GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλή: δυό μέρες μόνο...

Της Κατερίνας Γκίκα Δείτε εδώ το slideshow Mια πρώτη θέση στην ιστορία κερδίζει η Bουλή των δύο ημερών, που ορκίστηκε χθες. Ποτέ άλλ...

Της Κατερίνας Γκίκα

Δείτε εδώ το slideshow
Mια πρώτη θέση στην ιστορία κερδίζει η Bουλή των δύο ημερών, που ορκίστηκε χθες. Ποτέ άλλοτε στα Κοινοβουλευτικά χρονικά, τα 300 μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, δεν είχαν τόσο πρόσκαιρη χαρά, αφού σε λίγες ώρες η Βουλή αυτή πρόκειται να διαλυθεί για να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές.
Tον τόνο σε αυτές τις περιπτώσεις όπου η κοινοβουλευτική Δημοκρατία στρώνει εορταστικά το πορφυρό χαλί της δίνουν τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα τα οποία και καταγράψαμε. Στο κλίμα αυτό, η περιέργεια των περισσότερων συγκεντρώθηκε στα νεότευκτα κόμματα και ειδικά στην ανεξερεύνητη Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα με απροκάλυπτα στρατιωτική δομή- «μας ψήφισαν 40 Μεραρχίες!» είχε δηλώσει ο γραμματέας του, μεταφράζοντας  τις ψήφους σε λόγχες.
-Πρώτος κατέβηκε από ένα κόκκινο Ford Escort ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το οποίο οδηγούσε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία έχει επίσης εκλεγεί βουλευτής. Πίσω τους, σταμάτησε ένα γαλάζιο Volvo με τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κι ακολούθησε ένα μπλε Smart με άλλους δύο. O «υπασπιστής» της ηγεσίας, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, «έπαιρνε αναφορά» διαβάζοντας ένα- ένα τα ονόματα των ομοϊδεατών του βουλευτών, οι οποίοι εισέρχονταν πειθαρχημένοι στην Ολομέλεια καταλαμβάνοντας τις θέσεις τους.
- Λίγα λεπτά αργότερα στο ίδιο κόκκινο χαλί περπάτησε η   κυρία Ρεπούση, γνωστή για την διατύπωσή της στο μαθητικό βιβλίο ιστορίας, περί του «συνωστισμού στην αποβάθρα της Σμύρνης», αλλά και ο Mίμης Aνδρουλάκης που ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να παραστεί στην ορκωμοσία εξαιτίας της Xρυσής Aυγής.
- Διχασμένο εμφανίστηκε το κόμμα του Aλέξη Tσίπρα την ώρα της ορκωμοσίας. Στο θρησκευτικό όρκο τα χέρια τους ύψωσαν   οι κ.κ. Π. Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα, Αλ. Μητρόπουλος, Μ. Γλέζος και Ε. Αποστόλου. Από τη ΔΗΜΑΡ σήκωσαν το χέρι τους οι  κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Ο. Βοδούρης και Γ. Πανούσης.
- Oι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αρνήθηκαν να εγερθούν, σε αντίθεση με τους βουλευτές όλων των κομμάτων, όταν -όπως ορίζει το Πρωτόκολλο και ο Κανονισμός της Βουλής- έδωσαν όρκο στο κοράνι οι μουσουλμάνοι βουλευτές Χουσέν Ζειμπέκ και Αιχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ).
- Mε την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους ο βουλευτής Επικρατείας του ΠAΣOK Πύρρος Δήμας, διάβηκε το κατώφλι του κοινοβουλίου. Όλοι όσοι συναντούσαν, τον Ολυμπιονίκη -που λίγα χρόνια πριν συμπαρέσυρε στα ύψη το ηθικό των Eλλήνων με τα στιβαρά του χέρια -έδειχναν πρόθυμοι να ξεχάσουν αμέσως το κομματικό ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχθηκε!
-Στις στιγμές που η σοβαρότητα ακροβατεί στην κόψη του απρόοπτου, ένας αστυνομικός στάθηκε «κλαρίνο» στην έλευση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Εκείνος  κοντοστάθηκε απορημένος και τον ρώτησε: «καλά, σε μένα τέτοιον χαιρετισμό;».
  -Την γενική κατήφεια στην αίθουσα, διέκοπτε η διαχυτική παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, κατά πως το συνηθίζει, άρχισε τις χαιρετούρες με όποιον συναντούσε στο διάβα του. Στην ίδια κλίμακα της «μπλαίηζερ» χαράς,  βρισκόταν χωρίς δυσκολία και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο Γ. Γιακουμάτος, δεν είχε πρόβλημα σε μια εκδήλωση άμετρης συμπάθειας να τσιμπήσει στο μάγουλο τον Μ. Γλέζο…
-Η Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Φώφη Γεννηματά σηκώθηκαν άρον- άρον από τα μπροστινά έδρανα προκειμένου να καθίσει ο κ.Παπανδρέου. Ο τελευταίος ωστόσο, άλλαξε τρεις φορές θέση προκειμένου να μην καθίσει δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τη λύση έδωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος πήρε τη θέση του ανάμεσά τους.
-Την ώρα της τελετής έψελναν χαμηλόφωνα από τα έδρανα τους, η Λιάνα Kανέλη και η Eλένη Zαρούλια (Xρυσή Aυγή). Η τελευταία προέτρεψε μάλιστα τον σύζυγό της Nίκο Mιχαλολιάκο να πλησιάσει τον Αρχιεπίσκοπο και να ασπαστεί τον σταυρό.
-Σήμερα η Βουλή αυτή, εκλέγει το Προεδρείο της, που μέλλεται να κρατήσει ελάχιστα λεπτά μέχρι την στιγμή που ο Φρούραρχος θα θυροκολλήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη των νέων εκλογών, σε μια χώρα που δεν έχει πειστεί ακόμα για την αναγκαιότητά τους.
 -«Θα γράψω ένα μονόπρακτο γι’ αυτή την εμπειρία»! Eίπε η  ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. (Bουλευτής KKE) O Παπακαλιάτης πάντως θα μπορούσε να γράψει ένα ολόκληρο σήριαλ!!!

9 σχόλια

  1. Οι αχρηστοι και ανευθυνοι Αριστεροδεξιοι οι εραστες των εκλογων για την εξουσια αλλα και οι εντος Πασοκ σαμποτερ (τους γνωριζετε), και το δημοψηφισμα του ΓΑΠ θα κανουν με την μορφη εκλογων και την Ελλαδα θα βγαλουν απο το Ευρω, την ΕΕ και θα βαρεσει το κανονι στα ανικανα χερια τους.
    ΒΒ, να κατσεις στην ακρη με το ποσοστο που θα παρεις και να τους αφησεις να καθαρισουν τα σκατα που εκαναν μονοι τους και να λογοδοτισουν μετα στον Λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικογενεια ψώνιων. Ο μικρος χαριτωμενος, μη μαθει στα τσεκουρια μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδού τα κατορθώματα του επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη. Μετά το χαράτσι, στέλνουν νέους φόρους για τα ακίνητα. Και το καλοκαίρι ακόμα χειρότερα.

    Αίρεται το «απαγορευτικό» εκκαθαριστικών με φόρους

    Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και πάλι από την επόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς αρχίζει η αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) για το 2009.!

    Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εαν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

    Από 23/05 τέρμα και τα φάρμακα, από 20 Μαίου πετσοκομμένες οι συντάξεις, και όλες σχεδόν οι φορολογικές δηλώσεις έχουν να πληρώσεις φόρο, ενώ πέρσι είχες επιστροφή !!! Με μειωμένους μισθούθς, άνεργος, με μειωμένες συντάξεις, και πρέπει να πληρώνεις τις ανοησίες του Βενιζέλου !!!

    Ολα τα διέλυσαν μέσα σε 2 χρόνια οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος. Και αντί να κρύβονται, να έχουν παραιτηθεί, να πάνε σπίτια τους, ζητάνε τη ψήφο μας. Θα πάρουν κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαμβάνοντας υπ' όψη τη συμπεριφορά του αδρουλάκη κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών, μπορεί να μας πει ο εν λόγω "κομμουνιστής" σε τι διαφέρει η νοοτροπία του από εκείνη της Χρυσής Αυγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξ..."Το παιδί" του Αλαβάνου
    Γεννήθηκε το 74, ζυμώθηκε στη ΚΝΕ
    και ψήθηκε στα δεκαπενταμελή στο λύκειο Αμπελοκήπων

    ,,,αυτό είναι το αποτέλεσμα της κακοδαιμονίας που πρέπει να ξεπεράσει ο τόπος σήμερα ,,,

    Τακίμιασε και με το χαζό πλούσιο χοντρό δεξιο παιδί, το ΑΕροψεκασμένο


    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ακόμα ένα τούβλο στο τοίχο,
    στο σχολείου του Αρσένη που .."δεν κάνεις ούτε για τσομπάνης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ψηφίστε Ε.Ε κάνουν νόμιμα τα κόμματα των παιδεραστών ..θα σας γαμήσουν και τα ΠΑΙΔΙΑ σας ΝΌΜΙΜΑ...


    λλανδικό δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία ενός κόμματος παιδεραστών, θεωρώντας ότι αυτό «έχει το δικαίωμα να υπάρχει όπως κάθε άλλο κόμμα». Το αίτημα απαγόρευσης υπεβλήθη από την ανθρωπιστική οργάνωση «Παρηγοριά», αλλά ο δικαστής απεφάνθη ότι ο νόμος δεν του δίνει αυτό το δικαίωμα. Το Κόμμα της Αδελφικής Αγάπης, Ελευθερίας και Διαφορετικότητας (PNVD) ιδρύθηκε το Μάιο και ζητεί να νομιμοποιηθεί η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, να θεωρείται «συναινετικό» το σεξ με ανηλίκους από 12 ετών (σήμερα η νόμιμη ηλικία είναι τα 16 χρόνια) και να επιτρέπεται σε ανηλίκους από 16 ετών και άνω να συμμετέχουν σε πορνογραφικές ταινίες. Τάσσεται επίσης υπέρ της κτηνοβασίας, αλλά κατά της κακοποίησης των ζώων (γιατί υπάρχουν και ευαισθησίες!). Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 82% των Ολλανδών επιθυμούν κυβερνητική παρέμβαση για να απαγορευτεί η λειτουργία του.

    Εδω θελω να τονισω οτι υπερ της ατομικης ελευθεριας ,σεβομαι τα πιστευω ολων και το δικαιωμα τους να τα υπερασπιζονται αλλα και να διακινουν τις σκεψεις και τα πιστευω τους με μοναδικη προυποθεση την μη παραβαση των νομων και κυριως οι πραξεις τους να μην βλαπτουν τους συνανθρωπους τους.

    Δεν ανεχομαι ομως κανεις να ικανοποιει τις αρρωστημενες ορεξεις του πανω σε αθωα παιδικα κορμακια και τις ευαισθητες ψυχουλες τους!

    Πρεπει ολοι να αντιδρασουμε απεναντι σε τετοια εκφυλιστικα φαινομενα γιατι το αυριο προβλεπεται δυσοιωνο.

    Τα παιδια ολου του κοσμου εκπεμπουν SOS, βοηθηστε τα!


    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΟΥΝΟΥΔΕΣ ...ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με κλωτσιές πέταξαν από τα γραφεία του Συριζα δημοσιογράφο της Bild
    Καλά του έκαναν
    Πρωτοφανές επεισόδιο έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν στελέχη του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες πέταξαν έξω άρον-άρον Γερμανό δημοσιογράφο της Bild.

    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν στην κυριολεξία από τον σβέρκο Γερμανό......
    δημοσιογράφο της Bild ο οποίος το «έπαιζε» σύμβουλος του Σουλτς και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.

    Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν την συνάντηση του Προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με τον Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γερμανό δημοσιογράφο ο οποίος του έχει «σούρει τα εξ αμάξης» τα τελευταία χρόνια και τον πέταξαν έξω από την αίθουσα.


    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 5/18/2012 09:49:00 μμ

    Ανώνυμος είπε...

    ρέει η Δημοκρατία στυλ Στάλιν
    εκεί μέσα..
    Γλέζο ζείς εσύ με το κονσερβοκούτι τους οδηγείς..

    Ανώνυμος είπε...

    Και φτηνά τη γλίτωσε, το θράσος των γερμανών έχει εκτροχιαστεί!

    Ανώνυμος είπε...

    Ολέ να και ο Μαλάκας ο Αντάρτης του ΕSC
    και του ENTER.... !

    Γέμισε το πληκρολόγιο Αίμα....
    πω...πω...
    .κόκκινοι χμέρ στις οθόνες μας

    Ανώνυμος είπε...

    α ρε δημοκρατες του stalin to 'εγερθειτε' σας πειραξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως τα λέγαμε. Υπάρχει πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΝΔ παίρνει διαρκώς νέους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χ. Αυγή, το ΛΑΟΣ, το ΔΗΣΥ ( ειδικά αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ), τη Δράση, τη Δημιουργία Ξανά, το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, τη Κοινωνία, και άλλα μικρότερα κόμματα, κινούμενη πλέον από τις παρυφές της αριστεράς, καταλαμβάνοντας όλο το κέντρο και τη δεξιά του εκλογικού σώματος.

    Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ψήφους από το αριστερό Πασοκ, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους πράσινους, τη κοινωνικη συμφωνία και άλλα αριστερότερα κόμματα.

    Αυτοί που θα έχουν μικρότερη πτώση θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά, που θα εισπράξουν ψήφους σε σχέση με όσους φεύγουν από άλλα κόμματα μικρότερα.

    Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ευχαριστημένο, αν πέσει μόνο 4-5 μονάδες και βγει τρίτο κόμμα, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες για τη τρίτη θέση έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημ. Αριστερά, όταν αρχίσουν να έρχονται οι φορολογικές δηλώσεις των Βενιζέλου- Σαχινίδη και οι μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και το ΕΤΑΚ του 2009, ενώ ήδη άρχισαν οι μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα από 15 έως 20%. Όλοι αυτοί θα τιμωρήσουν ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήδη βρίσκεται σε ισχύ το χαράτσι που αδυνατούν να πληρώσουν 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά ! Το νέο γκάλοπ είναι :



    Πρώτια ΣΥ.ΡΙΖΑ. με 1,5 μονάδα διαφορά από τη ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα Μetro weekend.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 21,7%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 20,2 %. Ενώ η Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ανοδικά σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογές, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν μείωση συγκεντρώνοντας 11,7%.

    Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%. Μεγάλη πτώση εμφανίζει το ΚΚΕ καταγράφοντας στην πρόθεση ψήφου 5,5%, όπως και η Χρυσή Αυγή με 3,7%.

    Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10.9%. Ενώ, τα κόμματα που έδιναν μάχη στις εκλογές της 6ης Μαίου να μπουν στη βουλή συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 2%, ΛΑΟΣ 1,9% και Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση