GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα χρόνια της απόλυτης διαφθοράς...

Στο εδώλιο η Πασοκική νομενκλατούρα! Τα χρόνια της απόλυτης διαφθοράς Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απολύτως IOHN AC...


Στο εδώλιο η Πασοκική νομενκλατούρα! Τα χρόνια της απόλυτης διαφθοράς
Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απολύτως
IOHN ACTON
Του Στέφανου Καραμούτσιου

Κανονικά αυτή την ώρα ο Άκης Τζοχατζόπουλος απολογείται στον αρμόδιο ανακριτή για τις εναντίον του κατηγορίες και αναπτύσσει την υπερασπιστική του επιχειρηματολογία.Όμως θα ήταν λάθος να υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η υπόθεση Τζοχατζόπουλου είναι κάτι που...
αφορά μόνον τον ίδιο και υποκριτικά να αναθεματίζουν τον κατηγορούμενο. Απεναντίας μαζί με τον Άκη απολογείται όλο το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ.Τριάντα χρόνια απόλυτης πασοκικής εξουσίας καλυμμένης με το μανδύα μιας δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που στην πραγματικότητα ήταν η επιβολή μιας αδίστακτης κομματικής ολιγαρχίας σοβιετικού τύπου επί των μελών του κόμματος, ο εκμαυλισμός τους και ύστερα η επιβολή τους επί μιας υπνωτισμένης και αντίστοιχα εκμαυλισμένης κοινωνίας, αυτό ακριβώς που διετύπωσε αφοριστικά ο Πάγκαλος με το περιβόητο "όλη μαζί τα φάγαμε!" και προκάλεσε τις αντιδράσεις μιας απόλυτα ενοχικής κοινωνίας.Γιατί από το τελευταίο χωριό μέχρι τα ύπατα δώματα της εξουσίας είχε στηθεί ένα συνεχές πάρτυ διαφθοράς και ασυδοσίας που τηρουμένων των αναλογιών συμμετείχε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. Και αν πολλοί εκ των συμπολιτών διαρρηγνύουν σήμερα τα ιμάτιά τους είνα όχι γιατί καταδικάζουν αυτό που έγινε αλλά γιατί δεν είχαν τις ευκαιρίες αλλά και την ικανότητα να επωφεληθούν τις ευκαιρίες!
Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια και γι'αυτό σήμερα μαζί με τον Τζοχατζόπουλο απολογείται το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, αφού όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα μικρό ή μεγάλο Τζοχατζόπουλο!Και αυτό βέβαια δεν οφείλεται σε φυλετικά ελαττώματα αλλά έχει να κάνει με τις πολιτικές δομές της κοινωνίας, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των κομμάτων, το επίπεδο κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης των πολιτών, τις πολιτισμικές μας καταβολές και πολλά άλλα που τεχνηέντως αποκρύπτονται ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Ώρες που απαιτούν βαθύτερες ενδοσκοπήσεις και αλλαγές αντί των ανέξοδων και αφοριστικών κραυγών που δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται να κυριαρχούν προς διαιώνιση της κακοδαιμονίας αυτού του τόπου.
apokaukos.blogspot.com

5 σχόλια

  1. ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΑ ΤΟ ΕΦΕΥΡΕ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ
    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΗ.ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΣΟΙ ΣΥΝΡΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,Η ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πολλα σημεία του αρθρου σου εχεις απόλυτο δίκιο.

    Όμως οι γενικότητες που αναφερεις στις τυχον ευκαιρίες που παρουσιαστηκαν σε καποιους και δεν τις εκμεταλλευτηκαν θα ήθελα να σου πω ότι αυτοί είναι οι λίγοι που βλεπουν την πολιτική ως τρόπο αποκαταστασης και οικονομισιάς και όχι οι πολλοι που ψηφιζαν ανιδιοτελώς υποτίθεται το κόμμα της "δημοκρατικής παράταξης" της δημοκρατικής απάτης κατ΄εμε.
    Αυτοι πάντα υπηρχαν και θα υπάρχουν σε όλα τα κομματα που αποκομιζουν οφέλη απο τις πολιτικές καταστασεις αυτοί όμως δεν είναι το συνολο του λαού και ειδικοτερα οι εργαζόμενοι οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες μαγαζατορες μικροβιοτεχνες που σήμερα έχουν τιναχθεί στον αέρα.
    Σε ότι αφορα την συμπεριφορα των πασοκων εναντι του Τσοχατζοπουλου δεν είναι κατι καινουργιο πάντα έτσι κανανε. Ολοι περνουσαν από τον Κοσκωτα και περνανε την επιταγουλα και τα δανεια που ηταν αγυριστα αλλα κανενας δεν τον γνωριζε μετα και μαλιστα αυτό το κατέθεσαν και ενορκως!!!Τα ιδια με το καλαμποκι και το σταρι τον ΑΘανασοπουλο τον Ανωμεριτη τον Αποστολοπουλο τον Μαυρακη τον Ρουμελιωτη ειναι η μεθοδος των ξεφτιλισμένων των μαφιοζων και των απατεώνων οταν ανοιγει βοθρος με σκανδαλα φευγουν νομιζοντας οτι δεν τους αφορά ενώ είναι σκατωμενοι απο πανω μεχρι κατω. Αφήνουν το πράγμα να ξεχαστει φωλιαζοντας σε κανενα οργανισμο εδω η στο εξωτερικο και μετα εμφανίζονται δριμυτεροι και πεινασμενοι να παρουν οτι δεν προλαβαν εργο χιλιοπαιγμενο.
    Πιστεύω ότι εφθασε το τελος αυτης της ληστοσυμμορίας της πολιτικής απάτης που παιχθηκε εδω και 35 χρόνια στην χωρα με πολιτικούς αλήτες ψευτες κλεφτες καθαρματα κοινοι εγκληματιες που κρυβονται πισω απο τον νομο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ διαπραττωντας εγκληματα ειδεχθή ακόμα και εθνικής μειοδοσιας που η μονη τιμωρια που υπαρχει είναι η εκτελεση για τετοιου ειδους εγκληματα.
    Όσοι ακόμα πιστευουν σε αυτο το μπουρδέλο που λεγεται ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που επικαλείσαι στο αρθρο σου αυτοί που εχουν οικονομικα οφέλη και όχι πολιτική ιδεολογία γιατι αυτο το κομμα πουλαει μονο απατη κομπινα μιζα ρεμουλα κλεψια καταχραση καταχρηση και ότι αλλο μπορει να αρπαξει. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.

    ... Συνέχεια Υπογραφών της υπ΄αριθμόν 1 Απόφασης 11ης/1996
    Συνεδρίασης ΚΥΣΕΑ.

    ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Υπουργός Εθνικής Οικονομία και Οικονομικών
    ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Υπουργός Ανάπτυξης
    ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΑΙΩΤΗΣ Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ Υπουργός Δημοσίας Τάξης
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών
    Πτέραρχος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΟΓΑΝΗΣ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ Πρωθυπουργός
    _______________________________________


    Λέτε να τους παρέσυρε ο δαιμόνιος Άκης ;
    Βρε τα καημένα…

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 16, 2012

    Αυτούς φέραμε πάλι για να κυβερνήσουν.
    Αυτή είναι η δύναμη της διαπλοκής.
    Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα τέλος στην δικτατορία των διεφθαρμένων. Δείτε αυτό που δεν θα σας δείξει κανένα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής.


    - άσχετον:
    Εκείνη η τεράστια παραθαλάσσια έκταση με την βιλάρα στην Σύρο ιδιοκτησίας Παπαντωνίου υποθετω οτι αγοραστηκε με το υστέρημά του
    ή τα κερδη απο Χρηματιστήριο, ισως.
    Λέμε τώρα……
    Αυτοι ρε παιδί μου οι του ΣΔΟΕ αλοιθωρίζουν κατα πως τους σφυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    ΣΤΕΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ,
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση