GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καιρός για Ατομική Ευθύνη...

Από το  ypsilantistzouros.blogspot.com Ψυχή . Η λέξη ψυχή (από το ρήμα ψύχω, δηλ. πνέω) κυριολεκτικά σημαίνει πνοή, δηλαδή την ένδειξη της ...


Ψυχή. Η λέξη ψυχή (από το ρήμα ψύχω, δηλ. πνέω) κυριολεκτικά σημαίνει πνοή, δηλαδή την ένδειξη της ζωής στο σώμα η οποία εκδηλώνεται μέσω της αναπνοής. Εντούτοις, από αρχαιοτάτων χρόνων, ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου και τη μετά θάνατον ζωή, με το...
τελευταίο να έχει κυριαρχήσει στη θρησκεία και τη φιλοσοφία.
Λόγω, της θρησκευτικο-φιλοσοφικής σημασίας της ψυχής, οι ορισμοί που υπάρχουν είναι πολλοί, με συνηθέστερο αυτόν που ορίζει την ψυχή ως ‘την άυλη ουσία του ανθρώπου η οποία αποτελεί την έδρα της προσωπικότητάς του, επιζεί μετά τον θάνατο του σώματος, όντας η ίδια αθάνατη, και στη συνέχεια μεταβαίνει είτε σε κάποια άλλη κατάσταση, σε άλλο τόπο, είτε σε κάποιο άλλο σώμα’, βάσει καιτης Wikipedia, του διάσημου διαδικτυακού λεξικού.
Η ουσία αυτή, που ζυγίζει 29 γραμμάρια, σύμφωνα με τους σεναριογράφους τουHollywood, στον κόσμο, μα ιδιαίτερα στα κράτη της κρίσης, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία. Ολημερίς κι ολονυχτίς, ο πολίτης των κρατών αυτών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) βάλλεται από ένα βομβαρδισμό πληροφοριών, ο οποίος του δημιουργεί σύγχυση, κατήφεια και τελικά τη στέρηση της επιθυμίας να ζήσει και να δημιουργήσει.
Ένας στους δύο Έλληνες λυγίζει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και αισθάνεται μελαγχολικός, πεσμένος, χωρίς καμία διάθεση για κάποια δραστηριότητα, επαγγελματική ή άλλη, σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Παράλληλα, η σκέψη της αυτοκτονίας τριβελίζει το μυαλό ολοένα και περισσότερων, ενώ ένας στους πέντε εμφανίζει βαρύτερα και μόνιμα συμπτώματα που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας, όπως αδιαφορία, αϋπνία, κόπωση, αίσθημα αναξιότητας, ελάττωση ή αύξηση όρεξης για φαγητό, μειωμένη ικανότητα σκέψης και συγκέντρωσης.
Τα στοιχεία δύο πανελλαδικών μελετών που διεξήχθησαν το 2009 και 2011 από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) καταγράφουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.
Την άνοιξη του 2009 ανέφεραν το 47,2% των ερωτηθέντων ότι ένιωθαν μελαγχολικοί ή «πεσμένοι» σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους το ποσοστό αυξήθηκε κατά 15,3%.
Ανοδικά ποσοστά καταγράφονται και σε ό,τι αφορά την τάση αυτοκτονίας, αλλά και στα περιστατικά κατάθλιψης. Τον περασμένο Απρίλιο 8 στους εκατό Έλληνες ποσοστό αυξημένο κατά 20,6% με το 2009, δήλωναν ότι εμφάνιζαν μια σειρά από συμπτώματα που - κατά τους ψυχιάτρους - αποτελούν καμπανάκι κινδύνου για την ψυχική υγεία του ατόμου, όπως αίσθημα θλίψης, ελάττωση του ενδιαφέροντος ή της ευχαρίστησης για κάθε δραστηριότητα, απότομη απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερδιέγερση, αϋπνία, απώλεια ενεργητικότητας.
Η Ελλάδα σε κύνδυνο. Η Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων, του ιδιωτικού τομέα, των κοινωνικών τάξεων, της κρίσης. Η τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ήταν και η σαλαμοποίηση της κοινωνίας, έτσι ώστε διάφορες κοινωνικές ομάδες, να βρεθούν η μια απέναντι στην άλλη, ώστε να μη βρεθεί εκείνη απέναντι όλων.
Το γεγονός αυτό, βοήθησε πρόσκαιρα την κυβέρνηση να χειριστεί κάποιες καταστάσεις, αλλά από την άλλη λειτούργησε σαν μπούμερανγκ, αφού χάθηκε η αίσθηση του συνόλου στην κοινωνία, το οποίο είχε, ολέθριες συνέπειες για την αγορά με τελική συνέπεια, την ανεξέλεγκτη ύφεση που ζούμε.
Είναι, αλήθεια ένα επίτευγμα κι αυτό. Να διασπάσεις τους Έλληνες, που αν και έχουν στο αίμα τους τη φαγωμάρα, καταφέρνουν να είναι ενωμένοι, λες και τους έχεις κολλήσει μεταξύ τους! Η Ελλάδα, που μόνο η Σικελία ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις την οικογενειοκρατία, διασπάστηκε σε πολλά μικρά κομμάτια, που καθορίζονται πρωτίστως από το εισόδημα, αλλά και την δυνατότητα να το εξασφαλίζει κανείς στο μέλλον.
Κι όταν αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, όταν κάποιος για τους δικούς του λόγους δεν αντέχει άλλο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταλήξουμε σε απονενοημένες πράξεις, όπου ενας συμπολίτης μας αυτοκτονεί στην ίδια την πλατεία που κάποιοι Έλληνες απαίτησαν και τελικά απέκτησαν Σύνταγμα, κατοχυρώνοντας έτσι την Δημοκρατία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν πλείστα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο διάβημα αυτό, αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση, στην ανέχεια του. Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ο 77χρονος έγραφε «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».
Θλίψη. Όργή. Αγανάκτηση. Μόνο αισθήματα πίκρας μπορεί να γεμίσουν οι ψυχές όλων των Ελλήνων από μια είδηση σαν κι αυτή. Αισθήματα αρνητικά που δύσκολα θα βρούν απάντηση από ένα πολιτικό προσωπικό που απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργήσει συνθηκες ευνομίας και σταθερότητας στη χώρα. Αυτό το πολιτικό προσωπικό, αλλά και όσοι συμμετείχαν στο ‘πάρτι’ της προήγουμενης 30ετίας, είναι καιρός να βρει το δρόμο του εκεί στη λήθη της ιστορίας.
Αύριο κανείς δε δικαιούται να μιλά και να λέει δεν γνώριζα, δεν μπορούσα. Το μόνο που αρμόζει στην περίσταση, είναι ενός λεπτού σιγή. Κι έπειτα.. έργα κι όχι λόγια. Πράξεις! Οι ‘άλλοι’ δημιούργησαν αυτό το τέρας που κατατρώει τις σάρκες του, το τέρας του νεο-Έλληνα της απάθειας και του ατομικισμού.
Καιρός για ατομική ευθύνη.

5 σχόλια

  1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ –ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΟΚΑ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .
    Πρέπει να υπάρχει ένα αντιμνημονικό κόμμα και όχι πολλά αντιμνημονιακά κόμματα γιατί έτσι διασπώνται οι ψήφοι και είναι μαθηματικός σίγουρο ότι θα κερδίσουν τις εκλογές οι μνημονικοί .
    Επίσης θα ελληνοποιήσουν 3.000.000 μετανάστες για να ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ για να μην πέσει ποτέ από την εξουσία .
    Άμεση πατριωτική –εθνική ανάγκη να ιδρυθεί μια Ελληνική ΕΟΚΑ για να διώξουμε τους Γερμανούς και τους τροίκανούς κατακτητές μας και τους έλληνες συνεργάτες τους , δηλαδή τους προδότες που μας κατέλαβαν χωρίς πόλεμο . (όπως έκαναν οι Κύπριοι αδελφοί μας και απελευθερώθηκαν από τους Άγγλους και τώρα μεγαλουργούν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο ακόμα και με το μισό νησί που κατέχουν, το άλλο όπως γνωρίζετε είναι κατεχόμενο από την Τουρκία .
    Σημείωσης :Τώρα στην Κύπρο δεν έχει μένει ούτε ένας προδότης …………)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?...ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ?.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ?ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ..ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΛΑΙΤ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ ..ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ !
    "ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ !
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΜΠΟΔΙΑ !"

    Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΔΕΙΛΙΑΣ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑ ΖΩΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ,
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ " ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ " ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ !!!
    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΔΟΞΟΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ !!!

    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Κ Α Μ Ι Κ Α Ζ Ι !!!!
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ !

    ΣΟΚ ΣΤΟ ΣΟΚ
    ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΔΕΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση