GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αριστερή ψήφος των ηλικιών 20–40...

Του Εφραίμ Κυριζίδη Δικηγόρου Στην περίοδο της μεταπολίτευσης ο πατριωτικός χώρος, η καθημερινά λεγόμενη ‘δεξιά’ ιδεολογία, στιγματίστ...

Δικηγόρου

Στην περίοδο της μεταπολίτευσης ο πατριωτικός χώρος, η καθημερινά λεγόμενη ‘δεξιά’ ιδεολογία, στιγματίστηκε και περιθωριοποιήθηκε.
Περάσανε δεκαετίες που στο χώρο της παιδείας, του πολιτισμού και των Μ.Μ.Ε. επικρατούσαν απόλυτα αφενός το «πας μη αριστερός φασίστας» και αφετέρου «πας μη αριστερός (ή καλύτερα) αριστερίζων βάρβαρος και απολίτιστος». Σαφώς επεβλήθη
εντέχνως από την αριστερά διανόηση, η οποία βρήκε χώρο αρχικά να ξεθυμάνει από την συμπεριφορά της χούντας απέναντι της, καθώς η δεξιά κρυβόταν από τον ίδιο της τον εαυτό.
Αδρανοποιημένη και αμήχανη η δεξιά, έψαχνε να βρει την πολιτική της ταυτότητα, φοβούμενη να μιλήσει για τα ιδεώδη της μη θεωρηθούν φασιστικά και χουντικά. Στην προσπάθεια της να κυβερνήσει δημιούργησε, αγκάλιασε και γιγάντωσε τον ‘μεσαίο’ χώρο. Εκεί βρήκε στοργή και εκεί κατάφερε να απαγκιστρωθεί από την ταύτιση της με την επταετία. Και από την άλλη άφησε να την εκπροσωπούν μονάχα ρασοφόροι με ρουμπίνια και ενίοτε αστείοι βιβλιοπώλες.
Η χούντα λοιπόν ήταν αυτή που καταδίκασε την δεξιά σε αδράνεια, εν συνεχεία σε αφάνεια και αυτοκτονία, μέσα σε τάγματα πυροβολικού και παραλλαγές. Κάτι αντίστοιχο, σε μικρότερη βέβαια έκταση, παρατηρείται και σήμερα, όπου η Χρυσή Αυγή έχει πατριωτικές θέσεις αλλά τις θάβει μέσα σε αγκυλωτούς σταυρούς, Καιάδες, Αθανασίους Διάκους και βία.
Περάσανε δεκαετίες που δύο γενιές μεγάλωσαν με τις ιστορίες για την καταραμένη ‘δεξιά’, για τους βασανισμούς των ‘δεξιών’, για τους φασίστες δεξιούς. Δύο γενιές που τραγούδησαν τα τραγούδια των ινδαλμάτων της αριστεράς, που διάβασαν τα βιβλία των συγγραφέων της αριστεράς, που έβλεπαν αποκλειστικά τους αριστερίζοντες δημοσιογράφους και διανοούμενους, που έμαθαν να αποκαλούν, σχεδόν αντανακλαστικά, φασίστα όποιον μιλούσε για Ελλάδα. Κι αυτές οι δύο γενιές είναι τώρα το απόλυτο target group των εκλογών αλλά και της κοινωνίας : 20 – 40 ετών.
Κι έτσι σήμερα με το τέλος του δικομματισμού, ο οποίος καταρρέει όχι μονάχα γιατί απέτυχε και έπαυσε η πελατειακή σχέση, αλλά και γιατί αφενός όλη αυτή η σπορά της αριστεράς έπρεπε κάποτε να φυτρώσει και γιατί αφετέρου ο μεσαίος χώρος στερήθηκε ιδεολογικού στίγματος (ο Έλληνας θέλει την ιδεολογία του).
Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν που ψηφίζουν Τσίπρα, Κουβέλη, Οικολόγους κτλ δεν είναι Αριστεροί αλλά μεγάλωσαν σε μια Αριστερίζουσα κοινωνία.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν συμφωνούν με τις θέσεις των ανωτέρω στα εθνικά θέματα και στο θέμα της Μακεδονίας, αλλά δε το φωνάζουν γιατί ο φίλος τους θα τους αποκαλέσει φασίστες.
Η αριστερά έσπειρε τρεις και πλέον δεκαετίες. Δημιούργησε τεράστιες μάζες φιλικά διακείμενες σε αυτήν.
Δεν υπολόγισε βέβαια το ξαφνικό χαλάζι (παγκόσμια οικονομική κρίση) που αποσταθεροποιεί τα πάντα.
Για να δούμε θα θερίσει;

14 σχόλια

  1. χαχαχα...
    Επαναστάτες του Μπάφου....

    αρπάτε την..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Δραγασάκης: Θα κινηθούμε βάση του μνημονίου..

    (βίντεο)Real gr ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ.
    Δείτε το βίντεο και διαπιστώστε και μόνοι σας ότι ο Δραγασάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο λένε ότι τώρα θα ξαναγράψουν επειδή μπορεί να κυβερνήσουν ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι μαλακία τους καταίβενε) λέει πως θα κινηθούνε ανάλογα με τον μνημόνιο και ενδεχομένως και πιο σκληρά!!

    Τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο θα μείωναν το έλλειμμα σε κάποιο ποσό, ο Δραγασάκης όμως λέει ότι αν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο τότε θα χρειαστούν επιπλέον (έκτακτα) μέτρα από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο!!!

    Άρα τι μας λένε ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο;;
    Εννοούν ότι θα σκίσουν το χαρτί αλλά θα κρατήσουν σε ισχύ όλα τα μέτρα που περιγράφει και θα πάρουν κι άλλα αν δεν βγούνε τα νούμερα;;;

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ......Σύριζα, το κόμμα των χαρατσιών και της υπανάπτυξης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης....

    http://www.cretalive.grΕνημερώθηκε: 26.05.2012 //

    Αναβρασμός μετά τις δύο αυτοκτονίες, σε λίγες ώρες, στο Ηράκλειο!


    Δύο οικογενειακά δράματα είχαμε σήμερα μόνον στο Ηράκλειο με δύο ηλικιωμένους ανθρώπους, έναν 61χρονο κι έναν 72χρονο, που αυτοκτόνησαν σκορπίζοντας τη θλίψη στις οικογένειές τους και τους συνανθρώπους τους.Σε απόγνωση έρχονται καθημερινά πολλοί συνάνθρωποί μας που οδηγούνται σε αδιέξοδο μη βλέποντας λύσεις στα προβλήματα που τους "πνίγουν".

    Το φαινόμενο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους φορείς και την Αστυνομία.

    ΕΓΩ... ΣΑΜΑΡΑ -ΝΤΟΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ--ΠΑΠΑΡΗΓΑ--ΚΑΜΜΕΝΕ--ΤΣΙΠΡΑ--ΚΟΥΒΕΛΗ--ΤΣΙΜΕΡΕ--ΜΑΝΟ-- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ , ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΑΡΚΑΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .. ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ..

    ΡΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΣ 18!!!! ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ..ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΏΣΟΥΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣΣΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ................Quizzzz

    "Ποιο είναι εκείνο το κόμμα που από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του τα 5 υπήρξαν...μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της «17Ν»;"






    ΣΧΟΛΙΑΝΟ...

    Το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Να τα βλέπουν οι ΑΕροψεκασμένων
    που επιδιώκουν και συνεργασία μαζί τους και κυρίως ο Κουίκ
    που ήτανε τόσο σφοδρός πολέμιος της 17Ν.

    Nαι..χα χα...θυμήθηκα ότι τότε που έπιασαν μερικά απο τα μέλη της 17Ν
    η θεία μου ειχε πάει σε μία συγκέντρωση-δείπνο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο άντρας της είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ...
    Ξαφνικά την πλησίασε ένα μέλος (χωρίς να ξέρει προφανώς ότι ανήκει σε άλλο χώρο) και με καλαθάκι της είχε ζητήσει μια μικρή εισφορά για "τους συντρόφους της 17Ν που είναι άδικα φυλακισμένοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης....


    ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ 26 Μαϊ 2012 11:20:00 μ.μ. ......ΜΗΝ 17Ν ΛΕΓΕ 17Ι .ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ....ΠΑΙΘΕΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΕ ΚΑΘΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙ

    http://www.cretalive.grΕνημερώθηκε: 26.05.2012 //

    Αναβρασμός μετά τις δύο αυτοκτονίες, σε λίγες ώρες, στο Ηράκλειο!


    Δύο οικογενειακά δράματα είχαμε σήμερα μόνον στο Ηράκλειο με δύο ηλικιωμένους ανθρώπους, έναν 61χρονο κι έναν 72χρονο, που αυτοκτόνησαν σκορπίζοντας τη θλίψη στις οικογένειές τους και τους συνανθρώπους τους.Σε απόγνωση έρχονται καθημερινά πολλοί συνάνθρωποί μας που οδηγούνται σε αδιέξοδο μη βλέποντας λύσεις στα προβλήματα που τους "πνίγουν".

    Το φαινόμενο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στους φορείς και την Αστυνομία.

    ΕΓΩ... ΣΑΜΑΡΑ -ΝΤΟΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ--ΠΑΠΑΡΗΓΑ--ΚΑΜΜΕΝΕ--ΤΣΙΠΡΑ--ΚΟΥΒΕΛΗ--ΤΣΙΜΕΡΕ--ΜΑΝΟ-- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ , ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΑΡΚΑΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .. ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ..

    ΡΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΣ 18!!!! ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ..ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΏΣΟΥΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣ..

    Πουλημένοι πουλημένοι
    Άλλη ώρα δε σας μένει
    Μνήμα σας προσμένει
    Κάσα αφορισμένη


    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ’ την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κραχ στις ελληνικές οικογένειες από τις νέες φορολογικές δηλώσεις, εφεύρεση του Βενιζέλου με τα "τεκμήρια" ! Σύμφωνα με ακροατές του real fm που τηλεφώνησαν για να διαμαρτυρηθούν :
    Πολύτεκνος με 5 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ ενώ πέρσι είχε επιστροφή φόρου, φέτος υποχρεώνεται να πληρώσει ( λόγω τεκμηρίων και μείωσης του αφορολογήτου ) 4.500 φόρο !
    Άνεργος με 8.000 εισόδημα, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο σαν να είχε εισόδημα 17.000 ευρώ( λόγω τεκμηρίων )!!!
    Προβλέπω άγριες καταστάσεις. Βλέπω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πολιορκούν τα γραφεία των υπουργών και βουλευτών τους , με τα εκκαθαριστικά στο χέρι, και να γίνεται η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Και η οργή εξαπλώνεται κάθε μέρα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες εκλογές, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι θα έχουν μάθει το νέο χαράτσι που τους φόρεσε ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, ενώ ακόμα δεν έχει έρθει το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, το ΕΤΑΚ του 2009 και όσους άλλους φόρους ετοίμασε για τους Έλληνες το πασοκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας νέος που δεν είναι κομμουνιστής στα 20 δεν έχει καρδιά
    κι ενας άνδρας που είναι κομμουνιστής στα 30 δεν έχει μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κόλπα της Ιπποκράτους δεν πιάνουν πιά.
    Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει μπροστά του την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και όσο περνάνε οι μέρες το πασοκ θα συρρικνώνεται, όσο περισσότεροι βλέπουν τα κόλπα με τα τεκμήρια και τη μείωση του αφορολογήτου, που αναγκάζει το κόσμο, ενώ είναι άνεργος ή έχει χάσει το 1/3 των εισοδημάτων του να πληρώνει τριπλάσιους φόρους από πέρσι.
    Είναι το δεύτερο "σατανικό" σχέδιο του κ. Βενιζέλου, μετά το επάρατο χαράτσι, για να αρπάξει ότι έχει απομείνει από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, να αρπάξει τα 1-2 ακίνητα που έχουν από κληρονομιά ή από στεγαστικό δάνειο, όπως "έφαγε" τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων ιδρυμάτων με το "κουρεμα" ! Κι ετοίμαζε και άλλα μέτρα, πέρα από τις δυσβάσχατες αναδρομικές μειώσεις όλων των συντάξεων, όπως φορο ιδιοκατοίκησης, φόρο στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα, φόρο στα ενοίκια, και στέλνει ( παράλληλα με το χαράτσι ) άλλους 4 φόρους με ΕΤΑΚ και ΦΑΠ μέσα στην ίδια χρονιά !
    Ο λαός, όμως, κυρίως οι ψηφοφόροι του, τον σταμάτησαν ! Τώρα ήρθε η ώρα σε όσους απέμειναν ( γιατί πολλοί ήδη έχουν διαρρεύσει προς Νέα Δημοκρατία, Ανεξάρτητους Έλληνες, Σύριζα και Δημ. Αριστερά ) να τον σταματήσουν και να τον τιμωρήσουν, για τις ΑΝΗΘΙΚΕΣ φορολογικές δηλώσεις και το ακόμα πιο ΑΝΗΘΙΚΟ χαράτσι στη ΠΡΩΤΗ κατοικία των Ελλήνων! Χθες στο Ίλιον μαζεύτηκαν μόνο καμιά 100αριά άτομα, σε μια αίθουσα 70 ατόμων ! Η τιμωρία έρχεται από όσους πρόδωσαν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους ταπείνωσαν, στέλνοντας τους στην ανεργία, στα συσσίτια, στις ουρές για πατάτες και ρύζι ! Την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ο πλουτισμός του Άκη ( που ειναι η κορυφή του παγόβουνου γιατί καλύπτονται όλοι οι άλλοι ... ), οι καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι επαύλεις, τα κότερα και κανό, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα πολυτελή ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό. Ένα σάπιο κόμμα, τι δουλειά έχει να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
    Ξέρετε τι κάνουν τώρα ; Το παίζουν δίπορτο ; Αν βγει ο Σύριζα να μπουν στη κυβέρνηση με Δημ. Αρ. Αν βγει πρώτη η ΝΔ να μπουν σε κυβέρνηση της ΝΔ ! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με τις καρέκλες, την εξουσία, την κουτάλα ! Στείλτε τους σπίτια τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλη μια "σαλάτα" που πάλι λείπει το "ντρέσιγκ".
    Παγιδευμένη σε υπαρκτές ή μη υπαρκτές δεξιές, αριστερές και κεντρώες "ιδεολογίες" της διαφεύγουν όροι:
    Άρχουσα τάξη, διαφθορά, ξένες επεμβάσεις.
    Π.χ. τα Μ.Μ.Ε. ως κερδοσκοπικά και όχι μόνο ιδρύματα καθοδηγούσαν και διαμόρφωναν συνειδήσεις, μέχρι την εμφάνιση του διαδικτύου που όπλισε τον καθημερινό άνθρωπο με πληροφορίες που συνέβαλαν ακόμα περισσότερο στην πολιτική του αφύπνιση... ιδίως στις ηλικίες που αναφέρονται.

    Με τόσες κολοτούμπες προφανώς δεν υπάρχουν αυτά τα ιδεολογικά σύνορα που μας προτείνετε, σαν μοντέλο πολιτικής, από τη δική σας βέβαια οπτική γωνία: http://www.youtube.com/watch?v=y_SBC6B0ISg&feature=g-logo από ένα Μ.Μ.Ε. που λειτουργεί και διαφορετικά μερικές φορές.

    Καπετάν Μακρύς. Μετά το ημερολόγιο του Άκη διαβάστε και το ημερολόγιο του... Τζάκομο Καζανόβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επισκεψη στην μακρονησο η παπαρηγα για να μαθει το χωρο αφου εκει θα μενει απο 18 ιουνιου μαζι με τα αλλοδαπα που τοσο πολυ αγαπα.θα βαλουμε και τις συνιστωσες του μπουρδελοκομματος εκει να γινει της πουτανας.οσοι επιχειρησουν αποδραση θα εκτελουνται.οι υπολοιποι δοσιλογοι θα εκτελεστουν στο γουδι σε απευθειας μεταδοση απο το μεγκα,το σκαι και την ερτ με επισημους μελλοεκτελεσθεντες τα δημοσιογραφικα αποβλητα τους με τα χαρατσια κολλημενα στα κουτελα τους.ξυπνα ΕΛΛΗΝΑ και σε αυτες τις εκλογες παλι τον ψηφο θα σου κλεψουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ................Quizzzz

    "Ποιο είναι εκείνο το κόμμα που από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του τα 5 υπήρξαν...μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της «17Ν»;"





    Το αίσχος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Να τα βλέπουν οι ΑΕροψεκασμένων
    που επιδιώκουν και συνεργασία μαζί τους και κυρίως ο Κουίκ
    που ήτανε τόσο σφοδρός πολέμιος της 17Ν.

    Nαι..χα χα...θυμήθηκα ότι τότε που έπιασαν μερικά απο τα μέλη της 17Ν
    η θεία μου ειχε πάει σε μία συγκέντρωση-δείπνο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο άντρας της είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ...

    Ξαφνικά την πλησίασε ένα μέλος (χωρίς να ξέρει προφανώς ότι ανήκει σε άλλο χώρο) και με καλαθάκι της είχε ζητήσει μια μικρή εισφορά για "τους συντρόφους της 17Ν που είναι άδικα φυλακισμένοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟΥ Αναστάσιου Καζαντζίδη
    Εκπαιδευτικού - αρθρογράφου
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Επειδή δέχτηκα δημόσια πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής να ενταχθώ στις γραμμές του κόμματος αυτού, έπειτα από μια απάντησε σε χιουμοριστικό άρθρο μου στην τοπική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, απαντώ:
    (......)
    Όχι ευχαριστώ. Διοτι:

    - ενω ειστε υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία.
    - ενω από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Παρέμβαση, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές!
    - ενω στηρίζετε τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- (....) δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου!
    (..........)
    - ενώ από τη μια ζητάτε να μπει φραγμός και έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!
    (..........)

    - ενω ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των ‘βυσμάτων’ στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!
    - ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα …δημόσια έργα!.
    Για αυτά και για άλλα πολλά

    Όχι ευχαριστώ!

    Αναστάσιος Καζαντζίδης
    Εκπαιδευτικός
    _____________________
    Το άρθρο δημοσιεύτηκε 6-12-2008, αλλά πάντα επίκαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα.

    Η ΝΔ, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε ιδεολογικούς, συσπειρώνει μεγάλη μάζα ψηφοφόρων από όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

    Ειδικότερα, απορροφά τη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, του ΛΑΟΣ, κι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δράσης-Δημιουργία Ξανά, της Χρυσής Αυγής, του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, της Κοινωνίας και ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων ( κεντρών και από το πατριωτικό χώρο ) του ΠΑΣΟΚ !

    Ο Σύριζα αντλεί ψήφους από το Πασοκ, τους Οικολόγους, το ΚΚΕ και τη Κοινωνική Συμφωνία, αλλά και χάνει ψήφους προς Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητους Έλληνες!

    Το Πασοκ, χτυπημένο από τα ημερολόγια του Άκη και τον πλουτισμό στελεχών ( και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου που έχει γίνει γνωστή ), από την είδηση για τις διακοπές Παπανδρέου σε πολυτελή ξενοδοχείο της Κρήτης ( που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών !!! ), και τις εγκληματικές οικονομικές ενέργειες του Βενιζέλου ( χαράτσι στη ΔΕΗ, τεκμηρια και μείωση αφορολογήτου στις φορολογικές δηλώσεις, αναδρομικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προβλημα στα φάρμακα,στους γιατρούς, στα νοσοκομεία, το κούρεμα των ομολόγων απλών αποταμιευτών, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων ιδρυμάτων, το ΕΤΑΚ του 2009,ΦΑΠ 2010 και 11 ), με τις απίστευτες γκάφες του Υπουργείου Παιδείας ( επιτελείο Αννούλας ) σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία, Φυσική ( όπου όλοι σχεδόν οι μαθητές νοιώθουν αδικημένοι και εξοργισμένοι ), βλέπει καθημερινά να πέφτουν τα ποσοστά του, και οι συγκεντρώσεις του Βενιζέλου σε Ίλιο, Κόρινθο και Ναύπλιο ήταν των 50-100 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων, των οικογενειών τους, των δημοσιογράφων-τεχνικών ΜΜΕ, και της προσωπικής ασφαλείας του κ.Βενιζέλου και των συνοδών του βουλευτών !

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια δημοσκόπηση, μέσα σε μια εβδομάδα έχασε 3 μονάδες ! Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, αφού περισσότερο εξοργισμένοι είναι οι ίδιοι ψηφοφόροι του, όπως φάνηκε στο Ναύπλιο! Λογικά, και παρά τη στήριξη, θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, ίσως και πιο κάτω από τους ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά.

    Οι ΑΝΕΛ χάνουν το 1/3 της δύναμης τους προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα κερδίσουν ψήφους από τον Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ, το ΟΧΙ ( ΕΠΑΜ ) και άλλα μικρότερα αντιμνημονιακά κινήματα, και κάπως θα ισορροπήσουν στο 7%. Επίσης, στα πλαίσια τα ιδεολογικά θα επαναπατρίσουν ψήφους που πήγαν στο Σύριζα ή και ψήφους της Χ.Α.

    Στα ίδια περίπου ποσοστά θα μείνει η Δημ. Αριστερά, το ΚΚΕ και η Χ.Α με πτωτικές τάσεις.

    Η Δράση- Δημιουργία Ξανά συμπιέζονται από το ενδεχόμενο πρωτιάς του Σύριζα, οπότε δύσκολα θα ξεπεράσουν, σε συνθήκες πόλωσης, το 2%, γιατί θα θεωρηθεί "χαμένη ψήφος", το ίδιο και οι Οικολόγοι- Πράσινοι.

    Η αδυναμία του Σύριζα, όσο και των ΑΝΕΛ να δώσουν κυβερνητική λύση, μένοντας ανυποχώρητοι σε κάποιες θέσεις τους, αντί να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αρχικά ) σε μερικά βασικά σημεία ( πχ χαράτσι στη ΔΕΗ, φορολογικές δηλώσεις, οριζόντες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόροι στα ακίνητα κλπ ), οδήγησαν στην άποψη ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν κυβερνητικοί εταίροι σε κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα μια διαρκώς αυξανόμενη μάζα ψηφοφόρων ( από το χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι σε όλο το χώρο της κεντροδεξιάς και δεξιάς, ακόμα και στις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς ) να στρέφεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας και κυβερνητική σταθερότητα και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( πάγωμα μέτρων Ιουλίου, όπως πρότεινε ο Αβραμόπουλος, αλλαγή στο χαράτσι στη ΔΕΗ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς σήμερα στην εφημερίδα REAL κλπ ). Η τάση αυτή θα διαφανεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, με ακόμα πιο ισχυρή άνοδο της Ν.Δ, ώστε να μη χρειάζεται να στηρίζεται στις εμμονές κάποιων αδιάλλακτων προσώπων, που θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της Οικονομίας.

    Μερικοί, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα δούμε και μετακίνηση ψηφοφόρων του Σύριζα προς ΝΔ και ΑΝΕΛ και τη Δημ. Αριστερά, όπως αυτό παρατηρείται και στους ψηφόρους του ΠΑΣΟΚ, για λόγους σταθερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά εγχώριων και μη «δυνάμεων του μνημονίου»

    Οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου ξεπερνούν ακόμη και τους δανειστές μας σε εκβιασμούς, απειλές και ψεύδη, υπογραμμίζει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και στρέφεται κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

    Την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και αξιωματούχοι της ΕΕ υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταματήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω των επιπτώσεων που θα έχει αυτό, «οι εγχώριοι ταλιμπάν των μνημονίων συνεχίζουν την τρομοκράτηση του λαού σε πλήρη υποταγή στα σχέδια της κ. Μέρκελ και του ΔΝΤ».

    Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της. Τους φόρους, οι Έλληνες εργαζόμενοι τους πληρώνουν και είναι δυσβάσταχτοι. Για τους φοροφυγάδες, ας απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να της εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ακουμπήσει το μεγάλο κεφάλαιο και κυνηγούν τον απλό εργαζόμενο επί δύο χρόνια.

    » Όσοι όψιμα επικριτές της τώρα εξανίστανται από τα λεγόμενα της, ας αναλογιστούν ότι αυτοί έφεραν το ΔΝΤ στη χώρα, παρουσιάζοντάς το ως εθνική επιτυχία και σωτηρία.

    «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά», συνεχίζει, « αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, ιδιοτέλειας και της υποτέλειας.

    » Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.

    Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι «ξεχνά να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική» και «δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σακς».

    Ακόμη στρέφεται κατά της «αντιπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα» κ. Μπακογιάννη, που «χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

    » Στις 6 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Ο λαός καταψήφισε τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Ψήφισε δημοκρατία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στις 17 Ιουνίου, η ατζέντα των εκλογών δεν θα είναι αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές -τοκογλύφοι και τα φερέφωνά τους», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.

    «Ο λαός αντιστέκεται, οργανώνεται, αντεπιτίθεται και στο τέλος θα νικήσει» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση