GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τόσο στοίχισε στον Εφραίμ η αποφυλάκισή του;;..

Γράφει ο Χρήστος Ζεστός Πολλοί έσπευσαν να διασυνδέσουν την αποφυλάκιση του καθοδηγούμενου του Βατοπεδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, με την επικείμεν...

Γράφει ο Χρήστος Ζεστός

Πολλοί έσπευσαν να διασυνδέσουν την αποφυλάκιση του καθοδηγούμενου του Βατοπεδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, με την επικείμενη επίσκεψη στο Άγιο Όρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τις μέρες του Πάσχα. Δικαιολογημένα, ενδεχομένως, κάποιοι να θεωρούν ότι η ευαισθησία της Δικαιοσύνης στην περίπτωση του ηγουμένου, απορρέει από το εθνικό συμφέρον που επιβάλλει την παρουσία του Εφραίμ στην αυτή επίσκεψη του Ρώσου παντοκράτορα. Αδιαμφισβήτητα, εξάλλου. δεν υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος ξεναγός και θρησκευτικός ταγός για να φιλοξενήσει και να κατηχήσει τον διεθνούς εμβέλειας πολιτικό.
Στους κύκλους της Εκκλησίας, όμως, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ένας όχι και τόσο ειρηνικός... διάλογος, καθώς...
πολλοί εκ των εξεχόντων προκαθημένων της Εκκλησίας μας έχουν ενοχληθεί από την ειδική μεταχείριση του γέροντα και οι οποίοι φέρονται να είχαν προεξοφλίσει την αποφυλάκισή του, για την οποία πιστεύουν ότι καταλυτική ήταν και η φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος επισκέφτηκε πολλάκις (και με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών) τον Εφραίμ στη φυλακή.
Κάποιοι μάλιστα, κακόγλωσσοι και φαρμακόγλωσσοι που περιστοιχίζουν τους σεβάσμιους άγιους πατέρες, δεν σταματούν να υπενθυμίζουν τη γιορτινή, χριστουγεννιάτικη χορηγία που είχε κάνει ο γέροντας Εφραίμ στην Αρχιεπισκοπή και διασυνδέουν την στήριξη του Ιερωνύμου με την αγαθοεργία του αγιορείτη.
Δύο μέρες λοιπόν πριν (15/1/12) το πρώτο πέρασμα (17/1/12) του Αρχιεπισκόπου στο κελί των φυλάκων Κορυδαλλού όπου φυλάσσονταν ο ηγούμενος, η Μονή Βατοπεδίου ανέλαβε να στηρίξει τα συσσίτια και τα δέματα που διαθέτει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε χιλιάδες απόρους.
Όπως ανακοινώθηκε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Οργάνωση της Εκκλησίας «Αποστολή», ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος «ευχαρίστησε την Ιερά Μονή για την καλή της διάθεση και την απόφασή της να βοηθήσει στη σίτιση και την ανακούφιση εκείνων των συνάνθρωπων μας που υποφέρουν», εξηγώντας ότι «οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πια λυγίσει και κάθε προσφορά αποτελεί μια προτροπή να συνεχιστεί το φιλανθρωπικό της έργο. Στις κρίσιμες τούτες στιγμές που διέρχεται ο τόπος, επισήμανε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο τόπος απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε πανστρατιά, εθνική ομοψυχία και ξεκάθαρη συνεννόηση όλων, διότι ο στόχος είναι κοινός».
Μάλιστα, στη συνέχεια του δελτίου Τύπου, αναφέρθηκε ότι ο ηγούμενος της Μονής κ.Εφραίμ επισήμανε στον Αρχιεπίσκοπο ότι «η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επιβάλλει στην Ιερά Μονή να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων στηρίζοντας με κάθε τρόπο εκείνους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια. Απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε το τεράστιο και πολυεπίπεδο προνομιακό έργο της Αρχιεπισκοπής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους επιτελείς της «Αποστολής», ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου δήλωσε στον Αρχιεπίσκοπο ότι τα χρήματα που θα διατεθούν για τα συσσίτια δεν προέρχονται από την περιουσία της Μονής, αλλά αποτελούν έσοδα από «ίδρυμα που συστήνουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που περιβάλλουν τη Μονή και το έργο της, ενώ θα διατεθούν και χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».
Όλα, λοιπόν, τα προσκυνήματα της Αγίας Ζώνης χαρίσθησαν (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το ποσό των 3.000.000 ευρώ) στην Αρχιεπισκοπή και φαίνεται ότι οι προσευχές των μοναχών και των λοιπών ιερωμένων για την γρήγορη απελευθέρωση του Εφραίμ, συν τη χείρα βοηθείας της Παναγίας, συντέλεσαν καταλυτικά στο να κάνει ο ηγούμενος Πάσχα στη Μονή του...

7 σχόλια

  1. Παπάδες παιδεραστές. Προσέχετε τα παιδιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχε όμως να συνδράμει πολύ γνωστή του οικογένεια για την οποία ήξερε ότι της είχε κοινοποιηθεί εξωστικό δικόγραφο.
    Κια μιλάμε για 2000 ευρώ. Τι παραμύθια είναι αυτά που διαδίδετε;
    Ως πότε; Σα δε ντρέπεστε;
    Μην ανοίξει το σεντουκάκι γιατί τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΓΕΝΟΠ !!!

    ΚΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΕ
    ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές!

    - Πληρώναμε... διακοπές χλιδής στην Ιταλία και αποστολές που δεν έγιναν ποτέ!
    - Αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε συγγενείς των συνδικαλιστών
    - Ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι υπερτιμολογήσεις
    - Στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και του εισαγγελέα το πόρισμα κόλαφος του ΣΔΟΕ

    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΔΕΗ συνεχώς αυξάνει τα τιμολόγια... Μια ματιά στα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ και το μεγάλο φαγοπότι, εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος της ΔΕΗ ίσως να οδηγήσει σε ένα πρώτο συμπέρασμα.

    Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και τους λογαριασμούς να αυξάνονται, το πόρισμα του ΣΔΟΕ έρχεται να φουντώσει το αίσθημα της αδικίας.

    Φαίνεται ότι η ΓΕΝΟΠ άλλαξε για τα καλά τα... φώτα της ΔΕΗ! Υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις έφεραν στα ταμεία της 2.080.209 εκατομμύρια ευρώ. Που σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα;
    ________________________________
    Σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη,
    σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία, για να αναλάβουν συγγενείς των συνδικαλιστών μελέτες, τις οποίες δεν παρέδωσαν ποτέ.

    Την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!

    Πήγαν οι υπερτιμολογήσεις... σύννεφο!

    Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098€. Άλλη τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα.
    Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Έτσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.
    Έτσι, τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.

    Πόσο κάνει μια ημερίδα;
    Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010.
    Θέμα της η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Κόστος: 94.800€. Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης.
    Έγιναν τρεις αναθέσεις...

    Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή.
    Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη.
    Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών.
    Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

    Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές.
    Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών.
    Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60€.
    Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440.
    Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...

    Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€. 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84€ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440€...
    Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.Αποδεικνύεται πως στο χώρο της διοικούσας εκκλησίας και της αντίστοιχης διοικητικής μέριμνας της Μονής βατοπαιδίου, υπάρχουν αξιόλογοι παίχτες στο παιγνίδι της προβολής, της αυτοπροβολής, του επηρεασμού των μαζών και της επιβολής πάνω στις μάζες με τη χρησιμοποίηση πολλών μέσων.
    Αυτό το άρθρο, το περιεχόμενό του, ως έχει σχολιασμένο, ξεπερνάει σε υποκρισία και τον χειρότερο πνευματικό πειθαναγκασμό και συνάμα τον καλύτερο συνεργάτη της γκαιμπελικής προπαγάνδας.Αυτά προς το παρόν...Άλλωστε εκλογές θα έχουμε, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΜΕ ΤΟ ΘΑΜΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΠΑΔΟΛΑΜΟΓΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΛΕΣ ΜΙΖΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση