GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Υγεία μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα...

Του Αθανάσιου Γιαννόπουλου . Υποψήφιου βουλευτή Β’ Αθηνών Ν.Δ. Σπατάλη, υποχρηματοδότηση ή και τα δύο μαζί; Μπορούν πολλά να γίνουν και ...

Του Αθανάσιου Γιαννόπουλου.
Υποψήφιου βουλευτή Β’ Αθηνών Ν.Δ.

Σπατάλη, υποχρηματοδότηση ή και τα δύο μαζί;
Μπορούν πολλά να γίνουν και να διορθωθούν, αν υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι εξαγγελίες «χύμα».

Μπορεί να υπάρχει υποχρηματοδότηση στην Υγεία σήμερα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι γίνεται και μεγάλη σπατάλη πόρων. Μελέτη έχει καταδείξει ότι ένα 40% των πόρων που διατίθεται για την Υγεία χάνεται σε σπατάλες ή είναι περιττές υπηρεσίες υγείας, αυτό που λέγεται προκλητή ζήτηση υπηρεσιών. Ετσι υπερχρεώνονται τα ταμεία, τα οικογενειακά βαλάντια, ενώ πολλές φορές έχουμε και ποιοτικά χαμηλές υπηρεσίες. Μπορούν πολλά να γίνουν και να διορθωθούν αν υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και όχι εξαγγελίες «χύμα». Σχολιάζεται και επισημαίνεται ότι δεν έχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναγράφονται και εξαγγέλλονται πολλά που δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί δεν υπάρχουν πόροι. Επομένως, δεν περιμένω να συμβεί «αυτόματο νοικοκύρεμα». Εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια έχουμε το λεγόμενο νέο σύστημα προμηθειών, που όμως δεν μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί.
Για να λέω την αλήθεια, θα ήμουν ευτυχής αν προχωρούσαμε με πιο γοργά βήματα. Κάναμε πολλά, μπορούν να γίνουν περισσότερα, χρειάζεται όμως τόλμη και γρήγορη διεκπεραίωση. Η πρόκληση είναι να καταφέρουμε να πετύχουμε οικονομίες, χωρίς όμως να μειώσουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συνενώσεις μονάδων υγείας και υπηρεσιών για να δημιουργήσουμε οικονομίες κλίμακος και με τα χρήματα που θα μπορέσουμε να οικονομήσουμε να «τροφοδοτήσουμε» το ΕΣΥ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω, που δείχνουν ξεκάθαρα τις οικονομίες που μπορούμε να πετύχουμε. Υπάρχει ολόκληρο νοσοκομείο με χειρουργική κλινική, με προσωπικό και εξοπλισμό και όλο τον χρόνο έχει κάνει μία εγχείρηση.
Υπάρχουν «εφαπτόμενα» νοσοκομεία, όπως «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγιος Σάββας» και «Δημοτικό - Ελπίς», που μπορεί να γίνουν μεγάλα δυναμικά συγκροτήματα. Αν αυτά τα πετύχουμε τότε θα δημιουργηθούν πόροι για βελτιώσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υφυπουργός είχα προχωρήσει με ομάδα εργασίας προς αυτή την κατεύθυνση αλλά βρήκαμε αντιστάσεις από πρακτικές και συνήθειες βολεμένων.
Δεν είναι αργά να αρχίσει πάλι μια προσπάθεια εξοικείωσης των λειτουργών της Υγείας και του κοινού προς εμπέδωση των νέων δεδομένων σε μια πολιτική που ήδη εφαρμόζεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με επιτυχία. Χρειάζεται κέφι, όρεξη για δουλειά και «αρετή με τόλμη».

14 σχόλια

  1. Η ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ, ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ.


    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΖΑΔΟΡΟ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΞΟΦΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΤΗΝΗ. ΑΡΠΥΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΡΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΡ ΕΣΥ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ π.χ. 100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, - Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ.., ΜΕ 50 ΕΥΡΩ. !
    ΓΝΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ !!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ : ΤΟ ΕΣΥ ΒΟΛΕΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΕΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.....
    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ....

    ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ,
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΜΗΝ ΤΑ ΥΠΟΣΧΕΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΧΑΧΑ ΛΑΙΚΙΖΕΙΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΕΙΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..ΕΩΣ ΤΟ 2013 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΛΙΓΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ.....ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ 1500 ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.. ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ 4000 ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΡΚΙΝΟ- ΧΗΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ-ΚΑΡΔΙΑ-ΝΕΦΡΑ-ΣΥΚΩΤΙΑ......ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ 5 ΖΩΕΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 600-1500Ε Η ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 400Ε..ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 6 Μαϊου, έρχεται η απελευθέρωση!!

    Στις 6 Μαϊου κατεβάζουμε τη σβάστικα του μνημονίου από την Ακρόπολη!

    Πετάμε με την ψήφο μας στα τσακίδια τους υποτελείς, δοσίλογους, υπηρέτες και τσουτσέκια της Μέρκελ και του Σόϊμπλε - Σαχλαμαρά και Μπενιζέλο!

    Ψηφίζουμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας και αλλάζουμε πορεία, από αυτήν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, που μας οδηγούν τα κατοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο ξέφωτο της ανάπτυξης και της εθνικής αξιοπρέπειας!

    Ψηφίζουμε ενάντια στην εξαθλίωση, τους μισθούς και συντάξεις πείνας, που μαθηματικά μας οδηγούν οι πολιτικές των δοσίλογων Σαχλαμαρά και Μπενιζέλου!

    Και το σημαντικότερο – ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ!

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασελγεια επι πτωματος(της υγειας) ειναι η προταση σου σερ ΓΑΝΝΟΠΟΥΛΕ πολυ αργα μα παρα πολυ αργα λογιασες τα πραγματα ..ψυχανεμιζομαστε και στις 6 Μαη ...θα λαβετε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ την ,,αμοιβη που σας αξιζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και ιδιαιτερα συμπαθω τον Συριζα προτιμω το ΚΚΕ για την σταθεροτητα και την συνεπεια των λογων του διαχρονικα.Ποτε δεν εκανε ..κωλοτουμπες το εκτιμω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kai fysika... kyrie... papara ths N.D. to epaggelma twn farmakopoiwn prepei na minei kleisto... e..? Brwmoskylo, 8a fate... kala... stis kalpes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ασε ρε περιεργε που θα μας πεις και πώς μπορει να βελτιωθει η Υγεια. Παλιομαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
    ΤΡΟΜΟΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 17%.
    ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ.
    ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ
    ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ''ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ'' ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση