GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βιομηχανία της κάνναβης πλουτίζει τους Βρετανούς...

Άλλοι την χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση, και άλλοι την καλλιεργούν για εγκληματικά δίκτυα  Μία μυστική βιομηχανία ανθίζει τον τελευτα...

Άλλοι την χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση, και άλλοι την καλλιεργούν για εγκληματικά δίκτυα
 Μία μυστική βιομηχανία ανθίζει τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία – και ενώ η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει κάθε μορφής ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία, οι καλλιέργειες ινδικής κάνναβης σε υπνοδωμάτια, σαλόνια, κελάρια και ταράτσες σπιτιών μάλλον δεν είναι αυτό που είχε κατά νου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, η διάδοση των καλλιεργειών κάνναβης στη χώρα είναι τόσο γρήγορη που η αστυνομία έχει να κάνει με περίπου 20 νέες υποθέσεις την ημέρα. Άλλοι χρησιμοποιούν την κάνναβη για προσωπική χρήση, ενώ άλλοι την καλλιεργούν για εγκληματικά δίκτυα που πλουτίζουν με αυτό τον τρόπο.
Τον περασμένο χρόνο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 7.000 καλλιέργειες – τρία χρόνια νωρίτερα ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.000. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ περίπου 246 εκ. ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα κλέβουν κάθε χρόνο οι καλλιεργητές κάνναβης απευθείας από το κεντρικό δίκτυο διανομής προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες οι πολύ υψηλοί λογαριασμοί τους.
Όπως γράφει το δημοσίευμα τη εφημερίδας, για ανθρώπους όπως ο 22χρονος Τζιμ, μηχανικός από το Γιορκσάιρ, το δέλεαρ του εύκολου χρήματος είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να το προσπεράσει. Αφού έμαθε πώς να καλλιεργεί φυτά, αποφάσισε να μετατρέψει το χόμπι του σε κερδοφόρα επιχείρηση.
«Κερδίζω περίπου 12.000 ευρώ κάθε τέσσερις μήνες» είπε στον Independent. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις καλλιέργειες συνδέονται με βρετανικές εγκληματικές οργανώσεις που εμπλέκονται σε διακίνηση πιο σκληρών ναρκωτικών, πορνεία και σωματεμπορία παίρνοντας τη θέση των αντίστοιχων οργανώσεων από τη νοτιοανατολική Ασία.
Από τις 7.000 αναγνωρισμένες οργανώσεις οργανωμένου εγκλήματος, το ένα πέμπτο δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και τη διακίνηση κάνναβης. Σύμφωνα με την αστυνομία οι ληστείες, οι διαρρήξεις και η ένοπλη βία έχουν αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας του ανταγωνισμού μεταξύ αυτών των οργανώσεων.

2 σχόλια

  1. Ψήφος στον κωλοτούμπα Σαχλαμαρά και στον Μπενιζέλο, δηλαδή σε αυτούς, που κατέστρεψαν τη χώρα, οδηγώντας την στα μνημόνια και την εξαθλίωση, είναι ψήφος σε μισθούς και συντάξεις 200-300 ευρώ!

    Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι εκεί μας οδηγούν τα μνημόνια τους και μην τρώτε το παραμύθι τους και την κινδυνολογία τους!

    Εάν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάρουν πάνω από 40% στις εκλογές της 6ης Μαϊου, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

    Θα είμαστε οι κακομοίρηδες, οι προσκυνημένοι της Ευρώπης!

    Και επιπλέον, σκεφτείτε, τώρα που κάτι φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη, που αρχίζει να αμφισβητείται η πολιτική της Μέρκελ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ????

    Ε, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση