GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γρ. Λαμπράκης (σαν σήμερα, 1963)...

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΔΕΝ ήταν κομμουνιστής ο Γρ. Λαμπράκης-ήταν αριστερός και ειρηνόφιλος. Και, βέβαια, δεν «ταίριαζε» στο παγκόσμιο ...

Του Θανάση Νικολαΐδη.

ΔΕΝ ήταν κομμουνιστής ο Γρ. Λαμπράκης-ήταν αριστερός και ειρηνόφιλος. Και, βέβαια, δεν «ταίριαζε» στο παγκόσμιο σκηνικό το κάδρο του με τις αρχές του. Κι αν το ΄θελαν οι …μακρινοί να πεθάνεις, οι κοντινοί σιωπούσαν. Πρόθυμοι για το την εκτέλεση, με κάθε μέσον κι ας μας πήγαινε στην αποχή των αρχανθρώπων-αγριανθρώπων των σπηλαίων. Με την «ιδεολογία» του αντικομουνιστή, που ήταν πιο ισχυρή απ’ τον κομουνισμό και με την πρακτική του τραμπούκου, με τις πέτρες στο καλάθι. Κι έμεινε η Τριανδρία της «ό-ο-…όμορφης Θεσσαλονίκης-νύφης του Θερμαϊκού-μοναδική και παρεξηγημένη. Για να υπάρχει συνέχεια του Πολκ με κάποιους μεταγενέστερους μη αρεστούς σε μακρινούς εντολοδότες και ντόπιους εκτελεστές.
ΕΙΧΑΝ προγράψει τον Γρ. Λαμπράκη, αλλά με μια διαβάθμιση που πρόβλεπε «στραπατσάρισμα» αλλά έφτασε στον θάνατο, γιατί η δόση ξεπεράστηκε. Και είχαν τα «κέφια» τους οι τραμπούκοι. Ήταν η μέρα τους, ζούσαν το όνειρό τους, συμπυκνωμένο στη φράση του Γκοτζαμάνη: «μέχρι και φόνο θα κάνω απόψε». Και ποιος φρενάρει το απείθαρχο τρίκυκλο με τις καλυμμένες πινακίδες και τον Εμμανουηλίδη (και παιδεραστής ο…κύριος) με το ρόπαλο στην καρότσα; Και οι δυο τους της εποχής με τα νάματα του Γιοσμά στο μυαλό και με τα εργαλεία (της δεξιάς) στα χέρια.
ΚΙ έγινε η νύχτα εκείνη εφιαλτική για τη δημοκρατία, για τον αγωνιστή της ειρήνης και, μετά το σάλτο του «Τίγρη» και τις αποκαλύψεις του ηρωικού Σαρτζετάκη…δράμα και της Αστυνομίας των Μήτσων και των Καπελώνηδων. Μαθημένη η «Ασφάλειά» τους απ’ τα χρόνια του Μουσχουντή και την αντικομουνιστική της…αποστολή, δεν το’ χαν και πολύ να τα φορτώσουν στους συντρόφους του Λαμπράκη.
Η «δουλεία» στράβωσε, το σχέδιο αποκαλύφθηκε και η κραυγή του Κ. Καραμανλή «ποιος κυβερνάει αυτόν τόπο;» έβαλε κάποιους στη θέση τους κι έστειλε τον ίδιο στο…Παρίσι. Χρόνια θρασείας και επικίνδυνης δεξιάς και μην κρίνεις την εποχή εκείνη με τα μάτια της σημερινής.
ΠΡΙΝ κλείσουμε το σύντομο σημείωμα-αφιέρωση στον αγωνιστή, θα μας επιτρέψει ο (θρυλικός) Μανώλης Γλέζος μια σύντομη παρατήρηση, δυσανάλογη με τη σημασία της ηρωικής του πράξης.
ΕΙΣΑΙ σύμβολο, Μανώλη, πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας και κακώς (κατά τη γνώμη μας) έμπλεξες με την κομματική καφρίλα (ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος, σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ) και με…υδροφόρους ορίζοντες. Θα το’ χε καμάρι ο κάθε(;) έλληνας να φωτογραφηθεί δίπλα σου. Για την οικογενειακή και εθνική του ιστορία.
ΤΟ ίδιο και για τον κ. Θ. Λαμπράκη («ιδεολόγο»-τεχνοκράτη). Γιατί δεν περίμενες, κύριε, να’ χει πεθάνει και ο τελευταίος των δολοφόνων του πατέρα σου για να πολιτευθείς με τη ΝΔ;

7 σχόλια

  1. Ανακοίνωση προς χαχόλους Έλληνες :

    Συμπατριώτες, στη συνάντηση Ολάντ - Βενιζέλου, ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε :

    1) Να αναστήσει όλους τους πεθαμένους λόγω μνημονίου Έλληνες και να περιθάλψει όλα τα ορφανά του ΔΝΤ !
    2) Θα πληρώσει το χαράτσι σε 1, 5 εκ. Έλληνες που δεν μπορούν να το πληρώσουν !
    3)Θα δώσει δουλειά ( στη Γαλλία ; ) στο 1, 5 εκ. Έλληνες !
    4) Θα πληρώσει τους επαχθείς φόρους στις νέες φορολογικές δηλώσεις, έργο μοναδικό του Βενιζέλου- Σαχινίδη
    5) Θα καλύψει όλο το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο για τη νέα χρονιά !
    6)Θα επιστρέψει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που επέβαλλε ο κ. Βενιζέλος!
    7)Δεν θα κόψει τα 200.000 κοινωνικά επιδόματα που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος με την Τρόικα από το Μάιο!
    8) Δεν θα βάλει φόρο ιδιοκατοίκησης, το χαράτσι για το 2012, το ΕΤΑΚ του 2009, τους φόρους σε οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοίκια που έχει συμφωνήσει ο κ. Βενιζέλος !
    9) Θα καλύπτονται όλες οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των Ελλήνων, θα επιστραφούν τα κουρεμένα ομόλογα, τα εφάπαξ κλπ
    10) Θα επιστραφούν προς τους Έλληνες πολίτες τα 7 δισ. ευρώ που τους χρωστάει εδώ και 3 χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Και η αδέκαστη δικαιοσύνη παραγράφει σε 2 χρόνια τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους πολίτες, αλλά τις υποχρεώσεις των πολιτών προς το Δημόσιο σε 5 χρόνια ! Αυτό θα το διορθώσει ο Ολάντ !

    Και επειδή, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει, αλλά η συναντηση είναι μια ακόμα ΦΟΥΣΚΑ ( όχι σαν του Χρηματιστηρίου ) και δεν έχει καμία σχέση με τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά μόνο για να ξεγελάσει ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ...ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ ; ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΑ 20 ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση θερμά συγχαρητήρια. Ν' αγιάσει το στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρ. Λαμπράκης (σαν σήμερα, 1963)...

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ..ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΚΟ ΜΟΥ ΕΣΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. BRYKOLAKAS EINAI H MANA SOU
    AI GAMHSOU MALAKARE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.

    (ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ...ΠΟΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΔΟΝΤΑΚΙ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον λαμπρακη τον εφαγε η ..δεξια.

    Τους Αθανασιαδη,Μομπερατο,Αγγελοπουλο,Μπακογιαννη ποιος τους εφαγε??

    Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια με το μακρυ της χερι την 17Ν??

    Εχουνε μουτρα οι .."αριστεροι" και κατηγορουν για εγκληματα την δεξια !! αυτα τα ανθρωποειδη εγκληματικα στοιχεια..
    Αυτα τα ανθρωπομορφα μισαλλοδοξα κτηνη..

    ουστ ρε γυφτοι τουρκοσποροι


    Υ.Γ
    Προχτες ρωτησα ενα "αριστερο".
    Ρε φιλε γιατι εσυ αυτονομαζεσαι αριστερος ? Τι εχεις εσυ παραπανω η λιγωτερο απο μενα?
    Γιατι εγω ψηφιζω απιτερα και προοδευτικα κομματα ,μου λεει!!

    Δηλαδη καταλαβαινετε τωρα .
    Γαματε τους και αφηστε τους.
    Αυτοαποκαλουνται αριστεροι και προοδευτικοι επειδη ψηφιζουν παπορηγα τσιουπρα ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ η χοντρο σιχαμερο κητος τουκογλου!!
    Δεν ειναι για δεσιμο ρε οι τουρκοσποροι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΤΖΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ....

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΟΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΖΩΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση