρώην μεγάλα κόμματα είναι ποιο κόμμα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις πιθανότερο κόμμα είναι το ΚΚΕ (επί της ουσίας και σήμερα αυτό είναι).
Μπορούμε να φανταστούμε το τι θα γίνεται στην επόμενη βουλή αν υπάρχει η χρυσή αυγή και αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ. Μη μας διαφεύγει ότι η χρυσή αυγή θα έχει αντιπρόεδρο στην βουλή δλδ προεδρεύοντα σε συνεδριάσεις.
Μεγαλείο.
Το να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ δεν είναι εφικτό λόγω των 50 εδρών της πριμοδότησης αλλά και των σοβαρότατων αντιθέσεων των υπολοίπων κομμάτων.
Η λύση τρίτου προσώπου (δοτού) μπορεί να προκριθεί επειδή θα διευκολύνει την συμφωνία των δήθεν διαφωνούντων μνημονιακών κομμάτων. Θα πάσχει όμως και θα είναι ανίσχυρη μια τέτοια κυβέρνηση έστω και αν υπάρξουν κόμματα που θα της δώσουν ψήφο ανοχής.
Εγώ τουλάχιστον καταλήγω στο τελικό συμπέρασμα ότι σύντομα θα έχουμε νέα εκλογική μάχη. Τα “κουκιά” δεν βγαίνουν με τίποτε.
Η Ευρώπη και οι τοκογλύφοι λένε πως ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ας μας άφηναν να κάνουμε εκλογές τον Δεκέμβριο του '11, εμείς δεν φταίμε, αυτοί φταίνε, τότε οι συσχετισμοί τους βόλευαν.
Μας φτάνει η φτώχεια μας, ας έχουμε τουλάχιστον υγεία και υπομονή.
Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/04/blog-post_74.html#ixzz1rqpizEc9

9 σχόλια

  1. ιθαγενείς ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ....κοπιάστε να σας κεράσουμε..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Αναφέρεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο: παρολίγον ΑΡΧΗΓΟ ΠΑΣΟΚ.
    "Από Μάιο 1998 ως 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολάρια ΗΠΑ τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1". Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή για τη συγκεκριμένη σύμβαση και πως υπογράφηκε:
    "Καθίσταται προφανές ότι η υπογραφή τόσο της κύριας σύμβασης όσο και της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αν δεν καταβάλλονταν πρωτίστως στον πρώην υπουργό εθνικής άμυνας ως αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά."
    "Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) (παράνομη αμοιβή μέσω της ΜΙΕ από τη FERROSTAAL)".
    Σύμφωνα με το πόρισμα μετέτρεψε την παραπάνω περιουσία σε:

    - Μεζονέτα 402 τμ στο Κολωνάκι μέσω off shore 1/6/98 (την οποία φέρεται να πούλησε εικονικά στον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος τη μεταβίβασε στη συνέχεια στην Αρετή Τσοχατζοπούλου)

    - Σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 29/11/99

    - Αίθουσα 964 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99

    - Αίθουσα 1000 τμ στη Λ. Κηφισίας 18/11/99

    - 22 θέσεις πάρκινγ στην παραπάνω διεύθυνση

    - Ακίνητο στην Κυψέλη 17/2/2000

    - Διαμέρισμα 60 τμ στην Κυψέλη 28/6/04

    - Διαμέρισμα 142 τμ στην Κυψέλη 28/6/04

    - 24/01/07-2010 πουλήθηκαν τα ακίνητα επί της Λ. Κηφισίας στο Βατοπέδι έναντι 6 εκατ. ευρώ, τα οποία τοποθέτησε στο χρηματοπιστωτικό τομέα".
    _______________________________________
    Είχε συστήσει "εγκληματική οργάνωση"!!!
    ΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.
    Όταν ο εισαγγελεύς λέει ότι ο Άκης είναι ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ξέρετε για πια οργάνωση μιλάει..

    ΕΤΣΙ !
    Έλα τώρα μη κάνετε τους χαζούς.

    Eμείς εδώ και χρόνια σας γράφαμε για την ΚΑΜΟΡΑ.
    ΝΑΙ την ΚΑΜΟΡΑ ,για βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί λίγο...

    [ο Βενιζέλος έλεγε το 2005 ότι είναι προεκλογικά τερτίπια]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

    οι αλλοι προσκυνησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΣΤ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ .ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΜΙΞΟΥΝ.ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΕΥΕΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΤΑΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΔΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εκλογές αυτές έχουν νούμερα ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΝΟΥΝΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ .ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ.ΑΣ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΣΑΤΣΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΛΕΓΕΤΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣΜΕΝΟ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΡΑΒΑΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΘΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ .ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΣΙΑ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΝΔ...ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..(ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ?) ΙΣΩΣ-?ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΗΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση