GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To πείραμα με τους πέντε πιθήκους...

Έστω ένα κλουβί με 5 πιθήκους. Στην άκρη του κλουβιού αφήνουμε μία μπανάνα. Όταν πάει ένας από τους πιθήκους να πλησιάσει την μπανάνα, εκτο...

Έστω ένα κλουβί με 5 πιθήκους. Στην άκρη του κλουβιού αφήνουμε μία μπανάνα. Όταν πάει ένας από τους πιθήκους να πλησιάσει την μπανάνα, εκτοξεύουμε παγωμένο νερό από πίδακες σε όλο το κλουβί. Οι πίθηκοι τσαντίζονται. Άμα ξαναπάει κάποιος από τους πιθήκους να πλησιάσει την μπανάνα, οι άλλοι του επιτίθονται χωρίς να χρειαστεί να ξαναχρειαστεί να τους καταβρέξουμε.
Άμα αντικαταστήσουμε έναν από τους πιθήκους με κάποιον καινούριο, τότε αυτός με το που θα δει την μπανάνα θα πάει να την αρπάξει. Οι άλλοι, γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί άμα ακουμπήσει τη μπανάνα, του επιτίθονται. Ο νέος πίθηκος τρώει ξύλο χωρίς να ξέρει γιατί.
Αν αντικαταστήσουμε έναν από τους παλιούς πιθήκους με έναν καινούριο, τότε το σκηνικό θα επαναληφθεί, μόνο που αυτή τη φορά θα χώνει ξύλο και ο πρώην "νέος" πίθηκος χωρίς βέβαια να ξέρει γιατί.
Εάν επαναλάβουμε το πείραμα αντικαθιστώντας έναν-έναν τους πιθήκους θα καταλήξουμε να έχουμε 5 πιθήκους από τους οποίους κανένας δεν έχει καταβραχεί.
Όπως καταλάβατε, κάθε νέος πίθηκος θα δέχεται επίθεση από τους υπόλοιπους. Μάλιστα, από κάποιο σημείο και μετά ο νέος δέχεται επίθεση και οι παλιοί επιτίθονται για έναν και μόνο λόγο: Επειδή "έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ πέρα".
http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/03/5_27.html#ixzz1tNhAn3qX

13 σχόλια

  1. h aytodynamia einai gegonos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΟΥΡΑΚΙ ΠΛΕΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο 6 ΠΙΘΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ...ΑΡΚΟΥΔΑΣ?..ΜΗΠΩΣ?/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΙΟΣ ΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. re seis an to mnimonio desmeuei ti xora pos o kammenos tha to katargisei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παρα λιγο να μας πεισεις
    οτι οι πιθηκοι
    ...ψηφιζουν κιολας!

    Αι χασου . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει κανει μαζι με τον Σαμαρα -Βενιζελο Καρατζαφερη Μαυρη και Λευκη Μαγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Το ΠΑΣΟΚ παρά τις εκ του αντιθέτου αναλύσεις, προηγείται με 2,5% της ΝΔ! ειπε ο Δρ.Αναστάσιος Κουτσούκος!

    Αντε Καλη Πρωτομαγια!

    Παντελης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψήφος στον Σαχλαμαρά και στον Μπενιζέλο, δηλαδή σε αυτούς, που κατέστρεψαν τη χώρα, οδηγώντας την στα μνημόνια και την εξαθλίωση, είναι ψήφος σε μισθούς και συντάξεις 200-300 ευρώ!

    Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι εκεί μας οδηγούν τα μνημόνια τους και μην τρώτε το παραμύθι τους και την κινδυνολογία τους!

    Εάν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάρουν πάνω από 40% στις εκλογές της 6ης Μαϊου, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    Θα είμαστε οι κακομοίρηδες και οι σκυφτούληδες της Ευρώπης!

    Και επιπλέον, σκεφτείτε, τώρα που κάτι φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη, που αρχίζει να αμφισβητείται η πολιτική της Μέρκελ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ????

    Ε, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και συμπαθω τον Συριζα πιστευω στην εντιμοτητα και στην σταθεροτητα των λογων και πραξεων του ΚΚΕ ..και φυσικα δεν επιδιδεται ποτε στο αθλημα της ..κωλοτουμπας ΚΚΕ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση