GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέτοια Ευρώπη, ευχαριστώ δεν θα πάρω, να την χαίρονται...

Γράφει ο Κλεισθένης. Τα μηνύματα που μας έρχονται απ' την “πολιτισμένη” βόρεια Ευρώπη δυστυχώς είναι απογοητευτικά. Η περαιτέρω συν...

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τα μηνύματα που μας έρχονται απ' την “πολιτισμένη” βόρεια Ευρώπη δυστυχώς είναι απογοητευτικά.
Η περαιτέρω συντηριτικοποίηση είναι προ των πυλών.
Η άκρα δεξιά ενισχύεται και μπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο πιέζοντας για αντιδημοκρατικές λύσεις.
Τα παραδοσιακά δεξιά και σοσιαλιστικά κόμματα είτε ασπάζονται το νεοφιλελευθερισμό είτε μπαίνουν στο ....
περιθώριο των σημαντικών αποφάσεων.
Περίπου το ίδιο, με κάποιες διαφοροποιήσεις, συμβαίνει και στο νότο.
Το κράτος πρόνοιας συρρικνώνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις ελαχιστοποιούνται, η υγεία, η παιδεία και κάθε είδους παροχές υφίστανται μεγάλες μειώσεις.
Το μεταναστευτικό, ειδικότερα το ισλαμικό τσουνάμι, παγιδεύει τις κυβερνήσεις σε αντιδημοκρατικές και απάνθρωπες λύσεις. Η φυλάκιση ή η γκετοποίηση του λαθρομετανάστη δεν είναι ούτε δημοκρατική ούτε ανθρώπινη μεταχείριση, η επαναπροώθηση στην πατρίδα του και η δυνατότητα μετεγκατάστασής του σε όποιο άλλο κράτος επιθυμεί είναι η πρέπουσα λύση.
Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μετατράπηκε σε τοκογλυφική αισχροκέρδεια.
Οι εθνικές κυβερνήσεις, των αδύναμων οικονομικά χωρών,μετατρέπονται σε εντολοδόχους μιας μικρής ομάδας υπερσυντηριτικών πολιτικών του πλούσιου βορρά.
Το Ευρωκοινοβούλιο παραμερίζεται. Όλοι οι εκλεγμένοι απ' τους λαούς θεσμοί υπερσκελίζονται από τρεις-τέσσερις “ηγετίσκους” που δρουν ανεξέλεγκτα και με τη λογική του “αλάθητου του Πάπα”.
Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της τρόικα στην Ελλάδα μίλησαν σε Ευρωβουλευτές με ιταμό και προσβλητικό ύφος, πολλές φορές υπερβάλλοντας ή ψευδόμενοι.
Η συστράτευση των χωρών του νότου, πιστεύω, αποτελεί την μόνη διέξοδο απ' την κρίση που άλλοι δημιούργησαν και άλλοι πληρώνουν.
Τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα έχουν κυριολεκτικά ταυτιστεί με τους “ηγετίσκους” της Ευρώπης και αδυνατούν να χαράξουν μία εθνική στρατηγική και να επιχειρήσουν μία σύμπραξη του νότου απέναντι στην φασιστική επικυριαρχία του βορρά.
Η αριστερά πολυδιασπασμένη και με φοβερές αντιθέσεις μεταξύ της, παραμένει στο περιθώριο, ούτε λόγος για προοπτική εξουσίας.
Παραδοσιακό κεντρώο κόμμα δεν υπάρχει.
Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα που φύτρωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορούν να δώσουν λύση στο οξύτατο πολιτικό μας πρόβλημα.
Το να τάσσεσαι κατά του μνημονίου δεν αποτελεί ιδεολογική πλατφόρμα.
Το να συγκροτείς, ευκαιριακά, κόμματα χωρίς ιδεολογικές βάσεις, απλά βοηθάς, εκών άκων, την διαιώνιση της υπάρχουσας, καταδικασμένης απ' το λαό, κατάστασης.
Το μνημόνιο είναι τρόπος επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών με δικαιολογία δήθεν το χρέος.
Η πολιτική απάντηση για το μνημόνιο δεν είναι η δημιουργία αντιμνημονιακών κομμάτων αλλά η πολιτική καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού.
Η χώρα μας όντας μέλος της ΕΕ και δεμένη χειροπόδαρα στο ευρώ και τους τοκογλύφους δεν έχει περιθώρια για αντιμνημονιακά καπετανάτα αλλά έχει ανάγκη από ιδεολογική συγκρότηση νέων πολιτικών σχηματισμών.
Η ανακύκλωση-συνεύρεση παλαιών και παλαιοκομματικών αντιλήψεων στελεχών υπό την σκέπη δήθεν νέων κομμάτων μόνο ζημιά προκαλεί.
Η ερχόμενη εκλογική μάχη θα είναι ιδεολογική.
Η αριστερά θα αντιπαρατεθεί με τις νεοφιλελεύθερες εκφράσεις των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων.
Επιμέρους μάχες θα δώσουν ανεξάρτητα ιδεολογίας και ....
Όσοι θέλουν έξοδο απ' την ΕΕ με τους ευρωλιγούρηδες.
Όσοι θέλουν την δραχμή με τους ευρωσκλάβους.
Όσοι θέλουν έθνος-κράτος με τους φεντεραλιστές και νεοταξίτες.
Όσοι τάσσονται υπέρ του δικαίου με όσους υποστηρίζουν την υποταγή στο νόμο έστω κι αν είναι άδικος.
Όσοι θέλουν κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο με τους τεχνοκρατόδουλους των αριθμών.
Η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη, ήδη το σάπιο σύστημα χρησιμοποιεί κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, εκφοβιστικό ή εκβιαστικό για να επικρατήσει.
Η λύση, εν μέρει, θα δοθεί στις κάλπες όπου καθένας είναι μόνος του, μπορεί και πρέπει το εφιαλτικό μέλλον που μας προετοιμάζουν να μην το ζήσουμε, η ψήφος είναι μια καλή αρχή.
Αλήθεια θα γίνουν εκλογές; Πότε;
Ας έχουμε τουλάχιστον υγεία γιατί επί νεοφιλελευθερισμού αν αρρωστήσεις και δεν έχεις ......
Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/03/blog-post_6536.html#ixzz1qhZnXwpp

5 σχόλια

  1. Δεν άκουσα να καυτηριάζετε η τελευταία προστυχιά τους στον φορολογικό νόμο από έγκριτους συμπολίτες μας.
    Ρε καραγκιόζηδες πολιτικάντηδες κατακλέψατε τον τόπο, καταχρεώσατε τον Ελληνικό λαό με τα θαλασσοδάνεια που πήρατε προκειμένου να πληρώνατε τους φουσκωμένους λογαριασμούς της αγοράς, των φαρμάκων, των αεροπλάνων, των υποβρυχίων, της Ζήμενς και της πουτάνας σας το μουνί και έρχεστε ρε πρόστυχοι επειδή εκείνος ο μισόχαζος ο ποδηλάτης το χρέος που ήταν γραμμένο στο χιόνι το μετέφερε στο Αγγλικό δίκαιο, με την τρόικα να κουμαντάρει τα έσοδα της χώρας, να μας έχετε πιεί το αίμα. Κόψατε μισθους και συντάξεις, ανεβάσατε τον ΦΠΑ σε όλα, ανέβηκε το κόστος ζωής, επιβάλατε χαράτσια, φτώχυνε ο τόπος μας και το κλείσιμο των καταστημάτων ήταν επακόλουθο με ταυτόχρονη
    ανεργία και εξαθλίωση ενός λαού, να μην μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του, να μην μπορεί να πληρώσει τα δάνεια που δυστυχώς έχει.
    Δεν μας έφταναν όλα αυτά έχετε το θράσος ρε πρόστυχοι να μας αποζουμίσετε περισσότερο. Αλλάζετε τον φορολογικό νόμο για να πληρώσουμε περισσότερα, σχεδόν όλος ο κόσμος εκτός από αυτούς που έχουν λεφτα, που έχουν εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ. Μα δεν ντρέπεστε, επειδή είστε και εσεις στα εισοδήματα αυτά βγάλατε τον εαυτό σας στην απέξω. Μπορεί να πληρώσει περισσότερα ακόμα και ο πεινασμένος και αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 να πληρώσουν λιγότερα. Φορολογούσασταν με 45% και το κάνετε 40%.
    Πρέπει να ντρέπεστε ρε πρόστυχοι. Έννοια σας έρχονται οι εκλογές ……… !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "ναζικοποίηση" της Ευρώπης ήταν στο σχέδιο, που είχε αποτύχει την προηγούμενη φορά.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΡΟΥΝ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2.100.000 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση