GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαϊκή γκιλοτίνα για ΠΑΟ, ΑΕΚ...

Φέρτε στο μυαλό σας έναν οπαδό του Παναθηναϊκού το 2008, όταν άρχιζε η εποχή της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ, και έναν οπαδό της ΑΕΚ το 2004,...

Φέρτε στο μυαλό σας έναν οπαδό του Παναθηναϊκού το 2008, όταν άρχιζε η εποχή της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ, και έναν οπαδό της ΑΕΚ το 2004, όταν ξεκινούσε ο Ντέμης Νικολαΐδης τη σταυροφορία διάσωσης του Δικέφαλου. Μπορεί ακόμη και τότε να υπήρχαν ερωτηματικά και αμφιβολίες σχετικά με την τύχη των δύο εγχειρημάτων, ωστόσο είχε...
γεννηθεί στις καρδιές «πράσινων» και «κιτρινόμαυρων» ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης, η ελπίδα. Και αν, κατά τη γνωστή ρήση, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, το σωτήριο έτος 2012, με την ανάσα της UEFA σταθερά καυτή στον ώμο των δύο ομάδων και τη δαμόκλειο σπάθη της τιμωρίας να υψώνεται απειλητικά πάνω από το κεφάλι τους, σε ποιο ακριβώς στάδιο ασθένειας βρίσκεται πια η δύσμοιρη;
«Πρώτα πυροβολείς, μετά ρωτάς»
Στο Τριφύλλι η διελκυστίνδα Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου αποβαίνει μοιραία. Ο μεν πρώτος φέρεται να έχει τη διάθεση να απεμπλακεί από το σύλλογο «παρκάροντας» το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του, κάτι που όμως δεν βοηθάει σε τίποτα την κατάσταση. Ο δε δεύτερος αναζητά ακόμη τον τρόπο να ηγηθεί μιας ομάδας που θα επενδύσει στην ΠΑΕ, αρκεί να ξεπεραστούν μια σειρά από θέματα, με πρώτο απ’ όλα τη ΓΗΠΕΛ και την (πολύπαθη) ιστορία του γηπέδου. Στο μεσοδιάστημα ο Παναθηναϊκός είναι ακυβέρνητο καράβι, μετά και τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. (προκηρύχθηκε Γ.Σ. στις 18 Απριλίου για την αντικατάστασή τους, αλλά…), και από (αλλοτινός) καλοπληρωτής έχει σταδιακά μεταβληθεί σε χρεωμένο, ο οποίος κρύβεται απ’ όσους χρωστάει. Οποία κατάντια πλέον να μην πείθονται από υποσχέσεις ούτε οι νυν παίκτες του, οι οποίοι δεν υπέγραψαν το χαρτί με τους διακανονισμούς των οφειλών.
Διοικητικά, από τη στιγμή που το αραβικό ενδιαφέρον για την αγορά της εταιρείας αποδεικνύεται τόσο αστήρικτο και ασυνεπές όσο και τα λόγια του ανθρώπου που το εκπροσωπεί (Βλάσης Τσάκας), οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την πρόθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει το 54,7% των μετοχών του στους παλαίμαχους «πράσινους». Ακόμα και να προχωρήσει αυτή η κίνηση, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να βοηθηθεί έτσι ο Παναθηναϊκός. Στην παρούσα φάση αυτό που χρειάζεται είναι χρήματα για να μπαλωθούν τρύπες. Όσο υπερβολικό κι αν είναι, το όποιο πλάνο στην παρούσα φάση έρχεται δεύτερο. «Πρώτα πυροβολείς, μετά ρωτάς ποιον έχεις απέναντι σου» που έλεγαν και στα γουέστερν. Στην περίπτωση του Τριφυλλιού, πρώτα βγάζεις τη θηλιά από το λαιμό σου και μετά βλέπεις τι έχεις μπροστά σου. Οι οφειλές 2,4 εκατ. ευρώ που αφορούσαν χρέη ως τις 30/9/2011 αποπληρώθηκαν, αλλά τα 6,5 εκατ. ευρώ που αφορούν χρέη ως τις 31/12/2011 μοιάζουν βουνό για το σύλλογο, αφού οι διακανονισμοί δεν γίνονται δεκτοί από τους ενδιαφερόμενους.
Έγκλημα και τιμωρία
Ο χρόνος πλέον πιέζει αφόρητα, καθώς το Σάββατο, στο τέλος του μήνα, η σχετική προθεσμία της πειθαρχικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου λήγει, με ένα παραθυράκι ολίγων ημερών που είναι άχρηστο αν δεν υπάρχει κανείς να το εκμεταλλευτεί. Αν επέλθει η τιμωρία του αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι επιπτώσεις θα είναι πολλές. Ναι μεν σύμφωνα με την απόφαση της Super League οι ομάδες δεν υποβιβάζονται, ωστόσο το μαστίγιο θα χτυπήσει με άλλους τρόπους τις πλάτες τους.
Συγκεκριμένα, στις μεταγραφικές περιόδους του καλοκαιριού και του Γενάρη δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές, εκτός από Ελληνες παίκτες κάτω των 22 ετών ή ξένους κάτω των 22 ετών που θεωρούνται όμως γηγενείς (locally trained), δηλαδή έχουν προϋπηρεσία στην ακαδημία. Δεν θα μπορούν να προβούν σε ανανέωση ή τροποποίηση συμβολαίων παικτών, εκτός των Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών και των γηγενών ξένων κάτω των 22 ετών. Από τη στιγμή που υπάρχουν οφειλόμενα με καθυστέρηση άνω των δύο μηνών, κάθε παίκτης μπορεί να αποκτήσει την ελευθερία του. Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέσω της κεντρικής διαχείρισης των ΠΑΕ θα παρακρατείται το αντίστοιχο του ποσού που αναλογεί σε κάθε ομάδα και θα πηγαίνει κατευθείαν για την αποπληρωμή των χρεών της. Παράλληλα, αν τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ως το Μάιο, ακολουθεί η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, που περιμένει κι αυτή να κρίνει αναλόγως. Και φυσικά η UEFA, που θα ξαναενοχλήσει τις ομάδες για τα χρέη της τρέχουσας περιόδου.
Το χαρτί «Ντέμης»
Γεγονός είναι πως τον τελευταίο καιρό στην ΑΕΚ υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα απ’ ό,τι στον Παναθηναϊκό. Το κοινό σημείο τους είναι η αποστασιοποίηση των μεγαλομετόχων, ωστόσο στον Δικέφαλο υπάρχει το χαρτί που λέγεται «Ντέμης Νικολαΐδης». Ο πρώην παίκτης της ομάδας και πρόεδρος της ΠΑΕ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου και προσπαθειών προκειμένου να ανασάνει (έστω βραχυπρόθεσμα) οικονομικά η κιτρινόμαυρη εταιρεία, κυρίως μέσω επενδυτών ή δανεισμών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήρθε σε επαφή με τους επιχειρηματίες Γιάννη Μπεθάνη και Βίκτωρα Ρέστη, προκειμένου να επενδύσουν (ο πρώτος) ή να δανείσουν (ο δεύτερος). Ο πρώτος δεν έχει αποκλείσει τίποτα προς το παρόν (με το γήπεδο, στην περίπτωσή του, να είναι το μεγάλο δέλεαρ), ο δεύτερος αρνήθηκε (σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε). Τουλάχιστον, έστω και την ύστατη στιγμή, οι διοικούντες κατάφεραν να πάρουν φορολογική ενημερότητα (υπήρχε πρόβλημα, διότι δεν είχαν αποπληρωθεί δόσεις πέντε μηνών από τα χρέη που είχαν υπαχθεί στο σωτήριο κάποτε άρθρο 44) και να μπορέσουν να αντλήσουν χρήματα –σε αντίθετη περίπτωση το Δημόσιο θα δέσμευσε τα μισά– από το δάνειο που περιμένει να λάβει η διοίκηση από τη μεσολάβηση των Νικολαΐδη και Οικονομόπουλου. Έτσι, θα υπάρξει αγώνας δρόμου προκειμένου να πληρωθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας όσοι προπονητές, παίκτες και μάνατζερ έχουν λαμβάνειν και αφού με όλους έχει επέλθει συμφωνία για διακανονισμό. Δυστυχώς, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την ΑΕΚ, αμφότερους υπερχρεωμένους, η έλλειψη σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα αποτρέπει την ενασχόληση σοβαρών επενδυτών μαζί τους και κατά συνέπεια τους στερεί το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν χρειάζεται να χρεωθούν κι άλλο προκειμένου να το αποκτήσουν, την ελπίδα.
sofokleous10.gr

2 σχόλια

  1. Το πρόβλημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου , δεν είναι ούτε ποδοσφαιριστές , ούτε τα παιδιά οι οπαδοί που βγάζουν την οργή τους στης κερκίδες των γηπέδων , ίσα ίσα μάλιστα θα έλεγα ότι κάποιους τους βολεύει αυτός ο θύμος της νεολαίας εκτονώνετε σε σώβρακα και φανέλες και όχι αν είναι άνεργα , η με μισθούς 180 ευρώ ..

    Τις πταίει; Μα η Πολιτική και οι πολιτικοί, οι παράγοντες και ταγοί του ποδοσφαίρου , γιατί υπάρχουν οφειλές στην εφορία που βγαίνουν σήμερα, μα γιατί έκλεβαν οι κύριοι αυτοί την εφορία , έτσι απλά οι παράγοντες έκλεβαν , στην Ελλάδα έχουν μάθει όλοι να λαδώνουν και να λαδώνονται , έτσι έπαιρναν της φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα , κανείς τους δεν πλήρωνε τους ποδοσφαιριστές του, τους προπονητές του το υπάρχων προσωπικό ( τους εκβίαζαν με τους μπράβους τους ,τους έλεγαν αν έχεις αρχίδια μην υπογράψεις) κατά τα αλλά αυτό το ονόμαζαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο.!!..

    Η FIFA αν δεν ακούσει και να κάνει αλλαγές στο ποδόσφαιρο όχι μόνο στην Ελλάδα που έχει μόνο κηπουρούς του αθλήματος σε θέσεις εύθηνης γιατί η σαπίλα έχει βαθιές ρίζες , κηπουροί της πολιτικής ,με αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο έχουν φτιάξει φούσκα με την μαφιοκράτια που ΣΚΑΣΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ..

    Η φούσκα που λέγετε ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες βλέπετε την Ρειντζερ στην Σκοτία είναι υπό κατάρρευση ,ο φιλελεύθερος νόμος Μποσμάν κοντεύει να διάλυση όλες της ποδοσφαιρικές κοινωνίες , και μαζί όλους τους ποδοσφαιριστές , αυτό το αίσχος με τους μανατζάρεους , τους δανικούς ποδοσφαιριστές, πρέπει και επιβάλετε να σταματήσει για το καλό τον του ποδοσφαίρου και ποδοσφαιριστών …

    Η επιθετική έλευση του νεοφιλελευθερισμού και στο ποδόσφαιρο από Ε.Ε με πρόσχημα τον νόμο Μποσμάν μας έδενε τα χέρια , πολλοί υποστήριζαν μέσα από την FIFA ότι η ποδοσφαιρική αγορά διέπεται από τους δικούς της κανόνες και αυτό-ρυθμίζεται όμως από το περίφημο (αόρατο χέρι) της αγοράς , τώρα τρέχουν να κρυφτούν όλοι αυτοί, η FIFA έβαλε κανόνες , τον Οκτώβριο του 2011 για της μεταγραφές της πληρωμές και έπονται και άλλες ..

    Δεν είναι η FIFA δεσμευτική αν θέλει μια ομάδα να έχει 1.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αρκεί να του δηλώνει στο ράστερ της και να τους πληρώνει αυτή, Θα πρέπει να κοπεί μαχαίρι το δικαίωμα να δανείζει ποδοσφαιριστές στην ιδία κατηγορία που αγωνίζεται , είναι αθέμιτος ανταγωνισμός , θα μπορεί να τους δανείζει αλλά σε άλλη κατηγόρια η σε άλλο πρωτάθλημα , αυτό μπορούνε να το επιβάλλουνε και θα το επιβάλουμε διαφορετικά ο εκάστοτε οικονομικά ισχυρός θα εξουσιάζει ΟΛΕΣ της ΠΑΕ- ΤΑΠ- Α.Ε ,εταιρίες να γίνονται Καρτέλ ..

    Όσο για της ( μεγάλες ομάδες) ο γιος του αντιπρόεδρου του Ολυμπιακού κύριου Θεοδωρίδη ,Θεόδωρος Θεοδωρίδης αξιόλογο στέλεχος της FIFA αν και δεν το λέει προσπαθεί να βοηθήσει όλες της Ελληνικές ομάδες γνωρίζοντας ότι χωρίς δυνατές ομάδες και η ομάδα του Ολυμπιακού θα αυτοδιαλυθεί θα τη ξεφουσκώσει ο φίλαθλος κόσμος..

    Δεν πάει άλλο, ΠΡΟΣΟΧΗ! Από τις 20 Ιουνίου και μετά το 2009, Τμήμα Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών θα είναι διαθέσιμη με το νέο αριθμό φαξ +41/43-222 7755 .
    Παρακαλώ να συνεχίσετε να στέλνετε όλη την αλληλογραφία που δεν προορίζεται για το Υπουργείο Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών »στο κύριο αριθμό φαξ της FIFA +41/43-222 7878
    Πράκτορες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μάθετε ποιοι κανόνες διέπουν το επάγγελμά σας και να συμβουλεύονται τον κατάλογο της FIFA συνεργαζόμενους φορείς. τμήμα επίλυσης διαφορών (DRC), είναι να αποφασίσει το σώμα της FIFA ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση