GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα διαδραστικό χορευτικό ταξίδι από την ομάδα χορού Creo...

Ευαισθητοποιημένη από όλες τις μορφές κρίσης που βιώνουμε σήμερα με κυριότερη την κρίση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης η ομάδα χορού Creo...

Ευαισθητοποιημένη από όλες τις μορφές κρίσης που βιώνουμε σήμερα με κυριότερη την κρίση της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης η ομάδα χορού Creo μέσα από ένα γραπτό κάλεσμα προκαλεί φίλους και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο νέο της διαδραστικό ταξίδι με αφορμή το χορό. Μία ερευνητική διαδρομή που μέσα από τη συνδημιουργία θα οδηγήσει σε μία χορευτική παράσταση από την ομάδα Creo και μία έκθεση των δημιουργημάτων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Η πρώτη πειραματική στάση γίνεται την..
Κυριακή 8 Απριλίου με την πρώτη ανοιχτή πρόβα της ομάδας, 12-4μμ στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν. Της Μαργαρίτας Τζαβάρα.
Η ομάδα χορού Creo είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και κομμάτι της μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Από το 2008 ξεκίνησε τη δημιουργία μεγάλων και ολοκληρωμένων παραγωγών στα πλαίσια διαφόρων φεστιβάλ αλλά και ανεξάρτητα. Πιο πρόσφατες η παράσταση  "Ceci n'est pas un siège" η οποία συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ χορού του Τορίνο το 2010 και η παραγωγή του 2011 «GODOT», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο 10ο Φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων, τον Μάιο του 2011, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ χορού στη Βρέστη της Γαλλίας και στο Διεθνές φεστιβάλ Sarajevo Winter 2012, τον Μάρτιο του 2012.


Το πρώτο βήμα
Εμπνευσμένοι από τα λόγια της Hannah Arendt «Under conditions of tyranny it is far easier to act than to think» οι χορετυτές της ομάδας Creo διψούν για συνεργασία και αφορμές για αυριανά όνειρα και έργα, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους. Θεωρούν ότι ο καλλιτέχνης οφείλει να ξεπεράσει την ανασφάλεια που οφείλεται στο άγχος της έκθεσης και να κάνει το πρώτο βήμα. «Γιατί τότε μόνο θα ακολουθήσουν κι άλλα και θα σχηματιστεί μια διαδρομή από αποτυπώματα, που θα επηρεάσουν, θα αφυπνίσουν και θα ενεργοποιήσουν τα βήματα κάποιου άλλου » υποστηρίζουν οι χορευτές της ομάδας Creo Γιάννης Σταυρόπουλος, Άρια Μπουμπάκη, Διονυσία Μπάστα, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αγγελική Δαλαγκέλη και η χορογράφος τους και χορεύτρια Πωλίνα Κρεμαστά.

"What if/would you"
 Η ομάδα Creo εντοπίζει και στηρίζει την έρευνά της στο δίπολο "what if/would you", το οποίο κατά τη γνώμη της  αποτελεί το δίλλημα της πραγμάτωσης του πρώτου βήματος. Η διαδρομή θα αποτελέσει το πιο σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παράστασης (δύο μήνες) η ομάδα θα παρουσιάσει έναν αριθμό ανοιχτών προβών με πρώτη αυτή της ερχόμενης Κυριακής.  «Οι ανοιχτές πρόβες θα γίνονται τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους, δηλαδή εντός κανονικών αλλά και εκτός κανονικών συνθηκών για τα χορευτικά σώματα, όπως για παράδειγμα σε πάρκα. Είμαστε σε μία διαδικασία αναζήτησης χώρων που μας ιντριγκάρουν και όταν αποφασιστούν θα τους ανακοινώσουμε» είπε στο tvxs η χορογράφος της ομάδας Creo Πωλίνα Κρεμαστά.
Οι πρόβες θα αποτελέσουν ερέθισμα και πηγή κινητοποίησης ώστε κάθε καλλιτέχνης, είτε να δημιουργήσει κάτι δικό του, είτε να συμπράξει με αυτό που είδε.  Η ομάδα Creo φαντάζεται ζωγράφους να σκιτσάρουν και να ζωγραφίζουν πίνακες, ηθοποιούς και μουσικούς να ακολουθούν αυτοσχεδιάζοντας, φωτογράφους να τραβούν φωτογραφίες εμπνευσμένοι από το θέαμα.
Όλα τα υλικά των καλλιτεχνών που θα συγκεντρωθούν από την ομάδα, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, θα συμμετέχουν σε μία ομαδική και πολυμορφική έκθεση στο τέλος αυτού του ταξιδιού. Η έκθεση αυτή θα συμπληρωθεί από την παρουσίαση της παράστασης της ομάδας χορού Creo με τα βήματα που αυτή επέλεξε να περπατήσει.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στο site της ομάδας Creo

3 σχόλια

  1. Μα πως καταντησες ρε γερο Φ.
    υπηρετης του Κοντομηνα που ζαναγυριζει σε ραδιοφωνο και τηλεοραση για υπερασπιστει-δηθεν- τα συμφεροντα του ελληνικου λαου!Ετσι δεν ειναι ρε γερο..Αλλα τι να κανεις;το ομολογησες και ραδιοφωνικα:"εχω οικονομικο προβλημα!!"
    Να σου θυμισω τον Καβαφη και καλο πασχα¨:
    "ΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙΣ"

    Η ΚΟΥΝΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?...ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?...ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση