GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο φως έγγραφο για τη χρηματοδότηση Σαρκοζί από τη Λιβύη...

Παρίσι, Γαλλία. Στο θέμα της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επαν...

Παρίσι, Γαλλία. Στο θέμα της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007 από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επανέρχεται γαλλικό μέσο, φέρνοντας άλλον ένα ισχυρό πονοκέφαλο στον απερχόμενο πρόεδρο που βλέπει τις πιθανότητες επανεκλογής να περιορίζονται σημαντικά.
Ο διαδικτυακός τόπος Mediapart δημοσίευσε έγγραφο, το οποίο αποδίδεται στον Μούσα Κούσα, τον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος αναφέρει για το έτος 2006 ότι υπήρξε μια «καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη» να χρηματοδοτηθεί ως και με 50 εκατομμύρια ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί το επόμενο έτος.
Η γαλλική Αριστερά ήδη ζήτησε από τον πρόεδρο Σαρκοζί εξηγήσεις, ασχέτως του ότι στον ίδιο δικτυακό τόπο δεν αναφέρεται πουθενά αν πράγματι ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε το ποσό ή ένα τμήμα του.
Το ζήτημα είχε έρθει στο προσκήνιο και στα μέσα Μαρτίου –τότε το είχε χαρακτηρίσει ο Σαρκοζί «γελοίο»– ενώ και πριν από ένα χρόνο ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, είχε κάνει τον ίδιο ισχυρισμό.
Παράλληλα, ο Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξη του διατυπώνει βαριές κατηγορίες για την παράταξη του Σαρκοζί και τις μυστικές υπηρεσίες ότι φρόντισαν να πάρει διαστάσεις η δικαστική διερεύνηση του φερόμενου βιασμού και να καταστραφεί έτσι η υπόληψη του.
Ο Στρος-Καν θεωρούνταν ως ο πιθανότερος αντίπαλος του Σαρκοζί για τις εκλογές του 2012 και πιθανός νικητής, αν κρίνει κανένας από τα γκάλοπ του περασμένου έτους. Μέχρι σήμερα ήταν ουσιαστικά απών από την προεκλογική εκστρατεία
«Απλά δεν πίστεψα ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί μου θα το έφθαναν μέχρις εκεί» δήλωσε στον Guardian και υπαινίχτηκε χωρίς να κατονομάσει «πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Σαρκοζί, πράκτορές του».
Από την πλευρά του κατά την περιοδεία του το Σάββατο στο Κλερμόν-Φεράν, ο Σαρκοζί ζήτησε δημόσια από τον Στρος-Καν να σιωπήσει: «Πάρα πολλά [λόγια] ήδη. Λέω στον Στρος-Καν, να τα ξεδιαλύνετε αυτά, με τη συνδρομή της δικαιοσύνης».
Διατηρεί το προβάδισμα ο Ολάντ
Οι ως τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ολάντ ένα άνετο προβάδισμα που φτάνει τις 10 μονάδες ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής 6ης Μαΐου.
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο και, όπως φαίνεται, κατάφερε να προσελκύσει τις ψήφους του αριστερού υποψήφιου Ζαν-Λικ Μελανσόν και μέρος των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού· ο Σαρκοζί, αντίθετα, προσέλκυσε τις ψήφους της Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά μάλλον δεν αρκούν για να εξασφαλίσει άλλη μία πενταετία.
Μία από τις τελευταίες αντιπαραθέσεις, λίγο πριν κλείσει η εκστρατεία, θα είναι την Τετάρτη στο ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων.
Πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

8 σχόλια

  1. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΙΟΤΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαϊωάννου ακούς ; ; ;
    ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
    ---------------------------------------------------------------------
    Οι απεργοί πείνας δεν παρακαλάνε ...ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετάθεση των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου απο τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ - 22 ΜΕΡΕΣ Απεργίες πείνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια...........
    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες των φυλακων Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος και από 26/4 ξεκίνησε απεργία πείνας και ο Γιώργος ΝΙκολόπουλος , μέλη της Σ.Π.Φ. Επίσης απο Σάββατο 28/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος.

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλείται εκείνος που μιλάει
    για "προνόμια" και "ρουσφέτια" και "καλοπέραση" των Πολυτέκνων, να απαντήσει στην εξής λογική ερώτηση :

    Γιατι εμείς με 1 ή 2 παιδιά δεν κάνουμε περισσότερα για να αποκτήσουμε αυτή τη "καλοπέραση" ;

    Τον έπιασε μανία ; τον τσίμπησε καμιά μύγα τσετσε και γράφει, χωρίς να απαντά ; το ερώτημα είναι απλό και ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε καραγκιόζηδες μην γράφετε άσχετά σχόλια, νεοέλληνες της κουτοπονηριάς.
    Σαρκοζή το μόνο που μπορείς είναι να τρέχεις για να μην βάλεις κιλά και έτσι να πείσεις την εκλεκτή σου σαν ο «ωραίος» !!!!!!!
    Παράταττα γιατί είσαι λίγος όχι στο μπόι αλλά στο μυαλό. Ότι θέλει κάνει η μέρκελ ρε φτεροπόδαρε που βρήκες βλάκα τον δικό μας τον ποδηλάτη τον μυαλοφυγόδικο και το έπαιξες διάνοια.
    Απαράτατα δεν αξίζεις κομπλεξικέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υ.Γ.
    Καραγκιόζηδες μην γράφετε άσχετα σχόλια δεν τα διαβάζει κανένας μαλάκιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vive la France baise la Grece

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση