GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ιστορία ενός τοπικού εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στην Κοζάνη...

Από το www.ilologos10.wordpress.com Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλ...

Από το www.ilologos10.wordpress.com

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Επί επτά συναπτές δεκαετίες γίνεται πολύς και εκτενής λόγος για το ζήτημα των κατοχικών δανείων. Έχει αναλωθεί πολύ μελάνι και πολύς θυμός γύρω απ’ αυτό. Έχουν λεχθεί πολλά και ποικίλα, άλλοτε εγγύτερα προς την πραγματικότητα και άλλοτε χωρίς να έχουν καμιά επαφή μ’ αυτήν. Το ζήτημα είναι απολύτως υπαρκτό και εκείνο που είναι μοιραίο να προκαλεί πολυγνωμίες είναι το ύψος των δανείων.
Πρόκειται για χρηματικές προκαταβολές που εξαναγκάστηκε το ελληνικό κατοχικό κράτος να δίνει στους κατακτητές, ακριβώς ως δάνεια που επρόκειτο να εξοφληθούν μετά το τέλος του πολέμου. Η αξίωση αυτή δεν είναι ούτε επανορθώσεις ούτε αποζημιώσεις για θύματα και πάσης φύσεως απώλειες ή ζημίες. Καθαρά πρόκειται για νομική μορφή δανείου που όφειλε να επιστραφεί από τη μεταπολεμική γερμανική κυβέρνηση, ως νόμιμη διάδοχο του χιτλερικού καθεστώτος, το οποίο είχε δεσμευθεί να το πράξει. Αυτά ως προς τη Γερμανία, διότι ως προς την Ιταλία το θέμα έχει άλλη διάσταση.
Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.
Ας μην σταθούμε στο πώς και στο γιατί εξαναγκάστηκαν οι ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις να πληρώσουν με το ταπεινό νόμισμα της δραχμής τα όσα ζητήθηκαν απ’ αυτές, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην οικονομική καταστροφή και την πείνα. Η Ελλάδα ήταν κατεχόμενη χώρα με την εθνική κυριαρχία της να έχει βαρύτατα πληγεί. Ο λαός της τελούσε υπό καθεστώς πρωτοφανούς βίας από τις δυνάμεις κατοχής.

Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.
Καλώς ή κακώς επί των ημερών μιας κατοχικής κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα είδος δανειακής σύμβασης, η οποία όριζε ότι το ποσόν που είχαν αρπάξει οι κατακτητές θα επιστρεφόταν όταν θα τελείωνε ο πόλεμος. Αλλά οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν την οφειλή. Η βασική δικαιολογία, που προβαλλόταν κάθε φορά που ένας ευσυνείδητος αρμόδιος Έλληνας έθετε το θέμα, ήταν ότι η εξόφληση των κατοχικών δανείων θα γινόταν οψέποτε θα υπογραφόταν η τελική συνθήκη ειρήνης. Η Γερμανία είχε διχοτομηθεί σε Δυτική και Ανατολική και η προϋπόθεση για την υπογραφή τέτοιας συνθήκης ειρήνης ήταν η επανένωσή της.
Το 1990, ως γνωστόν, ενοποιήθηκε η Γερμανία. Αλλά το ελληνικό κράτος ούτε τότε, ούτε αργότερα το έπραξε. Ως θέμα θα μπορούσε αυτό κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο ενός ειδικού δικαστηρίου. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι υπάρχουν ευθύνες για το πολιτικό σύστημα. Μόνο που στη χώρα μας αυτό το σύστημα είναι αρκετά περίπλοκο με ποικίλες διακλαδώσεις.
Ας ανοίξουμε μια παρένθεση και ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Σε μία μικρή πολιτεία της Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε κάποτε τη λειτουργία του τοπικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ένας δραστήριος επιχειρηματίας. Επρόκειτο για παραχώρηση προνομίου, που δόθηκε αρχικά για διάστημα μιας πενταετίας με δυνατότητα παρατάσεων. Στις 16 Οκτωβρίου 1941 ο στρατηγός Τσολάκογλου, ο τότε κατοχικός πρωθυπουργός, παραχώρησε αυτό το μονοπωλιακό προνόμιο στον εν λόγω επιχειρηματία, αφού εκείνος κατά τους προηγούμενους μήνες είχε δραστηριοποιηθεί για να επιτύχει την άδεια. Ο κόπος του δεν είχε πάει χαμένος, ούτε η αγωνία του να ολοκληρώσει τη δουλειά έμεινε χωρίς αμοιβή.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ένα τοπικό εργοστάσιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση χωρίς κανένα ρίσκο λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα της. Ο επιχειρηματίας λογικά θα έπρεπε να είναι ευγνώμων προς τον Τσολάκογλου για μια τόσο σημαντική παραχώρηση, αλλά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί αν διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση, ούτε καν μια απλή γνωριμία μαζί του. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ούτε οι πιο φανατικοί εχθροί του στρατηγού, που συνέδεσε το όνομά του με τη συνθηκολόγηση και την κατοχική κυβέρνηση, δεν έχουν διατυπώσει καν υποψίες σε βάρος του για χρηματισμούς ή σκάνδαλα.
Πάντως ο ένας γιος του επιχειρηματία, γερμανομαθής ων, προσελήφθη από τις τοπικές γερμανικές αρχές κατοχής ως διερμηνέας τους. Γρήγορα στην κοινωνία της περιοχής έγινε γνωστός ως «μποτάκιας», διότι είχε τη συνήθεια να χρησιμοποιεί καθημερινά στρατιωτικές μπότες μέσα από το παντελόνι του.
Η ηλεκτρική επιχείρηση στη μικρή μακεδονική πόλη δεν έπαυσε να λειτουργεί ούτε όταν εγκατέλειψε την εξουσία ο Τσολάκογλου, ούτε όταν αποχώρησαν από την Ελλάδα οι Γερμανοί. Συνέχισε να λειτουργεί για πολλά ακόμα χρόνια, μέχρι τη μεταπολεμική ίδρυση της ΔΕΗ, η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και επειδή συνέπεσε στην ίδια ακριβώς αυτή πόλη η ΔΕΗ να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, το 1958 εξαγοράστηκαν οι εγκαταστάσεις από τους κληρονόμους του επιχειρηματία, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αποβιώσει.
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.
Κατά σύμπτωση από τη χρονιά εκείνη ο γιος του επιχειρηματία άρχισε να πολιτεύεται, αποδεσμευμένος πλέον από τη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων και τις ανάλογες φροντίδες. Από το 1958 είχε ενταχθεί στον κεντρώο χώρο, τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, ο οποίος είχε μεγαλύτερες πιθανότητες πολιτικής ανέλιξης. Ωστόσο εκείνη την πρώτη φορά της εισόδου του στην εθνική πολιτική δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, γεγονός που θα το επιτύχει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, τον Νοέμβριο 1954, στην πραγματικότητα είχε πάρει το πρώτο βάπτισμα της πολιτικής, διεκδικώντας το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, όπου ήρθε δεύτερος επιλαχών. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κατοχικού υπουργού Σωτηρίου Γκοτζαμάνη, ο οποίος – ύστερα από μια παρατεταμένη φυγοδικία στο εξωτερικό και αφού είχε με νόμο παραγραφεί η εις θάνατον ποινή του – εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει τη δημαρχία. Ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ήταν ο νεαρός τότε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Ο υιός του επιχειρηματία της μικρής δυτικομακεδονικής πόλης ήταν τότε δικηγόρος εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του πολέμου, η οικογενειακή άνεση του επέτρεψε να πραγματοποιήσει λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το 1954 είχε συμπληρώσει τα 35 χρόνια του και βγάζοντας λόγο προς τους εκλογείς σε μια συνοικία της συμπρωτεύουσας, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γκοτζαμάνη. Του έπλεξε το εγκώμιο, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιφύλακτα ως «τη μεγαλύτερη ζώσα πολιτική φυσιογνωμία» της Ελλάδος, ενώ σημειωτέον ζούσαν τότε ακόμη ο στρατάρχης Παπάγος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Στέφανος Στεφανόπουλος και πολλοί άλλοι, και ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε αναδειχθεί σε ηγετική μορφή.
Σύμφωνα με εφημερίδα της εποχής[1]: «Ανέφερεν εν συνεχεία τας μεγάλας εθνικάς υπηρεσίας του υποψηφίου Δημάρχου και επανέλαβεν, ότι είναι τιμή διά την πόλιν, η οποία θα τον έχη ως πρώτον πολίτην της». Ήταν ο μόνος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που εκφράστηκε τόσο μεγαλόπρεπα για τον πρώην κατοχικό υπουργό, αν και την εποχή εκείνη όλες σχεδόν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπως και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα πραγματοποίησαν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου.
Ο Γκοτζαμάνης ήταν οπωσδήποτε το μεγάλο ίνδαλμά του. Και προφανώς θεωρούσε ότι οι μεγάλες εθνικές υπηρεσίες του συνδέονταν άμεσα με τα κατοχικά δάνεια, αν και καμιά συμφωνία με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς δεν έφερε ελληνική υπογραφή. Επρόκειτο για αποφάσεις των κυβερνήσεων του Άξονα που επιβλήθηκαν απλώς με το δίκαιο του ισχυροτέρου.
Η προσωπική αυτή ιστορία των μελών αυτής της εύπορης επαρχιακής οικογένειας, που με μια υπογραφή του στρατηγού Τσολάκογλου απέκτησαν μεγάλη περιουσία, συνεχίστηκε. Ο γιος του αείμνηστου πλέον επιχειρηματία συνέχισε την πολιτική δραστηριότητά του με μεταστροφή στον προοδευτικό χώρο και το 1961 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτης. Ο μικρότερος αδελφός του είχε προσληφθεί ως διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, η οποία είχε εξαγοράσει το οικογενειακό εργοστάσιο, και την ίδια χρονιά, το 1961, απέκτησε ένα αγόρι.
Και ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός προωθήθηκε, επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές 1963 και 1964 και έγινε μέλος της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ο μικρότερος αδελφός – αν και δεν πολιτευόταν ο ίδιος – υπήρξε θύμα της χούντας, που στο μεταξύ είχε επικρατήσει, και απολύθηκε από τη θέση του στο πρώην οικογενειακό εργοστάσιο.
Μεσολάβησαν άλλες εξελίξεις, ο προοδευτικός πολιτικός προσχώρησε το 1979 στη Νέα Δημοκρατία και αργότερα, επί Μητσοτάκη, έγινε πάλι υπουργός. Ο αδελφός του πέθανε σχετικά νέος και ο υιός του τελευταίου, αφού σπούδασε οικονομικές επιστήμες και εργάστηκε στον ΟΟΣΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την πολιτική.
Ανάμεσα στις πολλές συμπτώσεις, που υπάρχουν σ’ αυτή τη μικρή οικογενειακή ιστορία, υπάρχουν και δύο ακόμη: Ο θείος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν η Ελλάδα – με την τυπική σύναψη συνθήκης ειρήνης μόλις ενοποιήθηκε η Γερμανία – θα μπορούσε, ως όφειλε, να διεκδικήσει τα κατοχικά δάνεια. Αλλά για λόγους που δεν έχουν αναφερθεί, αδιαφόρησε να το πράξει. Ο ανιψιός, ως υπουργός Οικονομικών στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης του εγγονού Γ. Παπανδρέου, το 2009-11, δεν ενδιαφέρθηκε ούτε τότε να αξιώσει τα ίδια κατοχικά δάνεια, τα οποία θα μπορούσαν να ανατρέψουν την πορεία προς την οικονομική καταστροφή και τη σύγχρονη χρεοκοπία. Αντ’ αυτού, με βιαστικά βήματα και ανεπανάληπτη προθυμία παρέδωσε με την υπογραφή του την εθνική κυριαρχία.
Πρόκειται για την οικογένεια Παπακωνσταντίνου, της οποίας ο γενάρχης Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου είχε λάβει το μονοπώλιο της ηλεκτρικής παραγωγής και διανομής στην Πτολεμαΐδα τον Οκτώβριο του 1941 με υπογραφή του Τσολάκογλου[2]. Ο υιός γνώριζε πολύ καλά όλη την υπόθεση ως διατελέσας στενός συνεργάτης και ανεπιφύλακτος θαυμαστής του Γκοτζαμάνη, ενώ ο εγγονός – και αν υποτεθεί ότι ήταν αδαής για το θέμα, εφόσον δεν θα είχε ακούσει τίποτα στο οικογενειακό περιβάλλον του – όφειλε στα δύο χρόνια του ως υπουργός Οικονομικών να είναι ενημερωμένος. Σύμφωνα με γερμανικές εκτιμήσεις, η ελληνική απαίτηση από τη Γερμανία ανέρχεται σε εκατό περίπου δισεκατομμύρια ευρώ[3].
Τελικά η εθνική αξίωση για τα κατοχικά δάνεια κάποτε θα προβληθεί, ίσως όταν υπάρξουν πατριωτικότερες συνειδήσεις… Ή μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται-
Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία επί Κατοχής και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια». Ο Δ. Κούκουνας είναι ιστορικός συγγραφέας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα.
aera2012

23 σχόλια

  1. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
    ΤΡΟΜΟΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 17%.
    ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ.
    ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ
    ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ''ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ'' ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καλυτερος και φτηνοτερος τροπος να αυτοκτονησεις
    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΩ-ΚΟΥΒΕΛΟΜΑΝΟΣ

    αναλαμβανουν τα παντα με δικα τους εξοδα..
    απο την καλπη μεχρι τον ταφο..
    εγγυημενοι απο την ευρωπαικη ενωση!!
    δοκιμασμενοι!!
    δεν τους γλυτωνει κανεις!!

    ψηφα και ψοφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε που ονειρεύεσαι πανικούς στη Συγγρού, για κούνα λίγο το κεφάλι σου να δεις υπάρχει κάτι μέσα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ειμαι σιγουρος αγαπητοι μου φιλοι δημοκρατες,αν ειδατε περαστικα σε ζαπινγκ την συνεντευξη που .."παραχωρησε" το χοντρο αηδιαστικο κητος με την γουρουνισια μουρη "κ.τουρκογλου" (μπενιζελο στα πασοκοσκυλαιικα),
    εχετε ηδη καταληξει στο εξης συμπερασμα:

    Αυτα τα σκυλια,τα τετοια σκυλια, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να περασουν απο δικη,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΑΙΚΟ δικαστηριο..
    Συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση δια απαγχονισμου..

    Ουτε μα ουτε ξεμα..

    Ρε το χοντρο τερας ρε το γαμημενο τουρκογλου..
    Ουτε ειδε ουτε ακουσε ουτε ξερει τιποτα..
    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια δεν τον αφορα!!
    Δεν εχει σχεση μαζι της!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ
    ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10% ΚΑΙ ΟΛΟ ΧΑΝΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΨΑΝ 1500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ, ΤΟ 80% ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.
    ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ.
    Ο Ν. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΧΑΡΑΤΣΟΜΠΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΑΝΝΟΥΛΑ.
    ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ.
    ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το χαράτσι ο Μπενιζέλος εξόντωσε και "αυτοκτόνησε" 2000 Έλληνες. Με τους φόρους ιδιοκατοίκησης, σε οικόπεδα, σε ενοίκια, με τα νέα τεκμήρια και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για παιδιά και έξοδα, πόσοι θα μείνουν ζωντανοί ;
    Μαυρίστε τον και στείλτε τον σπίτι του, χωρίς βουλευτική σύνταξη, να παίρνει 360 ευρώ, όσο και οι άνεργοι που άφησε πάνω κατά 300.000 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    -29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
    ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ουτε νεοπλουτους πασοκους
    ουτε κοτζαμπασηδες νουδουκους
    ουτε μαβραγοριτες ντορα-μανο
    ουτε ντεμιπασοκους κουβελη/κατσελη

    η 6 μαιου ειναι η μοναδικη ευκαιρια που εχουμε
    να ελευθερωθουμε απο τον φοβο των τυραννων..

    αν η ευκαιρια χαθει
    ολη η κοινωνια θα δεθει
    με τα δεσμα της φτωχειας και του φοβου για παντα..
    η ελλαδα θα παψει να ειναι ανεξαρτητο κρατος,
    και οι ελληνες θα ειμαστε
    ξενοι στην πατριδα μας
    χωρις δικαιωματα
    χωρις γνωμη
    απλα εργατικο δυναμικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.25

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!
    ΑΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ,ΒΑΛΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ:
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2!!!
    ΚΑΙ ΤΗ ΔΝΤ-ΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ!!
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΑΖΙ
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ (ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΟ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ+ΝΔ ΟΥΤΕ 30% ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ.
    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ 2.
    ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝ ΤΟΥΣ
    ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 151 ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ) ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠ'ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ!
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΆΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψήφος στον Σαχλαμαρά και στον Μπενιζέλο, δηλαδή σε αυτούς, που κατέστρεψαν τη χώρα, οδηγώντας την στα μνημόνια και την εξαθλίωση, είναι ψήφος σε μισθούς και συντάξεις 200-300 ευρώ!

    Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι εκεί μας οδηγούν τα μνημόνια τους και μην τρώτε το παραμύθι τους και την κινδυνολογία τους!

    Εάν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάρουν πάνω από 40% στις εκλογές της 6ης Μαϊου, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    Θα είμαστε οι κακομοίρηδες και οι σκυφτούληδες της Ευρώπης!

    Και επιπλέον, σκεφτείτε, τώρα που κάτι φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη, που αρχίζει να αμφισβητείται η πολιτική της Μέρκελ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ????

    Ε, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βέβαιο είναι ότι κι οι δυο τους,
    ΝΔ+ΠΑΣΟΚ,δεν συγκεντρώνουν ούτε 30%.
    Κι ενώ για το ΠΑΣΟΚ η τραγική κατάσταση ήταν αναμενόμενη και προεξοφλημένη (μετά βίας στο 13% χωρίς τις αναγωγές) εντύπωση προκαλεί η καθημερινή πτώση των ποσοστών της ΝΔ,η οποία έχει πέσει στο 15-16% χωρίς τις αναγωγές.
    Το δράμα και για τους δυο τους είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αναποφάσιστων για ένα πράγμα είναι βέβαιη και αποφασισμένη:ότι θα ψηφίσει αντιμνημονιακά.
    Και κινούνται μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα.
    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αυτή
    την ώρα σοβαρές πιθανότητες να αναδειχτούν πρώτο κόμμα.
    Αν στις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή ο Καμμένος είναι προσεκτικός και δεν κάνει κάποιο χτυπητό λάθος ή γκάφα,μάλλον θα πάρει αυτός πρώτος τη διερευνητική εντολή.
    Η δυναμική του είναι μεγάλη και παίρνει ψηφοφόρους απευθείας και απ'το ΠΑΣΟΚ και απ'τη ΝΔ,καθώς και μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων.
    Γι'αυτό επικρατεί πανικός στην Συγγρού και στην Ιπποκράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΦΑΖΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΥΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΑΠ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μωρή τζων, πουτάνα της Συγγρού...

    Το πρωί της Δευτέρας, κάτσε κάτω από το παράθυρο του αρχηγού σου, κωλοτούμπα-Σαχλαμαρά, με έναν κουβά, για να του μαζεύεις τα δάκρυα απ' το πολύ ΚΛΑΑΑΑΜΑΑΑ!

    Ακούγεται, ότι ο μόνος που θα τον παρηγορεί, θα είναι ο... ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ!!! Ουαχαχαχαχα

    Γιατί ξέρεις...
    Όταν βυθίζεται το πλοίο,
    το εγκαταλείπουν τα ποντίκια!!!

    Γελοίοι κακομοίρηδες της ΠΟΛ.ΑΝ. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.
    ΤΡΟΜΟΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 17%.
    ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ.
    ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ
    ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ''ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ'' ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ απαντα στο ερωτημστολογιο του ΟΥΣΤ(γνωστοτατος γαλλος συγγραφευς που τον φοβαται και ο σαρκοζυ)

    1.πιπες κανετε?

    στην αρχη δεν ηξερα,ντρεπομουνα,αλλα στο ΠΑΣΟΚ θες δε θες μαθαινεις..

    2.ειστε καλη στις πιπες?

    ειμαι βουλευτινα του πανελληνιου σοσιαληστικου κινηματος!εσυ τι νομιζεις?

    3.ο σοσιαλισμος τι σημαινει για σας?

    να πληρωνεσαι καλα για τις πιπες που παιρνεις.
    να ανοιξει το κλειστο επαγγελμα της πιπας σε ολες.
    να αξιολογειται η καθεμια μας πιπατζου απο επιτροπες ειδικων.
    οχι στις μεταναστριες πιπατζουδες.
    η καλη πιπα θελει ορεξη για δουλεια,οχι δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια..

    4.γιατι ειστε στην πολιτικη?

    γιατι πιστευω στο σοσιαλισμο.

    5.σας εχει κουτουπωσει ο βενιζελος?

    ειμαι βουλευτινα του πανελληνιου σοσιαληστικου κινηματος!εσυ τι νομιζεις?

    6.φτανουν αυτοι που σας εχουν κουτουπωσει για να εκλεγεις βουλευτης?

    ειλικρινα μιλωντας,οχι.
    χρειαζομαι επειγοντως μαλακες.

    7.υπαρχουν μαλακες που θα σας ψηφισουν?

    μαλακομανα η σαλονικη,καποιοι θα την εχουν παιξει και για μενα.

    8.τι θα κανετε αν δεν εκλεγειτε?

    οτι θα κανω αν εκλεγω.πιπες

    9.τι θα συμβουλευατε μια νεα κοπελα που θελει να ασχοληθει με την πολιτικη?

    πολλες και καλες πιπες

    10.τι γνωμη εχετε για την κυρια μπακογιαννη?

    αν εχεις φραγκα,δεν χρειαζονται τοσες πιπες.

    11.για την κυρια διαμαντοπουλου?

    καποτε θα την φτασω.
    αφταστη στις πιπες.

    12.για τον κυριο μανο?

    θελει την συνταγματικη κατοχυρωση της πιπας στους πλουσιους ως βασικης υποχρεωσης των ελληνων.
    αν δεν ημουν πασοκ,θα ημουν δραση.

    13.once more,γιατι ειστε πασοκ?

    γιατι πιστευω στο σοσιαλισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ . ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΟΛΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΩΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΙΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι Γερμανοί δεν έφυγαν ΠΟΤΈ από την Ελλαδα αν ψάξετε θα τους βρείτε όλους τους καταδότες τα παιδιά τους τα εγγόνια έχουν σήμερα τον πλούτο της χώρας.. από πλοία, ξενοδοχεία, τρόφιμα . εμπορία παντός είδους, πολιτική εξουσία κ.τ.λ ....

    Όλοι σχεδόν είναι συναιτεροι . δείτε ο ΑΚΗΣ φώναζε είμαι ΑΘΩΟΣ, τώρα λέει είμαι 40 χρόνια στην πολιτική τα ξέρω ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ,τι άλλαξε; τι του επανέφερε την μνήμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απ'τη Δευτέρα 7 Μάη οι εξελίξεις στη ΝΔ θα είναι ραγδαίες.
    Το καζάνι βράζει.
    Σειρά στελεχών και πολλές τοπικές οργανώσεις κάνουν υπομονή μέχρι την Κυριακή.
    Ο Σαμαράς θα αμφισβητηθεί ανοιχτά από αρκετά στελέχη,ενώ ανεξέλεγκτη είναι η οργή για συγκεκριμένα μέλη της ηγετικής ομάδας.
    Πολλοί προεξοφλούσαν εδώ και καιρό ότι 'ο Πρόεδρος δεν βγάζει το '12'.
    Όμως ο δραστικός καταλύτης που ξεχειλίζει το ποτήρι στο εσωτερικό της άλλοτε κραταιάς Κεντροδεξιάς παράταξης και δρομολογεί άμεσες εξελίξεις είναι αναμφίβολα η ορμητική ανάπτυξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,η οποία αποδίδεται ευθέως από στελέχη σε καταστροφικούς χειρισμούς του Σαμαρά και 'της αυλής του'.
    'Από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος μετράμε 4 κόμματα στην Κεντροδεξιά.
    Κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα.
    Δεν πάει άλλο ο κατακερματισμός.
    Κοντεύουμε να γίνουμε ΠΟΛΑΝ',λένε χαρακτηριστικά.
    Αν μάλιστα,όπως δείχνουν ως σήμερα,
    Τρίτη,τα πράγματα,η ΝΔ κινηθεί κάτω
    απ'τα επίπεδα του 20% κι ελάχιστα πάνω απ'το μισό της εκλογικής επίδοσης του 2009 (περί το 17,5%),
    θεωρείται βέβαιο ότι οι διαδικασίες
    για αλλαγή ηγεσίας θα ξεκινήσουν άμεσα.
    Κάποιοι υποστηρίζουν δηκτικά ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης της παράταξης,έστω και αργά,πρέπει να ενεργοποιηθεί...
    Σε κάθε περίπτωση,οι ραγδαίες μετεκλογικές εξελίξεις στη ΝΔ,όπως και στο ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει ανάλογες εσωκομματικές συνθήκες,
    προσθέτουν ακόμη έναν αστάθμητο παράγοντα στο εντελώς ρευστό τοπίο στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση