GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα αποκτήσει η Σπάρτη...

Ένα νέο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο, αντάξιο της ιστορίας της πόλης πρόκειται να δημιουργηθεί στην Σπάρτη και το τελευταίο διάστημα σε...

Ένα νέο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο, αντάξιο της ιστορίας της πόλης πρόκειται να δημιουργηθεί στην Σπάρτη και το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να...
επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πριν από λίγα χρόνια, το 2005 επί θητείας του Πέτρου Τατούλη στο υπουργείο Πολιτισμού, αγοράστηκε το οικόπεδο του παλαιού εργοστασίου ΧΥΜΟΦΙΞ στην είσοδο της Σπάρτης και δίπλα στον Ευρώτα, 27 στρεμμάτων περίπου, στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο μουσείο. Από τότε ουσιαστικά δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη κινητικότητα.
Ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να διενεργηθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για να προκύψει η οριστική μελέτη κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Παράλληλα, στον προϋπολογισμό της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό, 850.000 ευρώ από ίδια έσοδα κι εξετάζεται να ενταχθεί η δράση και στο ΕΣΠΑ, ώστε απρόσκοπτα να υπάρχει χρηματοδότηση
Στο μεταξύ, στο χώρο των 27 στρεμμάτων που θα ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, υπάρχει εγκαταλελειμμένο παλαιό κτίριο του εργοστασίου ΧΥΜΟΦΙΞ, έργο του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και θα ενταχθεί η αξιοποίηση του στην μελέτη του έργου.
Επιπλέον, για να προχωρήσει η διαδικασία του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, από την οποία θα προκύψει η οριστική μελέτη ανέγερσης του μεγάλου, σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες αρχαιολογικής έρευνας στο οικόπεδο, από την Ε' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρχαιότητες οι οποίες θα αξιολογηθούν, προκειμένου να χωροθετηθεί επί του οικοπέδου το προς ανέγερση κτίριο και να δοθεί η τελική έγκριση δημοπράτησης.
Στόχος της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ως το 2014 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπάρχει η οριστική μελέτη, ώστε το έργο να είναι «ώριμο» προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ή την επόμενη προγραμματική περίοδο, για να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.

4 σχόλια

  1. . οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο..ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tου Χρηστου Γιανναρα :
    Aν από τις επερχόμενες εκλογές προκύψει πρωθυπουργός ο κ. Aντώνης Σαμαράς, θα είναι ο τέταρτος, σε συνεχή διαδοχή, κυβερνήτης της χώρας (μετά από τους K. Σημίτη, K. Kαραμανλή και Γ. A. Παπανδρέου) δίχως κοινωνική σταδιοδρομία άλλη έξω από την επαγγελματική πολιτική.
    Mπορεί κάποιοι από τους τέσσερις να εργάστηκαν για μικρό διάστημα σε διαφορετικές βιοποριστικές απασχολήσεις, αλλά δεν σταδιοδρόμησαν εκεί, οι ικανότητες και τα προσόντα τους δεν δοκιμάστηκαν στον κοινωνικό στίβο, δεν ήταν αυτός που τους ανέδειξε ικανούς για μπροστάρηδες στο πολιτικό πεδίο…
    …Aυτό το τρομακτικό (στην κυριολεξία) δεδομένο ισχύει, με ασήμαντες παραλλαγές, και για τους τρεις προηγηθέντες πρωθυπουργούς, όπως και για τον τώρα προαλειφόμενο: Γεννήθηκαν, περίπου προορισμένοι να γίνουν πρωθυπουργοί. Kαι μάλιστα συγκεκριμένου τύπου ή υποδείγματος: «μπαλκονάτοι». Iσως ο K. Σημίτης να έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν τον ενδιαφέρει να εντυπωσιάζει από το μπαλκόνι και προτιμάει την επιτελική δουλειά με σοβαρούς και ικανούς συνεργάτες. Σύντομα όμως αποδείχτηκε αυτή η αρχική του εικόνα συμπτωματική…
    …Tον τύπο του μπαλκονάτου αρχηγού ζήλωσε εξαρχής ολοφάνερα και ο A. Σαμαράς. Tου χαρίστηκαν όλα νωρίς: 38 χρονών υπουργός Oικονομικών και υπουργός Eξωτερικών, 42 χρονών αρχηγός της «Πολιτικής Aνοιξης» (υπέροχο όνομα για κόμμα) και γενναία η σύγκρουσή του με τον Kων. Mητσοτάκη, συμβολική φιγούρα του παλαιοκομματισμού και της εγωπάθειας. Oλα έδειχναν ότι κάτι καινούργιο μπορούσε να επενδυθεί στο πρόσωπο του Σαμαρά. Mα η διάψευση ήταν άμεση και παταγώδης: Στην πρώτη κιόλας ομιλία του, όταν σε φίνο μοντέρνο ντεκόρ εξάγγειλε την ίδρυση της «Aνοιξης», όλα έδειχναν ότι το καινούργιο, το ανυπότακτο στις φθαρμένες συμβάσεις, του ήταν απρόσιτο. Πρότυπό του το μπαλκονάτο στερεότυπο, χωρίς καν το ταλέντο να εντυπωσιάζει. Λόγος ξύλινος, τετριμμένος, θρίαμβος της κοινοτοπίας. Ως σήμερα ακόμα χειρονομεί πάνω στην όποια έδρα με κινήσεις σπασμωδικές, τάχα νευρώδεις και αποφασιστικές, μιλάει σε πρώτο ενικό θέλοντας να δείξει ηγέτης («διαπραγματεύτηκα», «δεν θα ανεχθώ») χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο θλιβερά εκτίθεται.
    Δεν έχει το ηγετικό χάρισμα να διαβλέψει το καινούργιο: Ποια γοητεία ακαταμάχητη θα ασκούσε ένα ριζικά διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Γυμνού από κάθε στόμφο, παραιτημένου από την ένταση του δήθεν πάθους. Πολιτικός λόγος δημόσιος, με την απλότητα και προσήνεια του ιδιωτικού. Oπως κουβεντιάζουν οι άνθρωποι όταν τους ενδιαφέρει αυτό που έχουν να πουν και όχι οι εντυπώσεις που θα προκαλέσουν. Kυρίως, με την ταπεινότητα να ομολογούν και να αναλύουν τα σφάλματά τους, τις αποτυχίες τους. Eπιμένοντας σε στόχους που αξίζουν να τους παλέψει μια κοινωνία, με τόλμη, πείσμα και θυσίες.
    Mπορεί και ο A. Σαμαράς να γεννήθηκε προορισμένος για πρωθυπουργός, αλλά αποδείχθηκε παγιδευμένος έγκαιρα στο κυρίαρχο αρτηριοσκληρωτικό καλούπι του παλαιοκομματισμού. Δεν υπάρχουν ερείσματα για να ελπίσουμε κάτι καινούργιο από τον A. Σαμαρά. Ως υπουργός (Oικονομικών, Eξωτερικών, Πολιτισμού) ήταν τόσο κοινότοπος όσο οποιοσδήποτε μετριότατος ομόλογός του. Δεν τόλμησε ποτέ το διαφορετικό, το καινοτόμο, κάποιο δείγμα ανακαινιστικής διακινδύνευσης, δημιουργικής φαντασίας, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Eζησε τα ολέθρια σφάλματα του προκατόχου του αρχηγού στη N. Δ. και όμως τα αναπαράγει από την πρώτη στιγμή, ωσάν θεληματικά να αυτοκτονεί: Oι ίδιοι χιλιοφθαρμένοι, ανίκανοι και φαύλοι στο κομματικό προσκήνιο, το πιο αποκρουστικό δείγμα παλαιοκομματισμού στη Γενική Γραμματεία, προκλητικής φτήνιας επιλογές υποψηφίων στις εκλογές Tοπικής Aυτοδιοίκησης, τα κομματικά γραφεία πάντοτε αρένα αλληλομαχαιρωμάτων και μικρονοϊκών αντιπαλοτήτων. Iδια θανατερή απουσία κοινωνικών στοχεύσεων, καίριων μεταρρυθμιστικών προτάσεων, τόλμης για ριζική ανάταξη της κομματικής λειτουργίas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ANTE ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΘΑ ,ΘΑ ΘΑ .50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΕΝ ΟΨΗ
    ΕΚΛΟΓΩΝ
    Ο ΓΕΡΟ ΜΥΤΑΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΤΟΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΓΓΕΝΗΤΡΙΩΝ . ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΙΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΟΥΣΤ ΚΑΘΙΚΙΑ.ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ.ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΚΕΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση