GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατομμύρια κομφετί...

Γράφει η Λώρη Κέζα Τι Φωτόπουλος, τι Ξανθόπουλος. Ο συνδικαλιστής είναι από ασπρόμαυρη ταινία βγαλμένος. Κορυφαία ατάκα υποκριτικής τέχνης ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Τι Φωτόπουλος, τι Ξανθόπουλος. Ο συνδικαλιστής είναι από ασπρόμαυρη ταινία βγαλμένος. Κορυφαία ατάκα υποκριτικής τέχνης «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά, εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω». Δεν κατάλαβε, δεν τον κατηγόρησε κανείς για βλακεία – θα ήταν βλακεία να έχει στην τράπεζα λεφτά αγνώστου προελεύσεως. Κατηγορείται για άλλο πράγμα, ότι τα κατοστάρικα των καταναλωτών της ΔΕΗ τα πέταγε στο αέρα σαν κομφετί. Κατηγορείται, προς ώρας, για σκόρπισμα δημόσιου χρήματος για την καλοπέραση της παρέας του. Για υπερτιμολογημένη καλοπέραση. Κακό το ένα, χειρότερο το άλλο. Σε κάθε περίπτωση δεν σώζει την τιμή του λέγοντας πως του πετούν λάσπη.
Ο τραγωδός συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ δεν... δίνει καμία σαφή απάντηση στις κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Φαγώθηκαν 31 εκατομμύρια ευρώ – επαναλαμβάνουμε: 31 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα πήραν οι συνδικαλιστές ως επιχορηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ (προς τη ΓΕΝΟΠ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων) στο διάστημα 1999-2010. Πήραν 31 εκατομμύρια ευρώ για να συνδικαλίζονται, δηλαδή να ελέγχουν τους εργοδότες, να ελέγχουν τους υπουργούς. Πήραν 31 εκατομμύρια ευρώ για να οργανώσουν απεργίες με μπλακ άουτ που κατέστρεψαν καταναλωτές. Βέβαια τι τους νοιάζει ο κρεοπώλης που βλέπει το εμπόρευμα να σαπίζει, τι τους νοιάζει η γριά που δεν μπορεί να ανέβει τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας; Ο αγώνας να πηγαίνει καλά.
Πήραν λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ 31 εκατομμύρια ευρώ για να παριστάνουν τους επαναστάτες. Έχοντας ακόμη στα στομάχια τους αστακούς του δημοσίου, οι Φωτόπουλοι ουρλιάζουν για το χαράτσι μέσω λογαριασμών ΔΕΗ. Δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι είναι μέρος του προβλήματος, ότι φταίνε και εκείνοι που καταστράφηκε η οικονομία της χώρας. Δρουν ως ηθοποιοί δακρύβρεχτης ταινίας, κυνηγημένοι από το σύστημα της πλουτοκρατίας, από το Βυζάντιο των μίντια ακόμη ακόμη κι από τους επικεφαλής των κομμάτων που προσκύνησαν με τον πιο χαμερπή τρόπο.
Το πόρισμα για το φάγωμα δημοσίου χρήματος υπάρχει από πέρσι. Την έρευνα έκανε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Θέλουμε να πούμε ότι δεν είναι κατηγορίες στον αέρα, από κάποιο βρωμοκάναλο ή κάποιον εκβιαστή της ενημέρωσης. Το πόρισμα λοιπόν λέει διάφορα, αλλά για να καταλάβουμε το ρεζουμέ θα δώσουμε ένα παράδειγμα. Καλούν οι δικοί μας πολιτικοποιημένοι εργαζόμενοι συντρόφους από το Μαρόκο, τον Καναδά, οπουδήποτε. Προσπερνάμε το ερώτημα «γιατί να πληρώσει ο καταναλωτής τον συνδικαλιστικό τουρισμό;» και πάμε στην απάτη. Το κόστος για το «συνέδριο» ήταν Χ και η ΔΕΗ πλήρωνε Χ επί τρία. Συστηματικά. Άλλη παράμετρος: τα τιμολόγια συχνά κόβονταν από επιχειρήσεις συγγενών των επαναστατημένων. Να μην τα πολυλογούμε – ξαναλέμε: 31 εκατομμύρια ευρώ κομφετί.
Το πόρισμα του κ. Ρακιντζή πήγε πέρσι σε δύο εισαγγελείς για προκαταρκτική εξέταση, στον κ. Αρ. Κορρέα και την κυρία Ελένη Σίσκου. Εκείνοι κάλεσαν μάρτυρες, έψαξαν τα τιμολόγια και λένε ότι δεν είναι και πολύ έντιμη η διαχείριση του χρήματος (ήτοι απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες). Δεν θα αναφερθούμε στην απρέπεια, την ασέβεια του κ. Φωτόπουλου, ο οποίος διατείνεται ότι οι προαναφερθέντες του πετούν λάσπη. Θα πούμε μόνον ότι εδώ κι έναν χρόνο είχε όλο τον χρόνο να ετοιμάσει την απάντηση, να πει στους καταναλωτές ότι τα ταξίδια αυτά δεν έγιναν ποτέ, ότι τα τιμολόγια δεν υπήρξαν, οι επιχορηγήσεις είναι στη φαντασία των διοικήσεων. Δεν λέει όμως τίποτε επί της ουσίας, δεν απαντά στις κατηγορίες. Ακολουθεί πιστά το δικό του σενάριο, αποκομμένος ηθελημένα από την πραγματικότητα: «εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω». Συγκινείται κανείς;

5 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΤΑΝΑ, ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΔΟΛ ΣΤΟ "ΜΕΙΝΤΑΝΙ" ΣΑΝ ΚΡΑΧΤΗΣ ΛΑΓΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ??
    ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΠΙΑΤΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ?? ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΥΛΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΛΗΣΤΙΕΣ ΤΩΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ" ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣ!!
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΗΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΑΦΟΥΖΩΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ!!!
    ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΕΠΙΘΣΗ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ???
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΟΜΠΕΝΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΠΟΣΗ ΖΗΜΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ???
    ΜΩΡΗ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΜΕ ΤΕΤΙΟΝ ΔΟΛ-ΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατι το λες πουτανα το κοριτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλητες, χρειαζεστε Τροϊκα με μαστιγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΞΥΝΟΜΟΥΡΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΧΡΑΠΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΜΠΕΗΚΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ.ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗ ΠΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ.ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΜΟΥΡΗ ΘΑ ΣΕ ΆΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ.ΤΟΣΑ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΤΕ ΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΑ Η ΦΤΩΧΑ ΓΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?...ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση