GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την θεραπεία της ΕΕ την ξέρουμε, κατέστρεψε την Ελλάδα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Κλείνοντας το αφιέρωμα που κάναμε στα δύο προηγούμενα άρθρα μας για τους χειρι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας

Κλείνοντας το αφιέρωμα που κάναμε στα δύο προηγούμενα άρθρα μας για τους χειρισμούς του Προέδρου Franklin Delano Roosevelt κατά την περίοδο που ανέλαβε την περίοδο την διακυβέρνηση των ΗΠΑ αμέσως μετά το μεγάλο κραχ του 1929 θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το συμπέρασμα που προκύπτει από την μελέτη και αυτής της ιστορικής περιόδου είναι και πάλι ένα και το εξής: Στην Πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι υπάρχουν...
φιλολαϊκές και αντιλαϊκές λύσεις.
Φιλολαϊκές λύσεις και πολιτικές που εξυπηρετούν τον Λαό και την χώρα, λύσεις όπως αυτές που διάλεξε ο Πρόεδρος Franklin Delano Roosevelt.
Αντιλαϊκές λύσεις που εξυπηρετούν την διεθνή αληταρία του μεταπρατικού κεφαλαίου, λύσεις όπως αυτές που διάλεξε από το Καστελόριζο όπου πήγε για να φάει ψητό ψάρι λαδολέμονο και για να μας πει ότι θα υπαχθούμε στην οικονομική επιτήρηση του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μια και μιλάμε για τον Γιώργο Παπανδρέου και για να μην ξεχνιόμαστε… Τον καμαρώσαμε στις κυριακάτικες εφημερίδες να ποζάρει χαμογελαστός και ευθυτενής έτοιμος να βουτήξει σε κάποια πισίνα. Έτσι χαμογελαστά και ευθυτενή ποζάρουν τα παιδάκια που τρώνε από τα συσσίτια των σχολείων, οι άνεργοι όταν επιστρέφουν αργά το απόγευμα στο σπίτι χωρίς για ακόμα μία ημέρα να έχουν κάνει ένα μεροκάματο, οι γέροντες που τρέφονται από τα σκουπίδια και τα συσσίτια της εκκλησίας.
Πρέπει να είναι κάποιος μέγα κτήνος για να ποζάρει άνετος και χαμογελαστός μπροστά στο φωτογραφικό φακό όταν δίπλα του μαίνεται η ανθρώπινη δυστυχία. Φαντασθείτε πόσο μέγα-μέγα κτήνος πρέπει να είναι κανείς για να ποζάρει άνετος και χαμογελαστός με το μαγιό του, όταν δίπλα του μαίνεται η ανθρώπινη δυστυχία και εξαθλίωση τις οποίες σύμφωνα με την γνώμη ενός πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας έχει προκαλέσει ο άνετός και χαμογελαστός κύριος της φωτογραφίας.
Αμ το άλλο το πιο κουφό;
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στην Νέα Υόρκη για προεδρεύσει σε συνεδρίαση της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την “Οικονομική Κρίση” η οποία ονομάζεται «Επιτροπή Στίγκλιτς».
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις σε επίπεδο επιπτώσεων και προοπτικών, καθώς και περιφερειακά θέματα και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων τα οποία μετέχουν σε κυβερνητικά η αντιπολιτευτικά σχήματα. Και όλα αυτά θα τα συντονίσει ο μέγας Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου!
Την επόμενη ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρόγραμμα, θα πάει για μιλήσει σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνει το γνωστό Think Tank New America για την Παγκόσμια Κρίση και Οικονομία.
Έλεος Θεέ μου, έλεος! Ο άνθρωπος που κατέστρεψε οικονομικά μία χώρα και ένα λαό. Ο άνθρωπος που άφησε το κόμμα του υπερχρεωμένο και διαλυμένο οικονομικά, θα μιλήσει σε σοβαρούς ανθρώπους για την οικονομία… Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας!
Είπαμε ότι κάποιοι θα αναλάβουν να φιλοτεχνήσουν εκ νέου την δημόσια εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου. Πρέπει και αυτοί κάτι να κάνουν για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτός ολόκληρη χώρα τους παρέδωσε στο πιάτο. Αλλά μέχρι εκεί! Αφήστε να περάσει λίγος χρόνος αγαπητοί μου, αφήστε να ξεχασθεί η καταστροφή που προκάλεσε μαζί με τους κηπουρούς και αυλικούς και μετά αρχίζετε.
Γιατί η καταστροφή που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τόσο μεγάλη που καμία δημόσια εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να έχει σήμερα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά.
Στα παραπάνω έχουμε και τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι να δηλώνει: «Την θεραπεία της ΕΕ την ξέρουμε, κατέστρεψε την Ελλάδα»!
Τι ξέρει αυτός ο ηλίθιος Σ. Μπερλουσκόνι, μπροστά στον πρόεδρο της Επιτροπής Στίγκλιτς; Βλάκα Σύλβιο!

6 σχόλια

  1. σωστόοςςςςςςςςςςς

    Η ...ναζί Η Μέρκελ.
    νόθευσε το ένα τρίτο των δειγμάτων πετρελαίου κίνησης το 2010... στην Ελλάδα.

    Ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010 ήταν νοθευμένο, ενώ συνολικά στην αγορά καυσίμων το ποσοστό νοθείας φθάνει στο 17%.

    Η ανάμιξη ντήζελ κίνησης με θέρμανσης (που είναι φθηνότερο κατά τη χειμερινή περίοδο) είναι η βασική πηγή νοθείας αλλά και λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων.
    Εκπρόσωποι των δύο ομίλων διυλιστηρίων (ΕΛΠΕ και Motor Oil) από κοινού με τον Σύνδεσμο των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών δίνουν την Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την πάταξη της παράνομης διακίνησης.

    Αναλυτικά, οι έλεγχοι του Γενικού Χημείου το 2010, έγιναν σε 1838 δείγματα καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, ναυτιλίας και στους τρεις τύπους βενζίνης που κυκλοφορούν -αμόλυβδη, LRP και σούπερ αμόλυβδη) και νοθευμένα βρέθηκαν τα 308 (16,7%).

    Το μεγαλύτερο ποσοστό νοθείας εντοπίζεται στο πετρέλαιο κίνησης (29,9%, 287 μη κανονικά δείγματα σε σύνολο 960).

    Στο πετρέλαιο θέρμανσης το ποσοστό νοθείας ήταν 6,49% (5 στα 77 δείγματα), ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά παραβατικότητας στις βενζίνες: 0,46% στην αμόλυβδη (2 στα 436 δείγματα), 2,86% στην LRP (2 στα 70 δείγματα) και 3,06% στη σούπερ αμόλυβδη.

    Νοθευμένα βρέθηκαν ακόμη και δείγματα ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι αφορολόγητο (4 στα 34 δείγματα ή 11,76%).

    Το λαθρεμπόριο και η νοθεία στο πετρέλαιο κίνησης είναι η αιτία για την οποία η κυβέρνηση προχωρά σε εξίσωση του φόρου με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως προβλέπει και το Μνημόνιο, από την επόμενη χειμερινή περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΛΕΓΚΤΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ € ΒΙΛΕΣ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΓΙΑΝΗΣ. ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΒΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ; ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ !
    ________________________
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑssΟΚ

    Ποινικές διώξεις σε βάρος διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ για τις υπερτιμολογήσεις.
    Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

    Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων, αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:

    - Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και μη και κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου. Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).

    - Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.

    - Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.

    Το πρώτο πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, παροχές που κρίθηκαν παράνομες, καθώς ο νόμος απαγορεύει την ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες. Με αφετηρία εκείνα τα στοιχεία, ακολούθησε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων, που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ο οποίος ανέδειξε υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α. Εντοπίστηκαν επίσης ποσά ως έξοδα για μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών και τα οποία καταβλήθηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί ποτέ οι φάκελοι των μελετητών.

    Στο πόρισμα, που διαπίστωνε έλλειψη ουσιαστικού διαχειριστικού ελέγχου από τη ΔΕΗ των δαπανών που κάλυπτε, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το 2005 και το 2006 καταβλήθηκε ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ταξίδια, πολυτελή δώρα και γεύματα, χωρίς να αναγράφεται στα σχετικά παραστατικά ούτε ο σκοπός της δραστηριότητας, ούτε, όπου απαιτείτο, τα ονόματα των συμμετεχόντων.

    Η δικογραφία για την υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος και θα εντοπίσει τα πρόσωπα που θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν για την υπόθεση.

    ============================
    ZHTΩ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑ.$$$$$$$$.ΟΚ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΕΡΝΩ ΞΕΡΝΩ ΞΕΡΝΩ και μόνο που ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ που οσο πάει μοιαζει περισσότερο της συφιλιδασμένης μαννας του της ΜΚΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΟΠΟΤΗΤΗΡΗΤΗ, μην ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ και το ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση