GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντονο επεισόδιο Λυκουρέντζου - Μουρούτη στα γραφεία της ΝΔ...

Από το http://www.tovima.gr/ Εντονο φραστικό επεισόδιο, πρωτοφανές για κόμμα που ετοιμάζεται να δώσει σε λίγο διάστημα τη μάχη των εκλογ...

Από το http://www.tovima.gr/

Εντονο φραστικό επεισόδιο, πρωτοφανές για κόμμα που ετοιμάζεται να δώσει σε λίγο διάστημα τη μάχη των εκλογών, μεταξύ του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου και του στενού συνεργάτη του κ. Αντ. Σαμαρά και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Γ. Μουρούτη σημειώθηκε αργά το πρωί της Τρίτης.
Η σύσκεψη των συνεργατών του κ. Σαμαρά στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος, «τινάχθηκε» κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η ένταση μεταξύ των δυο ανδρών, κυριάρχησε και επισκίασε τη συζήτηση για...
την προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ.
Οι φωνές ακούγονταν στο διάδρομο και ακούστηκαν σκληρές φράσεις. «Μας διαλύεις το κόμμα. Τι πράγματα είναι αυτά. Τι κάνετε;» φέρεται να είπε ο κ. Μουρούτης στον κ. Λυκουρέντζο, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την κατάσταση που παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός, λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών.
Η μομφή του κ. Μουρούτη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κ. Λυκουρέντζο. Ο βουλευτής Αρκαδίας αντέδρασε. Η οργή ξεχείλιζε, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που τις τελευταίες ημέρες δεχόταν επίθεση από στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
Φανερά εκνευρισμένος σηκώθηκε από την καρέκλα του, διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, ανταπάντησε προσωπικά με επιθετικό ύφος στον κ. Μουρούτη και αποχώρησε από το γραφείο του κ. Σαμαρά, οργισμένος.
Κάποιοι λένε ότι υπέβαλλε προφορικά και την παραίτησή του ο κ. Λυκουρέντζος, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί και άλλα στελέχη να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Πάντως ο ίδιος είχε εδώ και μέρες ενοχληθεί από τη συμπεριφορά προσώπων που έχουν πάρει άτυπα το χρίσμα από τη Ν.Δ. για να είναι υποψήφιοι στην Αρκαδία, όπου πολιτεύεται. Μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για υπόγειο πόλεμο που δέχεται από πολιτευτές που θεωρούνται «προεδρικοί» και τον υπονομεύουν στην προσπάθεια επανεκλογής του.
Η αποχώρηση του γραμματέα της Ν.Δ. και το επεισόδιο, κυριολεκτικά στην…«αυλή» του κ. Σαμαρά προβλημάτισε ορισμένους από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Και αυτό, διότι η ένταση και η καχυποψία που υπάρχει μεταξύ ορισμένων συνεργατών, δεν δείχνει εικόνα ομόνοιας στην ηγετική ομάδα, ενόψει των εκλογών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επικρατεί ένταση στον τρίτο όροφο των γραφείων της Ν.Δ. επί της Λεωφ. Συγγρού. Όσα επεισόδια έγιναν, μεταξύ συνεργατών του κ. Σαμαρά, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να μην δημοσιοποιηθούν και πάντα η μόνιμη επωδός ήταν: «ψέματα και φήμες».
Όμως η σύγκρουση των κκ. Λυκουρέντζου και Μουρούτη ανέδειξε το προβληματικό πεδίο σε κύκλους της ηγετικής ομάδας, αφού υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη στρατηγική, την επικοινωνία, το σχεδιασμό και την οργανωτική προετοιμασία της Ν.Δ. στην πορεία προς τις εκλογές.

9 σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΧΕΛΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙΒ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ "ΚΟΜΜΑ", ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΡΧΗΓΑΡΑ "ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ"
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ???!!
    ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΒΕΛΟΚΑΤΣΕΛΗ Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάει διαλύθηκε η βρωμονουδού. Στον αγύριστο προδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 ΚΑΙ 40 ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΜΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΡΧΗΣΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ .Η ΤΟ ΚΑΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΤΟ ΕΠΑΘΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωτόπουλος: Αν μου βρουν ένα ευρώ θα αυτοκτονήσω.
    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».
    ------------------------------------------------

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ .

    1. ΠΩΣ.. θα βάλεις το δάχτυλο στην μπρίζα ?

    2. Γιατί ρε μεγάλε ; Στα έφαγε όλα ο Τοκογλύφος συνεργάτης στην ΓΕΝΟΠ
    Ο Ρίζος Ρίζος ;

    3. Εμείς ΠΑΝΤΩΣ θα πληρώσουμε Α Ρ Χ Ι Δ Ι
    Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ-ΠΑ$$ΟΚ - 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για... διακοπές!

    - Πληρώναμε... διακοπές χλιδής στην Ιταλία και αποστολές που δεν έγιναν ποτέ!
    - Αναθέσεις μελετών «μαϊμού» σε συγγενείς των συνδικαλιστών
    - Ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ οι υπερτιμολογήσεις
    - Στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και του εισαγγελέα το πόρισμα κόλαφος του ΣΔΟΕ

    Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΔΕΗ συνεχώς αυξάνει τα τιμολόγια... Μια ματιά στα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ και το μεγάλο φαγοπότι, εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος της ΔΕΗ ίσως να οδηγήσει σε ένα πρώτο συμπέρασμα.

    Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και τους λογαριασμούς να αυξάνονται, το πόρισμα του ΣΔΟΕ έρχεται να φουντώσει το αίσθημα της αδικίας.

    Φαίνεται ότι η ΓΕΝΟΠ άλλαξε για τα καλά τα... φώτα της ΔΕΗ! Υπερτιμολογήσεις και τριγωνικές τιμολογήσεις έφεραν στα ταμεία της 2.080.209 εκατομμύρια ευρώ. Που σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα;
    ________________________________
    Σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη,
    σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία, για να αναλάβουν συγγενείς των συνδικαλιστών μελέτες, τις οποίες δεν παρέδωσαν ποτέ.

    Την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497€ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711€!

    Πήγαν οι υπερτιμολογήσεις... σύννεφο!

    Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098€. Άλλη τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500€ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα.
    Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν 109.000 ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Έτσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την... επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.
    Έτσι, τα 109.000€ πληρώθηκαν κανονικά.

    Πόσο κάνει μια ημερίδα;
    Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010.
    Θέμα της η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Κόστος: 94.800€. Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης.
    Έγιναν τρεις αναθέσεις...

    Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή.
    Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400€ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη.
    Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000€. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών.
    Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

    Ελληνική φιλοξενία και χλιδάτες διακοπές.
    Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών.
    Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60€.
    Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440.
    Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που... όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121€...

    Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44€ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320€. 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία και αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84€ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440€...
    Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση