GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάλτε φωτιά στα επιτελεία...

Γράφει ο Δευκαλίωνας. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ .     Πρωτομαγιά χθες και άλλες τέσσερεις ημέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/.
   
Πρωτομαγιά χθες και άλλες τέσσερεις ημέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές. Τέσσερεις κρίσιμες ημέρες για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ποία θα είναι η εκλογική σειρά των κομμάτων, ποια θα είναι τα εκλογικά τους ποσοστά, πως θα είναι ο πολιτικός χάρτης της χώρας μετά τις εκλογές, ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και ποια κυβέρνηση θα αναλάβει τις τύχες της χώρας είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Οι πιθανότητες να...
σπάσει το δίδυμο Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ από τις δύο πρώτες θέσεις είναι μάλλον μόνο θεωρητικές. Μπορεί κάποιοι αιθεροβάμονες οπαδοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πιστεύουν ότι θα μπουν σφήνα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και θα εξοβελίσουν το ΠΑΣΟΚ από την δεύτερη θέση, αλλά αυτό το ενδεχόμενο μόνο θεωρητικές πιθανότητες συγκεντρώνει. Στην τρίτη θέση όλα τα προγνωστικά τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς και εκεί θα διαφωνήσουμε. Τρίτο Κόμμα θα αναδειχθεί το ΚΚΕ.
Για να είμαστε εξηγημένοι εκτιμούμε και επικροτούμε σε πολλά σημεία τις αντιμνημονιακές και οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από την δική μας εκτίμηση και σεβασμό μέχρι την ανάδειξη του σε τρίτο κόμμα υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέταρτο κόμμα. Αν υπάρχει πιθανότητα να ανατραπεί αυτή η σειρά (3ο κόμμα το ΚΚΕ, 4ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ) προέρχεται μόνον από τον κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Για την στήλη αυτός είναι ο άγνωστος Χ αυτών των εκλογών. Το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη από αντιμνημονιακούς Πασοκογενείς ψηφοφόρους. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η φθορά του ΠΑΣΟΚ προς την αντιμνημονιακή λογική, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος που θα καταγράψουν αυτά τα δύο κόμματα. Πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί μεγαλύτερο ποσοστό αντιμνημονιακών Πασοκογενών, αλλά μέχρι εκεί. Και τα δύο κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς αυξάνουν την εκλογική τους δύναμη από αντιμνημονιακούς Πασοκογενείς ψηφοφόρους.
Όμως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συναθροίζουν όπως αποδεικνύουν και οι δημοσκοπήσεις την εκλογική τους βάση και από αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Άρα όσο τον κατηγορούν για alter ego του κ. Α. Τσίπρα, τον από-ενοχοποιούν στην συνείδηση των αντιμνημονιακών Πασοκογενών ψηφοφόρων από το πρόσφατο νεοδημοκρατικό παρελθόν του και του επιτρέπουν να απευθυνθεί προς αυτήν την τεράστια εκλογική δεξαμενή με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση.
Ταυτόχρονα ταυτίζουν τον κ. Π. Καμένο με ένα εξαιρετικά συμπαθή και συνεπή νέο πολιτικό, τον κ. Α. Τσίπρα. Και μπορεί ο κ. Α. Τσίπρας να μην είναι συμπαθής στους αστούς συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά στα λαϊκά προάστια υπάρχουν πάρα πολλοί αντιμνημονιακοί Πασοκογενείς και συντηρητικοί ψηφοφόροι, που ακριβώς επειδή είναι αντιμνημοναικοί δεν έχουν και τόσο μεγάλο πολιτικό πρόβλημα με τον κ. Α. Τσίπρα.
Και για να μην παίζουμε με ποσοστά. Με βάση τα εκλογικούς καταλόγους και τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009, για να συγκεντρώσει ένα κόμμα 1% θα πρέπει να πάρει περίπου 65.000-70.000 ψήφους. Ήτοι για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη ένα κόμμα κατά 10% χρειάζεται περίπου 650.000 με 700.000 ψήφους. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά ακόμα και την σημερινή αλλά τόσο δύσκολα προβλέψιμη εποχή.
Από την άλλη μεριά του λόφου έχουμε το ΠΑΣΟΚ. Εκεί η προεκλογική τακτική παίρνει το πρώτο βραβείο ανοησίας. Απευθύνεται σε όσους γλύτωσαν από το μνημόνιο και τους λέει: Ψηφίστε με γιατί σας γλύτωσα και θα συνεχίσω να σας γλυτώνω.
Ρε εγκέφαλοι της πολιτικής, η βασική πολιτική σας δύναμη βρίσκεται διαχρονικά στα λαϊκά προάστια. Εκεί που υπάρχουν μόνο θύματα του μνημονίου. Τι λέτε γι’ αυτούς τους ανθρώπους; Απολύτως τίποτε! Αφήνετε ελεύθερους το ΚΚΕ, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κάνουν ότι θέλουν!
Και για να μην θεωρηθεί ότι κάνουμε κριτική από ασφαλή θέση, δίνουμε μία πρόβλεψη. Ας προσέξουμε την Κυριακή το βράδυ τα εκλογικά αποτελέσματα της Κρήτης. Ας συγκρίνουμε τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009 στα αστικά κέντρα της Κρήτης, με αυτά του 2012. Εμείς από τώρα το λέμε. Όσοι ψήφοι χαθούν από το ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν στην αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η εκλογική δύναμη της κεντροδεξιάς (Νέα Δημοκρατία & Δημοκρατική Συμμαχία) θα παραμείνει περίπου η ίδια.
Χρησιμοποιούμε την Κρήτη γιατί εκεί το φαινόμενο των εκλογικών απωλειών του ΠΑΣΟΚ και της ενίσχυσης των αντιμνημονιακών κομμάτων θα φθάσει στην κλίμακα του μακρο-φαινομένου.
Συμπερασματικά… Στην πολιτικά βεβαρυμμένη κατάσταση των δύο κομμάτων του δικομματισμού προστίθενται και τα μεγάλα πολιτικά λάθη των δύο επιτελείων. Άρα οι εκλογικές επιδόσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δεν θα πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές.
Ο Μάο Τσε Τουνγκ το είχε πει παρά πολύ εύστοχα, όταν είδε ότι η λαϊκή θέληση και άποψη ξεπερνούσε κατά πολύ τις αντιλήψεις και δυνατότητες της κομματικής γραφειοκρατίας: Βάλτε φωτιά στα Επιτελεία!

16 σχόλια

  1. ολα οσα ελεγε το μεγκα-σκαι
    τα τελευταια 20 χρονια ηταν ψεμματα..
    αν δεν το χωνεψει αυτο η πλειοψηφια
    καμμια αλλαγη δεν μπορει να γινει
    που να οφελει τους φτωχους και τη μεσαια ταξη.

    η ψηφος πρεπει να ειναι συνειδητη,επιμονη και διαρκης
    εναντιον των μεταρρυθμισεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
    εναντιον του ευρω
    και υπερ της αναδιανομης του πλουτου.

    ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ .ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΦΟΡΙΕΣ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ.ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΩΣ ΤΟ Ω ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΤΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.ΟΤΙ ΦΑΓΑΤΕ ΟΣΟ ΠΟΝΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΛΑΟ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝ. ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΤΕ ΝΑ ΧΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ , ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ [ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ]ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.
    ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ΄ΌΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν δεν υπαρξει πλειοψηφια 60% και πανω
    υπερ της δραχμης,
    και οτι αυτο συνεπαγεται,
    δηλαδη ειδικη σχεση με την ευρωπαικη ενωση,
    η ελλαδα θα συνεχισει να αργοπεθαινει

    οι επιχειρηματικες/πολιτικες ηγεσιες απετυχαν,
    πλουτισαν κατεστρεφοντας μια χωρα..

    υπαρχει σοβαρος κινδυνος δικτατοριας
    για να προστατεψει τους πλουσιους
    απο την αναποφευκτη πια εξεγερση

    οι ηγεσιες των καθεστωτικων
    ειναι αδυνατον να αλλαξουν πολιτικη.
    ειναι ιδεολογικα κολλημενοι
    ειναι σε ηλικια συνταξης
    ειναι εκβιασιμοι με τη SIEMENS
    εχουν λεφτα για μια ανετη ζωη εξω
    και ειναι και στοκοι.

    χωρες σε καταστασεις αναλογες με την ελλαδα
    εχασαν την ανεξαρτησια τους,
    διοικουνταν απο ανθυπατους,
    και εγιναν αποικιες
    με πληθυσμο αμορφωτο
    σε κατασταση ημιβαρβαροτητας..

    οταν η αλγερια κατακτηθηκε απο τους γαλλους
    ειχε μικροτερο ποσοστο αναλφαβητων στον πληθυσμο απο τη γαλλια..
    οι γαλλοι τους τσακισαν..

    αντε και στα δικα μας..
    παντα με την ψηφο του
    σοφου λαου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ε ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ?ΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βίντεο-Καζάκης: Ο Καμμένος μου πρότεινε όσα λεφτά ήθελα για να συνεργαστούμε!!

    Άλλη μια τραγική καταγγελία στην οποία ο Καμμένος θα "απαντήσει" με μηνύσεις... Από που βρήκε τα λεφτά ο Καμμένος, ο οποίος στο τελευταίο πόθεν έσχες του 2009 δήλωνε καταθέσεις 16.000 ευρώ, και έλεγε στο Καζάκη "κατέβα επικεφαλής του ψηφοδελτίου μου και θα σου δώσω όσα λεφτά χρειάζεται το ΕΠΑΜ"!!!

    Δείτε την απίστευτη καταγγελία..

    O KAZAKHΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ Ε.ΠΑ.Μ
    Φόρτωση...0:13 / 3:45. 1516
    Δημοσιεύτηκε στις 29 Απρ 2012 από pisoapotiscameres
    Ο Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε.ΠΑ.Μ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

    ----------------------------------------------------
    - Τελικα λεφτα υπαρχουν...στην τσεπη του Καμμενου!
    Ετσι και το παρουν χαμπαρι τα συντροφια του Καμμενου στον Συριζα θα πεσουν πανω του σαν τις ακριδες !
    --------------------------------

    Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή.

    Από τον Σεπτέμβριο και μετά, το όνομα “Καμμένος” θα το συναντά κανείς μόνο στις στήλες του δικαστικού ρεπορτάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φτωχαντζες,λαικαντζες,αριστεραντζες..
    κυριακη βραδυ θα κλαιτε..
    δευτερα θα ξεκουραστουμε..
    και απο τριτη αρχιζει το ξηλωμα..
    ξερετε εσεις,
    εχετε χασει τον υπνο σας,
    γιαυτο ξεφωνιζετε στα μπλογκς..

    σε οποιον δεν αρεσει,μεταναστης..
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΝΟΥ ΑΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΝΟΥ ΑΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΝΟΥ ΑΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΝΟΥ ΑΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως λέει το Σύνταγμα ότι θα γίνει πρωθυπουργός ο Τσιπραμμένος... (λέμε και καμιά παπαριά...)

    Το Σύνταγμα (άρ. 37, παρ.1) ορίζει ότι εάν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει τη συνεργασία της Βουλής.
    Εάν δεν διαπιστωθεί η δυνατότητα αυτή, ο ΠτΔ παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος σε κοινοβουλευτική δύναμη και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο ΠτΔ δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

    Κάθε διερευνητική εντολή διαρκεί τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο ΠτΔ καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής, για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.
    Ακόμη, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο ίδιο άρθρο (ερμηνευτική δήλωση), στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές.
    Νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με τον ίδιο αριθμό εδρών.
    Στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απο 7 μαιου αρχιζει το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    τοσο απλο ειναι..
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια
    ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    αρκει να καταλαβαινουν τη θεση τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΝΔ...
    ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ 17,5% Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ!

    Από τη Δευτέρα 7 Μάη οι εξελίξεις στη ΝΔ θα είναι ραγδαίες.
    Το καζάνι βράζει.
    Σειρά στελεχών και πολλές τοπικές οργανώσεις κάνουν υπομονή μέχρι την Κυριακή.
    Ο Σαμαράς θα αμφισβητηθεί ανοιχτά από αρκετά στελέχη,ενώ ανεξέλεγκτη είναι η οργή για συγκεκριμένα μέλη της ηγετικής ομάδας.
    Πολλοί προεξοφλούσαν εδώ και καιρό ότι 'ο Πρόεδρος δεν βγάζει το '12'.
    Όμως ο δραστικός καταλύτης που ξεχειλίζει το ποτήρι στο εσωτερικό της άλλοτε κραταιάς Κεντροδεξιάς παράταξης και δρομολογεί άμεσες εξελίξεις είναι η ορμητική ανάπτυξη
    των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,η οποία αποδίδεται ευθέως από στελέχη σε καταστροφικούς χειρισμούς τόσο του Σαμαρά όσο και 'της αυλής του'.
    'Από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος μετράμε 4 κόμματα στην Κεντροδεξιά.
    Κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα.
    Δεν πάει άλλο ο κατακερματισμός.
    Κοντεύουμε να γίνουμε ΠΟΛΑΝ',λένε χαρακτηριστικά.
    Αν μάλιστα,όπως δείχνουν ως σήμερα,
    Τετάρτη,τα πράγματα,η ΝΔ κινηθεί κάτω απ'τα επίπεδα του 20% και ελάχιστα πάνω απ'το μισό της εκλογικής επίδοσης του 2009 (περί το 17,5%),θεωρείται βέβαιο ότι οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας θα ξεκινήσουν άμεσα.
    Κάποιοι υποστηρίζουν δηκτικά ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης της παράταξης,έστω και αργά,πρέπει να ενεργοποιηθεί...
    Σε κάθε περίπτωση,οι ραγδαίες μετεκλογικές εξελίξεις στη ΝΔ,όπως και στο ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει ανάλογες εσωκομματικές συνθήκες,
    προσθέτουν ακόμη έναν αστάθμητο παράγοντα στο εντελώς ρευστό τοπίο στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση