GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταρρέει η δημοτικότητα του Ραχόι...

Η δημοτικότητα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σημείωσε σημαντική πτώση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνησή του ανήγγειλε μέτρα μείωσης τω...

Η δημοτικότητα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σημείωσε σημαντική πτώση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνησή του ανήγγειλε μέτρα μείωσης των δαπανών, αλλά και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.
Δημοσκόπηση της Metroscopia, η οποία...
δημοσιεύεται κάθε μήνα στην εφημερίδα El Pais, δείχνει για πρώτη φορά τα αρνητικά αισθήματα των Ισπανών απέναντι στην κεντροδεξιά κυβέρνησή τους, η οποία κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε στις 11 και 12 Απριλίου, αν οι εκλογές γίνονταν τώρα το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι θα κέρδιζε το 38,1% των ψήφων, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με το 46,3% που εμφανιζόταν να κερδίζει τον προηγούμενο μήνα και σε σχέση με το 44,6% που είχε κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Παρόλα αυτά παραμένει προπορεύεται του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο έπεσε στο 23%, έναντι 24,4% τον Μάρτιο και 28,7% στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Η δημοσκόπηση δείχνει σημαντική μείωση στη δημοτικότητα του Ραχόι με το 58% των ερωτηθέντων να είναι αντίθετο στις πολιτικές του, έναντι 51% ένα μήνα πριν.
Η πλειοψηφία των Ισπανών πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά την κρίση (56%), ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (70%), ότι αυτοσχεδιάζει (52%), ενώ το 64% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τις πρώτες 100 ημέρες του Ραχόι στην εξουσία.
Εξάλλου, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης είδαν τη δημοτικότητά τους να πέφτει με τον υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος και τον υπουργό Οικονομίας Κριστομπάλ Μοντόρο να έχουν από τα χαμηλότερο ποσοστά.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

4 σχόλια

  1. ΣΑΜΑΡΑ,
    ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑ...
    ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται ...
    Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο Ραχόϊ εκλέχτηκε με τις ψήφους του 44,6% των Ισπανών, για να εφαρμόσει μια πολιτική προδιαγεγραμένη από την προηγούμενη "κυβέρνηση" (έστω κι αν ψευδόμενος, άφηνε περιθώρια για "αλλαγές"). Τώρα πιστεύετε ότι θα απασχολήσει, αυτόν και τ' αφεντικά του (εντός και εκτός Ισπανίας), η πτώση της δημοτικότητας; Φυσικά όχι. Θα ολοκληρώσει το έργο, που του έχει ανατεθεί. Ο μόνος τρόπος να αποτύχει, είναι απλά να ανατραπεί. Και αυτό δεν θα γίνει, σίγουρα, με δημοσκοπήσεις. Τα γεγονότα της Ισπανίας, πρέπει να δημιουργήσουν προβληματισμούς για τις δικές μας εκλογές και την ψήφο μας σ' αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση