GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγαλύτερη απεργία στη Σλοβενία...

Σε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της Σλοβενίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στα προτεινό...

Σε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία της Σλοβενίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας.
Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε 11 πόλεις της χώρας, τα σχολεία είναι κλειστά, τα νοσηλευτικά ιδρύματα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και...
αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν λευκή απεργία.
Απεργούν επίσης εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, πανεπιστημιακοί καθηγητές, φαρμακοποιοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και κτηνίατροι. Κλειστές είναι επίσης οι πόρτες μουσείων και γκαλερί.
Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι στην απεργία συμμετέχουν περίπου 80.000-90.000 εργαζόμενοι.
Τα μέτρα λιτότητας για σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Γιάνεζ Γιάνσα. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών κατά 800 εκατ. ευρώ, προερχόμενες κυρίως από μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα.
Μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης είναι μείωση 5%-10% στους μισθούς στο δημόσιο και κατάργηση του φετινού επιδόματος αδείας.
Η σλοβενική κυβέρνηση εισηγήθηκε πακέτο γενικών περικοπών και εισήλθε σε διαπραγματεύσεις με συμβιβαστικές λύσεις, αλλά τα συνδικάτα την κατηγορούν ότι τους έδωσε πολύ λίγο χρόνο για να αναλύσουν τις προτάσεις.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα δεν έχουν αισθανθεί τις συνέπειες της κρίσης και τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι τα προτεινόμενα μέτρα θα πλήξουν τους φτωχούς και ότι είναι άδικα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,STA,Hina

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση