GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαιες συγκρούσεις Ισραηλινών–Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη...

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σήμερα στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν ξέσπασ...

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σήμερα στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια στη διάρκεια των διαδηλώσεων για την επέτειο της «Ημέρας της Γης».
Παλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν καλέσει σήμερα σε μια...
«Παγκόσμια Πορεία προς την Ιερουσαλήμ» με την ευκαιρία της επετείου της «Ημέρας της Γης» στη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976 σε βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.
 Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας εξαιτίας των σημερινών διαδηλώσεων εντός της χώρας, αλλά και των πορειών από τις γειτονικές χώρες, που αξιωματούχοι φοβούνται ότι μπορεί να οδηγήσουν στη βία, καθώς διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες όλα τα σημεία διέλευσης στη Δυτική Όχθη, ενώ επιπλέον στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να περπατήσουμε μαζί προς την Ιερουσαλήμ και ελπίζουμε ότι θα σπάσουμε τον κλοιό (των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας) και θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ένας νεαρός με το όνομα Ριμάουι από τη Ραμάλα στο Reuters.
Εκατοντάδες άνθρωποι στο πέρασμα Καλάντια στη Ραμάλα πέταξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα σημείο ελέγχου. O στρατός απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού κι έτσι το πλήθος διαλύθηκε.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δεκάδες Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην Παλιά Πόλη, όμως έφιπποι αστυνομικοί επενέβησαν και η διαδήλωση διαλύθηκε.
Στο μεταξύ, εκατοντάδες Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες διαδήλωσαν σήμερα στην περιοχή Άρνουν, στο νότιο Λίβανο. Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, σημαίες των παλαιστιακών κινημάτων και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, μετέβησαν με λεωφορεία στην περιοχή από πολλές περιοχές της χώρας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός του Λιβάνου έχουν αναπτυχθεί μαζικά, ενώ συρματόπλεγμα έχει στηθεί γύρω από την περιοχή που πραγματοποιείται η συγκέντρωση για να αποφευχθούν οι συμπλοκές.

3 σχόλια

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑ.ΣΥΛ.ΗΛ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ..ΠΑΡΑΚΑΛΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση