GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ισπανικό Δημόσιο το 45% της τράπεζας Bankia...

Σχέδιο στήριξης της Bankia , της ισπανικής τράπεζας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έκθεσης σε «κόκκινα δάνεια», ανακοίνωσε η Ισπαν...

Σχέδιο στήριξης της Bankia, της ισπανικής τράπεζας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα έκθεσης σε «κόκκινα δάνεια», ανακοίνωσε η Ισπανική Κεντρική Τράπεζα -όπως αναμενόταν μετά την έκκληση της νέας διοίκησης που ζήτησε κρατική παρέμβαση για τη διασφάλισή της.
H Μαδρίτη θα αποκτήσει «εμμέσως» μερίδιο 45% στο ίδρυμα, ενώ δεσμεύτηκε πως θα παράσχει όσα κεφάλαια χρειαστεί η Bankia για την εξυγίανσή της.
Οι ανησυχίες για τον τραπεζικό σύστημα της χώρας έχουν καταβαραθρώσει τις ισπανικές μετοχές τους τις τελευταίες ημέρες και έχουν ρίξει τον IBEX της Μαρδρίτης σε χαμηλά οκταετίας.
Επιπλέον, η ανάγκη κρατικής παρέμβασης -και η επιβάρυνση στα ήδη άσχημα δημοσιονομικά της χωρας- εντείνουν τις πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα.

16 σχόλια

  1. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΠΛΗΣΤΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .ΚΑΨΑΤΕ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΙΞΑΤΕ ΣΕ ΠΟΡΝΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΡΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΙΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 30 Η 40 ΧΡΟΝΙΑ.ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ.ΕΣΥ ΤΑΤΑΡΕ ΜΕ ΤΟ 13 ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕΣ ΔΙΝΕΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΙΣΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΣ ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΝΟΥΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΟΧΕΣ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΕΣΕΙΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ .ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.ΑΠΛΗΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΕΤΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ.Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη...

    να φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.
    Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.
    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.

    Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ν, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φάντασμα του Τσίπρα - Του Κώστα Βαξεβάνη..

    Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.

    Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.

    Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;

    Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι;

    Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα; Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις και με τα παλιά τους ποσοστά . Τώρα που έπεσαν στα ποσοστά αυτά και στις μελλοντικές εκλογές ίσως μειωθούν ακόμη τα ποσοστά τους , πως θα ξεχρεώσουν τα δάνειά τους (θαλασσοδάνεια); Δεν θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες στις τράπεζες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τέτοιους φίλους, τι έχω να φοβηθώ από τους εχθρούς μας..

    Στον εκλογικό αυτόν μήνα, με δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και με εκλογές στη Γαλλία και την Ελλάδα, που αναπόφευκτα όλα έχουν στο επίκεντρό τους το ευρώ, μήπως είναι πια καιρός να δούμε, ποιοι είναι αυτοί, που, παρά τα παχιά τους...λόγια και τις κούφιες δηλώσεις αφοσίωσης σε αυτή, γελοιοποίησαν και εξακολουθούν να γελοιοποιούν την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ενωση;

    Την ώρα που η Γερμανία μεταχειρίζεται ιστορικά ευρωπαϊκά έθνη όπως ο Βίσμαρκ μεταχειριζόταν τη Βαυαρία - κυρίαρχη μόνο κατ' όνομα -, πολλά από αυτά τα έθνη αρχίζουν να προσχωρούν σε ένα ισχυρό μπλοκ κατά της λιτότητας κάτω από τις πιέσεις των δοκιμαζόμενων λαών τους. Ακόμη και η Αυστρία έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τη σκληρή γερμανική γραμμή.

    Διαμορφώνεται έτσι μια ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της λιτότητας, που συγκεντρώνει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

    Και γι' αυτό ακριβώς είναι απορίας άξιον, γιατί η Γερμανία συνάντησε μέχρι τώρα τόσο μικρή αντίσταση στην εμμονή της να επιβάλει μια δημοσιονομική συνθήκη αιώνιας λιτότητας, που φορτώνει όλα τα βάρη και τις ανισορροπίες της Νομισματικής Ενωσης στις ασθενέστερες χώρες.

    Ή στην εφαρμογή της θανατηφόρας λιτότητας σε χώρες που ήταν ήδη δεμένες χειροπόδαρα με τα δεσμά του χρέους.

    Ή στην ανατροπή αιρετών ηγετών σε αυτές τις χώρες.

    Ή στο αναγκαστικό κούρεμα ομολογιούχων, από το οποίο σήμερα «μολύνονται» και άλλες χώρες με άνοδο του κόστους δανεισμού τους.

    Μια απορία ακόµη, όπως τη διατυπώνει ο Ιβανς - Πρίτσαρντ στην εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ»:

    Γιατί στο συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών των χωρών εφαρμόστηκε η αφαίμαξη του εισοδήματος των λαών «αντί της κλασικής οικονομικής συνταγής, που συνιστά ετήσιες περικοπές δαπανών που δεν θα ξεπερνούν τη θεραπευτική δόση του 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και που θα επιβάλλονται μόνο αφού πια οι χρεωμένες χώρες θα έχουν φτάσει σε μια ταχύτητα διαφυγής από την ύφεση;


    Γιατί οι ηγέτες αυτών των χωρών υπέκυψαν στις απαιτήσεις των δανειστών, στερώντας από τις χώρες τους μια ευκαιρία να βγουν από την ύφεση;

    Είναι φανερό, πως οι δανειστές δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να την προσφέρουν.Επειδή, το πότε θα χρεοκοπήσει μια καταχρεωμένη χώρα, που εκποιείται για να ξεπληρώσει τα χρέη της, είναι φυσικά θέμα χρόνου.

    Γι' αυτό γίνονται τόσο πιεστικοί οι δανειστές. Επειδή, αν και όταν περάσει η κρίση, η ανάγκη των χωρών να δανειστούν (και να πλουτίσουν τους τοκογλύφους) δεν θα είναι πια το ίδιο πιεστική.

    Γιατί όμως οι πολιτικοί ηγέτες αυτών των χωρών αποδείχτηκαν τόσο ενδοτικοί στις πιέσεις;

    Οι ηγέτες αυτών των χωρών είναι σήμερα πια φανερό, πως έλαβαν μέρος σε μια προγραμματισμένη συρρίκνωση των χωρών τους.

    Πεπεισμένοι από τα επάργυρα «επιχειρήματα» των δανειστών, καταδίκασαν τους λαούς τους να πληρώνουν ισόβιο φόρο υποτέλειας. Και υπέσκαψαν την εμπιστοσύνη στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

    Αυτοί αυτοπαρουσιάζονται στις τρέχουσες εκλογικές αναμετρήσεις ως οι «φίλοι του ευρώ».

    Με τέτοιους φίλους, τι έχει να φοβηθεί κάποιος από τους εχθρούς του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ: ......Πόσο μακρινή είναι η συγγένεια της δεσποινίδος Σανκό με το χασάπη της Σιέρρα Λεόνε;
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΞΕΡΕΤΕ, Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΝΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΝΑΣΤΩΝ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΠΕΡΑΣΕ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντοδεξιό μέτωπο

    Ουαχαχαχαχαχα.....ουαχαχαχαχαχα!!!!

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είσαστε επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα??? Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, εσείς οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα σας πάρουν και τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού... ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα μέτρα που ετοίμασε το επιτελείο του Βενιζέλου ( ο ίδιος, ο Σαχινίδης, ο Π. Οικονόμου ) :

    Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τις επόμενες μέρες μετεκλογικό μποναμά για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

    Οπως δήλωσε στο Newsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "τις επόμενες μέρες θα έρθουν μια σειρά φόροι που θα επιβαρύνουν όλους τους Ελληνες φορολογούμενους. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε:

    - Το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο.

    - Ο ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) του 2010.

    - Ο ΦΑΠ του 2011.

    - Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πληρώσουμε σε 5 δόσεις το τέλος ακινητης περιουσίας του 2012.

    - Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία είναι κλιμακωτή από 1% με και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

    - Θα έχουμε και αύξηση του φόρου εισοδήματος που θα προέλθει τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία έχουν αύξηση 100% και θα υπάρχει και προκαταβολή στους φορολογούμενους, απο τη μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000 € στις 5.000 € καθώς επίσης και από τη μείωση των φοροαπαλλαγών που από 20% που ήταν έπεσαν στο 10% για το 2011. Υπάρχει όμως και η μείωση των κλιμακίων στα χαμηλά εισοδήματα που θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο ενώ υπάρχει και η κατάργηση του μπόνους του 10% όσον αφορά στις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι

    - Επιπλέον, όσον αφορά στις επιχειρήσεις υπάρχει το τέλος επιτηδεύματος το οποίο είναι 500 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία και 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα το οποίο αυτός διατηρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ λέμε ..

    Καμμένος: Όποιος δοσίλογος παραλάβει τη δόση των 4,2 δις, θα πάει στην κρεμάλα !

    Παλικαρίσια δήλωση Καμμένου που μένει συνεπής στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Μόλις έμαθε ότι ο EFSF ενέκρινε τη δόση των 4,2 δις, διέκοψε τη μπιρίμπα που έπαιζε με τον Τέρενς και προέβη στην παρακάτω δήλωση:
    Καταρχάς χαιρόμαστε και βρίσκουμε ιδιαίτερα θετικό το ότι οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι ενέκριναν δόση μόνο 4,2 δις αντί των αρχικών 5,2 δις.
    Παρόλο που φαίνεται ότι οι εξαγγελίες μας τους έχουν τρομάξει, βλέπε το τηλεφώνημα του Ρεχάγκελ στον Αλέκο και του Σουμάχερ σε μένα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι τραπεζίτες της Μπίλντεμπέργκουμ καλά θα κάνουν να μην στείλουν ούτε ένα ευρώ στους ντόπιους δοσίλογους που δεν εκπροσωπούν πλέον το λαό. Όπως είχα πει προεκλογικά η Ελλάδα έχει έσοδα 90 δις και δεν χρειάζεται καμία δόση από κανέναν Ράιμπαχερ .
    Θέλω δε να προειδοποιήσω τους έλληνες προδότες της ΝΔ να μην τολμήσουν να παραλάβουν τη δόση από τον Φούχτερρρ γιατί έρχονται κρεμάλες
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Πάω τώρα να συνεχίσω τη μπιρίμπα με τον Τέρενς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    Το Πολιτικό Πτώμα - ο κωλοτούμπας διαρκείας, κ. Σαμαράς, καλεί σε... Κεντοδεξιό μέτωπο

    Ουαχαχαχαχαχα.....ουαχαχαχαχαχα!!!!

    Μα πόσο ανεγκέφαλοι κωλοτούμπες είσαστε επιτέλους εκεί στη Συγγρού???

    Δεν πήρατε το μήνυμα??? Δεν καταλάβατε ότι είστε τελειωμένοι, εσείς οι καταστροφείς της χώρας!!!

    Μπένυ και "Κομανέτσι" Σαμαρά... ΕΙΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!!!

    Στις επόμενες εκλογές θα καταβαραθρωθείτε, θα εξαφανιστείτε από τον πολιτικό χάρτη!!!

    Ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα σας πάρουν και τα σώβρακα!!!

    Τζων $$$$$$$$$, πουτάνας γιέ, δεξιό αρχίδι της Συγγρού, τώρα που τα σκάτωσε ο κωλοτούμπας σου, ερωτοτροπείς με τη Χ.Α., έέέ?

    Τζων $$$$$$, ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ, ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. *__________________________________________________
    Διέρρευσε στο Facebook η επιστολή Τσίπρα στην τρόικα.

    Μια παρωδία της επιστολής που αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Πρόντι κάνει τον γύρο του facebook εδώ και λίγες ώρες, στα αγγλικά.
    Το διαδίκτυο είναι γνωστό για το χιούμορ του, το οποίο βεβαίως δεν είναι και πάντα επιτυχημένο!

    Τί θα μπορούσε να λέει προς την Τρόικα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ;
    Η "επιστολή" διακινείται στα αγγλικά, την παραθέτουμε μεταφρασμένη.

    "Αγαπητή Τρόικα,
    Ο Σαμαράς και ο Μπένι υπέγραψαν το Μνημόνιο και δεν παίρνουν την υπογραφή τους πίσω. Τώρα που έχετε το Μνημόνιο με υπογραφές όλα ΟΚ, κανένα πρόβλημα.
    Παρακαλώ όπως αποστείλετε 18 δισεκατομμύρια σε ελληνική τράπεζα για να τα «εγγυηθούμε», να τα κουρέψουμε και να τα κάνουμε ντουζάκι, για να σταματήσουμε να θυμίζουμε χίπηδες.

    Τον επόμενο μήνα χρειάζομαι 10 δισεκατομμύρια για τους μισθούς.
    Καλό θα ήταν τα χρήματα να τα στείλετε σε βαλίτσα.

    Η χρήση της τράπεζας δεν είναι ασφαλής.


    ____
    Υ.Γ. Αντιγράψτε αυτό το μήνυμα σε 10 αντίτυπα και στείλτε το σε 10 διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.α.) και θα δείτε μεγάλη τύχη στη ζωή σας με πολλή ευτυχία.

    Ο ΓΑΠ το έκανε και κέρδισε δισεκατομμύρια στα CDR.
    Η οικογένειά του ήταν εκατομμυριούχοι και τώρα είναι δισεκατομμυριούχοι.

    Εάν δεν στείλετε τα 10 αντίγραφα θα έχετε κακή τύχη για τα επόμενη 5 οικονομικά τρίμηνα.
    Ο Άκης Τσοχ. δεν το έστειλε και κατέληξε στη φυλακή.
    Η σύζυγός του σταμάτησε το φαγητό και πάγωσαν οι καταθέσεις του.


    Φιλούδια"

    Αλ. Τσίπρας
    *__________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ________________________________//

    Μεγάλο ψώνιο:
    Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και ο Τσίπρας πάει στο Παρίσι!!!

    την Παρασκευή ο Α.Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με τον κομμουνιστή Ζαν Λουκ Μελανσόν για να ανιχνεύσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση αριστεράς στην Ελλάδα :)...

    - Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει μετά το φτύσιμο...
    από τον Φρ. Ολάντ, που απάντησε αρνητικά σε σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία το πρωτόκολλο που δήθεν απαγορεύει τέτοιες επαφές για τον Γάλλο Πρόεδρο.

    ΟΜΠΡΟΣ...Στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ.

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ........νο2
    ΟΛΕ !




    _________________________________ //
    Τσίπρας ο γελοίος αλαζόνας:

    Θα έπαιρνε πετρέλαιο από τον Τσάβες χωρίς να το ξέρει ο Τσάβες.

    θα αγόραζαν όλο το χρέος οι Κινέζοι, χωρίς να το ξέρουν οι Κινέζοι.

    Θα κατέβαζε 200.000 λαού στο Σύνταγμα για να υποχρεώσει τους άλλους ηγέτες να τον στηρίξουν
    και τώρα που τον στηρίζουν,
    λέει όχι.


    Η απόλυτη γελοιότητα.
    ***********************

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΛΛΗ ΚΟΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση