GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός ο δρόμος θα `ναι Ελληνικός...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη Στη 10ετία του 60 είχα την τύχη να ακούσω από τον Ραδιοσταθμό των Τυράννων , τότε επειδή ο Χότζα τα είχε σ...

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη

Στη 10ετία του 60 είχα την τύχη να ακούσω από τον Ραδιοσταθμό των Τυράννων , τότε επειδή ο Χότζα τα είχε σπάσει με τη Μόσχα ,μετέδιδε άρθρο - άρθρο τη συνθήκη της Γιάλτας! Αργότερα , το 1974 , διάβασα την έρευνα «Ξενοκρατία» που δημοσίευε το περιοδικό Επίκαιρα . Έτσι , μέσα και από τις αναπροσαρμογές της νέας τάξης πραγμάτων, πάντα έβλεπα...

καθαρά την διαχρονική προέκταση που είχε μέχρι τις μέρες μας ο λόγος του Στρατηγού Μακρυγιάννη . «Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους , όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.»
Όταν ακούσετε κάποτε , κάποιο πολιτικό αρχηγό ή ακαδημαϊκό δάσκαλο ή αεροπαγίτη ή ένα στρατηγό να λέει … «Και λευτερωθήκαμεν από τους Γερμανούς το1944-45 και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους , όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης και οι οποίοι επιπλέον ήταν από φιλοσοφική και ιδεολογική άποψη μισέλληνες … » ακολουθήστε τον δρόμο που δείχνει , θάναι δρόμος Ελληνικός , όπως Ελληνικός κατά Καβάφη και όχι Έλληνας , είμαι και εγώ .
«Ελληνικός— ιδιότητα δεν έχ' η ανθρωπότης τιμιοτέραν·….»

4 σχόλια

  1. Μαζικές παραιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ

    Διαβάστε την κοινή επιστολή που έστειλαν προς τον Γραμματέα του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ 15 πρώην (πλέον) στελέχη του κόμματος.

    Γράφουν: "Σύντροφε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ...

    Οι ψευδαισθήσεις για όλους μας τελείωσαν.
    To ΠΑΣΟΚ μπροστά σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας και το λαό μας αρνήθηκε κάθε προοδευτική λύση και αφομοίωσε την νεοφιλελεύθερη ατζέντα που της επιβλήθηκε από το εξωτερικό.
    Έπαψε να είναι σοσιαλιστικό όταν όλοι οι χειρισμοί ευνοούσαν τους λίγους και οδηγούσαν στην εξαθλίωση τους πολλούς.
    Έπαψε να είναι πατριωτικό όταν επέλεξε να μην διεκδικεί τα δίκαια του Ελληνισμού.
    Έπαψε να αποτελεί φορέα δημοκρατίας για την χώρα όταν επέλεξε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με μη αιρετό πρωθυπουργό με συμμετοχή της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
    Έπαψε να είναι πολυσυλλεκτικό όταν η κραταιά ιδεολογία πλέον θεωρείται η μόνη επιτρεπτή.
    Σε εσωκομματικό πεδίο έπαψε να είναι δημοκρατικό κόμμα και λειτούργησε με αυλοκόλακες του προέδρου-αυτοκράτορα εδώ και χρόνια. Η ηγεσία του επέλεξε να δημιουργήσει ένα κόμμα-λέσχη φίλων που δεν θα έχει θεσμικές πολιτικές διαδικασίες και θα είναι αφυδατωμένο από νέες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....από τον Ραδιοσταθμό των Τυράννων??

    Τιράνων, ρεεεεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ?.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ?ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ..ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΛΑΙΤ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ ..ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ANWNYME 2:22
    TIRANWN E ? OXI TYRANWN !
    BLAAAAAKA ! E BLAKA ! APO TO AR8RO AYTO KATALABES ! Komplexakia ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση