GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η ΝΔ δεν πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία...

Από τον Γιώργο Καισάριο Υποψήφιο Βουλευτή Β’ Αθηνών  Δημοκρατική Συμμαχία http://www.market-talk.net/index.php/id/10877 Η ΝΔ λοιπόν θέλ...

Από τον Γιώργο Καισάριο
Υποψήφιο Βουλευτή Β’ Αθηνών
 Δημοκρατική Συμμαχία
http://www.market-talk.net/index.php/id/10877

Η ΝΔ λοιπόν θέλει λέει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εκβιασμούς. Αυτό που πραγματικά θέλει η ΝΔ (ή το όποιο κόμμα) είναι αυτοδυναμία για να κάνει κουμάντο. Θέλει την αυτοδυναμία για να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να δώσει λογαριασμό, χωρίς να ρωτήσει τον οποιονδήποτε, χωρίς να...
ρωτήσει την Βουλή και χωρίς αντίσταση.
Το πρόβλημα στη χώρα μας, όπως σας έχω πει, είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος άρχοντας. Κάνει σχεδόν ό,τι θέλει και κανένας δεν μπορεί να του πει διαφορετικά.
Και δεν είναι μόνο ότι κάνει ό,τι θέλει στην κυβέρνησή του, κάνει και ό,τι θέλει νομοθετικά. Λόγω των διαφόρων δικλίδων εκβιασμού που έχουν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας σύστημα (απαιτείται η εμπιστοσύνη της Βουλής για παράδειγμα), η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει “κεφαλοκλείδωμα” στη Βουλή, στον κομματικό μηχανισμό και ουσιαστικά στο νομοθετικό έργο.
Ενθυμίστε τι έχω πει για την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε στη χώρα μας. Από το 1 έως το 10, εκτιμώ ότι η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι 2, διότι στην χώρα μας εξουσιοδοτείς κάποιον με την ψήφο σου, να κάνει ότι θέλει για 4 χρονιά χωρίς ο πολίτης να έχει τρόπο παρέμβασης στο ενδιάμεσο.
Και όπως σας έχω πει σε προηγούμενο άρθρο (διαβαστε: Η πολυτέλεια της μειοψηφίας ως αιτία του λαϊκισμού), η όποια αντιπολίτευση, όταν είναι αντιπολίτευση, έχει την πολυτέλεια να λαϊκίζει και να λέει ό,τι θέλει, διότι δεν εξαρτάται από αυτήν η έκβαση των πραγμάτων:
“Η κυριότερη αιτία του λαϊκισμού, αυτών που λένε αυτά που λένε, που ψηφίζουν όπως ψηφίζουν και λαϊκίζουν όπως λαϊκίζουν, είναι διότι δεν εξαρτάται η έκβαση των πραγμάτων από την ψήφο τους.
Αν όμως η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, τότε αναγκαστικά θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ για να σχηματίσει κυβέρνηση (ή και το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ). Και το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να λαϊκίζει (όπως θα έκανε αν ήταν αντιπολίτευση) και να συμμετάσχει στις αποφάσεις και να έχει την ευθύνη των επιλογών της.
Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα σταθερότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάρει αυτοδυναμία κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα (είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ), τότε το ένα θα κάνει ό,τι θέλει και το άλλο θα κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους, διαμαρτυρόμενο τάχα ότι θέλει το συμφέρον του λαού ή τις όποιες άλλες μπούρδες θα ακούγαμε.
Ίσως το πιο θετικό δεδομένο από το γεγονός ότι αναμένεται να μπουν τόσα πολλά κόμματα στην επόμενη Βουλή, είναι το γεγονός ότι αποσπώνται πάρα πολλές ψήφοι από τα δυο μεγάλα κόμματα, κάτι που αναγκαστικά θα τα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση.
Μάλιστα, αν είναι δυνατόν στην επόμενη κυβέρνηση να συμμετάσχουν 3 ή και 4 κόμματα συνολικά, το βρίσκω ακόμα πιο θετικό.
Όλα αυτά βέβαια έχουν τη ρίζα τους στο γεγονός ότι το πολιτικό οργανωτικό διάγραμμα της χώρας μας δεν επιτρέπει στη Βουλή να λειτουργεί ανεξάρτητα και να πηγαίνει κόντρα στην εκτελεστική εξουσία, χωρίς να πέφτει η όποιο κυβέρνηση και χωρίς να γίνονται αλλεπάλληλες πολιτικές αναμετρήσεις. Έχουν φτιάξει το σύστημα έτσι ώστε κάποιος να είναι ο απόλυτος άρχοντας και κάποιος στο τέλος της ημέρας να κάνει το απόλυτο κουμάντο.
Και μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολιτικό σύστημα όπου, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία, εκτιμώ ότι η συγκυβέρνηση 2, 3 ή ακόμα και 4 κομμάτων είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, στο όνομα της σταθερότητας και του να μην κάνει κανένας ό,τι θέλει με το έτσι θέλω, όποτε το θέλει.
Για παράδειγμα, δεν θα μπορούν να περάσουν ξαφνικά και από το πουθενά εκατοντάδες τροπολογίες χωρίς κανένας να μπορεί να κάνει τίποτα.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που μας έχουν φέρει έως εδώ και όχι οι πολυκομματικές.
Αρνητικό βέβαια είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μικρά κόμματα αποτελούν εστίες λαϊκισμού χωρίς καμιά λογική σκέψη, αλλά ανάμεσα στα μικρά κόμματα, υπάρχει ένα μικρο κόμμα (που θα μπει στη Βουλή) με υπεύθυνο πολιτικό λόγο που κρατά μια υπεύθυνη στάση και θα μπορούσε να συμβάλει θετικά σε αυτές τις δύσκολες πολιτικές συγκυρίες της πατρίδας μας.
Προσοχή λοιπόν τι θα ψηφίστε, διότι η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις εκλογές. Η ισορροπία δυνάμεων της επόμενης Βουλής θα κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που, θα κάνει ό,τι θέλει και μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, που δεν θα είναι αναγκαστικά αρεστή στο λαό (διότι οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι δύσκολες), αλλά τουλάχιστον δεν θα κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι και θα υπάρχει ισορροπία στις αποφάσεις με μειωμένες εστίες λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

17 σχόλια

  1. ΓΕΩΡΓΙΕ

    ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ,ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ,

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ.

    ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομορφάντρα μουουουουουου, με τις παρεμβάσεις σου, εσυ !!!!! Καλό ταξίδι για τα Τρίκαλα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΔΙΚΟ ΤΟΥ

    "Αρνητικό βέβαια είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μικρά κόμματα αποτελούν εστίες λαϊκισμού χωρίς καμιά λογική σκέψη".

    ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εαν ειμαστε χαζοι και μαζοχες ας τους ξαναεκλεξουμε.ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΙΨΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥΣ ΔΗ.ΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εσείς,ούτε το ΛΑΟΣ ούτε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρέπει να πιάσουν το 3%, να φύγετε, να πάτε αλλού. Κάθαρση στη Βουλή. ΟΛΟΙ ΕΞΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΜΑΝ !!!

    Ωχ......... Αχ.........Βαχ..........

    Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Ακη και της συμμορίας..της μικρής - όχι βέβαια της μεγάλης, του ΠΑΣΟΚ ..$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑΚΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
    Όταν ο εισαγγελεύς λέει ότι ο Άκης είναι ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ξέρετε για πια οργάνωση μιλάει,

    ΕΤΣΙ!
    Έλα τώρα μη κάνετε τους χαζούς.

    Εμείς εδώ και χρόνια σας γράφαμε για την ΚΑΜΟΡΑ.
    ΝΑΙ την ΚΑΜΟΡΑ, για βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί λίγο.........

    Ρε Βενιζέλο είσαι σίγουρος ότι ο Άκης δεν σου είχε πει τι τα κάνει τα λεφτά;;;
    Για θυμήσου!

    Δεσμεύονται όλοι οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος κρατείται στη γενική ασφάλεια και θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Η εντολή δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου και αφορά ακόμα τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί με εντάλματα που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

    Πόρισμα ΣΟΚ για τον Άκη του ΠΑΣΟΚ: Είχε συστήσει "εγκληματική οργάνωση"!!!
    ______________________________
    [Για τις μίζες που διαβάσετε ο Βενιζέλος ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ έλεγε το 2005
    ότι είναι προεκλογικά τερτίπια]. !!

    Τα πλοκάμια μιας "εγκληματικής οργάνωσης" (αδίκημα που δεν απαγγέλλεται πάντως) με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, off shore εταιρείες , παρένθετα πρόσωπα από τον πυρήνα της οικογένειας του και των φίλων του, μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραφε, αγοραπωλησίες ακινήτων που θα ζήλευαν οι μεγαλύτεροι μεσίτες του κόσμου, και ένα "καρουζέλ" παραφουσκωμένων λογαριασμών περιγράφει το πόρισμα - καταπέλτης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους υπόλοιπους 14 κατηγορούμενους στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς Κυβέλου και Σίσκου αποτελούν ουσιαστικά μια χαρτογράφηση μιας ομάδας που δρούσε με αποκλειστικό γνώμονα τον πλουτισμό. Με την απαραίτητη βέβαια επιφύλαξη της απόδειξης όσων αναφέρονται και του αντίλογου περί αθωότητας των εμπλεκομένων, η παράθεση των στοιχείων για έναν παρολίγον πρωθυπουργό, ακόμα και σήμερα στα χρόνια της πλήρους απαξίωσης των πάντων γύρω μας, σοκάρε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί η ΝΔ δεν πρέπει να βρεί ούτε τους ψηφους των υποψηφίων της.

    Μαζι με το κόμμα σου που και καλά προεκυψε απο παρθενογένεση.

    Το ΜΠασόκ διαλύθηκε ώρα να πάτε και σεις στο καλό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρουφα το ..εσύ Ντοράκε
    και βούλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΔΥΜΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ...Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΑ..ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΣΕΛΗ) ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ -ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-..ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ -ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ..ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ ΡΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτό λεβένττομαλάκα μου...και τα χιλιάδες χιλιάδων παρόμοια της ΜΑΦΙΑΣ ΠΑ$$ΟΚ.


    Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΤΗΝ... ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ...!!!

    «ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ...ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΓΙΑ ΑΚΗ και ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ» ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ...!!!

    «Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες.
    Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο, κρυπτόμενος πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
    Ο κ. Βενιζέλος, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που -με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας- διερευνούσε το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χαρακτήριζε την υπόθεση ως “προεκλογική σκανδαλολογία” (σελ. 233 του Πορίσματος) και αποφαινόταν:

    “Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας κκ Απόστολο – Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως”. (σελ. 303).

    Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εταιρίες και ο ίδιος πρωταγωνιστής.
    Αυτό είναι …το ΠΑΣΟΚ
    του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου,
    του Μαντέλη και του Παπακωνσταντίνου.
    Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου.
    Το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει».

    Επισυνάπτονται οι σελίδες 233, 303 & 305 του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερεύνησε τα θέματα εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2005.

    Αναρτήθηκε από POLITIKOSAFARI στις 10:26 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΓΑΠ(ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ(ΝΔ) ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ-ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ-ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.. ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΣΑ ΛΟΓΙΑ ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προβοκάτσιες από πικραμένους ...

    Έχει σκυλιάσει ο "αληθινός" δημοσιογράφος που ο Α. Σαμαράς προτίμησε τον Γ. Πρετεντέρη για να δώσει συνέντευξη και σνομπάρει τα μέσα που διαχειρίζεται...

    Αφού καθημερινά καλεί από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο , τον Σαμαρά για διαδικτυακή "εκπομπή" (αυτό το μαϊμού show που πουλάει για TV) και αυτός δεν δίνει σημασία φρόντισε να παράξει ΜΟΝΟΣ του "ειδήσεις" ...

    Από το Site/Blog/Portal (και δεν ξέρει ούτε αυτός τι του έφτιαξαν) επικαλείται το "αξιόπιστο" καρφί για να προβοκάρει την ΝΔ...

    Απελπισμένοι δημοσιογράφοι σε απελπισμένες κινήσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα @@ μας κουνιούνται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ

    Μας έχεις πρήξει τα ούμπαλα και δε βγάζεις και νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Καισάριο, προφανώς,διακατέχεσθε απο τον σύνδρομο κατωτερότητος , πασπαλισμένο με , ενδιά-
    μεσα ,αρκετήν αλαζωνία ειδική στην μυθοπλασία και στον εξευτελισμό σας.
    Κε καισάριο, μήπως , δεν είσθε ενήμερος ότι...Μέσα σε πέντε χρόνια ο Καραμανλής [Ν.Δ.],πέρασε από
    το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση..;Oπως....
    -Ιδιωτικοποίησε την Εμπορική που έβγαζε τεράστιες ζημιές την εποχή που όλες οι άλλες τράπεζες έβγαζαν υπερκέρδη.
    -Ξεφορτώθηκε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και εάν η εθελουσία ήταν μια ακριβή υπόθεση. Τώρα βλέπουμε μια υγιή επιχείρηση που όχι μόνο δεν επιβαρύνει το κράτος αλλά και συμμετέχει στον ανταγωνισμό για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
    -Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη. Εδώ θα μπορούσε να ήταν πιο ριζοσπαστικός αλλά έκανε ένα γενναίο πρώτο βήμα.
    -Άλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την παιδεία, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
    -Ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία).
    -Νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα), αξιολόγηση (στα ΑΕΙ, στο Δημόσιο με τους δείκτες αποτελεσματικότητας, στα σχολεία και τα λύκεια με τη βάση του 10), αριστεία (ευνοϊκή χρηματοδότηση στα καλύτερα ΑΕΙ, δωρεάν υπολογιστές σε αριστούχους μαθητές, φτηνό Ιντερνετ σε αριστούχους φοιτητές κ.λπ.).
    -διωτικοποίησε τον ΟΛΠ, όπου προβλέπεται τουλάχιστον πενταπλάσια χωρητικότητα φορτοεκφόρτωσης από τις μοντέρνες μεθοδολογίες των κινέζων της Cosco.
    -Μείωσε κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα από 8% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ περίπου 250 δις., οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες σημαίνουν πάνω από 12 δις. Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή, γλυτώνουμε σπατάλες του δημοσίου περίπου όσο μία Ολυμπιάδα. Κάθε χρόνο. Εάν στην παγκόσμια κρίση το έλλειμμα του 2004, σήμερα θα ήμασταν εκτός ευρώ.
    - Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή που επιβάρυνε το κράτος πάνω από 1 εκατομμύριο την ημέρα, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι. Τζάκ πότ αυτή η κίνηση γιατί όχι μόνο αυξάνεται ο ανταγωνισμός με την Aegean αλλά η διαδικασία προχώρησε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κανείς δεν επενδύει.
    -Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή είναι ότι όλα αυτά προσπάθησε να τα κάνει χωρίς να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν έδιωξε ανώτερα και ανώτατα πράσινα στελέχη υπουργείων και οργανισμών, παρόλο που ήξερε ότι άφηνε φίδια στον κόρφο του. Δεν δίωξε κάν το μισό υπουργικό συμβούλιο του πασόκ για τα απίθανα σκάνδαλα που οργάνωσαν, για να έχουν την εύνοια των μεγαλο-επιχειρηματιών αλλά και να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους.
    Έβαλε το μακροπρόθεσμο καλό της Ελλάδας πάνω από το δικό του καλό και το καλό της ΝΔ.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Ως εκ τούτου μάθετε,ότι, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι πολίτευμα και σας ανέχεται.
    Dr ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .

    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση